Cum să vă îmbunătățiți tehnica de mers pe jos

Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni pot să meargă neobosit? În acest articol ne explicăm exact cum să-l realizăm - mergeți mai departe, mai repede și mai ușor.

conținut

pași

Imaginea intitulată Îmbunătățirea tehnicii dvs. pentru drumeții Pasul 1
1
Bocancii sunt cruciale. Nu trebuie să fie scumpe (deși cizmele speciale sunt cele mai bune). Este mai bine să cunoașteți mediile specifice sau variate în care va avea loc drumeții. Acest lucru vă va permite să selectați o pereche de cizme adecvate condițiilor. De exemplu, caracteristicile rezistenței la apă într-un portbagaj pot fi potrivite în zonele cu temperaturi moderate până la scăzute și ploi abundente, deoarece acestea vor prelungi adesea timpul în care puteți merge cu picioare calde și uscate. Pe de altă parte, cizmele rezistente la apă vor avea puțină utilizare într-un climat uscat, deoarece acestea vor împiedica adesea picioarele să respire. Acest lucru va duce la picioarele ude și adesea pline de blistere. Cizmele trebuie să fie confortabile după o perioadă de mers pe jos, de durată și de dimensiunea dvs. Rețineți că cizmele de multe ori ușoare nu durează atâta timp cât este nevoie de timp și de energie pentru a obține performanțe optime.
 • Pantofii de alergat sau adidașii nu vă pot oferi stabilitatea de care aveți nevoie pentru drumeții, dar numai dacă aveți glezne slabe. Drumeții cu pantofi ușori au avantaje: o mai bună ventilație, mai puțină oboseală și o mai mare dexteritate și mobilitate.
 • Pantofii de abordare (o încrucișare între cizme și pantofi pentru alpinism) pot fi potrivite.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea tehnicii pentru drumeții Pasul 2
  2
  Tren. Cu cât ești mai potrivit, cu atât vei fi mai distractiv să mergi într-o excursie pe teren. Dacă nu sunteți în formă, ar trebui să începeți să vă exersați puțin câte puțin. Mergeți în jurul cartierului dvs., urcați pe scări când aveți ocazia sau puteți face plimbări scurte pentru a începe. De acolo, puteți alege drumuri mai lungi, circuite mai exigente. Alte activități fizice, cum ar fi călărirea unei biciclete, urcarea în trepte și alergatul, pot, de asemenea, să vă ajute la îmbunătățirea capacității de fitness.
 • Drumeții sunt foarte diferiți de mersul pe jos în cartierul în care trotuarul este plat, deci asigurați-vă că face parte din regimul dvs. dacă vă antrenați pentru o plimbare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea tehnicii pentru drumeții Pasul 3
  3
  Mențineți o cadență periodică. Cadența este o serie ritmică recurentă de pași. Paznicii buni au o cadență bună. Pașii dvs. trebuie să aibă un interval constant, cu aceeași lungime și în aceeași perioadă de timp.
 • Pentru a vă găsi cadența, căutați un deal, preferabil pavat, cu o pantă constantă, nu trebuie să fie foarte abruptă, dar trebuie să aibă o lungime de cel puțin 200 de picioare.
 • Cu cizmele pe care le faceți, umblați prin burtă între 2 și 3 ori pe zi. Concentrați-vă pe un singur lucru: intensificați în mod constant aceeași lungime în același timp. Această cadență ar trebui să se simtă naturală. Nu este necesar să faceți pași mari sau rapizi. Trebuie să vă puteți menține umerii și să vă întoarceți în poziție dreaptă, cu o poziție bună.
 • Continuați până la acest deal până când găsiți o cadență naturală. Când sunteți capabili să faceți acest lucru, trebuie să fiți capabili să vă stabiliți în acea cadență și să vă dați seama că ați urcat mai repede și cu mai puțin efort decât atunci când nu ați avut acea cadență. Veți realiza că puteți trece persoane care au aceleași condiții fizice, cu mai puțin efort decât ați prezentat inițial.


 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea tehnicii pentru drumeții Pasul 4
  4
  Luați cadența pe cale. Odată ce aveți o cadență bună, ușor de întreținut pe trotuar, trebuie să învățați să mențineți acel ritm pe o cale neregulată. Găsiți o cale relativ ușoară și mergeți pe acea cale de câteva ori pe săptămână, concentrându-vă asupra cadenței voastre. Odată ce reușiți să vă mențineți cadența, căutați o cale mai neregulată cu niște roci și caneluri în ea. Deci, creșteți în mod succesiv nivelul de dificultate până când vă puteți păstra cadența pe orice pistă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea tehnicii pentru drumeții Pasul 5
  5
  Pregătiți-vă pentru un teren abrupt. Când începeți urcarea pe un teren abrupt, va fi mult mai eficient dacă faceți pași mai scurți. Păstrați un ritm bun, dar fiecare pas scurt ar trebui să fie între jumătate și o treime din lungimea pașilor dvs. obișnuiți. Acest lucru va reduce consumul de energie de care aveți nevoie pentru a face ascensiunea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea tehnicii dvs. pentru drumeții Pasul 6
  6
  Aflați cum să utilizați stick-ul pentru drumeții. Odată ce cadența este naturală fără aceste instrumente, începeți să utilizați mușchii brațului pentru a vă ajuta.
 • Obțineți o trestie bună sau solicitați ajutorul unui profesionist pentru a alege niște stâlpi de drumeție potriviți.
 • Reglați polul sau stalpii la înălțimea corectă pentru dvs.
 • Folosiți bastonul, mutați-vă brațele în poziția opusă a piciorului cu care urcați în așa fel încât să se potrivească cadenței dvs. De-a lungul timpului, veți face mare parte din efortul de a vă deplasa de la picioare la brațe.
 • Amintiți-vă, dacă utilizați un baston sau trestie, vă răsturnați cadența.
 • sfaturi

  • Cadența dvs. nu va fi întotdeauna 100% compatibilă cu traseul. Ideea este de a menține o cadență bună, nu o cadență perfectă, și să o poți face fără a acorda atâta atenție, încât să iasă natural.
  • Încearcă tehnica "mâinile pe șolduri". Plasați-vă mâinile pe șolduri, pe brațe pe șolduri, cum făcuse mamele atunci când s-au supărat, și umblați în acea poziție. Dacă o faceți, vă va ajuta să vă țineți spatele drept și vă veți ajuta să găsiți cadența dumneavoastră.
  • Rămâi hidratat. Luați apă cu dvs. în orice moment și beți cantități mici în mod regulat.
  • Când urcați pe dealuri, împingeți cu toc în loc de partea din față a piciorului. Acest lucru vă va economisi energie, precum și vă va ajuta să nu obțineți crampe virale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă legați cizmeleCum să vă legați cizmele
  Cum să păstrați cizmele de cowboyCum să păstrați cizmele de cowboy
  Cum să ai grijă de cizmele de munteCum să ai grijă de cizmele de munte
  Cum să aveți grijă de cizmele din piele impermeabilăCum să aveți grijă de cizmele din piele impermeabilă
  Cum să dezodorizeze cizmele UggCum să dezodorizeze cizmele Ugg
  Cum de a alege pereche perfectă de cizme de zăpadăCum de a alege pereche perfectă de cizme de zăpadă
  Cum sa alegi pantofii potrivitiCum sa alegi pantofii potriviti
  Cum de a alege cizme stil cowboyCum de a alege cizme stil cowboy
  Cum să întindeți cizmele de pieleCum să întindeți cizmele de piele
  Cum se păstrează cizmele înalteCum se păstrează cizmele înalte
  » » Cum să vă îmbunătățiți tehnica de mers pe jos

  © 2011—2020 ertare.com