Cum să vă ocupați de un prieten sau de un membru al familiei cu anorexie

Tulburarea de alimentație anorexia nervoasă este o afecțiune fizică și psihică gravă și una dintre cele mai frecvente boli cronice din perioada adolescenței. Are o rată mai mare a mortalității decât alte cauze de deces la femeile cu vârste între 15 și 24 de ani. În plus, deși majoritatea persoanelor care suferă de anorexie sunt femei, 10-15% sunt bărbați. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că o persoană din mediul dvs. are anorexie, acționați rapid pentru ai ajuta să evite consecințele grave, cum ar fi probleme cu inima și rinichii sau chiar moartea. Există mai multe opțiuni de tratament pe care le puteți explora pentru a vă îmbunătăți șansele de recuperare.

pași

Partea 1
Ajutați-o să ia măsuri pentru recuperarea ei

Image cu titlul Deal cu prieteni sau familii anorexice Pasul 1
1
Luați-l la un medic pentru a primi un diagnostic și tratament. Dacă este lăsată netratată, anorexia nervoasă poate deveni o problemă serioasă de sănătate care poate provoca probleme renale, probleme cardiace și chiar moarte. Dacă persoana manifestă următoarele simptome, cereți-i să se consulte cu medicul de familie cât mai curând posibil. Dacă sunteți tatăl lui, duceți-l la doctor.
 • Mâncați foarte puțin și evitați alimentele grase
 • Pierdere severă în greutate și greutate periculoasă
 • Teama de a câștiga greutate
 • La femei, pierderea perioadei menstruale
 • La bărbați, nemulțumirea față de corpul lor și obsesia în dezvoltarea unui fizic muscular
 • Distorsiunea imaginii corpului (corpul pare mai mare sau mai mic decât este în realitate)
 • Cântărit în exces
 • Imagine cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 2
  2
  Țineți cont de diferența dintre un corp sănătos și unul nesănătoase. Evident, nu este nimic în neregulă cu potrivirea și se poate realiza prin exerciții regulate și o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, există diferențe între organisme sănătoase și fit și organisme nesănătoase.
 • La bărbați, corpul nesănătoase are 15% mai puțină grăsime corporală decât ceea ce este considerat normal pentru vârsta, înălțimea și nivelul de activitate. El poate ridica greutățile în mod compulsiv și poate deveni obsedat de tonifierea mușchilor. De asemenea, puteți lua steroizi anabolizanți pentru a mări masa musculară.
 • La femei, organismul nesănătoase are o greutate constantă scăzută, de exemplu un indice de masă corporală mai mic de 17,5. Este posibil să se calculeze prin clic aici. Ea poate suferi diete extreme și să petreacă mult timp cântărind și privindu-se în oglindă.
 • Imagine cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 3
  3
  Discutați cu persoana anorexică despre declanșatoarele. Un declanșator este o persoană, un loc sau un lucru care îi determină să recurgă la comportamente anorexice pentru a face față acestei situații. Ea își poate controla felul de a reacționa la aceste situații dacă învață să identifice declanșatoarele ei, de exemplu:
 • Interacționați cu cineva care vă judecă corpul
 • Alimente specifice pentru care este dificil să mănânce sau să se gândească la mâncare
 • Image cu titlul Deal cu prieteni anorexici sau familie Pasul 4
  4
  Ajutați-o să stabilească obiective rezonabile. Obiectivele rezonabile și realiste vă vor permite să progresați în recuperarea dvs. Acestea sunt obiective pe care le puteți atinge într-o anumită perioadă de timp fără a interfera cu alte domenii ale vieții.
 • Dacă aveți dificultăți în a consuma o cantitate normală de alimente de trei ori pe zi, cereți-i să o încerce o dată pe zi. Odată ce ați realizat acest mic pas, puteți continua cu obiectivul mai mare. Acest lucru îi va ajuta să se simtă împlinită și să lucreze într-un ritm realist, pentru a nu se simți copleșit.
 • Image cu titlul Deal cu prieteni sau familii anorexice Pasul 5
  5
  Recomandă să păstrați un jurnal de recuperare. Scrierea într-un jurnal despre lupta împotriva anorexiei vă va permite să vă exprimați într-un mod pozitiv. Deși acest lucru nu înlocuiește o comunitate de susținere sau un ajutor profesional, poate fi un instrument puternic pentru a vă împărtăși sentimentele și pentru a reflecta asupra a ceea ce se întâmplă în viața ta.
 • Încercați metoda "Cinci Minute Sprint" de către Kathleen Adams, fondatorul Centrului pentru Terapia Jurnalului (Statele Unite). Dați următoarele instrucțiuni: programați un cronometru care să sune la 5 minute, alegeți un subiect care vine în minte și scrie despre el. Nu este necesar să te gândești prea mult la acest exercițiu de scriere - lasă-ți gândurile să treacă pe pagină. Acum, citiți acest proiect pentru dvs. și de fiecare dată când vă atrage atenția ceva, scrieți: "Citirea, vizionarea sau sentimentul că _________". În acest fel, veți începe să vă procesați emotiile în jurul acestor probleme. Este o idee bună să faceți acest exercițiu cu ea pentru a arăta solidaritatea ei.
 • Imagine cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 6
  6
  Aflați despre hrănirea intuitivă. Nutriția intuitivă este un sistem nutrițional conceput de nutriționistul Evelyn Tribole și terapeutul nutrițional Elyse Resch. Acest sistem vă poate învăța să ascultați nevoile corpului dumneavoastră și să dezvoltați o relație mai sănătoasă cu alimentele. Arătați-i că vă pasă de el învățând împreună despre acest sistem. Mâncarea intuitivă vă poate ajuta:
 • Ascultați când corpul dumneavoastră este înfometat sau plin
 • Găsiți modalități de a vă rezolva dificultățile emoționale fără a recurge la alimente
 • Învață să te bucuri de mâncare
 • Partea 2
  Discutați cu ea despre ajutorul profesional

  Imagine cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 7
  1
  Discutați despre tratamentul spitalicesc. Anorexia este o afecțiune care poate amenința sănătatea fizică și emoțională a persoanei. Având în vedere că această condiție implică domenii diferite, ea discută cu opțiunile sale de tratament spitalicesc, de exemplu, un centru specializat în tulburări de alimentație. Acest tip de locuri poate aborda toate problemele pe care le aduce anorexia, astfel încât atât corpul cât și mintea sunt vindecate.
  • Acest lucru este important mai ales dacă suferiți de malnutriție severă. Doctorii din aceste centre îi vor ajuta să-și mențină sănătatea fizică, în timp ce psihologii se vor ocupa de partea mentală a afecțiunii.
 • Image cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 8
  2
  Ajută-o să găsească un bun terapeut. Terapia ajută la rezolvarea problemelor emoționale care sunt originea anorexiei. Un bun terapeut vă va ajuta să schimbați modul în care vă simțiți despre corpul dumneavoastră și despre mâncare.
 • Terapia comportamentală cognitivă (CBT). Este metoda cea mai cercetată pentru a trata tulburările de alimentație. Ajută la schimbarea gândurilor și a comportamentului, astfel încât să nu cadă în aceleași credințe iraționale vechi despre greutate și hrană.
 • Terapia interpersonală (TIP). Se concentrează pe îmbunătățirea relațiilor persoanei astfel încât simptomele anorexiei să dispară pe cont propriu, deoarece mediul lor social devine mai sănătos și mai capabil să le susțină.
 • Dacă locuiți în Statele Unite sau Canada, căutați un terapeut făcând clic aici.
 • Image cu titlul Deal cu prieteni sau familie anorexic Pasul 9


  3
  Recomanda primirea de ajutor pentru probleme suplimentare, cum ar fi depresia și anxietatea. Cercetările arată că persoanele cu o tulburare de alimentație sunt mai susceptibile de a suferi de depresie și anxietate. Aceste probleme complexe pot face ca recuperarea să fie și mai dificilă, deci este o idee bună ca persoana să caute ajutor pentru alte dificultăți importante, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsivă sau depresia.
 • Tulburarea obsesiv-compulsiva (OCD) este cea mai comuna tulburare de anxietate care se manifesta in paralel cu tulburarile de alimentatie. Dacă persoana anorexică menționează că are gânduri repetitive despre lucruri pe care nu le poate controla (cum ar fi germenii sau intrușii din casa lui), este mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră despre TOC.
 • Depresia poate duce la tulburări de alimentație și poate fi o consecință a acestora. Dacă persoana cu anorexie pare să aibă tristețe permanentă, oboseală constantă sau dificultăți de a simți orice plăcere, l-ar putea consulta medicul despre depresie gravă.
 • Imaginea cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 10
  4
  Sugerați un nutriționist certificat. Persoana care suferă de anorexie are deseori deficiențe nutriționale. Contactarea unui nutriționist certificat vă va permite să restabiliți echilibrul corpului. Nutriționistul îi poate ajuta să câștige în greutate și să-și umple deficiențele corpului, cum ar fi lipsa de electroliți. Cercetările sugerează că ar putea fi necesar să se abordeze problemele legate de alimente și greutate înainte de recuperare.
 • Găsiți un nutriționist care se specializează în tulburări de alimentație. Dacă locuiți în Statele Unite, puteți găsi una pentru ea făcând clic aici.
 • Imaginea intitulă Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 11
  5
  Adresați-vă medicului dumneavoastră despre medicamente. Nu există medicamente specifice pentru tulburări de alimentație, dar medicamente, cum ar fi antidepresive sau anxiolitice, pot fi utile în tratarea simptomelor psihologice ale anorexiei, adesea un pas necesar pentru recuperarea din tulburare. Dacă sunteți tatăl său, puteți să-l întrebați direct pe medic. Dacă sunteți prieten sau frate, trebuie să discutați mai întâi despre ea.
 • Partea 3
  Oferiți un mediu de susținere

  Image cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 12
  1
  Educați-vă pe dvs. și pe alți prieteni sau membri ai familiei despre anorexie. Primul pas este să dezvolți cunoștințele despre tulburarea dvs., astfel încât să înțelegeți voi și ceilalți ceea ce treceți. Puteți să întrebați un medic sau să consultați o resursă, cum ar fi instrumentul părinte al Asociației Naționale a Tulburărilor de Alimentație.
  • Faceți clic pe aici pentru a accesa acel instrument.
 • Image cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 13
  2
  Încurajați-o să solicite sprijin. Cu siguranta exista lucruri pe care tu si ceilalti le poti face (sau nu) pentru a-ti ajuta recuperarea de la anorexie. Lasă-l să știe că poate conta pe tine ori de câte ori are nevoie de ajutor. Cercetările arată că recuperarea de la o tulburare de alimentație are multe de-a face cu modul în care persoana se simte conectată cu alte persoane. Tipul de asistență pe care îl primiți de la prieteni și de la familie este esențial pentru bunăstarea dvs., așa că faceți tot posibilul să îi informați că vă pasă și că sunteți dispus să vă ajutați în orice mod posibil.
 • De exemplu, dacă medicul sau dieteticienii vă vor spune o dietă specifică, întrebați-o dacă vrea să o ajutați să se ocupe de această nouă rutină.
 • Imagine cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 14
  3
  Participați la terapia cu ea. O metodă promițătoare de tratament pentru anorexie este terapia familială, care impune altor membri ai familiei dvs. să se supună terapiei cu ea. Acest tip de terapie obtine colaborarea membrilor familiei sale pentru a contribui la recuperarea sa de la aceasta conditie. Unele cercetări sugerează că terapia familială este mai eficientă decât terapia individuală.
 • Terapeutul vă va învăța pe dumneavoastră și pe ceilalți membri ai familiei cum să vă sprijiniți în creșterea șanselor de recuperare. Chiar și el ar putea observa modul în care familia mănâncă împreună pentru a sugera modalități sănătoase de a promova o relație mai bună cu alimentele.
 • Imaginea intitulată Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 15
  4
  Mănâncă-te împreună ca pe o familie. Dacă persoana trăiește încă cu părinții, este o idee bună să le mănânci cel puțin trei mese cu ei o săptămână. Cercetările arată că persoanele care mănâncă mese regulate cu familia lor sunt mai puțin susceptibile de a suferi de o tulburare de alimentație. De data aceasta împreună (mai ales dacă este combinată cu terapia familială) poate fi o modalitate sănătoasă de ao ajuta să revină la normal. În acest fel, membrii familiei ei vor ști cum să o susțină în lupta cu problemele alimentare.
 • Imagine cu titlul Deal cu prietenii sau familia anorexică Pasul 16
  5
  Ajutați-o să evite izolarea. Izolarea este unul dintre cele mai grave lucruri pe care o persoană le poate experimenta dacă acestea se luptă deja cu anorexia. Poate părea o idee bună să te izolezi de lumea în timp ce încerci să-ți controlezi greutatea, dar izolarea ta va face ca situația să se înrăutățească. Discutați cu ea despre a lăsa prietenii și familia ei să intre în viața ei pentru a fi acolo pentru ea. Cheia succesului este încrederea în oamenii care îi interesează și doresc recuperarea lor.
 • sfaturi

  • Când vorbești cu ea, concentrează-te asupra sentimentelor și relațiilor ei. În acest fel, veți evita apariția sentimentelor de rușine legate de relația dvs. cu alimentele sau cu greutatea dumneavoastră.
  • Îți promovează stima de sine. Rămâi pozitiv când interacționezi cu ea. Concentrați-vă pe ceea ce apreciați pentru ea.

  avertismente

  • Nu te învinovăți dacă ești tatăl lui. Tulburările de alimentație sunt complexe. Tu nu nu ai provocat nimic. Dacă credeți că ați făcut greșeli care au contribuit la starea dvs., încercați să vă cereți scuze și să acționați diferit.
  • Respectați-vă limitele Trebuie să aveți la dispoziție, dar nu fiți curioși și nu acționați într-un mod autoritar. Încălcările de la limită (cum ar fi monitorizarea a ceea ce mănânci) pot contribui la o tulburare de alimentație.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crește hormonul luteinizantCum de a crește hormonul luteinizant
  Cum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversieCum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversie
  Cum să ajuți o persoană care suferă de anorexieCum să ajuți o persoană care suferă de anorexie
  Cum să lupți împotriva anorexieiCum să lupți împotriva anorexiei
  Cum să vindeci leprăCum să vindeci lepră
  Cum să diagnosticați tulburarea de personalitate prin evitareCum să diagnosticați tulburarea de personalitate prin evitare
  Cum să diagnosticați tulburarea narcisistică de personalitateCum să diagnosticați tulburarea narcisistică de personalitate
  Cum să diagnosticați tulburarea disfuncției sexualeCum să diagnosticați tulburarea disfuncției sexuale
  Cum să diagnosticați tulburarea de stres post-traumaticCum să diagnosticați tulburarea de stres post-traumatic
  Cum se diagnostichează fibromii uteriniCum se diagnostichează fibromii uterini
  » » Cum să vă ocupați de un prieten sau de un membru al familiei cu anorexie

  © 2011—2020 ertare.com