Cum să vă ocupați de creșterea copilului dumneavoastră

Poate fi foarte dificil pentru părinți să-și vadă copiii să crească. Ei trec de la a fi copii drăguți și dependenți de adolescenți nerăbdători atât de repede. Cu toate acestea, este important să dați copilului spațiu pentru a deveni un individ. Acest articol vă va îndruma în procesul de abordare a creșterii copilului dumneavoastră.

pași

Partea 1
Când copilul dvs. intră în sistemul școlar

Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 1
1
Aveți o atitudine pozitivă, chiar dacă vă simțiți trist pentru că copilul dumneavoastră crește. Este foarte important să aveți o atitudine pozitivă față de creșterea copilului dumneavoastră. Observați întotdeauna ceea ce copilul a învățat și este mândru de acest lucru, așa cum ați simțit când ați învățat să mergeți independent sau să dormiți singur.
 • În mod similar, încercați să apreciați abilitățile de creștere ale copilului dvs., cum ar fi accesul la școală, finalizarea temelor fără ajutorul dvs. și luarea propriilor decizii.
 • În loc să vă îndurați pentru că copilul dumneavoastră crește, fiți mândru de acest lucru și de voi, deoarece datorită sprijinului și iubirii voastre l-ați ajutat să crească și să devină un adult responsabil.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 2
  2
  Lăsați copilul să se joace independent înainte de a merge la școală pentru prima dată. Primul pas independent și provocarea părinților și a copiilor este să-i lași să se joace singuri pe stradă sau în grădină.
 • Discutați cu copilul dvs. și spuneți-i ce este permis și ce nu este.
 • Lăsați-l să se joace, dar să-l privească și să fie pregătit să reacționeze.
 • Când vezi că copilul tău respectă acordul și se comportă așa cum te aștepți, poți să te relaxezi treptat și să te distanți.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 3
  3
  Discutați cu copilul despre ceea ce vă puteți aștepta să se întâmple la școală. Fiecare eveniment major în viață este chiar mult mai dificil pentru un copil. Discutați cu copilul dvs. despre provocările care vă așteaptă. Discutați cu copilul despre școală, astfel încât să știe exact ce să se aștepte să se întâmple dacă trebuie să meargă la școală.
 • Întreabă-l despre îndoielile și temerile lui, găsiți soluții comune și spune-le. Acest lucru vă va aminti că copilul dvs. are nevoie de dvs., dar într-un mod diferit.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 4
  4
  Practica merge la școală. Pentru mulți copii și părinți, aceasta este prima separare și mulți părinți observă că este foarte dificil să spui la revedere copiilor lor la ușa școlii.
 • Discutați cu copilul dvs. și explicați ce vă puteți aștepta să se întâmple în grădiniță sau la școală.
 • Mergeți la școală trecând devreme, pregătiți prânzul și luați copilul la școală. Arătați-i unde va fi clasa sa. Acest lucru îi va ajuta să se simtă pregătiți emoțional pentru ziua școlii.
 • Partea 2
  Când copilul dumneavoastră este un adolescent pretențios sau emoțional

  Imaginea intitulată Copii cu copilul dvs. crescând Pasul 5
  1
  Discutați cu copilul dvs. despre schimbările fizice care i se vor întâmpla. Fiul tău crește. Această perioadă este cunoscută sub numele de adolescență și se întâmplă de obicei între treisprezece și nouăzeci de ani. De asemenea, devine evident atunci când începeți să observați schimbările fizice din corpul vostru. Vă puteți aștepta să se întâmple următoarele:
  • Se întâmplă fetelor că ovarele lor încep să crească producția de estrogen și se întâmplă pentru băieți că testiculele lor cresc producția de testosteron.
  • Băieții devin repede mai înalți, spatele se lărgește, vocile lor se schimbă și cresc părul pubian, părul în armpits și barba. În același mod, își dezvoltă penisul, scrotul și testiculele. Au putut experimenta ejacularea noaptea.
  • Fetele devin mai înalte, șoldurile lor devin mai largi și cresc părul pubian, părul în armpits și pe picioare. În același mod, vor avea secreții vaginale transparente sau albicioase.
  • Aceste schimbări hormonale și fizice sunt adesea însoțite de comportament emoțional și creștere mentală.
  • Aceste schimbări fizice sunt cauzate de modificările hormonale care apar în organism. Glandele endocrine produc hormoni care produc schimbări în organism.
 • Imagine intitulată Copii cu copilul dvs. în creștere Step 6
  2
  Fiți dispuși să răspundeți la întrebările copilului dvs. când se produc schimbări fizice. Fiind un părinte, trebuie să discutați despre schimbările fizice cu copilul înainte de a se petrece adolescența. Spuneți-i că aceste schimbări sunt normale și că fac parte din creșterea lui. Au o atitudine dispusă și sinceră și răspund explicit la întrebările lor.
 • Cele mai multe școli au sesiuni speciale atunci când copiii ajung la adolescență. Ei îi invită pe experți care să le vorbească despre aceste schimbări și să încurajeze adolescenții să participe la discuție.
 • Această educație combinată le oferă o idee clară despre schimbările care se produc în corpul lor și le ajută să le facă față într-un mod mai bun.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 7
  3
  Pregătiți-vă pentru schimbările emoționale ale acestei etape a vieții copilului dumneavoastră. Schimbările hormonale care se întâmplă cu copilul dumneavoastră vă afectează în mod direct creierul. De aceea, interesele, starea de spirit și nevoile adolescentului vor începe să se schimbe. Adolescentii au tendinta de a deveni mai emotional, iar parintii vor putea observa aceste schimbari si iritabilitatea adolescentului in aceasta etapa. Trebuie doar să-l asculți, nu mai poți face altceva.
 • Este posibil ca copilul dvs. să dorească să fie independent într-o zi și să refuze să vorbească despre ziua lui. Este posibil să vă adresez toată atenția și insistă să-l ascultați a doua zi. Ascultă-l. Fiul tău îți va spune dacă are nevoie de opinia sau sfatul tău.
 • Imaginea intitulată Copiii cu copilul dvs. crescând Pasul 8
  4
  Arătați-i copilului că îl iubești și îl sprijini. Oferiți-vă sprijin copiilor dvs. dacă vreți să obțineți succesul într-o problemă, fie că sunteți masterat cu bicicleta, reușiți în școală etc. În acest fel, vă subliniați rolul de părinte și faceți parte din creșterea lor.
 • Schimbările emoționale ale dispoziției tale te pot deranja, dar ține minte că și copilul tău suferă pentru asta. Încercați să vă dezvoltați personalitatea pe măsură ce vă ocupați de aceste schimbări și aveți nevoie de tot sprijinul dvs. în acest moment.
 • Indiferent ce problemă este, vă exprimați în mod clar copilului dumneavoastră. Spune-i că îl iubești și că îl vei sprijini mereu. Exprimați-vă iubirea acceptând prietenii, deciziile și opțiunile.
 • Această atitudine vă va oferi ancora pe care o veți căuta în timpul unei crize. Încercați să fiți cât mai înțelepți, dar nu tolerați prostiile lor.
 • Un alt factor important care trebuie luat în considerare este faptul că creierul copilului nu se dezvoltă complet, dar până la începutul anilor douăsprezece ani. Dezvoltarea incompletă a creierului este cauza imaturității lor emoționale, care de multe ori frustrează părinții.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul dvs. crescând Pasul 9
  5
  Vă rugăm să rețineți că fiul tău te iubește, chiar dacă acesta acționează într-o stare proasta. Adolescenții au tendința de a deveni mai emoționali, iar părinții vor putea să-și respecte starea de spirit și iritabilitatea datorită acestei faze. Aceste modificări ale dispoziției se datorează nivelurilor bruște și fluctuante ale hormonilor din corpul lor. Cu toate acestea, amintiți-vă că doar pentru că copilul dumneavoastră dorește să-ți muște capul la cea mai mică provocare, nu înseamnă că nu te iubește!
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul dvs. crescând Pasul 10
  6
  Pregătește-ți copilul să înceapă să arate semne de interes romantic pentru cineva. Copiii încep să experimenteze o nouă și necunoscută serie de experiențe sociale atunci când observă schimbări în corpul lor. În timpul interacțiunii lor sociale cu oamenii și colegii lor, observă că oamenii acordă o atenție deosebită aspectului lor, ceea ce îi face mai conștienți. De asemenea, ele sunt atrase de sexul opus deoarece pot experimenta excitare sexuală.
 • Mențineți o atitudine dispusă să aibă o comunicare. Când accepți deciziile și prietenii adolescentului tău, vei fi mai puțin probabil să scapi de tine și vei fi mai dispus să împărtășesc cu tine despre aspectele vieții tale.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul dvs. crescând Pasul 11


  7
  Pregătește-te pentru copilul tău să înceapă să-și petreacă timpul cu noi grupuri de oameni. Adolescenții se simt deseori siguri când fac parte dintr-un grup. De asemenea, copilul dvs. poate dori să devină parte a unui grup de prieteni pentru că nu și-a dezvoltat propria identitate.
 • Păstrați legătura cu copilul și petreceți timp împreună, faceți un efort de a lua cina împreună și de a vorbi. Cu toate acestea, va trebui să setați limite, deoarece băieții de vârsta dvs. tind să aibă un comportament riscant. Ea stabilește limite clare între un comportament bun și cel rău.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 12
  8
  Recunoașteți că copilul dumneavoastră nu poate avea nevoie de tine la fel de mult ca atunci când eram mai tânăr. Acesta este momentul în care copilul dvs. va începe să demonstreze o mare dorință de a fi independent. Fiul tău va petrece mai mult timp cu prietenii săi decât cu tine.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 13
  9
  Acordați spațiu copilului dvs., dar rămâneți prezent când aveți nevoie de el. Dați camerei copilului să respire și să-și rezolve problemele. Nu vei putea să rezolvi problemele importante din viața ta și nu vei fi pregătit să crești dacă ești prea protector și rezolvi probleme.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 14
  10
  Discutați alocația copilului dumneavoastră. Puteți prefera să ieșiți împreună cu prietenii să vizionați filme sau să mâncați mai des, mai ales la sfârșit de săptămână. Ca urmare, banii nu vor mai fi suficienți.
 • Dacă discutați această problemă cu adolescentul într-un mod matur, rezolvați problema destul de puțin. Când își dă seama că părinții lui au alte obligații financiare (să plătească pentru educarea fraților săi, cumpărarea de alimente, plata facturilor la gaze etc.), el va cere mai puțin și va fi mai înțelept.
 • Încurajați-vă adolescenta să vă ajute să găsească o slujbă cu fracțiune de normă. Copilul dumneavoastră va prețui și va aprecia ce poate cumpăra cu banii săi atunci când începe să câștige cu munca sa. În același mod, vă veți simți mai încrezător pentru că îl câștigați pe cont propriu, ceea ce vă oferă un sentiment de siguranță și de respect de sine.
 • Partea 3
  Când fiul tău se mișcă

  Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 15
  1
  Înțelegerea conceptului de "sindrom cuibul gol". Acceptați mai întâi că copilul dvs. nu are nevoie de dvs. la fel de mult ca în cazul în care obișnuia. Este posibil să nu mai căutați sfatul sau să vă apreciați mâncarea. Este posibil ca el să nu mai preferă compania dvs. și nu va fi lipsit de subtilitatea vieții sale. Acest lucru este normal și este normal să vă simțiți supărat. Înțelegeți schimbările care se produc în viața copilului dvs. pentru a fi tată matur. Rețineți că copilul dvs. vă iubește și nu intenționează să fie rău intenționat.
  • Ați putea să vă întrebați unde ați greșit ca părinte și s-ar putea să observați că timpul începe să vă cântărească. Confruntarea cu schimbările emoționale ale dispoziției pe care le-a adolescentul tău ți-ar putea scurge energia și s-ar putea să te simți frustrat. Dați-i spațiul pe care îl întreabă și evitați să-i întrebați motivele și deciziile. Aveți încredere în deciziile dvs.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 16
  2
  Străduiți-vă să organizați un timp pentru a fi împreună. Independența copilului tău nu înseamnă că nu mai face parte din viața ta. Planificați momentele pe care le veți petrece împreună, indiferent dacă acestea sunt date importante sau momente ocazionale.
 • Discutați cu copilul dvs. prin telefon sau online. Tehnologia actuală vă permite să vă conectați permanent la copilul dvs., fie prin telefon, fie prin telefon online. Comunicați cu copilul și rămâneți parte din viața lor când devine adult.
 • Cu toate acestea, nu-l sunați în fiecare zi.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul dvs. crescând Pasul 17
  3
  Nu vă lipiți de copilul dvs., dați-i libertatea pentru a-și face propriile greșeli și a-și putea realiza propriile succese. Dă-i libertatea de a face greșeli și de a vedea cum devine mai responsabil. Cu toții învățăm din experiențele noastre și din greșelile noastre.
 • Stabiliți linii directoare și reguli clare și lăsați copilul să decidă dacă să le urmeze și să-și asume responsabilitatea în cazul în care ceva nu merge în mod corespunzător. În acest fel, copilul dvs. va învăța să fie responsabil în timp și veți ști că este gata să-și asume obligațiile.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul dvs. crescând Pasul 18
  4
  Nu întotdeauna să-i salvezi. Învățați copilul să rezolve o problemă pas cu pas și în mod independent dacă are o problemă. Nu rezolvați problema.
 • S-ar putea să-i dați beneficiul experiențelor și greșelilor dvs., dar fiul dvs. ar putea să o ignore complet.
 • Independența dvs. ar putea fi dată cu acțiuni simple cum ar fi împachetarea rucsacului propriu. Copilul dumneavoastră poate prefera să o facă singur și în ultimul moment, în timp ce veți prefera întotdeauna să faceți acest lucru în avans.
 • Lăsați copilul să devină independent. Evitați să faceți ceea ce a făcut deja copilul dvs.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 19
  5
  Sprijină cariera copilului tău, chiar dacă te aștepți la altul. Frecvent, părinții insistă asupra faptului că copiii lor trebuie să urmeze o anumită carieră profesională, deoarece acestea sunt profitabile sau interesante pentru ei. Copiii devin mai încrezători atunci când urmăresc o carieră profesională cu pasiune. Ei își descoperă potențialul și în curând devin independenți și de succes. Acest lucru se poate întâmpla numai dacă îi permiteți să-și conducă viața și să-și urmeze o carieră pe care o alege singur.
 • Uneori, părinții încearcă să își împlinească visele prin copiii lor. Evitați să o faceți. Aveți o atitudine dispusă și discutați cu răbdare diferite probleme cu copilul dumneavoastră. Fiul tău ar putea să urmeze o carieră profesională pe care ai putea să o cunoști foarte devreme.
 • Căutați sfaturi de la un expert în acest domeniu special. În acest fel, ambii vor fi conștienți de avantajele și dezavantajele acestui domeniu.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 20
  6
  Fă ce nu puteai face când copilul tău era acasă. Paternitatea este o chestiune serioasă care necesită acordarea de atenție maximă copilului tău și lipsă de timp pentru tine. Faceți-vă cu faptul că copilul dvs. a crescut, petrecând mai mult timp îngrijorându-vă despre dvs.
 • Găsiți un hobby sau faceți o activitate pe care nu o puteți face pentru copilul dvs., exercițiu sau dedicați-vă carierei profesionale.
 • Planificați-vă un timp pentru a fi cu prietenii dvs. În acest fel, puteți compensa sentimentul de singurătate prin discuții și schimburi de experiențe.
 • Imaginea intitulată Copii cu copilul tău crescând Pasul 21
  7
  Fa ce iti place sa faci. Este posibil să fiți mama lui Tommy, dar nu uitați că sunteți o persoană individuală. Amintiți-vă visele și ambițiile pe care le-ați avut înainte ca fiul dumneavoastră să se fi născut. Acesta este momentul să începeți să vă gândiți și să îi planificați.
 • Nu veți fi într-o situație de pierdere atunci când copilul dvs. pleacă de acasă pentru a merge la facultate, atunci când vă depuneți conștient efortul de a continua viața după ce copilul dumneavoastră crește. "sindrom cuibul gol" Este dificil și dureros să te descurci, dar devine mai ușor dacă ai o viziune anticipativă și un scop în viață. Acesta este momentul în care să vă ocupați de activitățile din viața voastră și să vă dedicați să faceți hobby-urile pentru care niciodată nu ați avut timp.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a schimba hainele băiețelului tău fără tantrumiCum de a schimba hainele băiețelului tău fără tantrumi
  Cum de a vindeca febra la un copilCum de a vindeca febra la un copil
  Cum puteți determina stilul de învățare al copilului dumneavoastrăCum puteți determina stilul de învățare al copilului dumneavoastră
  Cum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tauCum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tau
  Cum să-i înveți pe copil să adauge și să scadăCum să-i înveți pe copil să adauge și să scadă
  Cum să-i înveți pe copiii dvs. cum să spele vaseleCum să-i înveți pe copiii dvs. cum să spele vasele
  Cum să alegi nașii buniCum să alegi nașii buni
  Cum să stimulezi dezvoltarea afectivă socială a copilului tăuCum să stimulezi dezvoltarea afectivă socială a copilului tău
  Cum să evitați păduchii la copiiCum să evitați păduchii la copii
  Cum să consolideze imunitatea copiilor de vârstă înaintatăCum să consolideze imunitatea copiilor de vârstă înaintată
  » » Cum să vă ocupați de creșterea copilului dumneavoastră

  © 2011—2020 ertare.com