Cum să evitați un accident vascular cerebral

Un accident vascular cerebral apare atunci când o parte din creier își pierde fluxul de sânge. Lipsa daunelor de sânge din jurul țesutului cerebral și provoacă umflarea și presiunea din interiorul craniului, ceea ce poate duce la deteriorarea in continuare a creierului. Există mulți factori de risc pentru un accident vascular cerebral. Unii factori, cum ar fi vârsta, rasa și genetica, sunt dincolo de controlul nostru. Este cunoscut faptul că alți factori de risc pot fi controlate și este important să se știe dacă doriți să învățați cum să prevină un accident vascular cerebral.

pași

Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 1
1
Menținerea unei greutăți sănătoase Obezitatea pune prea mult accent pe sistemul cardiovascular și slăbește vasele de sânge.
 • Obezitatea crește, de asemenea, riscul pentru alți factori de risc, cum ar fi colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și diabetul zaharat.
 • Acesta este considerat obez o persoană care are un indice de masă corporală (IMC) mai mare de 30. Puteți calcula IMC folosind un calculator on-line.
 • Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 2
  2
  Rămâne activ Activitatea fizică regulată ține sănătatea sistemului cardiovascular și previne obezitatea și alți factori de risc pentru a avea un accident vascular cerebral.
 • "Consiliul american privind exercițiul" recomandă 30 de minute de exerciții cardiovasculare, cum ar fi mersul pe jos, cele mai multe zile ale săptămânii pentru sănătate generală.
 • Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 3
  3
  Mențineți o dietă sănătoasă
 • Consumați fructe și legume proaspete, proteine ​​slabe, cum ar fi pește și carne de pui, cereale integrale si alimente bogate in grasimi sanatoase, cum ar fi pește și fructe cu coajă. O astfel de dietă vă va menține scăzută tensiunea arterială și colesterolul rău, ceea ce va reduce riscul de a avea un accident vascular cerebral.
 • Evitați alimentele procesate și alimentele cu conținut ridicat de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Aceste alimente crește colesterolul rau, tensiunea arteriala si riscul de diabet zaharat, toate pe care le pune la un risc mai mare de a avea un accident vascular cerebral.
 • Imaginea cu titlul Evitați un accident vascular cerebral Pasul 4


  4
  Nu mai fuma Fumatul dăunează vaselor de sânge și crește riscul de apariție a bolilor de inimă sau accident vascular cerebral. De asemenea, vă crește riscul de apariție a cancerului și a bolilor respiratorii.
 • Imaginea cu titlul Evitați un accident vascular cerebral Pasul 5
  5
  Reduceți consumul de alcool. Consumul excesiv de alcool dăunează vasele de sânge și crește riscul de a avea un accident vascular cerebral și boli asociate cu accident vascular cerebral.
 • Nu consumați mai mult de 2 băuturi alcoolice pe zi. O băutură este definită ca 12 oz. (354 ml) de bere, 5 oz. (147 ml) de vin și până la 1 ½ oz. (44 ml) de lichior.
 • Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 6
  6
  Controlul tensiunii arteriale Hipertensiunea arterială este unul dintre riscurile care contribuie cel mai mult la un accident vascular cerebral.
 • Dacă ați fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră pentru a controla tensiunea arterială, inclusiv luarea medicamentelor și urmărirea oricărui sfat alimentar.
 • Hipertensiunea arterială este considerată ucigașul tăcut, deoarece în mod normal nu prezintă simptome. Au examene fizice și teste de tensiune arterială în mod regulat.
 • Tensiunea arterială normală este între 110/70 și 120/80. O lectură de 140/90 este considerată limită. Orice citire mai mare de 140/90 este considerată hipertensiune.
 • Imaginea intitulată Evitați un accident vascular cerebral Pasul 7
  7
  Controlează nivelurile de zahăr din sânge. Glicemia ridicată dăunează vasele de sânge și vă pune la un risc mai mare de a avea un accident vascular cerebral.
 • Dacă ați fost diagnosticat cu diabet, urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră pentru a vă controla glicemia.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a învăța cum să faceți accident vascular cerebral lateralCum de a învăța cum să faceți accident vascular cerebral lateral
  Cum se măsoară un accident vascular cerebral în cricketCum se măsoară un accident vascular cerebral în cricket
  Cum să identificați dacă pisica dvs. a suferit un accident vascular cerebralCum să identificați dacă pisica dvs. a suferit un accident vascular cerebral
  Cum se calculează presiunea pulsuluiCum se calculează presiunea pulsului
  Cum se calculează proporția de colesterolCum se calculează proporția de colesterol
  Cum să calculați colesterolulCum să calculați colesterolul
  Cum să detectați un anevrismCum să detectați un anevrism
  Cum să detectați simptomele diabetului zaharatCum să detectați simptomele diabetului zaharat
  Cum puteți determina dacă aveți hipertensiune arterialăCum puteți determina dacă aveți hipertensiune arterială
  Cum să determinați rezultatul cardiacCum să determinați rezultatul cardiac
  » » Cum să evitați un accident vascular cerebral

  © 2011—2020 ertare.com