Cum să conduci o bicicletă

Doriți să puteți ieși să călătoriți cu bicicleta sau învață să conduci altcineva

? Mulți adulți nu ar putea învăța să călărească o bicicletă și mulți copii vor să învețe. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă simțiți rușinați, ci mai degrabă entuziasm pentru a începe să vă aventurați într-unul dintre cele mai sănătoase și mai satisfăcătoare mijloace de transport existente. În timp ce acest lucru necesită pregătire, tehnică și suferință mai multe caderi, oricine poate învăța să călărească o bicicletă.

pași

Partea 1
Călărire cu bicicleta în siguranță

Imaginea cu denumirea Ride a Bicycle Step 1
1
Găsiți un loc potrivit. În timp ce învățați încă, ar trebui să încercați să vă exersați într-un loc confortabil, departe de trafic. De exemplu, o întindere plată și netedă, cum ar fi trotuarul sau șoseaua din fața casei dvs., este un loc bun pentru a începe. Dacă nu aveți acces la un loc ca acesta, puteți practica, de asemenea, într-un parc sau într-o parcare.
 • De asemenea, poate fi util să începeți să învățați despre iarbă moale sau pietriș, astfel încât căderile să nu fie atât de dureroase. Totuși, acest lucru va face mai greu pentru dvs. să vă păstrați echilibrul și pedala.
 • Dacă doriți să exersați echilibrarea și pedala pe o pantă, asigurați-vă că alegeți una care nu este atât de pronunțată.
 • Înainte de a călări o bicicletă pe trotuar sau pe alte drumuri, consultați legislația locală pentru a vă asigura că acest lucru nu este interzis.
 • Imaginea intitulată Ride a Bicycle Step 2
  2
  Purtați îmbrăcăminte corespunzătoare. Utilizați tampoane pentru genunchi și tampoane pentru a vă proteja împotriva zgârieturilor. De asemenea, cămășile cu mâneci lungi și pantalonii sunt cele mai potrivite în cazul în care suferiți o cădere.
 • Evitați să purtați pantaloni scurți și fuste lungi, deoarece acestea ar putea fi blocate în jantele sau în uneltele bicicletei.
 • Nu purtați încălțăminte deschisă, deoarece acestea vă lasă picioarele expuse efectelor bicicletei și solului.
 • Imaginea intitulată Ride a Bicycle Step 3
  3
  Purtați o cască Aceasta este o recomandare atât pentru începători, cât și pentru cicliști mai experimentați, deoarece nu știți niciodată când se poate produce un accident. Oasele sparte sunt ușor de reparat, dar traumele craniene pot avea un impact mai durabil. În plus, este probabil ca purtarea unei căști să fie cerută de lege în locul în care locuiți.
 • Asigurați-vă că casca se potrivește bine pe cap. În mod ideal, casca trebuie să rămână strânsă și să ajungă până la aproximativ 2,5 cm (1 inch) deasupra sprâncenelor. Curelele care îl fixează trebuie de asemenea să fie strânse, dar nu atât de strânse încât să nu vă permită să vă mutați gura.
 • Cele mai comune căști sunt căștile "navetiști", care sunt rotunjite și realizate din spumă și plastic. Le puteți obține online sau la retaileri de biciclete.
 • Căștile rutiere sunt mai alungite și de obicei au un anumit tip de ventilație. Ele sunt, de asemenea, realizate din spumă și plastic, dar sunt mai potrivite pentru drumuri sau competiții de ciclism. Le puteți obține online sau în magazine de vânzare cu amănuntul.
 • Puteți obține, de asemenea, căști mai mici pentru tineri (între 10 și 15 ani), copii (între 5 și 10 ani) și copii mici (sub 5 ani). Acestea sunt fabricate din aceleași materiale, doar căștile pentru copii mici conțin mai multă spumă.
 • Căștile pentru biciclete de munte și pentru sportivii profesioniști au viziere și suporturi pentru gât, ceea ce le face mai potrivite pentru călărirea pe biciclete pe tot terenul.
 • Imaginea intitulată Ride a Bicycle Step 4
  4
  Practica în timpul zilei. Este posibil să călătoriți cu bicicleta pe timp de noapte, dar nu este recomandabil dacă sunteți începător, deoarece, de cele mai multe ori, veți învăța să mențineți echilibrul, ceea ce ar putea determina transformarea în trafic sau găsirea alte pericole pe care le puteți vedea mai bine. În plus, conducătorii auto vor găsi și mai greu să vă vadă în timpul nopții.
 • Dacă este imperativ să mergeți cu bicicleta pe timp de noapte, purtați haine deschise și autocolante luminoase și atașați farurile la bicicletă.
 • Partea 2
  Du-te pe bicicletă

  Imaginea intitulă Ride a Bicycle Step 5
  1
  Începe pe o suprafață plană. Câteva exemple de suprafețe plate și stabile sunt calea de acces pentru casa dvs., trotuar, o stradă puțin călătorită sau o cale într-un parc. În acest fel, absența pantelor va face căderile sunt mai blânde și vor face mai ușor să învețe să mențină echilibrul și să se oprească.
  • De asemenea, puteți practica pe iarbă proaspăt tăiată sau pietriș moale. Aceste suprafețe vor contribui, de asemenea, la diminuarea durerilor, deși va trebui să pedalați mai greu pentru a face bicicleta să se miște.
 • Imaginea intitulă Ride a Bicycle Step 6
  2
  Reglați scaunul. Scaunul pentru biciclete ar trebui să fie suficient de scăzut, astfel încât să puteți pasi pe teren cu ambele picioare în timp ce ședinți. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă folosiți picioarele pentru a vă menține, dacă simțiți că veți cădea. Copiii mici pot folosi și roți de echilibrare speciale sau biciclete, deși acest lucru nu este necesar pentru adulți.
 • De asemenea, puteți scoate pedalele de pe bicicletă, astfel încât acestea să nu ajungă în cale, dar nu este necesar.
 • Imaginea intitulă Ride a Bicycle Step 7
  3
  Testați frânele. Asigurați-vă că știți cum funcționează frânele. Așezați-vă lângă bicicletă, fără să-l călătoriți și să-l rulați în timp ce mergeți. Apăsați frânele pentru a afla unde se află, cum se simt și reacția bicicletei la ei. Acest lucru vă va face să vă simțiți mai confortabil, deoarece veți putea să vă opriți dintr-o dată când aveți nevoie de ea.
 • Dacă frânele se află pe ghidon, apăsați fiecare pe fiecare pentru a determina care dintre acestea corespunde fiecărei roți. Puteți cere unui profesionist să le schimbe dacă doriți.
 • Apăsarea frânei roților din spate cu multă forță poate provoca deraparea roții, în timp ce apăsarea puternică pe frâna roții din față poate cauza bicicleta să tragă înainte.
 • Dacă frânele nu se află pe ghidon, bicicleta dvs. poate avea frâne contrabalanse. În acest caz, pentru a frâna, trebuie să apăsați pedala care este mai aproape de capătul din spate al bicicletei, ca și cum ați fi pedalat înapoi.
 • Dacă aveți o motocicletă fixă ​​și nu ați modificat-o niciodată, nu va avea frâne. Prin urmare, dacă doriți să opriți, singurul lucru pe care îl puteți face este încetinirea sau alunecarea prin înclinare înainte, ținând ambele pedale într-o poziție orizontală cu picioarele.
 • Imaginea intitulată Ride a bicycle Step 8
  4
  Puneți un picior pe pământ. Este cel mai confortabil să-ți folosești piciorul dominant, dar poți folosi oricare dintre ele. De exemplu, o persoană dreaptă poate sta pe partea stângă a bicicletei. Treceți cu piciorul drept peste bicicletă și plasați-vă piciorul pe pământ de cealaltă parte, ținând bicicleta între picioare.
 • În această poziție, simțiți greutatea bicicletei între ambele picioare și încercați să o mențineți în echilibru pe măsură ce vă așezați. Suportul picioarelor pe teren va împiedica căderea bicicletei în timp ce vă obișnuiți cu greutatea sa.
 • Asigurați-vă că greutatea dvs. rămâne în centrul bicicletei, distribuind-o uniform în partea stângă și dreaptă. Stai cu spatele drept - nu te sprijini.
 • Imaginea intitulă Ride a Bicycle Step 9
  5
  Începeți să alunecați La început nu pedalează. În schimb, împingeți-vă cu picioarele și apoi plasați-le pur și simplu pe pedale. În timp ce mișcarea bicicletei durează, încercați să păstrați echilibrul pe ea. Când simțiți că începe să se aplece, plasați un picior pe pământ pentru al opri și apoi împingeți din nou cu picioarele.
 • Imaginea intitulă Ride a bicycle Step 10


  6
  Nu vă opriți în căutarea înainte, deoarece bicicleta va merge spre obstacole dacă vă uitați la ele. În schimb, uite unde vrei să iei bicicleta. Rețineți că poate fi nevoie de puțină practică pentru a călări o bicicletă fără a fi distras de pericolele potențiale ale drumului sau ale altor lucruri.
 • La început, în loc să conduci bicicleta, du-te unde te va duce. Când începeți să învățați să călătoriți cu bicicleta, mergeți de obicei în lateral sau se întoarce în cercuri, așa că lăsați-o să ruleze cursul și încercați să mențineți echilibrul în loc să îl opriți.
 • Dacă intenționați să învățați un copil sau un prieten, le puteți ajuta să le echilibrați prin plasarea unei mâini pe partea inferioară a spatelui lor.
 • Imaginea intitulă Ride a bicycle Step 11
  7
  Porniți pedala Puneți un picior pe pământ, iar celălalt pe una dintre pedale, îndreptate în sus. Apoi, puneți-vă podeaua cu piciorul, puneți-o pe cealaltă pedală și începeți să pedalați. Continuați până când nu vă puteți menține echilibrul.
 • Este mai ușor să vă mențineți echilibrul dacă pedalați repede, dar nu trebuie să depășiți punctul de a pierde controlul asupra bicicletei.
 • Imaginea intitulă Ride a Bicycle Step 12
  8
  Scoateți bicicleta. Nu încercați să opriți utilizarea picioarelor. În schimb, utilizați frânele. Pentru a opri, opriți pedalarea, sprijiniți greutatea pe pedala inferioară și apăsați frânele pe ghidon (dacă există). După ce bicicleta se oprește, ridicați un picior peste ea și duceți-o în aceeași parte ca și cealaltă picior pentru a coborî.
 • Dacă apăsați frânele și puneți picioarele pe pământ prea devreme, bicicleta se va opri brusc. Cu toate acestea, acest lucru nu va opri impulsul dvs., așa că vă va face să atingeți ghidonul.
 • Partea 3
  Învățați să mergeți cu bicicleta pe pante

  Imaginea cu denumirea Ride a Bicycle Step 13
  1
  Practicați diapozitive pe pante moderate. Luați bicicleta spre vârful unei pârtii, urcați și alunecați în jos, lăsând bicicleta să încetinească singură atunci când ajunge la partea plată de la capătul pantei. Coborâți și repetați procedura până când veți reuși să mențineți echilibrul și să controlați bicicleta de-a lungul pantei.
  • Păstrați greutatea pe picioare. Nu lăsați scaunul, îndoiți coatele și relaxați-vă corpul.
  • Atunci când vă simțiți mai confortabil cu alunecările simple, puteți încerca să mergeți în jos pe pantă cu picioarele pe pedale.
 • Imaginea intitulată Ride a bicycle Step 14
  2
  Frână în timpul alunecărilor de teren. După ce reușiți să vă păstrați picioarele confortabil pe pedalele de-a lungul pantei, încercați să alunecați din nou, dar de această dată apăsați frânele. În timp, veți învăța să faceți bicicleta încetinită fără să vă pierdeți controlul sau să vă impulsionați să vă arunce pe ghidon.
 • Imaginea intitulată Ride a Bicycle Step 15
  3
  Încercați să schimbați direcția După ce învățați să alunecați, să pedalați și să frânați într-o linie dreaptă pe un deal, încercați din nou, dar de această dată mișcați ghidonul pentru a schimba direcția fără a pierde controlul asupra bicicletei. Acordați atenție modului în care panta modifică reacția bicicletei și vă adaptează echilibrul în funcție de înclinație.
 • Imaginea intitulă Ride a Bicycle Step 16
  4
  Pedala când ajungeți la capătul pantei. Folosind aceste tehnici pentru a aluneca pe o panta, pedala si intoarceti ghidonul pana la sfarsit in loc de oprire. Când faceți tranziția la o suprafață plată, faceți mai multe mișcări bruște și, în final, frânați până când opriți.
 • Imaginea intitulată Ride a bicycle Step 17
  5
  Du-te pe pantă. Începeți în partea de jos și cu pedala pentru a urca pe pantă. Acest lucru necesită efort suplimentar, astfel încât să vă puteți apleca înainte sau chiar să stați pe bicicletă pentru mai multă putere. Pedalați în sus și coborâți pe pantă până când vă simțiți confortabil cu această tehnică.
 • Odată ce ați câștigat încredere, pedalați până la jumătatea dintre partea de jos și de sus a pantei, opriți și apoi pedalați din nou.
 • sfaturi

  • După ce stăpânești noțiunile de bază ale ciclismului, poți ridica mai mult scaunul pentru biciclete, astfel încât să poți atinge doar solul cu degetele de la picioare.
  • Este mai distractiv să înveți cu alți oameni. Văzând că alți oameni care învață și se distrează în același timp pot fi foarte stimulativi, în special pentru copii sau oameni care se tem de cădere.
  • Nu uitați să așteptați întotdeauna când călătoriți cu bicicleta, deoarece aceasta va merge întotdeauna în direcția în care vă uitați.
  • Trebuie să purtați întotdeauna echipament de protecție, inclusiv o cască, genunchi și tampoane.
  • Indiferent cât de vechi sunteți, va fi întotdeauna util să învățați sub supravegherea unuia dintre părinții dvs. sau a altui adult.
  • Dacă nu puteți obține o cască, genunchi sau tampoane, încercați să faceți exerciții numai pe iarbă și să rămâneți departe de drumurile aglomerate.
  • Pentru incepatori, este mai dificil sa inveti folosind bicicletele cu schimbari. Cu toate acestea, dacă nu aveți altă opțiune, le puteți utiliza atunci când urcați pe o pantă, mărind modificările pe măsură ce crește înclinația.
  • Când vine vorba de ceilalți șoferi de pe șosea, mai bine în siguranță decât îmi pare rău. Întotdeauna presupuneți că vor exista alte mașini sau bicicliști pe drumul în care circulați și că nu vă vor urmări neapărat.

  avertismente

  • Familiarizați-vă cu legislația locală. În unele locuri, este obligatoriu să poarte o cască, în timp ce în altele este interzisă călătoria cu bicicleta pe trotuare.
  • Accidentele sunt frecvente la călătoria cu bicicleta, dar pot fi și periculoase. De aceea, trebuie să purtați întotdeauna o cască pentru a vă proteja împotriva traumatismelor capului și a tampoanelor genunchiului și cotului pentru a evita fracturile și zgârieturile.
  • Odată ce ați învățat să călătoriți cu bicicleta, nu uitați să vă familiarizați cu măsurile de siguranță pe șosele, cum ar fi pericolul depășirii limitei de viteză, protocolul de tratare a autovehiculelor și respectarea semnalelor de trafic.

  Lucruri de care ai nevoie

  • o bicicletă
  • un agitator de biciclete pentru a crește presiunea în anvelope
  • o casca
  • genunchiere (opțional)
  • Tampoane pentru coturi (opțional)
  • o suprafață plană
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți un copil să se plimbe cu bicicletaCum să înveți un copil să se plimbe cu bicicleta
  Cum să conduci o bicicletă cu două persoaneCum să conduci o bicicletă cu două persoane
  Cum să conduci un monocicluCum să conduci un monociclu
  Cum să conduci o bicicletăCum să conduci o bicicletă
  Cum să coborâți de pe bicicletăCum să coborâți de pe bicicletă
  Cum de a schimba lanțul unei biciclete montaneCum de a schimba lanțul unei biciclete montane
  Cum să cumpărați o bicicletă pentru un copilCum să cumpărați o bicicletă pentru un copil
  Cum sa conduci o motocicleta motocicleta (Enduro)Cum sa conduci o motocicleta motocicleta (Enduro)
  Cum să transformi o bicicletă montană veche într-o singură vitezăCum să transformi o bicicletă montană veche într-o singură viteză
  Cum să oferiți o întreținere de rutină unei bicicleteCum să oferiți o întreținere de rutină unei biciclete
  » » Cum să conduci o bicicletă

  © 2011—2020 ertare.com