Cum să ne ocupăm de un soț dificil

Relațiile sentimentale sunt în desfășurare și necesită câteva corecții pentru a-și atinge întregul potențial. Dacă tu și soțul / soția simțiți impactul problemelor de furie, comunicarea slabă sau incapacitatea de a vă angaja, vă puteți îmbunătăți situația. Dezvoltarea instrumentelor de comunicare deschisă și onestă, învățarea de a negocia concesii și de a se angaja să le schimbeți vă va întoarce pe calea spre fericire.

pași

Metoda 1
Îmbunătățiți comunicarea

Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 1
1
Pregătește-ți ce vrei să spui. Scrieți preocupările dvs. pentru a le putea comunica soțului / soției. Acest lucru va ajuta la identificarea unor comportamente, sentimente și soluții specifice. Dacă credeți că există o problemă, includeți o posibilă soluție.
 • Scrieți-vă gândurile. Va fi util să puneți totul în scris. Scrierea gândurilor este terapeutică și vă va ajuta să vă organizați emoțiile într-un mod care promovează reducerea stresului.
 • Practicați să vă spuneți preocupările cu voce tare. Nu vă faceți griji că sunteți perfect. Dacă vine din inimă, asta va fi important.
 • Când vorbești cu cineva care te poate coplesi cu negativitatea, pregătirea este și o modalitate bună de a combate dorința de a fi negativă.
 • Imagine intitulată Deal cu un soț dificil Pasul 2
  2
  Alegeți un moment bun pentru a vorbi. Evitați conversațiile dimineața devreme când tu sau soțul / soția ta ești moody și încercați să nu vorbiți doar când vă întoarceți de la serviciu. Relaxați-vă și obțineți-vă confortabilă înainte de ao aborda. Dacă ați simțit cea mai gravă parte a negativității dvs., este posibil să știți care este timpul cel mai promițător pentru un rezultat pozitiv.
 • Vorbirea în locurile publice ar putea fi benefică. Soțul dvs. este mai puțin probabil să vă supărați de frica de jena.
 • Aliniați cât mai multe lucruri pozitive posibil pentru a pregăti calea pentru o comunicare pozitivă. Poate că ar putea merge undeva pe care și-l bucură amândoi sau pot sta acasă și au o cină minunată.
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 3
  3
  Păstrați o atitudine pozitivă în timp ce vorbiți. Exprimați-vă optimismul de a lucra împreună pentru a găsi o soluție. Aceasta este sansa ta de a face o diferenta in relatia ta. Este timpul să vorbiți și să fiți auziți. Nu lasati sotia sa te descurajeze de scopul tau de a avea o conversatie buna pentru a-ti rezolva problemele. Sunteți într-o misiune de a fi auzită, deci concentrați-vă asupra a ceea ce este important: creați schimbare spre bine.
 • Explicați problema într-un mod pozitiv spunând ceva de genul "Apreciez cu adevărat lucrurile pe care le faci pentru mine și chiar vreau să fii fericit. Am sentimentul că nu ești mulțumit de mine pe baza unor lucruri pe care le spui". Aceasta va începe conversația.
 • Dacă prima dvs. reacție este negativă, încercați să o opriți spunând "Vreau să vorbesc despre asta în mod pașnic pentru că îmi pasă de tine și, dacă trebuie să schimbăm ceva, trebuie să ne ascultăm unul pe celălalt". Îndepărtați răspunsul dvs. cu o discuție calmă și concentrată.
 • Dacă nu puteți reacționa fără a deveni agresiv sau agitat, pur și simplu spuneți "Poate putem vorbi despre asta mai târziu". Dacă sunteți absolut în comportamentul dvs., atunci aveți o problemă mai serioasă. Nu vă puneți în pericol. Fa ce poți pentru a ajunge într-un loc sigur.
 • Puteți să reacționați receptiv și să vă manifestați preocuparea reală. Aceasta este șansa dvs. să-i spuneți cum vă simțiți că sunteți criticat. Nu vă fie frică să-i spuneți că acest lucru vă doare sentimentele și vă face să vă faceți griji cu privire la relația și viitorul lor.
 • Continuă să-i spui că-l iubești și să-i arăți sprijinul pentru ceea ce are de spus.
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț dificil Pasul 4
  4
  Aflați ce se întâmplă cu adevărat. Dacă știți că nu ați făcut nimic care să justifice răspunsurile negative ale partenerului dvs., este timpul să vă răsturnați manecile și să mergeți la lucru. Aceasta este ocazia perfectă de a-ți practica abilitățile de rezolvare a problemelor.
 • Dacă o persoană întotdeauna se plânge sau critică cele mai multe lucruri din viața lor, poate se datorează unor lucruri care i s-au întâmplat într-o etapă anterioară. Ar putea exista un eveniment sau o tragedie în viața unei persoane care o face să se poarte așa.
 • S-ar putea să constatați că sunteți foarte nemulțumiți de munca dvs. sau de o problemă care nu are legătură cu voi. Dacă credeți că viața voastră este rău din cauza acestor lucruri, ați putea ajunge chiar și cu voi.
 • Este posibil să aveți o resentiment față de dvs. pentru a nu fi o persoană "perfect". Trebuie să-i reamintiți că nu sunteți perfect, nu ați fost când ați întâlnit prima dată și probabil că nu sunteți niciodată și nici soțul dvs. nu este nici unul.
 • Insectitudinile legate de performanța muncii, independența financiară și performanța fizică pot contribui la plângerile și negativitatea constantă a unei persoane. Depresia poate fi rădăcina problemei și trebuie să o rezolvați în consecință.
 • Puteți crede că lumea este împotriva voastră și că sunteți parte din ea. Trebuie să vă separați de această asociere și să-l asigurați că sunteți de partea lui.
 • Imagine cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 5
  5
  Fii cinstit Conduceți prin exemplu prin a spune adevărul. Aceasta nu înseamnă că trebuie să fii cinstit și să-ți rănești sentimentele. Utilizați cuvintele cu atenție și rețineți că încercați să rezolvați o problemă care vă va îmbunătăți comunicarea.
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 6
  6
  Fiți respectuoși și cereți-i respect în schimb. Respectul este câștigat. Dacă acționați într-un mod respectuos, acest lucru va pregăti calea care trebuie respectată. Dacă simțiți că nu sunteți respectat, spuneți soțului / soției "Vreau să fim respectuoși unul față de celălalt. Sunt dispus să o fac și tu?".
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 7
  7
  Fii deschis E nevoie de curaj pentru a fi vulnerabil. Deschiderea inimii la posibilitatea îmbunătățirii este esențială. S-ar putea să vă fie frică de rănire, dar acesta este un risc care merită luat. Odată ce veți experimenta răsplata deschiderii, va fi mai ușor pentru dvs.
 • Metoda 2
  Se ocupă de o incapacitate de a comite

  Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 8
  1
  Pregătiți calea pentru o soluție. Conduceți prin exemplu și serviți ca mediator. Trebuie să pari optimist în privința situației. Fii atent și concentrat, astfel încât să știi că o iei în serios și crezi că poți rezolva problema care le ocupă.
  • Fii diplomat. Având un simț al justiției vă va ajuta să faceți treaba.
  • Ascultă și ascultă. Toată lumea știe că nu puteți asculta și vorbi în același timp. Trebuie să puteți asculta ce are de spus soțul dvs. și trebuie să simțiți că vă ascultă. Dacă nu simți că te ascultă, spune-i.
  • Nu întrerupeți Arătați-vă respectul pentru proces prin a nu întrerupe. Dacă te întrerupe, spune-i ceva de genul "Nu te voi întrerupe când vorbești pentru că vreau să aud ce ai de spus. Te rog, lasă-mă să vorbesc fără a întrerupe, ca să știi exact ce Încerc să comunic".
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 9
  2
  Întreabă ce vrei. Trebuie să știți ce doriți și să puteți comunica. Soțul dvs. ar trebui să știe cum vă simțiți atunci când criticați lucrurile pe care le faceți. Gândiți-vă la aceste lucruri în avans pentru a vă putea comunica clar nevoile și dorințele. Pregătirea vă va ajuta să vă concentrați dacă soțul dvs. decide să adăugați contribuția negativă.
 • Nu vă compromiteți valorile. Fiți siguri că nu sunteți dispuși să mergeți împotriva valorilor voastre. Fii specific cu privire la ceea ce consideri factori decisivi. În cazul în care soțul / soția continuă să se opună bunicii dvs. în spatele lor, ceea ce diminuează valoarea pe care o acordați familiei, spuneți-le.
 • Întotdeauna legați-vă nevoile și dorințele cu ajutorul relației. Confirmați că tot ce doriți este să fiți fericiți și că și soțul / soția este fericit.
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 10
  3
  Întreabă-l ce vrea. Acest lucru vă va oferi ocazia de a vă clarifica solicitările, așteptările și dorințele. Este important să ascultați ceea ce trebuie să spuneți, ceea ce vă va face să vă simțiți înțeleși.
 • Luați note și, dacă vă întreabă de ce faceți acest lucru, spuneți-i că doriți să vă asigurați că nu pierdeți nimic din ceea ce spune.
 • Revedeți notele și întrebați dacă ați înregistrat totul corect. Includeți tot ce ați pierdut sau că soțul / soția dvs. dorește să adăugați.
 • Dacă soțul dvs. vă spune ceva ce vrea și știți că nu îl puteți accesa, pur și simplu spuneți "Nu pot să accesez asta. Nu este rezonabil pentru mine. Poate că vom putea lua ceva timp să ne gândim la alte opțiuni și să găsim un acord reciproc".
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 11
  4
  Transversați negativitatea. Persoanele care au o problemă cu negativitate cronică dau un răspuns negativ fiecărei situații. Nu lăsa gândirea critică și negativă a partenerului tău să te influențeze.
 • Dacă aceasta continuă să fie negativă, spuneți-o "Încerc să mă concentrez pe pozitiv pentru a putea rezolva această problemă. Este ușor să fii negativ. A fi pozitiv este dificil, dar asta voi face".
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 12
  5


  Solicitați un angajament față de schimbare. Ambii trebuie să accepte pe deplin ideea reconcilierii. Este crucial ca, cel puțin, să fie de acord încercați să faceți o schimbare. Acesta poate fi punctul de plecare și apoi îl puteți dezvolta de acolo. Scopul este să vă angajați pe deplin în acest proces, dar este posibil să începeți cu pași mici.
 • Verificați punctele din listele ambelor. Lăsați soțul / soția să știe că veți fi de acord să faceți modificările dacă este de acord și cu acest lucru.
 • Este acceptabil să spunem lucruri de genul "Sunt dispus să vă angajez și acest acord. Spuneți-mi cât de confortabil și de dorit sunteți să vă angajați să îmbunătățiți lucrurile pentru noi".
 • Asigurați-vă că o faceți pentru a îmbunătăți lucrurile pentru amândouă și pentru viitorul lor împreună.
 • Metoda 3
  Efectuați ajustări pentru a lua în considerare imperfecțiunile

  Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 13
  1
  Fii răbdător Schimbarea nu vine ușor pentru anumiți oameni. O provocare vă așteaptă soțul / soția, mai ales dacă nu ați fost conștienți de comportamentele lor și de ceea ce le declanșează. Răbdarea este cheia unei relații de succes. Convingeți-vă că, deși acest lucru este un timp extrem de dificil, va fi temporar.
  • Lucrurile se vor îmbunătăți dacă rămâi concentrat asupra obiectivelor tale.
  • Dacă lucrurile nu merg bine, nu renunță. Discutați problema și sunteți de acord să continuați să faceți ajustări dacă este necesar.
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 14
  2
  Fă-ți complimente. Când sunteți mulțumiți de modul în care se întâmplă lucrurile, spuneți soțului / soției. Dacă vedeți că vă aflați negativ și corectat, recunoașteți-o ca o realizare. Toată lumea trebuie să știe când fac ceva corect. Acest lucru vă va ajuta pe amândoi să rămâneți motivați.
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 15
  3
  Rade. Dacă ambii pot găsi un fel de râs despre situație, acest lucru poate fi curativ pentru ambele. Râsul este cea mai mică distanță între două persoane. Este aproape imposibil să rămâi supărat când râzi. Încercați
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 16
  4
  Trebuie să fiți dispuși să învățați. Toată lumea trebuie să învețe. Nu vă criticați soțul / soția sau pentru a vă face greșeli. În schimb, concentrați-vă asupra încercărilor pe care le faceți, în același timp, pentru a fi oameni mai buni. Un pas mic este încă un pas în direcția cea bună.
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 17
  5
  Lăsați-vă sentimentele. Fie că situația este mai gravă sau trebuie să se confrunte cu un soț care ignoră ordinele tale scoate gunoiul, este important să se țină lucrurile în perspectivă. Nimeni nu îi place să se simtă înjosit sau ignorate de către un soț (sau oricine, pentru care contează). Veți găsi că, odată ce simți auzit și respectat, vă puteți da drumul de sentimentele de disconfort și să îmbrățișeze sentimentele de relief. Le puteți lăsa să plece.
 • Dacă încercați să uitați ceva, dar continuă să vă roadească, este posibil să fiți nevoiți să absorbiți mai multe sentimente legate de situație. Aceasta poate include conversații suplimentare cu soțul dvs. sau mergeți la o plimbare pentru a vă rezolva fizic emoțiile.
 • Poate e teribil să auzi cineva să-ți spună "uita-te" dacă nu au ajuns la un nivel de rezoluție în această privință. Respirați adânc și spuneți "Lucrez la asta, dar încă nu am ajuns la acest punct".
 • Odată ce ați adoptat un sentiment de perspectivă echilibrată, veți vedea că merită să deranjeze unele lucruri și nu altele.
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț dificil Pasul 18
  6
  Reînnoiți angajamentul față de relația. Mulți oameni decid să-și reînnoiască căsătoria sau jurămintele de angajament din mai multe motive. Aceasta poate fi o ocazie minunată de a vă arăta reciproc într-un mod ceremonial că nu și-au pierdut interesul pentru relația lor și că sunt încă în dragoste.
 • Depășirea momentelor dificile împreună poate duce la o dorință mai profundă de a se angaja.
 • Este posibil ca soțul dvs. să realizeze durerea care v-a cauzat și să vă simțiți vinovată. S-ar putea să vreau să vă arăt că simte că te-a făcut prin toate astea. Lasă-l să facă asta.
 • Metoda 4
  Căutați ajutor

  Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 19
  1
  Fii autosuficient. Fericirea este o slujbă internă și tu ești responsabil pentru crearea ei. Știți ce te face fericiți, deci participă la activități din afara relației tale, care creează sentimente pozitive. Este mai ușor să vă confruntați cu persoane negative și dificile dacă sunteți plini de vibrații bune. Dacă sunteți mai fericit, acest lucru va îmbunătăți întotdeauna orice relație.
 • Imaginea cu titlul Deal cu un soț dificil Pas 20
  2
  Căutați o sursă pozitivă de energie. A trata cu persoane care sunt întotdeauna negative poate fi foarte obositoare și stresante. Efectuarea unei schimbări necesită timp, deci veți avea nevoie de sprijin și încurajare pentru a face față dificultăților. Găsiți un prieten sau cineva în care aveți încredere și care poate fi o sursă de încurajare.
 • Amintiți-vă: oamenii negativi consumă energia noastră, deci trebuie înlocuiți. Activități cum ar fi exercițiul, dansul, yoga și golful sunt doar câteva dintre modalitățile în care vă puteți reîncărca bateriile.
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț dificil Pas 21
  3
  Evitați persoanele cu calități negative. Stai departe de prieteni și de alți membri ai familiei care sunt negativi și nu prea înțelegători. Este mai bine să lași pe acești oameni în pace. Nu vă lăsați să influențeze relația dvs. cu soțul / soția.
 • Dacă a fi pozitiv a fost ușor, toată lumea ar face-o. Există o mulțime de nemulțumire în lume și mulți oameni le place să o exprime fără permisiune. Nu trebuie să le asculți.
 • Image cu titlul Deal cu un soț dificil Pasul 22
  4
  Vorbeste cu un profesionist. Dacă simțiți că nu puteți face față situației, există consilieri, terapeuți și mediatori profesioniști care vă pot ajuta. Ești om și există momente când îți umpleți paharul și ai nevoie de ajutor. Deși va fi dificil, separarea sau divorțul poate fi singurul răspuns la problema dvs.
 • O separare temporară ar putea să vă salveze relația. Acest lucru vă poate oferi distanța potrivită pentru amândoi, pentru a determina dacă merită să salvați relația.
 • Există psihologi și psihiatri disponibile în zona dumneavoastră, și le puteți localiza de către asociația locală de psihologi (cum ar fi Asociația Americană de Psihologie si American Psychiatric Association, dacă locuiți în SUA).
 • Un mediator va servi ca partid neutru și va încerca să ofere o soluție pentru ambele.
 • sfaturi

  • Ia-ți puțin timp să te relaxezi dacă ești nevoit să trăiești cu oameni negativi.
  • Rămâi concentrat și pozitiv, dar țineți cont de faptul că toată lumea are o limită a ceea ce pot tolera.
  • Căsătoria și relațiile au adesea legătură cu negocierea și angajamentul.
  • Găsiți o scuză pentru a lua o pauză de la o conversație negativă. Apoi, amintiți-vă de ce iubiți atât de mult soțul / soția sau partenerul.
  • Fiți deschisi la comunicare și nu renunțați la o relație dacă nu sunteți sigur că ar trebui să se încheie.
  • Trebuie să fiți dispuși să iertați, atâta timp cât nu vi se cere să faceți acest lucru în mod constant.

  avertismente

  • Comportamentul negativ cronica poate fi un simptom al unei mai grave probleme psihice, cum ar fi depresia, tulburarea de anxietate sau o tulburare de personalitate.
  • Dacă simțiți că aveți nevoie de ajutor profesional, ar trebui să îl căutați.
  • Nici o tactică sau strategie nu este 100% eficientă atunci când vine vorba de abordarea comportamentului uman.
  • Oricine vă încearcă să vă forțeze să vă compromiți valorile nu vă interesează binele vostru.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci față când părinții tăi nu-ți plac logodnicul tăuCum să faci față când părinții tăi nu-ți plac logodnicul tău
  Cum să ai grijă de soțul tăuCum să ai grijă de soțul tău
  Cum să vă ajutați căsătoria să fie aproape perfectăCum să vă ajutați căsătoria să fie aproape perfectă
  Cum să-i spui soțului tău că vrei să divorțeziCum să-i spui soțului tău că vrei să divorțezi
  Cum să-i dovedesc soției sau soțului că îl iubești cu adevăratCum să-i dovedesc soției sau soțului că îl iubești cu adevărat
  Cum să te divorțezi în ArkansasCum să te divorțezi în Arkansas
  Modificarea unei cereri de divorțModificarea unei cereri de divorț
  Cum să discutați cu soțul / soția despre a avea copiiCum să discutați cu soțul / soția despre a avea copii
  Cum să vorbești cu soțul tău despre mutareCum să vorbești cu soțul tău despre mutare
  Cum să-ți ignori soțulCum să-ți ignori soțul
  » » Cum să ne ocupăm de un soț dificil

  © 2011—2020 ertare.com