Cum să înotăruie tunul unei arme

Oxidul negru, sau oxidul albastru-negru, este o metodă utilizată pentru a trata oțelul și a crea un strat subțire de protecție în jurul acestuia. Procesul său transformă oxidul roșu de fier sau rugină (Fe2

O3) în oxid de fier negru (Fe3O4). Aspectul negru albastru al oxidului de fier negru este ceea ce îi conferă procesului numele. Albastrul poate fi fabricat din metal laminat, dar este folosit mai frecvent în butoaie și în alte componente ale armelor de foc. Există multe metode pentru bătălia armelor de arme, de exemplu, albastru-albastru, oxidare, vapori și frig.

pași

Metoda 1
Pavele fierbinte

Imaginea intitulată Albastru și pistol cu ​​pistol Pasul 1
1
Polonez barilul armei și celelalte părți pe care le veți lustrui. Acest lucru se face pentru a elimina orice rugină de suprafață și alte oxizi roșii care ar putea fi fulgi în timpul procesului, precum și orice urme sau zgârieturi pe care le puteți avea. Aveți posibilitatea să utilizați o lână de oțel # 000 sau un șmirghel de 600 până la 1200 de grâu pentru a lustrui metalul.
 • Imaginea intitulată
  2
  Pregătiți piesele pentru a le scufunda în soluțiile de curățare și albire. Produsele chimice utilizate în procesul de albire sunt substanțe chimice caustice. Chimicul pentru a curăța metalul armei înainte de ao bate poate fi, de asemenea, caustic, în funcție de tipul pe care îl folosiți. În afară de purtarea mănușilor de cauciuc atunci când lucrați cu aceste substanțe chimice, este utilă asamblarea pieselor înainte de a le scufunda, astfel încât să le puteți îndepărta cu ușurință de la băile albastre.
 • Se taie o bucată de sârmă moale este mai lung decât baril, astfel încât este suficient de lung pentru a ieși în afară la fiecare capăt. După introducerea firului prin țeava, ambele capete îndoite pentru a forma cârlige, care pot ține fără a atinge butoi și poate fi agățată pe cârlige sau într-o bucată de sfoară sau sârmă în afara băii chimice.
 • Puteți plasa piesele mai mici într-un coș din oțel inoxidabil.
 • Imaginea intitulată Albastru cu un butoi de pistol Pasul 3
  3
  Îndepărtați piesele pistolului într-o baie cu soluția de curățare. Îndepărtați piesele în baie timp de 10 până la 15 minute și curățați-le în timp ce acestea sunt acolo pentru a elimina toate uleiurile, murdăria sau grăsimea care ar putea deveni în calea procesului de albastru. Puteți utiliza următoarele produse de curățare chimică, atâta timp cât citiți și urmați instrucțiunile de utilizare, manipulare și eliminare:
 • Un produs de curățare chimică, care se presupune că a fost întrerupt, conține metasilicat de sodiu, care se găsește în mai multe decapanți pentru podele comerciale. În schimb, puteți utiliza tripolifosfat de sodiu, o componentă a mai multor detergenți comerciali.
 • Unii producători de articole de lustruit recomandă folosirea naftei și apoi spălarea metalului cu un detergent ușor de spălat vase.
 • Unele tampoane utilizează un ulei de curățare special și apoi acetonă (unghii de îndepărtare a unghiilor) pentru a curăța metalul, în timp ce alții folosesc alcool denaturat. ("Ballistol" este denumirea comercială a unui ulei de curățare de acest tip, care este un amestec de ulei mineral și vegetal, alcool, săruri alcaline și acetat de benzii).
 • Imaginea intitulată Albastru cu un butoi de pistol Pasul 4
  4
  Clătiți soluția de curățare cu apă rece. Acest proces nu va dura mai mult de 2 sau 3 minute.
 • Dacă ați utilizat detergent de spălat vase pentru a îndepărta substanța chimică de curățare, este posibil să fie necesar să utilizați apă caldă pentru a clăti.
 • Imaginea intitulată Albastru cu un butoi de pistol Pas 5
  5
  Împingeți piesele pistolului în soluție pentru albastru. Soluția albăstrire utilizată în albăstrelii fierbinte este un amestec de sare caustic de hidroxid de sodiu și nitrat de potasiu, cunoscut sub numele de „negru caustic tradițională“. Acesta trebuie să se încălzească această soluție la o temperatură cuprinsă între 135 și 155 de grade Celsius (275-311 ° F), în funcție de constituția soluției înnegrire.
 • Înainte de încălzirea soluției de albire, amestecați bine pentru a îndepărta orice bucăți de sare de albastru care se pot forma pe suprafața sau baza rezervorului unde este soluția.
 • Atunci când submerseți butonul cu pistol în soluția albastră, faceți acest lucru într-un unghi care să permită evacuarea bulelor de aer. Asigurați-vă că submersați complet cilindrul.
 • Rotiți coșul de metal care conține bucățile mai mici ale pistolului în jurul soluției pentru a vă asigura că piesele sunt complet acoperite cu soluția albastră.
 • Lăsați piesele în soluția albastră timp de 15 până la 30 de minute. Scoate-le afară când vezi că metalul a atins umbra dorită de albastru.
 • Piesele din oțel inoxidabil sunt scufundate într-o soluție chimică diferită, care este fabricată dintr-un amestec de nitrați și cromați. Se încălzește la o temperatură similară cu amestecul de hidroxid și nitrat.
 • Imaginea intitulată Albastru și o barilă cu pistol Pasul 6
  6
  Clătiți soluția albastră în apă rece. Răsuciți piesele în apă rece pentru a ajuta la curățarea sărurilor albastre.
 • Imaginea intitulată
  7
  Împingeți piesele pistolului în apă clocotită. Aceasta va evapora orice reziduu din soluția albastră. Piesele simple ar trebui scufundate timp de 5 până la 10 minute, în timp ce piesele complexe sau decorate pot necesita până la 30 de minute.
 • Dacă arma a sudat bucăți, puteți aplica o substanță chimică care va vopsi sudurile pentru a se potrivi cu restul metalului. Pentru a face acest lucru, utilizați un tampon de bumbac.
 • Imaginea intitulată
  8
  Puneți piesele tratate într-o baie de ulei pentru a deplasa apa. Acest lucru va proteja finisajul împotriva ruginei, transpirației și uleiului de corp. Lăsați piesele în baia de ulei timp de 45 până la 60 de minute, până când se răcesc.
 • Metoda 2
  Pavonado prin oxidare

  Imaginea intitulată Albastru și pistol cu ​​pistol Pasul 9
  1
  Polonează părțile pe care vei fi mândru. Din nou, o lână de oțel sau un șmirghel de 600 până la 1200 de grâu va servi pentru a îndepărta orice rugină, marcaj sau zgârietură din arma metalică.
  • Dacă intenționați să înlăturați finisarea fabrică a armei înainte de lustruire, unii oameni recomandă utilizarea unui deoxidator auto pe bază de acid fosforic pentru a face acest lucru. Alții folosesc oțet alb pentru că conține acid acetic.
 • Imaginea intitulată Albastru și pistol cu ​​pistol Pasul 10
  2
  Curățați chimic murdăria, uleiul sau grăsimile rămase. Probabil Armurierii secolului al XIX-lea care au folosit acest proces nu a avut acces la arme chimice pentru a curăța de metal înainte de blued la cald, dar de curățare chimică îmbunătățește eficiența albăstrire. Puteți folosi oricare din etapa de curățare chimică descrisă pentru înnegrire pe fierbinte și apoi clătite pentru a îndepărta curățarea așa cum este descris în etapa de clătire.
 • Imaginea intitulată
  3


  Îmbrăcați piesele metalice ale armei cu un amestec de acid clorhidric și acid azotic. Soluția acidă stimulează oxidarea în metal, dar face acest lucru uniform.
 • In loc de acoperirea pieselor cu soluția acidă, puteți plasa un recipient deschis al soluției acide cu părțile arma într-o glugă și sigiliu pentru o perioadă de 12 ore. Acidul se evaporă din recipient și se condensează în jurul metalului armei. Această metodă se numește albastru de vapori.
 • O altă modalitate este de a acoperi părțile metalice ale pistolului albăstrelii soluție prin oxidare și apoi plasate într-o hotă (sau hota umedă, în acest caz), de asemenea, timp de 12 ore. De multe ori, un prim strat este aplicat ca bază, înainte de acoperirea pieselor pentru a doua oară și apoi plasate în capota umed.
 • Imaginea intitulată
  4
  Scoateți piesele metalice ale armei în apă distilată cu fierbere. Acest lucru va opri procesul de oxidare prin îndepărtarea soluției de acid.
 • Imaginea intitulată Albastru și o barilă cu pistol Pasul 13
  5
  Acesta blochează rugina oxidului roșu care formează și părăsește stratul de oxid negru care este dedesubt. Ruginitatea de suprafață este îndepărtată, ca de obicei, cu o perie sau un disc de cardare care are perii foarte moi și subțiri de sârmă.
 • Imaginea intitulată Albastru și o barilă cu pistol Pasul 14
  6
  Repetați tratamentul cu acid, reveniți la fierbere și frecat până când atingeți nivelul dorit de albastru. În unele cazuri, este posibil ca metalul să dezvolte culoarea cea mai adâncă posibilă, motiv pentru care efectuarea mai multor tratamente cu albastru ar fi inutilă și ineficientă.
 • Imaginea intitulată
  7
  Înveliți piesele pistolului cu ulei. Uleiul inhibă formarea ruginei și protejează finisajul metalului împotriva murdăriei, transpirației, uleiului de corp și uzurii. Odată ce ați aplicat uleiul, lăsați piesele să se odihnească o noapte înainte de asamblarea armei.
 • Metoda 3
  Pardoseală rece

  Imaginea intitulată Albastru și pistolar Pasul 16
  1
  Poloneză și curăță metalul armei. Puteți lustrui metal cu lână de oțel sau de șmirghel ca și în alte procese albăstrire, dar modul în care curățați metalul va depinde de faptul dacă aveți de gând întreaga arma pavonar sau ciupi blued aveți deja.
  • Dacă intenționați să lustrați întreaga arma, scufundați metalul într-o soluție de curățare, așa cum este descris pentru procesul de albastru fierbinte.
  • În cazul în care numai planul de retușare înnegrirea are deja, se aplică în cazul în care piesele de curățare de ulei pe care doriți să eliminați albăstrelii vechi și pregătește metalul pentru albăstrelii la rece (de curățare de ulei se dizolvă înnegrirea are deja dacă aplicați în exces ). Utilizați bile de bumbac cu acetonă pentru a scoate uleiul de curățare. Acest proces poate lăsa unele zgârieturi veți avea nevoie de șlefuire sau lustruire.
 • Imaginea intitulată
  2
  Încălzi ușor metalul. Deși acest proces se numește albastru rece, încălzirea ușoară a metalului armei înainte de a aplica blued-ul vă poate ajuta să absorbiți mai bine albastrul și să aveți o finisare mai bună. Pentru a încălzi metalul, îl puteți lăsa la soare câteva ore, utilizați un flăcător sau un uscător sau puneți-l într-un cuptor comun la cea mai mică temperatură.
 • Imaginea intitulată
  3
  Aplicați soluția albastră. Aplicați încet soluția în zona pe care o veți lustrui cu un aplicator curat cât mai uniform posibil. Aplicați soluția cu o singură trecere pentru a acoperi mici secțiuni sau în nu mai mare de 5 până la 7,5 cm zone (2 până la 3 inci), atunci când acoperă suprafețe mari și apoi netezi cu lână de oțel. Acest lucru va împiedica blotting-ul de a avea pete.
 • Se recomandă utilizarea poliilor vechi de bumbac pur sau perii noi pentru a aplica albastru în zone mai mari. Pentru zonele mai mici, folosiți o minge de bumbac, un tampon de bumbac sau o scobitoare plat care nu este mai mare decât suprafața pe care o veți acoperi.
 • Puteți uza piese mici, cum ar fi șuruburile sau zonele dificil de acoperit cu soluția albastră. Dacă nu aveți suficientă soluție albăstrire pentru a uda o zonă retrasă, de a plasa o sticla cu pulverizator curat si se presara liber pe un pahar (Pyrex) sau o tavă de plastic. După ce zona este complet acoperită, puteți toarna soluția rămasă înapoi în sticlă și reutilizați-o.
 • Imaginea intitulată
  4
  Aplicați soluția de mai multe ori până când obțineți nivelul de albastru dorit. Aplicați fiecare strat cu un nou aplicator și utilizați o nouă bucată de lână de oțel pentru a lustrui fiecare strat nou.
 • Cu cât mai multe straturi aplicați, cu atât mai întunecate sunt albastrul. Cu toate acestea, fiecare strat nou este mai puțin eficient decât cel precedent. În cele mai multe cazuri, șapte straturi sunt suficiente pentru a obține finisajul alb-negru.
 • Dacă există pete care nu se întunecă, procesul începe din nou. Înainte de a aplica din nou soluția, spargeți petele cu un șmirghel de granulație de la 320 la 400, încercați să nisipați numai petele care nu vor să plece.
 • Imaginea intitulată
  5
  Îmbrăcați finisajul cu ulei de pistol odată ce obțineți nivelul de albastru dorit. Aplicarea unui strat de ulei arma din timp în timp (câteva ore) și folosind un tampon de vată pentru a îndepărta stratul anterior înainte de aplicarea soluției noi (sunteți de curățare, practic, albăstrelii cu ulei de arma in loc de apa ).
 • Nu utilizați uleiul de curățare pentru acest proces, deoarece ar elimina bluestatea pe care ați lucrat-o atât de mult pentru a obține.
 • sfaturi

  • Numele științific al procesului de a realiza albastru este "pasivarea". Pasivarea are loc în mod natural sau poate fi indusă în alte metale, cum ar fi aluminiu și siliciu. În cazul siliciului, este necesară formarea cu succes a stratului de oxid pentru buna funcționare a siliciului în circuitul calculatorului și în celulele solare.
  • Hot-albastru este cel mai durabil proces de colorare a metalului, în timp ce oxidarea și albirea în fază de vapori sunt cele mai protectoare împotriva formării ruginii.

  avertismente

  • Înainte de a utiliza oricare dintre procesele de lustruit descrise mai sus, asigurați-vă că nu este încărcat pistolul! Scoateți, de asemenea, mânerul sau revista armei.
  • Lucrați într-o zonă cu o bună ventilație pentru toate procesele de albastru. Sărurile caustice care sunt utilizate pentru fixarea la cald sunt deosebit de dăunătoare.
  • Nu încercați să efectuați procesul de laminare la cald a aluminiului. Aceasta ar crea o reacție violentă cu baia de săruri caustice care ar putea provoca arsuri chimice grave. De asemenea, este recomandabil să nu efectueze albăstrelii fierbinte pentru arme vechi sau două care au fost puști de vânătoare de argint brazate, deoarece se dizolvă sărurile de sudură albăstrelii.

  Lucruri de care ai nevoie

  Pentru toate procesele:

  • Vata de oțel (finețea 000)
  • Șmirghel (cereale 600 până la 1200)
  • Latex sau mănuși de cauciuc
  • Ochelari de protecție
  • Agent chimic de curățare (vedeți articolul principal pentru exemple)
  • Ulei pentru arme de protecție sau lubrifianți
  • Aplicatori (tampoane, bile sau stâlpi de bumbac, perii, scobitori)

  Pentru frecare fierbinte:

  • Săruri caustice (de obicei hidroxid de sodiu și azotat de potasiu)
  • Bowls, cuburi sau rezervoare (pentru a curăța, pavonar și se fierbe)
  • Apă (pentru clătire și fierbere)
  • Sursă de căldură

  Pentru albastru prin oxidare sau în faza de vapori:

  • Amestec de acid clorhidric și acid azotic
  • Aplicator pentru amestec (pentru rugina prin oxidare)
  • Clopot impermeabil suficient de mare pentru a ține piesele pistolului și recipientului cu amestecul (pentru albirea vaporilor)
  • Bowls, cuburi sau cisterne (pentru a curăța și a fierbe)
  • apă
  • Perie și disc de cardare

  Pentru frecare la rece:

  • Soluție pentru bluză rece (denumită în mod obișnuit dioxid de seleniu)
  • O metodă de încălzire a metalului armei înainte de aplicarea soluției de albastru (soare, cuptor, flacără sau uscător)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci violetCum sa faci violet
  Cum se face culoarea neagrăCum se face culoarea neagră
  Cum se aplică machiajul pentru ochi albastri și griCum se aplică machiajul pentru ochi albastri și gri
  Cum de a alege machiajul potrivitCum de a alege machiajul potrivit
  Cum se face protecția solarăCum se face protecția solară
  Cum să obțineți o licență pentru armele de foc în MassachusettsCum să obțineți o licență pentru armele de foc în Massachusetts
  Cum arata ca Albul de zapadaCum arata ca Albul de zapada
  Cum sa dai un aspect vechi metaluluiCum sa dai un aspect vechi metalului
  Cum să eliminați oxidul de metalCum să eliminați oxidul de metal
  Cum să eliminați rugina din vase și tigăiCum să eliminați rugina din vase și tigăi
  » » Cum să înotăruie tunul unei arme

  © 2011—2020 ertare.com