Cum să observi calitatea unei sabii japoneze

Majoritatea oamenilor cumpără săbii pentru că arată bine, sau pentru că sunt sau doresc să fie colectori. Dacă luați vreodată un kendo sau kenjutsu, acele săbii fascinante pe care le-ați cumpărat în vrac, pot deveni o capcană a banilor adevărați. În cursul acestui articol, veți afla, de asemenea, niște termeni japonezi.

pași

Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 1
1
Verificați mai întâi dacă tsukaito (cravată) este strâns. Treceți peste acest pas dacă nu există tsukaito.
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 2
  2
  Sabia trebuie să aibă un sageo (frânghie) dacă intenționați să-l utilizați.
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 3
  3
  O recomandare pentru foaia este că nu ar trebui să fie la un unghi foarte ascuțit, ar trebui să arate așa.
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 4
  4
  Dacă cineva spune că sabia este din oțel carbon, probabil că nu știe ce spune în acest context (oțelul are întotdeauna cărbune, altfel ar fi făcut din fier). Cu toate acestea, în general, termenul de oțel carbon contribuie la distingerea frunzelor din oțel inoxidabil de cele care nu sunt. Cu toate acestea, o frunză veche sau funcțională autentică japoneză nu ar fi inoxidabilă. Dacă este inoxidabil, este aproape sigur că este o copie modernă concepută pentru a fi pusă pe un perete, va avea o valoare mică și nu va avea o margine bună, dacă are una.
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 5
  5
  O sabie manuală nu spune "făcută în China"...
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 6
  6
  Dacă foaia a primit o întreținere adecvată sau a fost recent creată pentru utilizare (există unele foi moderne și originale), asigurați-vă că este mai ascuțită decât orice cuțit de bucătărie pe care l-ați cunoscut vreodată. NU SUNTETI CUTETI! Aflați pentru a verifica marginea lamei în siguranță (există mai multe moduri și le puteți găsi cu ușurință pe net) sau săriți peste acest pas.
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 7
  7
  Sabia trebuie să aibă un mekuki (un știft care ține lama pe mâner, sabia pe care o țin nu are tsukaito, ceea ce face ca mekuki să fie în vedere).


 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 8
  8
  Foaia nu ar trebui să fie un triunghi.
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 9
  9
  Această linie pe care o vedeți de-a lungul spatelui sabotului se numește vaceo (în limba frunzelor de vest) și este folosită în general pentru a ușura lama și ao face mai flexibilă, fără a o slăbi. Unele alte școli de gândire sugerează că există astfel încât să puteți scoate sabia din mușchi și țesuturi de cineva, de obicei, a crea o aspirație care deține lama în organism (în acest caz, se face referire ca "brazda de sânge"). În rare ocazii ar fi putut fi folosit pentru a îndepărta unele impurități din metal.
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei spade japoneze Pasul 10
  10
  Partea din spate a foii și părți ar trebui să fie luminoase (fără katas pe care le utilizați cu katana dumneavoastră pentru a vă asigura că nimeni nu este în spatele tău, folosind suprafața sabie ca o oglindă), dar centrul și marginea poate fi mai dur (dar în mod rezonabil lustruit) și ar trebui să aibă a "cereale" similar cu lemnul sau cu un model de apă (gândiți-vă la valuri sau valuri). Aceste modele sunt unice pe fiecare coală (dacă sunt autentice și nu gravate) și determină frumusețea și personalitatea unei frunze. În frunzele vechi se formează modelele ca urmare a procesului de forjare și a lucrărilor straturilor, dar în frunzele moderne pot fi false și rezultatul unei gravuri acide.
 • Imaginea intitulată Spuneți calității unei săbii japoneze Pasul 11
  11
  Înțelegeți vârsta frunzei, deoarece frunzele japoneze pot fi clasificate în funcție de epoca în care au fost făcute (de exemplu, Gendo a făcut săbii între 1877 și 1945). Ca regulă generală, mai vechi și, cu atât mai mare tendrá- de calitate Cu toate acestea, activitatea de fierari este un factor individual superioară (aceasta înseamnă că o foaie veche făcută de un fierar minor poate avea nici un punct mai recentă de comparație făcută de un profesor renumit). În special, orice lamă făcută înainte sau după cel de-al doilea război mondial are o probabilitate mai mare de a fi produsă masiv și / sau inferior, deși în prezent există câțiva renumiți fierari. În medie, aceste foi mai recente ar putea fi utile în scopuri de instruire sau de amintire, dar nu la fel de mult ca și colecțiile.
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 12
  12
  Dacă cheltui o mulțime de bani, atunci, înainte de a face, pentru a primi o carte bună cu privire la valoarea de frunze vechi japoneze, uite tot ce poate pentru a obține un criteriu (vizita muzeul) sau (cel mai bun din toate) sunt în căutarea unui profesionist pentru a evalua articolul
 • Imaginea intitulată Spuneți calitatea unei săbii japoneze Pasul 13
  13
  Dacă sabia are o importanță sau o valoare istorică și tu l-ai stricat prin atingerea ei cu mâna goală, trebuie să înțelegi că te va costa peste 1.000 de dolari pentru a lustrui în mod corespunzător câteva centimetri.
 • sfaturi

  • O sabie adevărată nu va avea simboluri pe lamă.
  • Nu există nici un katana drept, dacă vedeți unul este foarte probabil că este din Orientul Mijlociu. O sabie dreaptă nu înseamnă că este vorba de o sabie ninja, deși sunt faimoase pentru săbiile lor drepte.
  • Pentru protecția prelungită a materialului sabotului (în special a pieselor care nu sunt fabricate din metal sau din țesătură) și unde nu este de așteptat utilizarea, ceara "Ceara renascentista" Poate fi o opțiune bună. Cu toate acestea, dacă aveți întrebări, întrebați un expert sau căutați înainte. Puteți, de asemenea, să o utilizați pe piesele metalice ale oțelului, deși uleiul este suficient pentru ei. Citiți instrucțiunile înainte de a aplica ceara! Dacă totul merge oribil greșit (poate fi aplicat prea mult sau, în orice caz, inconsecvent, lăsând reziduu alb), apoi uleiul mineral (Pat) se dizolvă ceara și astfel poate curăța foaie. Nu utilizați acizi pentru a elimina deșeurile!
  • Dacă atingeți lama, curățați-o pentru o perioadă scurtă de timp și utilizați un produs pentru a păstra lama (de exemplu, cârpa de tufiș) sau pentru a aplica un ulei de curățare bun (WD40 sau chiar ulei pentru bebeluși). Acizii din pielea umană pot deteriora o frunză și se pot lăsa "rugină amprente digitale". Acest lucru este valabil pentru orice frunză veche și unele moderne (aproape întotdeauna, cu cât mai mult carbon din oțel, cu atât mai mare este tendința la oxidare). Dacă aveți întrebări, curățați-l și uleși folia.
  • Când cumpărați sabia, asigurați-vă că o păstrați undeva, deoarece este greșit să transportați arme în jur.

  avertismente

  • Adu-ți aminte, săbii bune sunt cele care te pot răni.
  • Fii foarte atent când te ocupi de sabie, poți să-l deteriori sau să-l deteriori dacă nu o rezolvi în mod corespunzător.
  • Nu încercați să vă ascuțiți singuri o foaie veche sau de înaltă calitate, decât dacă știți ce faceți. Ați putea zgâria foaia sau chiar să vă distrugeți "geometrie" (profilul muchiei).
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să atragă o sabieCum să atragă o sabie
  Cum să îndoiți oțelul cu mâinileCum să îndoiți oțelul cu mâinile
  Cum să stăpânești arta sabiei japonezeCum să stăpânești arta sabiei japoneze
  Cum de a îmbătrâni oțel inoxidabilCum de a îmbătrâni oțel inoxidabil
  Cum se face un cuțitCum se face un cuțit
  Cum sa faci o sabie de cartonCum sa faci o sabie de carton
  Cum se pornește cărbunele cu un inițiator de tip șemineuCum se pornește cărbunele cu un inițiator de tip șemineu
  Cum să faci un bokkenCum să faci un bokken
  Cum se face un tun de tunCum se face un tun de tun
  Cum să sterilizeze instrumentele medicaleCum să sterilizeze instrumentele medicale
  » » Cum să observi calitatea unei sabii japoneze

  © 2011—2020 ertare.com