Cum să stați pe o placă de surf

Pentru un surfer, sentimentul de a sta în picioare și de a rula un val poate fi descris doar ca "sentimentul definitiv". Indiferent dacă sunteți un surfer începător sau experimentat, acest sentiment este realizat prin a sta pe placa de surf și folosind tehnicile potrivite pentru a beneficia de puterea naturală a oceanului.

pași

Partea 1
Practicați tehnica corectă

Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Pasul 1
1
Practicați poziția "pe uscat". Este necesar să vă practicați tehnica înainte de a intra în apă. Aici indicăm ce trebuie să faceți:
 • Pentru a începe, stați pe bord cu picioarele în coadă. Asigurați-vă că mâinile sunt în poziția corectă. Nu țineți bordul pe margini, puneți-vă mâinile pe bord și foarte aproape de piept.
 • Ridicați pieptul cu mâinile. Nu uita să nu te uiți în jos, ci să te uiți în sus și să nu-ți miști capul. Privind în jos sau în spate vă poate speria sau vă poate face să vă pierdeți echilibrul.
 • Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Pasul 2
  2
  Practicați-vă "opriri". Este vorba despre momentul în care vă aflați în stomac, cu mâinile pe podea, lângă piept și cu cotul îndoit și apoi vă împingeți pieptul cu mâinile și sari într-o poziție în picioare. Poziția în picioare pe placa de surf este cu picioarele flexate, picioarele bine separate și cu corpul întors la dreapta sau la stânga (partea dominantă sau cea care se simte mai confortabilă), în timp ce așteaptă cu nerăbdare.
 • Ar trebui să fii bun să faci opriri rapide pe teren înainte de ao face în apă. Atunci când rotiți valul, simțiți că vă duc și că vă îndrumă în jos, acesta este momentul în care trebuie să opriți rapid utilizarea acestei tehnici.
 • Nu vă lăsați în față deoarece ați putea răsturna masa (înfricoșător!). Un centru de greutate scăzut vă va ajuta să evitați, astfel să vă îndoiți genunchii.
 • Imagine cu denumirea Stand Up on a Surfboard Pasul 3
  3
  O altă alternativă este utilizarea metodei în 3 pași. Este vorba despre îngenuncherea ca o etapă intermediară între culcare și în picioare pe masă. Ridicați piciorul drept și puneți-l acolo unde era genunchiul tău. Apoi ridicați celălalt picior (dreapta) pentru a vă ridica complet. Separați picioarele la aceeași distanță de umeri în centrul plăcii, într-un fel de poziție înainte și întoarceți-vă șoldurile până când rămâneți în picioare.
 • Poziționați-vă mâinile ca în filme. De fapt, acest lucru servește pentru echilibru.
 • După ce ați capturat valul, lăsați poziția să se răsfoiască și treceți în poziția de îngenunchere, îndoind genunchii înainte într-o singură mișcare rapidă. Nu vă sprijiniți în timp ce îngenuncheați sau cădeți de pe placă.
 • Partea 2
  Du-te la apă

  Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Pasul 4
  1
  Pentru a începe, utilizați o placă de spumă pe plaja corectă. O placă de spumă va fi ușoară și ușor de folosit. Asigurați-vă că vă aflați pe o plajă cu valuri care se rupe în locul valurilor care se sparg pe plajă, deoarece primele sunt ideale pentru navigare.
  • Uită-te la vremea. Vremea rea ​​nu poate duce la un accident nefericit. În ceea ce privește țărmul, alegeți unul care nu are multe pietre, deoarece un țărm stâncos este perfect pentru accidente.
 • Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Pasul 5
  2
  Luați-vă bordul și intrați în apă. Dacă aveți o curea, puneți-o în jurul gleznei. Acest lucru vă va împiedica să vă pierdeți masa. Odată ce bordul tău se află în apă, se află pe stomac și cu zbaturi, cu un braț și apoi cu celălalt. Treceți prin valurile care formează și vedeți unde undele sunt doar obișnuite.
 • Când sunteți pregătiți, răsturnați-vă bordul și porniți înainte. Este foarte probabil să aveți un val. Când faceți asta, puneți-vă mâinile pe tablă și ridicați corpul să se ridice. Începeți să îngenuncheați și să vă ridicați încet cu brațele întinse pentru a vă echilibra. Continuați până ajungeți la țărm.
 • Imagine cu denumirea Stand Up on a Surfboard Pasul 6
  3
  Atunci când vine un val, rândul să-l atingă. Ceea ce vrei este să fii acolo și să fii gata când începe valul, dar în avans. Pe măsură ce vă apropiați de sfârșitul valului, ridicați trunchiul cu brațele pe fiecare parte a panoului. Apoi, dacă sunteți drepți, plasați piciorul stâng în fața corpului și folosiți-l pentru a ridica piciorul drept. Apoi, puteți rula valul spre dreapta sau spre stânga, în timp ce rupeți în spatele dvs.
 • Pentru o vreme, apa te va arunca de pe placa de surf. Nu vă descurajați, de fiecare dată când ajungeți în apă, vă perfecționați în ceea ce trebuie să faceți. Este o parte normală a curbei de învățare.
 • Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Pasul 7


  4
  Valul rulează. Combinați următorii factori pentru a forma o fundație solidă. Acest lucru vă va permite să rămâneți stabil și să conduceți unde la maxim.
 • Plasați piciorul din față pe linia pieptului și într-o direcție care merge de-a lungul frontului plăcii. Piciorul din spate trebuie poziționat astfel încât picioarele să fie separate de un spațiu puțin mai mare decât lățimea umerilor.
 • Păstrați picioarele flexate în orice moment. Acest lucru vă va reduce centrul de greutate și vă va ajuta să mențineți echilibrul pe placa de surf.
 • Îndreptați șoldurile spre înainte pentru a transfera greutatea la piciorul din față. Piciorul din spate trebuie să fie îndoit puțin, astfel încât poziția dvs. să fie mai confortabilă și să aveți mai mult stil.
 • Țineți brațele în sus, mai ales brațul din față. Împingeți acest braț ca și cum ați vrea să ajungeți la vârful panoului de surf. Brațul din spate ar trebui să fie întins, dar nu vă îngrijorați prea mult.
 • Ridicați capul și așteptați. Dacă brațul din față este în sus, capul trebuie să privească drept în acea direcție. Ținerea capului în sus este un factor cheie în obținerea celui mai bun rezultat când navigați.
 • Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Pasul 8
  5
  Continuă impulsul tău. Odată ce ați prins un val, mâinile ar trebui să fie la o înălțime de aproximativ jumătate din lungimea plăcii și capul dvs. ar trebui să fie de la 1 la 1,2 m (3 la 4 picioare), în afară de partea din față a plăcii. tabel. Țineți brațele în "surfer poziția" pentru a vă echilibra direcțional în timp ce rulați valul și aplicați presiune sau greutate în plus pe piciorul din față și pe brațele dvs. pentru a vă îndruma.
 • Stați cu piciorul dominant în mijlocul plăcii și celălalt picior între 0,5 și 1 m (2 și 3 picioare) din spatele plăcii.
 • Partea 3
  Deveniți un profesionist

  Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Pasul 9
  1
  Prindeți niște valuri în apropierea țărmului. Nu v-ați paria pe un copil într-un maraton, așa că, în același mod, nu vă puneți în linia de start de la început dacă nu este necesar. Rulați la mare și prindeți un val în partea cea mai puțin adâncă din apropierea țărmului.
  • De asemenea, aveți timp pentru a stăpâni pe masă. În timp ce faceți acest lucru, asigurați-vă că întotdeauna vă uitați la valuri și nu vă întoarceți niciodată ceva ce ar putea să vă rănească grav. Uită-te la orizont ori de câte ori te aștepți la un val.
 • Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Pasul 10
  2
  Stăpânește arta scufundării. Aceasta este tehnica care vă permite să mergeți sub valuri în loc să fiți bătut de fiecare dată când navigați. Există o tehnică diferită atât pentru plaga cât și pentru plaga lungă:
 • În cazul shortboard, trebuie să câștigi viteză pe măsură ce te apropii de val. Aproximativ 0,6 m (2 picioare) de la contactul cu apa, luați marginile panoului de surf dintre nas și în mijlocul plăcii. Utilizați-vă mâinile pentru a apăsa greutatea până când nasul se scufunda. Puneți capul în jos și corpul dvs. va face același lucru. Odată ce corpul este sub suprafață, luați piciorul din față și îl îndoiți, astfel încât genunchiul împinge coada plăcii sub apă. Acest impuls vă va scufunda în apă doar pentru una sau două secunde.
 • În cazul Longboard, împingeți pieptul în sus și lăsați valul să treacă sub corp și peste bord. Metoda pentru acest tip de masă este de a sta pe spate și a pune coada plăcii în apă de marginile centrale, astfel încât să se ridice deasupra valului.
 • Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Step 11
  3
  Începeți să vă îndreptați masa. Ceea ce doriți nu este doar să rulați valul spre țărm, ci și să parcurgeți paralel cu țărmul cât mai mult timp posibil. Vrei cea mai lungă călătorie posibilă cu cea mai mare viteză posibilă. Aici vă spunem cum:
 • Flexi-vă genunchii pentru a menține un centru de greutate scăzut. Susțineți ușor greutatea în direcția pe care doriți să o deplasați și cu care se confruntă valul. Acest lucru va împinge chila placii tale în apă și va crea un efect de tăiere asupra apei care vă va direcționa bordul.
 • În cazul unei plachete lungi, utilizați partea din spate a plăcii pentru a vă întoarce. Dacă vă aplecați prea mult în față, chila se va scufunda și veți cădea în scurt timp.
 • Imaginea intitulată Stand Up on a Surfboard Step 12
  4
  Studiați valurile. Va dura ceva timp, dar veți învăța să prezicați comportamentul valurilor. Pe lângă faptul că sunt în afara și acolo, priviți undele și felul în care acționați. Puteți deosebi valurile moi de valuri goale și puteți determina direcția de acțiune.
 • sfaturi

  • Încercați să stați pe placa de surf, imediat ce va ajunge valul. Dacă aștepți o lungă perioadă de timp și apoi decideți să stați, probabil veți ajunge doar în genunchi, deoarece tabla va fi foarte instabilă pentru ca voi să vă ridicați, așa că încercați să vă ridicați cât mai curând posibil.
  • Când începeți să stați și să navigați, este foarte important să vă țineți capul în sus și să așteptați. Dacă observați că veți cădea în curând de pe placă de surf, se întâmplă probabil pentru că vă uitați în jos. Ține-ți ochii în sus.
  • Dacă ați încercat anterior alte sporturi cu o masă, de exemplu, snowboarding, skateboarding, schi nautic etc., puteți ști preferința dvs. de a vă ridica, dar, altfel, de obicei, piciorul dvs. cel mai puternic merge în partea de în urmă. Stați pe masă în ambele sensuri și veți vedea care este mai bine. Nu vă faceți griji prea mult, veți ști că pe măsură ce progresați.

  avertismente

  • Nu încercați să rulați valuri pe valuri puternice (mai ales dacă sunteți începători): ar putea provoca un accident grav, mai ales dacă plaja este stâncoasă sau are roci.
  • Stând pe masă pare ușor, dar necesită o îndemânare motorizată, flexibilă și echilibrată.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să avansezi în apăCum să avansezi în apă
  Cum de a împacheta un surfboard pentru a călătoriCum de a împacheta un surfboard pentru a călători
  Cum să ceară o placă de surfCum să ceară o placă de surf
  Cum să snowboard în tubul de mijlocCum să snowboard în tubul de mijloc
  Cum sa faci un skateboard dezosatCum sa faci un skateboard dezosat
  Cum sa faci o brutaCum sa faci o bruta
  Cum să faci o lovitură lungă în fotbalul americanCum să faci o lovitură lungă în fotbalul american
  Cum să faci un cadran să cadă în arcCum să faci un cadran să cadă în arc
  Cum se face wakeskateCum se face wakeskate
  Cum să stai pe mâiniCum să stai pe mâini
  » » Cum să stați pe o placă de surf

  © 2011—2020 ertare.com