Cum de a îmbunătăți sistemul imunitar cu exerciții

Exercitarea este o modalitate excelenta de a dezvolta corpul si de a calma mintea. Exercitiile pot imbunatati sistemul imunitar si te pot ajuta sa te simti mai bine daca esti bolnav. Cu toate acestea, exercitarea mai mult nu este neapărat mai bună: activitatea moderată este cea mai benefică pentru sistemul imunitar. De fapt, exerciții intense și prelungite (cum ar fi alergarea unui maraton) ar putea să vă rănească. Îți poți îmbunătăți sistemul imunitar făcând exerciții de intensitate moderată în majoritatea zilelor săptămânii și continuând cu exerciții de lumină atunci când ești bolnav.

pași

Partea 1
Faceți exerciții mai moderate

Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 1
1
Du-te la doctor. Aproape oricine își poate îmbunătăți sistemul imunitar prin exerciții. Cu toate acestea, tipul de exerciții și cele mai bune timpuri pentru dumneavoastră pot varia în funcție de starea generală de sănătate. Luați o întâlnire cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă puteți urma un program de exerciții moderate pentru a vă stimula sistemul imunitar. În acest fel, vă puteți asigura că sunteți suficient de sănătos pentru a vă exercita, mai ales dacă nu o faceți astăzi. De asemenea, medicul vă poate oferi sfaturi despre cele mai bune activități pentru dvs.
 • Discutați cu medicul despre dorința de a vă îmbunătăți sistemul imunitar cu exerciții. Lăsați medicul să cunoască orice tip de exerciții sau activități pe care le faceți deja.
 • Formulați eventualele întrebări pe care le puteți avea cu privire la starea de sănătate și fitness pentru a vă exercita. De exemplu, ați putea spune "Vreau să încep să-mi iau mai serios sănătatea, în special aș vrea să îmi îmbunătățesc sistemul imunitar prin exerciții. Știu că aș putea avea probleme cu inima, dar ce exerciții aș putea să fac fără să mă doară și fără să sufăr prea mult asupra sistemului cardiovascular?
 • Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 2
  2
  Trebuie să aveți scopul de a vă exercita zilnic. Dacă sunteți sănătoși, trebuie să încercați să faceți exerciții timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi. În general, exercitarea timp de 150 de minute pe săptămână este suficientă pentru a vă îmbunătăți sistemul imunitar. Păstrarea unui jurnal de exerciții sau utilizarea unei aplicații pe un smartphone poate ajuta la urmărirea timpului pe care îl exercitați și progresul dvs.
 • Includeți activități moderate în rutina dvs., cum ar fi mersul pe jos, ciclism și înot. Recunoașteți că activitățile săptămânale, cum ar fi jocul de golf, jocul cu copiii dvs. și chiar tunderea numărului de peluze în cadrul exercițiilor zilnice totale.
 • Evaluați planul exercițiului dvs. curent. Dacă deja faceți exerciții sau dacă faceți activități fizice în fiecare zi, nu mai trebuie să le faceți mai mult pentru a îmbunătăți sistemul imunitar.
 • Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 3
  3
  Împărțiți exercițiul în secțiuni administrabile. Modelele ocupate pot face dificilă exercițiul timp de 30 de minute. Puteți fi, de asemenea, un începător în exerciții și nu puteți face exerciții timp de 30 de minute la rând. Puteți începe să faceți exerciții prin împărțirea lor în cantități controlabile de timp în timpul zilei.
 • Faceți exerciții pentru 3 secțiuni de câte 10 minute pe zi până când puteți urma o secțiune de 30 de minute consecutiv. De asemenea, puteți varia fiecare activitate pentru a lucra în diferite părți ale corpului. De exemplu, puteți face jog de 10 minute dimineața, faceți plimbare intensă timp de 10 minute la prânz și apoi plimbați cu bicicleta timp de 10 minute împreună cu copiii noaptea.
 • Luați în considerare efectuarea de exerciții intense timp de 10 minute, dacă doriți să dați rutinei un pic de intensitate.
 • Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 4
  4
  Faceți exerciții de rezistență de două ori pe săptămână. O altă modalitate excelentă de a îmbunătăți sistemul imunitar este prin încorporarea exercițiilor de rezistență în rutina exercițiilor. Ridicarea greutății, a face yoga și a face Pilates sunt tipurile de exerciții de rezistență care pot îmbunătăți sănătatea dumneavoastră generală și sistemul imunitar.
 • Faceți cunoștință cu un antrenor certificat dacă sunteți începător în ridicarea greutăților sau în exerciții de rezistență. Această persoană vă poate ajuta să identificați cele mai bune exerciții de rezistență pentru dvs. De asemenea, vă poate învăța cum să le efectuați în mod corespunzător.
 • Luați în considerare următoarele tipuri de exerciții de rezistență: mașini de greutate, exerciții cu greutate corporală, benzi de rezistență, yoga, Pilates, alpinism și înot cu padele de rezistență.
 • Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 5
  5
  Evitați sesiunile de exerciții lungi. Exercițiul moderat este excelent pentru îmbunătățirea sistemului imunitar. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă prelungiți exercițiile zilnice. Un exercițiu prelungit și intens, cum ar fi alergarea maratonilor sau efectuarea unor exerciții intense de cardio sau rezistență în sala de gimnastică, te-ar putea răni de fapt. Dacă nu faceți deja sesiuni lungi de exerciții, faceți exerciții la un nivel moderat și pentru o perioadă scurtă de timp. Luați în considerare scăderea sesiunilor de exerciții mai lungi pentru a profita de beneficiile exercițiilor din sistemul imunitar.
 • Pe cât posibil, exercițiu mai puțin de 2 ore pe zi. Acest lucru vă poate proteja de funcționarea mai puțin eficientă a sistemului imunitar.
 • Partea 2
  Continuați să faceți exerciții ușoare când sunteți bolnav

  Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 6
  1


  Identificați dacă sunteți suficient de sănătos pentru a vă exercita. Dacă vă simțiți puțin bolnav, vă recomandăm să faceți un exercițiu ușor. Acesta vă poate îmbunătăți circulația și ar putea ajuta celulele și substanțele din sistemul imunitar să funcționeze mai eficient. Cu toate acestea, în loc să vă aruncați direct în exerciții, asigurați-vă că nu vă lipiți prea mult de ei. Iată câteva modalități ușoare de a identifica dacă sunteți suficient de sănătos pentru a face exerciții ușoare pentru a vă îmbunătăți sistemul imunitar:
  • Simptomele apar deasupra gâtului, cum ar fi nasul înfundat, strănutul sau durerea în gât.
  • Simptomele dvs. nu apar sub gât, cum ar fi congestia toracică, tusea uscată sau stomacul deranjat.
  • Nu vă simțiți obosiți sau aveți dureri musculare generalizate.
  • Nu aveți febră
  • Nu aveți torticollis, care poate fi un semn al unei iritații meningeale.
  • Nu aveți splenomegalie, care poate apărea cu mononucleoză.
 • Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 7
  2
  Reduceți intensitatea și durata. Dacă nu sunteți atât de bolnav și doriți să faceți exerciții, mergeți încet. Reducerea timpului și intensității exercițiilor vă poate îmbunătăți sistemul imunitar fără a vă face să vă simțiți mai rău.
 • Schimbați-vă la rutina obișnuită și faceți o activitate mai ușoară. De exemplu, dacă alergi în mod normal, mergi într-un ritm rapid. Călătoria cu bicicleta poate fi un bun înlocuitor pentru înot.
 • Evitați să încercați prea tare, chiar dacă vă simțiți bine atunci când vă exercitați. Acest lucru poate crește riscul vătămării corporale sau al bolilor grave.
 • Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 8
  3
  Fiți atenți la corpul vostru. Dacă vă decideți să vă exercitați când sunteți bolnav, este important să lăsați corpul să vă ghideze. Luați pauze dacă este necesar sau opriți exercițiile dacă vă simțiți mai rău.
 • Amintiți-vă să vă încălziți puțin înainte de a face exerciții. Acest lucru vă poate ajuta să evaluați dacă vă simțiți suficient de bine pentru a continua să faceți exerciții.
 • Acordați atenție simptomelor, cum ar fi o frecvență cardiacă accelerată, dificultăți de respirație, dureri în piept, respirație șuierătoare, leșin sau înrăutățire a durerilor corporale. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, opriți exercitarea și solicitați asistență medicală.
 • Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 9
  4
  Se odihnește câteva zile. Restul este o componentă cheie a oricărui regim de exerciții fizice, precum și a sistemului imunitar. Indiferent dacă sunteți bolnav sau nu, trebuie să vă oferiți corpului posibilitatea de a vă odihni și de a vă recupera. Acest lucru vă poate ajuta corpul să dezvolte mușchii și să se vindece.
 • Relaxați-vă cel puțin o zi întreagă pentru a încuraja exercițiile care îmbunătățesc sistemul imunitar. Dacă sunteți bolnavă, ascultați-vă corpul. Poate că va trebui să vă odihniți câteva zile și să mergeți încet pentru a vă recupera.
 • Partea 3
  Adoptați obiceiuri sănătoase pentru îmbunătățirea sistemului imunitar

  Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 10
  1
  Mâncați o dietă sănătoasă Cheia pentru o greutate sanatoasa este o dieta buna. Alimentele sănătoase vă pot îmbunătăți sistemul imunitar. Luați o dietă bogată în substanțe nutritive și sănătoase, împreună cu exerciții pentru a profita la maximum de beneficiile sale în sistemul imunitar.
  • Echilibrați-vă alimentația cu alimente sănătoase, cum ar fi fructele, legumele, alimentele întregi, produsele lactate, carnea slabă și fasolea.
  • Amintiți-vă să hidrateze bine. Luați cel puțin 1,5 până la 2 litri de apă pe zi.
 • Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 11
  2
  Limitați consumul de băuturi alcoolice. Dacă beți băuturi alcoolice, asigurați-vă că beți doar cu moderatie. Aceasta poate dăuna încercărilor dvs. de îmbunătățire a sistemului imunitar, sporind riscul de hipertensiune arterială și boli de rinichi.
 • Urmați recomandările recomandate pentru consumul de băuturi alcoolice zilnice. Barbatii pot bea doua sau mai putine bauturi pe zi si femeile nu trebuie sa bea mai mult de o bautura pe zi.
 • Imaginea intitulată Boost Immunity with Exercise Pasul 12
  3
  Reduceți stresul Stresul poate avea un impact mare asupra capacității organismului de a preveni bolile și de a le lupta. Reducerea stresului activ sau controlul situațiilor stresante vă pot încuraja încercările de a vă exercita pentru a vă îmbunătăți sistemul imunitar.
 • Faceți o listă cu lucrurile care vă stresează. Aflați ce puteți face pentru a reduce în mod activ sau pentru a controla elementele care provoacă stres. De exemplu, întâlnirile de grup pot face stresul mai rău. Reduceți modul în care reacționați în această situație, cum ar fi ședința lângă cineva care vă place sau care răspunde numai atunci când cineva vă cere să vorbiți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să transformați exercițiul într-o rutină zilnicăCum să transformați exercițiul într-o rutină zilnică
  Cum sa faci exercitii pentru abdomenCum sa faci exercitii pentru abdomen
  Cum de a crește intensitatea oricărui exercițiuCum de a crește intensitatea oricărui exercițiu
  Cum de a ajunge sa ai marcat abs daca esti subtireCum de a ajunge sa ai marcat abs daca esti subtire
  Cum de a crește limfociteleCum de a crește limfocitele
  Cum să dezvolte un sistem imunitar puternicCum să dezvolte un sistem imunitar puternic
  Cum sa eviti capturarea unei raceli sau a gripeiCum sa eviti capturarea unei raceli sau a gripei
  Cum se poate preveni creșterea excesivă a candideiCum se poate preveni creșterea excesivă a candidei
  Cum să vă consolidați sistemul imunitarCum să vă consolidați sistemul imunitar
  Cum sa faci exercitii in timpul unui fastCum sa faci exercitii in timpul unui fast
  » » Cum de a îmbunătăți sistemul imunitar cu exerciții

  © 2011—2020 ertare.com