Cum să se ocupe de cei dragi care nu vor să se schimbe

În situațiile în care unul dintre cei dragi nu va schimba cu siguranță modul în care vă aflați, trebuie să luați o decizie: fie să o acceptați ca atare, fie să luați măsuri pentru a vă îmbunătăți capacitatea de a comunica, de a vă conecta și de a crește împreună cu l. În cazurile în care refuzul de a schimba unul dintre cei dragi este de așa natură încât comportamentul lor este dăunător pentru cei din jurul lor, trebuie să abordați problema prin măsuri sănătoase și proactive prin care puteți convinge această persoană să schimbe .

pași

Metoda 1
Interacționează cu cei cu încăpățânare

Imagine intitulată Cope când adolescentul tău se îndrăgostește Pasul 23
1
Concentrați-vă pe această persoană să-și schimbe comportamentul. Este foarte important să vă asigurați că ceea ce cereți acestei persoane este să schimbați un anumit comportament și să nu fiți o persoană diferită. În loc să sugerăm că vă schimbați personalitatea, trebuie să identificați comportamentul pe care doriți să-l schimbați. Acestea sunt câteva comportamente pe care le-ar putea schimba persoana iubită:
 • comportamentul critic
 • comportamentul insistent
 • comentarii nepotrivite, cum ar fi comentariile rasiste, sexiste sau homofobe
 • țipetele îndreptate spre tine
 • lipsa de respect pentru intimitatea ta, cum ar fi invazia spațiului tău sau snooping în conversațiile tale
 • Imagine intitulată Obțineți orice băiat să se îndrăgească cu dvs. Pasul 16
  2
  Începeți cu un compliment. Atunci când o persoană nu dorește să țină cont de punctul de vedere al unei alte persoane sau se comportă în mod constant într-un mod care este dăunător pentru ea sau pentru alți membri ai familiei ei, probabil că nu este ușor să vorbești cu ea. Prin urmare, puteți încerca să o abordați într-un mod bun, începând cu un compliment sincer.
 • Când faceți un compliment, este întotdeauna mai bine să începeți prin a vorbi în prima persoană în loc de cea de-a doua. De exemplu, ar putea fi o modalitate de a compliment un iubit "Apreciez când mă ajuți să spăl vasele" sau "Întotdeauna am admirat cât de asertiv ești" sau "Cred că e minunat că politica e atât de pasionată pentru tine".
 • Imagine cu denumirea Dragoste o fată a cărei inimă este deja boken Pasul 1
  3
  Consultați problemele legate de comportamentul celor dragi. După ce vă atrageți atenția și o înmuiați cu ajutorul unui compliment, este mai ușor să vă aduceți la iveală comportamentul care vă deranjează despre această persoană într-un mod care vă împiedică să deveniți defensiv. Rețineți că obiectivul dvs. este să vă concentrați asupra unui anumit comportament pe care doriți ca această persoană să o schimbe și să nu o schimbați deloc.
 • Acesta este un exemplu de ceea ce ați putea spune: "Tată, mă simt foarte incomod cu comentariile tale despre homosexualii. Unii dintre cei mai buni prieteni mei sunt homosexuali și nu sunt așa cum îi descrieți. Când spui acele lucruri, mă simt rănit și confuz".
 • Imagine cu denumirea Dragoste o fată a cărei inimă este deja boken Pasul 4
  4
  Oferiți-i încurajarea. Există posibilitatea ca această persoană să devină defensivă. Dacă o persoană refuză în mod deschis să schimbe sau să reconsidere opinia cuiva, poate fi în afara zonei de confort. Când se întâmplă acest lucru, ar trebui să încercați să încurajați pe cel iubit să se adreseze situației într-un mod diferit.
 • Acesta este un exemplu de ceea ce ați putea spune: "Știu că nu este un subiect cu care vă simțiți foarte confortabil. Totuși, cred că e minunat că vrei să vorbești cu mine despre asta".
 • Imaginea intitulată Stai în dragoste Pasul 1
  5
  Asigurați-vă că sunteți la dispoziția dvs. iubit. Trebuie să vă asigurați că, chiar dacă vă simțiți frustrați de această persoană, nu încercați niciodată să o evitați. Nu trebuie să eviți niciodată pe cel iubit (dacă comportamentul nu vă pune în pericol pe voi sau pe ceilalți).
 • Dacă izolați această persoană, acest lucru ar putea duce la tendința dumneavoastră de a intensifica comportamentul problematic. Prin urmare, nu trebuie să opriți includerea în activități așa cum ați făcut întotdeauna.
 • Asigurați-vă că lăsați această persoană să știe că poate veni la dvs. când are o problemă. Acesta este un exemplu de ceea ce puteți spune: "Vreau să știi că sunt aici când vrei să vorbești".
 • Imagine cu titlul Atragerea unui băiat 5
  6
  Nu puneți presiune asupra acestei persoane să se schimbe. Rețineți că schimbarea necesită timp și nu veți putea să o accelerați prin exercitarea presiunii asupra celui iubit. Prin urmare, ar trebui să evitați să faceți lucruri care să încurajeze persistența comportamentului dvs. negativ. Acestea sunt câteva exemple:
 • Aduceți problema în mod constant. Odată ce ați lăsat această persoană să știe ce simțiți, ar trebui să luați în considerare ceea ce ați spus și să decideți dacă să schimbați acest comportament sau nu. Dacă o aduce această problemă în mod regulat, nu numai că nu va reuși să accelereze procesul sau de a face ca persoana răzgândi, dar în schimb, cel mai probabil, singurul lucru pe care îl realiza este de a deranja.
 • Nu face comentarii pasiv-agresive despre comportamentul acestei persoane. Ar trebui să evitați comentarii de acest tip, deoarece acestea sunt un alt mod în care puteți exercita o presiune asupra acestei persoane. Acesta este un exemplu de ceva ce nu trebuie să spuneți: "Ce păcat că unii oameni sunt atât de închipuiți".
 • Image Title Reduceți șansele de a fi abuzat într-o relație intimă Pasul 2
  7
  Nu te lăsa călcată. În cazul în care comportamentul acestei persoane te-a rănit, trebuie să te aperi, cu toate că acest lucru nu poate fi ușor, mai ales dacă aveți obiceiul de a păstra tăcerea asupra opiniile tale. Cu toate acestea, pentru a vă ajuta pe cel iubit să înțeleagă că nu se comportă într-un mod adecvat, va trebui să fiți puțin mai asertiv.
 • Acesta este un exemplu de ceea ce puteți spune: "Eu îți respect parerile, dar și eu am dreptul să fiu al meu. Lucrurile pe care le-ai spus sau le-ai făcut în ultima vreme m-ai rănit și aș vrea să nu te mai comporți așa".
 • Metoda 2
  Comunicați eficient atunci când cineva nu dorește să se schimbe

  Imagine intitulată Obțineți orice băiat să se îndrăgească cu dvs. Pasul 6
  1
  Exprimați-vă că sunteți dispus să vorbiți într-un mod care nu dă vina pe nimeni. Spune-i că nu vrei să ataci o persoană pe care o vrei și să subliniezi că ceea ce te interesează este că ei ascultă și răspund unii altora într-un mod care nu este defensiv.
  • În cazul în care apare un subiect, dar stările sunt prea încălzite sau nu este un context adecvat pentru a da naștere la o conversație sinceră și cuprinzătoare, puteți să întrebați această persoană să accepte să vorbiți despre această chestiune la un moment dat.
  • Menționați în prealabil intenția voastră de a purta această conversație. Acesta este un exemplu de ceea ce puteți spune: "Aș dori să înțeleg mai bine ______, astfel încât relația noastră să fie consolidată".
 • Imagine intitulată Obțineți orice băiat în dragoste cu dvs. Pasul 9
  2
  Începeți o conversație despre persoana iubită, povestind o poveste despre dvs. Puteți vorbi despre un timp, atunci când le sunteți ai deschis ochii pe ceva, mai ales dacă vrei să vorbim despre faptul că un iubit refuză să se schimbe (sau să vadă ceva într-un mod diferit).
 • Spune-i despre o ocazie când ai acceptat pe cineva care să te ajute cu ceva ce ai insistat că nu este o problemă.
 • Acordați atenție termenilor pe care îi folosiți și modului în care vă prezentați situația, astfel încât să evitați să vă stânjeniți pe cei dragi pentru ceea ce credeți că ar trebui să se schimbe.
 • Imaginea intitulată Viața trăită fără regrete Pasul 12


  3
  Încetați să încercați să raționați cu această persoană. Încetați să vă călăuziți de ideea că cineva are dreptate și cineva nu este. Atunci când o persoană refuză să schimbe (indiferent dacă acesta este un comportament sau un punct de vedere asupra unei anumite probleme), este posibil ca luarea deciziilor să nu fie ghidată de rațiune sau de logică, ci că comportamentul ar putea fi doar o parte a sistemului de credințe al acestei persoane. Prin urmare, nu va ajuta să încercați să dezbateți cu ea.
 • Nu începe o dezbatere cu această persoană. Evitați să-i cereți să vă dea dovadă de convingerile ei sau să încerce să o dovedească că este greșită.
 • Puneți întrebări Ar trebui să încercați să înțelegeți mai bine perspectiva acestei persoane. Aceasta este o întrebare pe care o puteți întreba: "Ce experiențe ați avut că te-au făcut să gândești așa?".
 • Imaginea intitulată Dezvoltarea încrederii în sine și influențarea oamenilor prin discuții publice Pasul 8
  4
  Vorbiți în prima persoană atunci când vă exprimați opiniile. Dacă clarificați că recunoașteți că opiniile dvs. sunt adesea subiective sau părtinitoare, acest lucru ar putea fi util pentru ca această persoană să ajungă la aceeași concluzie.
 • Trebuie să începeți propozițiile cu fraze precum "Cred că ______". "În opinia mea, ______" sau "Mi se pare că ______".
 • În cazul în care trebuie să aprofundeți orice afirmație pe care o faceți, puteți continua cu ceva asemănător "Am o întrebare despre ______" sau "Cred că acest lucru ar putea duce la ______".
 • Este necesar doar să vă pătrunzi în ceva când persoana nu răspunde la observațiile dvs. inițiale sau la sentimentele pe care le exprimați.
 • Imagine cu denumirea Love a Libra Step 12
  5
  Arătați cum vă așteptați ca conversația să se desfășoare. Evidențiați prin semne că sunteți dispus să vă reconsiderați și să vă revizuiți pozițiile și că sperați că această persoană va implementa aceeași atitudine.
 • Dacă această persoană se află pe dvs. după ce vă exprimați părerea ca și cum ar fi fost un fapt, trebuie să recunoașteți că ați folosit termeni problematici și să-l modificați.
 • Acesta este ceva ce puteți spune: "Da, ai dreptate că nu pot fi pozitiv, dar asta e punctul meu de vedere".
 • Imaginea intitulată
  6
  Împingeți scurt momentele de tensiune cu un râs puțin. Este perfect normal ca tensiunea să apară în anumite momente ale conversațiilor zilnice, mai ales dacă acestea sunt conversații între oameni care se iubesc și petrec mult timp împreună. Când se întâmplă acest lucru, puteți încerca să disipați tensiunea rapid.
 • Puteți spune ceva de genul "Crikey! Amândoi suntem foarte încăpățânați!".
 • Pentru ca o persoană să devină defensivă, este suficient ca una dintre părți să refuze să-și dea mâna să se răsucească. Prin urmare, încercați să nu fiți cauza conversației la un impas.
 • De fiecare dată când o conversație atinge un stop mort, puteți încerca să continuați să adresați întrebări, cum ar fi "Aveți o opinie diferită?".
 • Imagine intitulată Obțineți orice băiat să se îndrăgească cu dvs. Pasul 7
  7
  Aveți răbdare Momentul în care vă puteți simți mai frustrat este atunci când această persoană este foarte aproape de a-și schimba comportamentul, după ce a recunoscut că este necesar să facă o schimbare, dar când încă mai au alunecări.
 • Trebuie să rețineți că schimbarea necesită timp, chiar dacă cineva este dispus să facă acest lucru. Terminarea modelelor de comportament adânci este un proces.
 • Merită să recunoaștem îmbunătățirile treptate, deși acestea apar numai în dialog.
 • Mulțumiți-i pe cel iubit pentru că vorbește cu dvs. ca o modalitate de a aprecia efortul și dorința lor de a se schimba.
 • Imaginea intitulată Evadați-vă viața Pasul 22
  8
  Determinați când trebuie să încheiați o conversație. Uneori schimbarea subiectului sau pur și simplu retragerea din conversație poate fi cea mai sănătoasă sau cea mai sigură decizie. Când persoana iubită un răsunător refuză să aibă o conversație matură și începe să se comporte agresiv sau tipa, nu trebuie să pună în pericol propria stabilitate și securitate. Trebuie să puneți capăt conversației înainte de a scăpa de sub control.
 • Acesta este un exemplu de ceea ce ați putea spune: "Să vorbim despre asta la un alt moment, când amândoi ne-am liniștit" sau "Aceasta este o modalitate bună de a începe, dar cred că ar trebui să terminăm aici".
 • Metoda 3
  Ajutați-i pe cei dragi să se ajute singuri

  Imaginea intitulată Știți când să sunați pe medic dacă copilul sau copilul dvs. este bolnav Pasul 9
  1
  Află. Este posibil ca, pentru a aborda într-o manieră adecvată ceea ce v-a făcut să acordați atenție refuzului acestei persoane de a se schimba, este necesar să faceți mai mult decât să vorbiți. Puteți afla cum ați putea ajuta persoana să se ocupe de problemele pe care le credeți că le-ați putea avea în viața voastră.
  • Având ceva de spus unei persoane atunci când solicită ajutor (sau când nu o fac) face parte din procesul de a fi acolo pentru ei.
  • Trebuie să știți care este primul pas pe care această persoană ar trebui să-l facă pentru a vă recomanda să faceți acest lucru.
  • Discutați cu o sănătate mintală calificat, deoarece acest lucru ar beneficia nu numai pentru a înțelege mai bine situația dumneavoastră iubit-o, dar, de asemenea, în ceea ce privește propria sănătate mintală, deoarece te poate consulta cu un astfel de profesionist .
 • Imaginea intitulată Calm Down Your Teen Mental Ill Pasul 2
  2
  Adresați-vă persoanei dragi să ia în considerare posibilitatea de a primi ajutor profesional. În cazul în care reușiți să aveți o conversație cinstită cu un iubit care se ocupă de probleme personale, probabil că aveți ocazia să-l ajutați. Puteți afla unde puteți cere ajutor. Pentru aceasta, ar fi mai bine să vă recomandăm ca această persoană să se consulte cu un medic generalist, care poate apoi să adreseze o recomandare pentru un terapeut.
 • Este posibil ca persoana iubită să aibă o dispoziție mai mare de a se consulta cu un medic generalist decât să se consulte cu un terapeut sau un psiholog. Apoi, medicul vă poate convinge să vă consultați cu un profesionist în domeniul sănătății mintale.
 • Atunci când îi recomandăm pe cel iubit să ceară ajutor, trebuie să subliniezi ceea ce ai spus sau cum te-ai comportat, care ar putea să te rănească pe tine sau pe alții. Acesta este un exemplu de ceea ce ați putea spune: "Sunt îngrijorat de ceea ce ați spus despre modul în care vă simțiți mânia tot timpul. Cred că ar trebui să vorbești cu cineva despre asta pentru a te simți mai bine".
 • În cazul în care nu știți unde puteți obține ajutor sau informații, puteți contacta organizațiile locale dedicate sănătății mintale.
 • Imaginea intitulată Decide între terapia maritală săptămânală sau o reîntoarcere maritală Pasul 8
  3
  Întreabă-ți pe cel iubit să ceară ajutor pentru tine. În cazul în care această persoană refuză să accepte recomandarea dvs. de a consulta un profesionist sau de a căuta ajutor într-un alt mod, îl puteți cere să facă acest lucru pentru binele relației dintre dvs.
 • De asemenea, puteți cere altor prieteni sau celor dragi să facă același lucru.
 • În cazul unor situații periculoase, în cazul în care siguranța și sănătatea persoanei iubite si altele afectate negativ de comportamentul acestei persoane, aceasta ar putea fi singura modalitate de a convinge persoana iubita pentru a aborda necesitatea M-am schimbat
 • Îi poți spune: "Știu că în acest moment aveți dificultăți cu ______, așa că vreau să știți că vă ajut. Vreau ca relația noastră să continue să fie sănătoasă și pozitivă, deci, dacă ați cerut ajutor pentru a vă ocupa de ______, acest lucru ar însemna mult pentru mine".
 • Imaginea intitulată Protejați-vă de nemoritatea sexuală Pasul 3
  4
  Determinați când este necesar să încheiați o relație. În relațiile în care atât tu, cât și ceilalți (inclusiv pe cei dragi ai tău) ai un risc, trebuie să stabilești limite. De aceea, ar trebui să luați timp pentru a vă gândi la ce ați fi dispuși să participați sau să vă ajutați sau, sincer, ceea ce sunteți dispus să vă sprijiniți în viața voastră.
 • Exprimați-vă iubitului tău limitele pe care le-ai stabilit pentru tine. Acesta este un exemplu de ceea ce ați putea spune: "Nu pot fi în prezența ta când ai băut. Dacă în orice moment vin acasă și te găsesc beat, trebuie să plec".
 • Când un om iubit vă testează limitele clar stabilite (sau vă cere să le puneți la încercare) într-o manieră constantă și deliberată, va trebui să vă gândiți la încheierea relației.
 • Trebuie să luați măsuri în această privință atunci când unul dintre cei dragi vă doare în mod constant pe voi sau pe ceilalți. În mod ideal, această persoană este dispusă să-și schimbe comportamentul, dar dacă nu, poate că trebuie să vă îndepărtați de ea și poate chiar să nu mai vedeți acest lucru.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să participi la terapia familialăCum să participi la terapia familială
  Cum să accepți greșelile din trecutCum să accepți greșelile din trecut
  Cum să susții pe cineva cu autism cu funcționare înaltăCum să susții pe cineva cu autism cu funcționare înaltă
  Cum să ajuți pe cineva cu tulburare obsesiv-compulsivăCum să ajuți pe cineva cu tulburare obsesiv-compulsivă
  Cum să ajuți pe cei dragi cu tulburare de atașamentCum să ajuți pe cei dragi cu tulburare de atașament
  Cum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de personalitate histrionicăCum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de personalitate histrionică
  Cum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutorCum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutor
  Cum să setați limite la persoanele cu tulburare de personalitate limităCum să setați limite la persoanele cu tulburare de personalitate limită
  Cum să tratăți comportamentul pasiv agresivCum să tratăți comportamentul pasiv agresiv
  Cum să te ocupi de un soț paternalistCum să te ocupi de un soț paternalist
  » » Cum să se ocupe de cei dragi care nu vor să se schimbe

  © 2011—2020 ertare.com