Cum să lovi cu piciorul (artele marțiale)

Artele marțiale au devenit foarte populare în Occident ca un sport de agrement competitiv. Una dintre cele mai comune și utile mișcări în aproape orice artă marțială este lovitura. Există mai multe tipuri de lovituri, fiecare cu utilizarea respectivă.

pași

Metoda 1
Lovitură din față

Lovitura din fata ("Mae Geri" în japoneză, "Ahp Chagi" este folosit în general pentru a ataca picioare, zona inghinală, plexul solar, gât sau fața dușmanului, deoarece acestea dau un pumn în față nu va cauza daune la fel de mult ca va fi o lovitură în tibie în coreeană). De asemenea, datorită simplității sale, lovitura din față poate fi utilizată rapid și cu puțin sacrificiu de energie. Este una dintre primele tehnici pe care le învață un elev de arte marțiale.

Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 1
1
Puneți-vă într-o poziție de luptă. Bout postura preferată diferă în funcție de disciplina, dar regula generală este că piciorul dominantă este în spatele celălalt picior, piciorul piciorului dominant arătând spre partea lui. Piciorul tău secundar din față, piciorul tău îndreptându-te în față. trunchiul, în general, cu care se confruntă direcția piciorului dominant (corp dreptaci va fi orientată spre dreapta și invers). Mâinile pot fi în poziție de gardă sau pot fi relaxate. Pentru a face o lovitură, mâinile (evident) nu sunt atât de importante.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 2
  2
  Dacă doriți să faceți o lovitură mai rapidă, trebuie să utilizați piciorul din față (piciorul secundar). Dacă doriți să faceți o lovitură din față mai puternică, utilizați piciorul din spate (principal).
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 3
  3
  Creste genunchiul piciorului cu tine bici, astfel încât coapsa este paralelă cu solul, la nivelul șoldului sau aproximativ taliei. Aceasta este cunoscută sub denumirea de cameră. Inspirați când o faceți.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 4
  4
  Loviți-vă piciorul, aruncând-o rapid înainte. Cu o lovitură din față poți să folosești mingea de la piciorul tău sau la gură ca o suprafață de impact. În timp ce faceți lovitura, eliberați rapid aerul din plămâni. Procedând astfel, se asigură că, dacă faci exerciții de lovituri cu piciorul, nu uita sa respire (care este mai ușor de a uita decât crezi!). Amintiți-vă, inhalați când contractați, expirați când vă extindeți. Acest lucru se relaxeze, de asemenea, corpul dumneavoastră, permițându-vă pentru a face o tehnică adecvată, deoarece conțin înseamnă că aerul muschii sunt foarte strânse și încercați să controleze prea mult lovi cu piciorul tău, care slăbește, încetinește-o jos si tu a alerga afară mai repede.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 5
  5
  Eliberați-vă piciorul astfel încât coapsa să se întoarcă în paralel cu solul.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 6
  6
  Înlocuiți piciorul pe podea. Dacă ați folosit piciorul secundar pentru a face lovitura, acesta va reveni de unde a fost la început. Dacă ați folosit piciorul din spate, coborâți-l și pune-l ca și cum ar fi piciorul secundar (schimbare părți în postura dumneavoastră).
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 7
  7
  Variațiile în executarea loviturilor sunt mari, putere, viteză, și dacă este sau nu întoarce piciorul la podea. Multe discipline au tehnici în care faceți câteva lovituri cu un picior și acesta nu se mai întoarce niciodată la sol.
 • Metoda 2
  Lovitură laterală completă

  Lovitura cu impuls lateral ("Yoko Geri" în japoneză, "Yuhp Chagi" în coreeană) este o lovitură de lovitură mult mai puternică. Nu este folosit atât de mult în atacurile rapide, deoarece serveste la provocarea unui prejudiciu critic obiectivului. Este ceva mai greu de executat. Un truc de imagine mentală care pare să funcționeze bine cu copiii mai mici este metafora "exploziei camerei". Lăsați elevul să vizualizeze un glonț care intră într-un pistol în timp ce ridică piciorul pentru a lovi cât mai mult posibil. Apoi, același glonț fiind tras cu "explozia" din cameră. Se pare că acest truc îi ajută pe elevi să își ridice picioarele cât mai mult posibil și apoi să aplice presiunea pe tocuri pentru a genera o mulțime de energie. Acesta este doar un sfat dintr-o metaforă.

  Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 8
  1
  Puneți-vă într-o poziție de luptă.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 9
  2
  Ridicați piciorul din spate, astfel încât genunchiul este aproape de piept, și piciorul în zona șold (la început, nu vă faceți griji în acest inaltimea- ridica obiectivul este de a avea talpa piciorului în jos, și partea exterior ["marginea"] piciorului tău spre obiectivul tău). Aceasta este de obicei numită "poziție înclinată" pentru că vei fi gata să tragi.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 10
  3
  Răsuciți-vă cu piciorul astfel încât piciorul care lovește să tragă o linie dreaptă de la poziția înclinată la destinație. Loviți-vă cu călcâiul piciorului sau, dacă sunteți mai avansați, cu marginea piciorului. Atunci când loviți, întoarceți mingea piciorului, astfel încât călcâiul dvs. se termină cu fața la țintă.
 • Imaginea intitulată Kick (în artele marțiale) Pasul 11
  4
  Returnează poziția înclinată. În același timp, întoarceți-vă la poziția inițială pe bilele piciorului.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 12
  5
  Întoarce-ți piciorul la pământ, în fața ta. Acum, piciorul din spate trebuie să fi fost piciorul din față înainte de lovire și vice-versa.
 • Metoda 3
  Lovitură laterală scurtă

  Lovitura de cârlig este o versiune mai rapidă a loviturii laterale, folosită în mod obișnuit pentru a obține puncte în bătălii lovind înghițirea adversarului  Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 13
  1
  Intrați într-o poziție de luptă.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 14
  2
  Glisați piciorul pe care îl veți folosi pentru a lovi la înălțimea genunchiului piciorului dvs. de sprijin.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 15
  3
  Desenați un arc spre exterior cu piciorul care lovește spre țintă (de preferință, sub lovitură). Utilizați aceeași poziție ca piciorul loviturii laterale.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 16
  4
  Fără oprire, redresați o arcadă cu piciorul spre genunchi.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 17
  5
  Glisați piciorul înapoi la pământ și încheiați cu o poziție de luptă.
 • Metoda 4
  Lovitură circulară (numită și "lovitură rotativă")

  Lovitura circulara ("Mawashi Geri" în japoneză, "Dul-yoh Chagi" în coreeană) este probabil cea mai comună lovitură în luptă. Este la fel de puternic ca o lovitură laterală și la fel de rapid ca o lovitură din față.

  Imaginea intitulată Kick (în artele marțiale) Pasul 18
  1
  Puneți-vă în poziție de luptă.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 19
  2
  Aduceți orice picior ca și cum ați fi făcut o lovitură din față. Este foarte brusc dacă utilizați piciorul din față, dar piciorul din spate va fi chiar mai puternic și agresiv, iar tu vei pas înainte. În loc de a menține vițel în poziție verticală cu genunchiul îndreptat în sus, picătură genunchiul ca faci o lovitură din față lateral. Pentru a face acest lucru corect, este foarte important să vă întoarceți șoldurile la lovitură, pentru că totul este pe șold! Aceasta este poziția înclinată.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 20
  3
  Loviți cu o mișcare rapidă ascuțită. Veți folosi mingea piciorului dvs., cu tivul pe topor pentru a ataca (în funcție de locul în care doriți să atacați). Amintiți-vă întotdeauna să vă loviți de țel.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 21
  4
  Returnează poziția înclinată.
 • Imaginea intitulată Kick (în arte marțiale) Pasul 22
  5
  Coborati-va piciorul, astfel incat acesta este acum piciorul vostru (daca nu a fost inainte) sau asigurati-va ca piciorul se intoarce in pozitia initiala. Acest lucru trebuie făcut rapid, de îndată ce ți-ai dat toată puterea pentru obiectiv.
 • 6
  Dacă este făcută corect, puteți arunca corpul spre lovitura dvs. fără a arunca greutatea centrului și pierdeți echilibrul. De asemenea, ar trebui să fie executat fără probleme, nu cu pașii roboți pe care credem că sunt corecți.
 • Metoda 5
  Lovitură circulară cu piciorul din spate Jeet Kune Do stil

  Această lovitură este mai eficientă ca lovitură finală. Are o mare presiune asupra ei. Un punct împotriva este că nu este foarte pitoresc, așa că nu-l utilizați pentru a impresiona pe nimeni.

  1
  Păstrați piciorul din spate și piciorul din față înainte. Ridicați piciorul și folosiți coș și lovi cu piciorul drept. În cazul în care se utilizează scobitura sau mingea a piciorului, acesta poate fi cauzat daune critice la țintă în cazul în care pasul următor se face bine. În timp ce piciorul este în aer, nu se oprește, continuă. Experții în karate nu cred că dușmanul te-ar putea face să pierzi echilibrul. De fapt, dacă înălțimea este în creștere și greutatea în față este mică.

  sfaturi

  • Mențineți contactul vizual.
  • Dacă sunteți într-o luptă sigur pentru a se amestecă și se potrivesc lovituri, astfel încât acestea nu pot contracara atacurile tale.
  • Nu vă sprijiniți de lovitură. Păstrați corpul corect cât puteți.
  • Păstrați întotdeauna paznicul! Nu v-ar plăcea să vă loviți în față sau oriunde!
  • Pentru a obține energie în lovitură, trebuie să expulzați aerul atunci când vă extindeți piciorul.
  • Odată ce găsiți echilibrul, puteți obține mai multă viteză și mai multă energie prin rotirea călcâiului când aruncați lovitura.
  • Într-o lovitură din față, lovit cu mingea piciorului. Într-o lovitură laterală, lovit cu marginea piciorului.
  • Cereți permisiunea înainte de a lovi sau alunga pe cineva.
  • Pentru a transfera eficient energia către țintă, centrul de greutate trebuie să avanseze atunci când loviți și să vă aflați în fața piciorului de sprijin, nu pe el.
  • Este întotdeauna bine să folosiți o echipă de luptă. Zona MMA sau brandurile Cobra sunt foarte bune.

  avertismente

  • Nu uitați să întoarceți piciorul pe care îl utilizați pentru a lovi cu piciorul, deoarece adversarul ar putea să-l prindă.
  • Nu vă loviți cu degetele de la picioare, puteți provoca daune. Utilizați partea inferioară a gâtului, dar pe gleznă.
  • Fii atent cu genunchii când te lovesti. Dacă puteți, încercați să evitați lovirea în aer, în loc să loviți o pungă grea. Nu blocați niciodată genunchii atunci când faceți lovituri. Păstrați întotdeauna genunchii ușor îndoiți, indiferent de tipul de lovitură pe care îl utilizați.
  • Kicks necesită instruire intensivă, atât pentru a fi eficiente, cât și pentru a nu vă răniți. Nu încercați să le folosiți în lupte reale, dacă nu aveți deja pregătire.
  • În timpul bătăliilor utilizați lovituri ca o mișcare finală după o combinație de pumni, astfel încât să puteți provoca daune și împinge adversarul departe de tine.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să întindeți partea din față a coapsei în picioareCum să întindeți partea din față a coapsei în picioare
  Cum să înveți Muay ThaiCum să înveți Muay Thai
  Cum să înveți karateCum să înveți karate
  Cum să înveți "punctele de presiune" în artele marțialeCum să înveți "punctele de presiune" în artele marțiale
  Cum să blochezi loviturile în karateCum să blochezi loviturile în karate
  Cum să rulați Mae Geri (karate Shotokan)Cum să rulați Mae Geri (karate Shotokan)
  Cum se execută o lovitură de cârlig cu întoarcereCum se execută o lovitură de cârlig cu întoarcere
  Cum să găsești o artă marțială pentru copiii tăiCum să găsești o artă marțială pentru copiii tăi
  Cum să vă învățați artele marțialeCum să vă învățați artele marțiale
  Cum sa alegi o arta martialaCum sa alegi o arta martiala
  » » Cum să lovi cu piciorul (artele marțiale)

  © 2011—2020 ertare.com