Cum să se ocupe de rudele dificile

Soluționarea rudelor dificile poate fi destul de complicată. Cheia este să rămâi calm. De cele mai multe ori, acei membri ai familiei care dispera complet nu sunt constienti atunci cand fac acest lucru. Îndreptați-vă privirea spre podea, respirați profund și încercați să nu vă supărați. Dacă comportamentele neplăcute ale rudelor tale continuă pe o perioadă nedeterminată, este timpul să se îndepărteze cu subtilitate. În nici un caz nu trebuie să pierzi controlul și să începi să strigi sau să te arăți violent. Acest lucru te-ar face doar pe același nivel de comportament pe care îl au - cel mai bun răspuns trebuie să vină de la tine, să-ți arăți că ești capabil să mergi mai departe decât ei pentru a face ceea ce trebuie. Puteți rezolva această situație, trebuie doar să aveți o mică credință!

pași

1
Stabiliți-vă limitele Este important să se definească limitele pentru orice relație. În cazul în care sunt transferate aceste limite a ceea ce este acceptabil, iar cealaltă persoană nu percepe inadecvarea comportamentului lor sau insinuări tale despre aceasta, ar trebui să ia un pas înainte și marca în mod clar poziția. Dacă aveți rude care nu respectă nici limite și se comportă ca și în cazul în care singurul scop al relației dintre tine este ca esti acolo pentru a satisface dorintele, nu esti singur: există mai multe relații de familie de genul asta, dar ele sunt complet inadecvate și ar trebui să aducă o oprire Primul lucru de făcut este să-și recâștige încrederea că propriile dorințe sunt importante și trebuie să tragă o linie clară, astfel încât ceilalți nu pot interveni în ele.
 • 2
  Declarați cu voce ferm limitele pe care doriți să le respectați. Verbalizarea deciziilor tale poate ajuta rudele care nu te iau să reacționezi serios la o expunere matură a ideilor tale și la inadecvarea atitudinilor lor. Poate că au o reacție surprinzătoare, prefăcându-și indignarea pentru că marchezi limitele tale, dar trebuie să o accepți dacă rămâi ferm.
 • 3
  Asigurați-vă că limitele dvs. sunt respectate. Adoptați atitudini și acțiuni care întăresc natura finală a deciziei dvs. Desigur, la început poți arăta o fermitate foarte înțelegătoare, încercând să explici situația unei rude care probabil nu știa cât de mult le-au deranjat acțiunile. Dar dacă vezi că ruda ta nu reacționează la această impunere, poate că e timpul să luăm măsuri drastice. Spune-i că să continue relația trebuie să intre o perioadă de probă de 30 de zile, care ar trebui să respecte pe deplin noile norme de conviețuire pe care l-au arătat. Orice acțiune care nu respectă acordul în acest timp, va determina ca persoana să le blocheze complet din viata ta, timp de 30 de zile: nu se deschide ușa, nu va răspunde la apelurile lor sau să accepte contactul prin orice mijloace. Extrem de firmă trebuie să păstreze la sfârșitul celor 30 de zile a înțeles mesajul și pot începe o nouă perioadă de probă pentru a vedea daca de data aceasta este în măsură să respecte acordul coexistenței pentru toate cele 30 de zile.

 • Prima încercare de a bloca o rudă în siguranță timp de 30 de zile va fi plină de încercări din partea dvs. să vă contacteze. Dar dacă reușiți să le ignorați complet, ele se vor diminua complet până când se vor dizolva în acceptarea regulilor. Cu toate acestea, în cazul în care familia ta este prea incapatanat si nu se va opri sâcâi cu încercări repetate de a încălca decizia de a bloca în această perioadă, trebuie să arate și mai ferm i spun că de fiecare dată când încercați să vă contacteze, cu o perioadă de măsură disperată blocare trebuie să înceapă din nou de la ziua 0. Dacă această situație continuă mai multe săptămâni, iar ruda ta nu dă nici un semn că reconsideră comportamentul său și intenția este încă de a încălca spațiul tău privat, atunci relația este pierdut. Trebuie să termini și să nu te uiți înapoi.
 • Acesta din urmă poate suna ca o mișcare un pic rigid, dar să ia în considerare faptul că le-ați expus toate motivele pentru ruda ta și el a decis să nu le respecte. Perioada de blocare ar trebui să servească la reexaminez relația de la o distanță sigură, dar dacă el nu pune pe partea ta pentru a face lucrurile mai bine știu când impune o limită finală: dacă vă cruce, vă va împiedica să afecteze în continuare viața ta.


 • 4
  Combateți cea mai puternică armă a unei relații problematice: defecțiunea La un anumit moment al procesului dvs. care se ocupă de acest membru de familie aflat în conflict, este probabil să încercați să vă faceți să vă simțiți vinovați. Trebuie să împiedicați acest sentiment să vă preia cel puțin. Puneți întrebări de genul „Chiar vrei să mă simt vinovat cu privire la acest lucru - nu este calea ta de a spune că nu poți găsi un alt mod de a mă convinge să continue lângă tine?“. De multe ori vinovatia este ultima instanta a cuiva care se simte complet lipsit de speranta in toate relatiile lor: ajutand ruda ta sa depaseasca acel sentiment poate fi inceputul recuperarii relatiei.
 • 5
  Reevaluați relația. Nu știu exact cum vedeți cealaltă persoană. Uneori continuă să te referi la ea numai din cauza principiilor tale sau a credinței în valorile loialității familiale. Cu toate acestea, aveți, de asemenea, propriile valori și convingeri și poate că această loialitate forțată vă împiedică să atingeți idealurile pe care le aspiră în viață:

 • Probabil nu ați tolera niciodată comportamentul respectivului membru al familiei dacă ar proveni de la un străin. Ștergeți această relație din viața ta te va simți vinovat, probabil, sau de a lua alte învinuiri de la rude, dar de ce susține acea persoană cu cineva din afara familiei a încheiat relația fără ezitare?
 • Identificați natura conflictelor externe pe care le experimentați și încercați apoi să le traduceți în echivalentul lor intern. De exemplu, dacă simțiți că o altă rudă încearcă să vă controleze complet, puteți fi nemulțumit de controlul pe care îl aveți asupra propriei vieți. Deși nu poți schimba alte persoane, uneori le poți tolera dacă devii mai puternic înăuntru și nu te lăsa să te afecteze.
 • Încă mai puteți iubi rudele, chiar dacă nu aveți o relație strânsă cu aceștia. El crede că, chiar dacă ei sunt oameni cu care ai crescut și partajate mult, ați avut de asemenea multe experiențe pe cont propriu și acum aveți propriile valori: în cazul în care acestea sunt incompatibile cu cele ale familiei tale nu trebuie să le prezinte pentru a continua cu aceeași apropiere. Puteți să vă înțelegeți, să vă manifestați afecțiunea de la o distanță sănătoasă.
 • Relațiile de familie pot fi mai complexe decât par. Înainte de a vă încheia relația cu o rudă insuportabilă, rețineți dacă acest lucru vă va duce departe de un alt membru al familiei pe care îl apreciați foarte mult și cu care doriți să vă apropiați. Uneori, dacă nu trebuie decât să o susțineți pentru câteva ore pe lună, merită să faceți efortul de a păstra relații mai valoroase.
 • sfaturi

  • Când vedeți acest model de comportament nu afectează tine, dar, de exemplu, partenerul tau trebuie să înțeleagă că nu au aceeași libertate de a face cu cei care sunt rudele lor și nu a ta. Ceea ce trebuie să faceți este să vă ajutați partenerul să-și construiască curajul și să învețe să-și stabilească propriile limite. Trebuie să-l susțină în orice moment și tăinuirea deciziile lor, ceea ce face clar rudele lor văd cei doi ca un cuplu va sta departe, dacă nu respectă drepturile propriul spațiu. Poate că partenerul tău a fost inițial alarmat sugestiile și emisiunea ofensat la ideea de a impune termeni la rudele lor, mai enervant decât encuentre-, dar dacă vă apropiați subiectul cu răbdare și blândețe, vă va mulțumi în timp.

  avertismente

  • Dacă limitele pe care le ridicați sunt rezonabile și persoana căreia îi îndreptați este complet incapabilă să le respecte, trebuie să încheiați relația în acel moment. Forțând-o mai mult va submina numai stima ta de sine și demnitatea.
  • Rețineți că alte rude pot fi indignate dacă clarificați limitele pe care trebuie să le respectați. "Cum ai putut vorbi cu mătușa ta așa?" Este o frază care te poate face să te simți vinovată, dar nu trebuie să îți ceri scuze pentru că ai afirmat drepturile tale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soțiaCum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soția
  Cum să se ocupe de membrii pasivi ai familiei agresiviCum să se ocupe de membrii pasivi ai familiei agresivi
  Cum să vă ocupați de un membru de familie co-dependentCum să vă ocupați de un membru de familie co-dependent
  Cum să eviți o luptă la școalăCum să eviți o luptă la școală
  Cum să rămâi calm în vremuri dificileCum să rămâi calm în vremuri dificile
  Cum să-i arăți calului că îl iubeștiCum să-i arăți calului că îl iubești
  Cum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de personalitate histrionicăCum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de personalitate histrionică
  Cum să setați limite la persoanele cu tulburare de personalitate limităCum să setați limite la persoanele cu tulburare de personalitate limită
  Cum să facem față unei situații enervanteCum să facem față unei situații enervante
  Cum să acționați în fața unui manipulatorCum să acționați în fața unui manipulator
  » » Cum să se ocupe de rudele dificile

  © 2011—2020 ertare.com