Cum să te simți ca o mamă rea

Poate că se întâmplă cu alte mame cuchicheen ce o mama rea ​​cand esti mica ta copilul are o conduită nepotrivită în public sau fiica ta adolescenta va spune ca ruinat viața ta pentru că ai spus că nu putea ieși cu un băiat de patru ani mai în vârstă decât ea. În mijlocul haosului, probabil că singurul lucru pe care îl gândiți este că totul este vina dvs. și că sunteți o mamă teribilă. Senzația că ești o mamă rea poate fi copleșitoare, deci este esențial să înveți cum să controlezi aceste sentimente. Puteți învinge acest sentiment corosive și să accepte toate bucuria de a maternității dezvolta abilități care vă vor ajuta să aibă o atitudine mai pozitiva, ataca gandurile negative si inutile și de cotitură altora pentru sprijin.

pași

Metoda 1
Îmbunătățiți-vă atitudinea

Image cu titlul Reducerea febrei pentru copii Pasul 11
1
Simțiți negativitatea, dar nu rămâneți cu acest sentiment. Uneori, vă simțiți rău cu privire la felul în care vă ridicați copiii este un efect secundar al acestei lucrări. Cu toate acestea, nu ar trebui să aveți aceste sentimente. Prin urmare, este important să le recunoașteți când apar și să le depășească.
 • Petreceți puțin timp scriind un jurnal despre această problemă. Notați-vă ce se întâmplă cu dvs. și de ce vă face să vă simțiți rău pentru dvs. Apoi, căutați ceva ce puteți învăța din experiență. De exemplu, dacă vă simțiți vinovați de faptul că ați strigat la fiica dvs., ar trebui să luați în considerare cauza comportamentului dumneavoastră. Gândiți-vă dacă a fost o zi stresantă, dacă ați reacționat la ceva ce a spus ea și cum ați dori să vă ocupați de situații similare în viitor.
 • Poate fi de asemenea util să vă acordați o limită de timp de 15 minute pentru a vă îngrijora ceea ce sa întâmplat. După aceea, nu te mai gândi la asta. Este foarte probabil să eliberați toată vina sau furia pe care o simțiți și să începeți să vă simțiți mai bine după aceea. Dacă gândurile negative se întorc, convingeți-vă prin a vă spune că vă veți îngrijora mai târziu și nu vă gândiți din nou la aceasta până la următoarea perioadă de îngrijorare.
 • Imaginea intitulată Stop consumul de droguri din clubul Pasul 10
  2
  Convinge-te că e bine să nu fii perfect. Dacă sunteți perfecționist, primind chiar și cel mai mic indiciu că părinții noștri nu sunt excelenți, poate fi devastatoare. Nu mai așteptați astfel de așteptări și nu vă veți simți groaznic când nu le atingeți.
 • În schimb, faceți o clipă la sfârșitul zilei pentru a sărbători ceea ce ați făcut bine ca o mamă. De exemplu, poate ai ajuns toți copiii se îmbrace în haine care combină, le-ați adunat energia pentru a spala parul sau au hrănit (chiar dacă mâncarea a fost McDonald, trebuie să mănânce).
 • Coborâți gardul în ceea ce considerați a fi "o bună reproducere" și veți critica mai puțin. Studiile arată că ceea ce copiii au nevoie cu adevărat sunt dragostea, timpul și disciplina, astfel încât să poată învăța limitele adecvate. Dacă le oferiți toate aceste aspecte, înseamnă că modul dvs. de educație parentală este foarte bun.
 • Puteți, de asemenea, să vă concentrați asupra prezenței atunci când petreceți timp cu copiii, astfel încât să vă puteți bucura mai bine de compania lor. Stați în acest moment și bucurați-vă de fiecare îmbrățișare, zâmbet și conversație cu copiii dumneavoastră.
 • De asemenea, trăiți în fiecare zi cu optimism. Dacă vă imaginați că lucrurile vor merge bine pentru dvs., este foarte probabil ca ceva pozitiv să se întâmple. De exemplu, dacă planificați o călătorie la un muzeu local împreună cu copiii dvs., imaginați-vă să petreceți un timp bun cu ei și să creați multe amintiri fericite.
 • Imagine cu denumirea Be Loyal Step 2
  3
  Nu te compara cu alte mame. Creșterea copiilor este dificilă pentru toată lumea. Asta înseamnă că acele mame care par să aibă totul sub control au și zile rele. Luați o pauză și opriți-vă să vă comparați cu ei. Dacă sunteți întotdeauna conștienți de ceea ce face vecinul sau prietenul dvs. pe Facebook pentru copiii lor, veți continua să vă simțiți bine pentru nimic.
 • Veți simți o inutilitate pentru că veți continua să faceți comparații nerealiste. Când întâlnești alte mame la evenimente și vezi instantanee ale vieții lor pe social media, nu vezi părțile urâte. Nu-și vor arăta zilele rele în public.
 • Când îți dai seama că te compari cu ei, nu uitați să vă spuneți următoarele: "Doar pentru că nu vă vedeți zilele rele, nu înseamnă că nu le aveți".
 • Stați departe de Facebook sau de forumurile părinților dacă aceste pagini vă fac să vă simțiți rău. Opriți frecventarea grupurilor de părinți care au așteptări ridicate despre maternitate. Nu vă expuneți în medii care vă fac să vă simțiți rău pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Spate un copil frumos Pasul 5
  4
  Concentrați-vă pe punctele forte. În loc să vă regretați deficiențele, începeți să subliniați toate lucrurile la care sunteți buni. Adunați-i împreună pentru a le folosi ca suport în acele zile când aveți idei negative care vă fac să credeți că nu sunteți suficient de buni.
 • Faceți o listă a tuturor lucrurilor pe care le excelați ca mamă. Faceți lista într-o zi în care vă simțiți bine, astfel încât să nu vă slăbiți cu gânduri negative. Lista poate include succese mari și mici, cum ar fi petrecerea a câteva minute în citirea copiilor dvs. o poveste la culcare sau ajutarea copilului dumneavoastră cu dificultăți de învățare pentru a îmbunătăți gradul de matematică.
 • Metoda 2
  Provocați gândurile nerealiste

  Imagine cu titlul Excentric Pasul 2
  1
  Identificați ceea ce spuneți. Dialogul dvs. intern este un instrument puternic pe care îl puteți folosi pentru a crea o realitate pozitivă sau negativă. Dacă credeți în mod constant că nu puteți face acest lucru sau acest lucru, veți fi destinat să vă simțiți rău cu privire la abilitățile voastre ca mamă. Cu toate acestea, puteți schimba acest dialog intern pentru a vă simți ca o mamă mai bună.
  • Începeți prin a acorda atenție dialogului dvs. intern. Gândiți-vă la ceea ce vă spuneți pe parcursul zilei, acordați atenție gândurilor și cum vă fac să vă simțiți. De exemplu, puteți observa că vă spuneți următoarele: "Mi-am pierdut liniștea și am strigat la Sara. Sunt o mamă teribilă. Spunând asta, te vei face să te simți și mai rău pentru a-ți crește vocea.
 • Imaginea intitulată Spate un copil frumos Pasul 10
  2


  Găsiți cauza Odată ce cunoașteți dialogul intern, reflectați asupra a ceea ce v-a indus să aveți modele de gândire negativă. Acestea sunt declanșatoarele dvs. Uneori acești factori sunt mai evideni, ca atunci când adolescenții îți spun: "Tu ești cea mai rea mamă din lume". Alteori, factorul care cauzează reflexii negative este dificil de identificat.
 • Dacă observați că gândiți negativ, încercați să localizați stimulul. De exemplu, dacă spui: "Încă o dată ați întârziat. Nu ajungeți la timp ", când ajungeți târziu pentru o conferință între părinți și profesori, vă veți simți rău. Poate că dialogul intern este foarte negativ pentru că o altă mamă a părăsit întâlnirea înaintea ta și întotdeauna pare să ajungă la timp. În acest scenariu, comparațiile dvs. au fost vinovate de reflexia dvs. negativă.
 • Imagine intitulată Deveniți un om de afaceri reușit Pasul 11
  3
  Luați un test de realitate. Provocarea reflexiilor negative este cheia pentru a scăpa de aceste modele de gândire nesănătoase. În general, aceste idei sunt nerealiste. Prin urmare, atunci când le examinați mai îndeaproape, își pierd impactul. Efectuarea unui test de realitate este o modalitate de a contesta dialogul intern inutil. Acest proces necesită căutarea unor dovezi care să vă susțină gândurile.
 • De exemplu, atunci când spui ceva de genul "N-am făcut niciodată dreptate", întreabă-te ce dovezi ai împotriva acestui gând. Este posibil să fi uitat să semneze permisiunea de a merge într-un tur, dar a făcut copilul să mănânce legume și veți obține adolescentul este deschis despre situația sa de agresiune. Acestea sunt exemple clare că ați făcut ceva corect. În acest fel, puteți recunoaște cât de ilogic a fost gândul anterior.
 • Imagine cu titlul Deveniți un om de afaceri de succes Pasul 22
  4
  Restructurarea dialogului intern negativ. Veți beneficia numai de provocarea dialogului intern dacă vă străduiți să modificați limba negativă și să o schimbați pentru afirmații mai pozitive și mai realiste. Când o faci, vei stabili o bază pentru a pune un spin pozitiv pe orice gânduri negative pe care le observi.
 • Puteți restructura exemplul anterior modificând propoziția "N-am făcut nimic bine" pentru că "fac greșeli ca mamă, dar există multe lucruri pe care le pot face bine". Prin simpla schimbare a acestui gând, puteți avea un rezultat mai pozitiv.
 • Metoda 3
  Obțineți sprijin

  Imagine cu titlul Discutați pe cineva din sinucidere Pasul 11
  1
  Împărtășiți-vă sentimentele altor mame. Sentimentul ca o mama rau nu vi se intampla doar. Din păcate, nu veți ști niciodată pentru că multe mame decid să păstreze aceste sentimente, astfel încât ceilalți să nu le judece. Aveți curajul să le spuneți altor mame despre unele dintre gândurile teribile pe care le aveți despre părinți. Când o vei face, vei observa că au gânduri similare.
  • De exemplu, data viitoare când copilul are o dată de joc, împărtășiți-vă preocuparea cu mama prietenului tău. De exemplu, puteți spune ceva de genul: "În ultima vreme am fost atât de ocupat la locul de muncă că nu am avut timp să gătesc alimente sănătoase. Asta mă face să mă simt groaznic. Este foarte probabil ca celălalt mama să vă spună următoarele: "Și eu! Mă simt atât de rău!
 • Imagine cu titlul Suport Cineva diagnosticat cu cancer Pasul 2
  2
  Sunați la un prieten sau la un membru al familiei în care aveți încredere. Când observați că gândiți negativ la abilitățile voastre ca mamă, apropiați-vă de o persoană iubită, cum ar fi sora dvs. sau cel mai bun prieten al vostru. Un alt lucru pe care îl puteți face este să întrebați opinia soacrei voastre.
 • Spuneți ceva de genul: "Mama / sora / soacra mă simt groaznic. M-am simțit atât de obosită în ultima vreme. Nu am avut energia să mă joc cu copiii. L-am lasat sa vada prea multe desene animate.
 • S-ar putea să fiți surprinși să descoperiți că unele femei pe care le vedeți ca modele de maternitate se confruntă cu cât mai multe provocări ca tine.
 • Imaginea intitulată Înțelegerea persoanelor fără sexe Pasul 5
  3
  Alăturați-vă unui grup de asistență. A fi într-un grup de mame care au preocupări asemănătoare cu ale dvs. vă poate aduce confort. Ascultând poveștile altor femei care au zile dificile care își îngrijesc copiii sau nu respectă regulile societății părintești, vă pot ajuta să vă dați seama că nu sunteți singuri.
 • Discutați cu pediatrul copilului dumneavoastră sau cu un terapeut local pentru a găsi un grup de sprijin pentru mame. Un alt lucru pe care îl puteți face este să organizați o întâlnire pentru a discuta cu alte femei din zona dvs. care se simt ca mamele rele.
 • Imaginea intitulată
  4
  Vizitați un terapeut. Dacă sunteți o mamă nouă sau ați născut recent și aveți dificultăți în a vă îngriji copilul sau pe dvs. însuți din cauza depresiei, ar trebui să vedeți imediat un profesionist. Depresia postpartum este o afecțiune gravă care poate avea un impact negativ asupra vieții dumneavoastră dacă nu o tratați. Tratamentele pot include psihoterapie, medicamente sau o combinație a celor două. Consultați un medic dacă credeți că ați putea avea această tulburare.
 • Simptomele acestei tulburări includ anxietate, modificări ale dispoziției, tulburări de somn, probleme de concentrare, vrăji plângând, izolarea celor dragi și probleme care dezvoltă o legătură cu bebelușul.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți un copil să se adapteze la grădinițăCum să ajuți un copil să se adapteze la grădiniță
  Cum să vă bucurați de o mamă cu normă întreagăCum să vă bucurați de o mamă cu normă întreagă
  Cum să evitați vina mamei care munceșteCum să evitați vina mamei care muncește
  Cum să evitați folosirea limbajului ofensiv în fața copiilorCum să evitați folosirea limbajului ofensiv în fața copiilor
  Cum să ne ocupăm de soacraCum să ne ocupăm de soacra
  Cum să faci față unei mame teribile când ești adultCum să faci față unei mame teribile când ești adult
  Cum să-ți iubești corpul după naștereCum să-ți iubești corpul după naștere
  Cum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tăuCum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tău
  Cum să spun mama în coreeanăCum să spun mama în coreeană
  Cum să-i mulțumim pe mama prietenei taleCum să-i mulțumim pe mama prietenei tale
  » » Cum să te simți ca o mamă rea

  © 2011—2020 ertare.com