Cum să menținem echilibrul în pozițiile yoga

Multe posturi de yoga necesită echilibru și concentrare, de la pozițiile de echilibru pe brațe, în postura cioară la posturile în picioare, cum ar fi postura copacului. Începătorii în yoga și chiar și cei mai avansați practicieni pot avea dificultăți în menținerea echilibrului într-o poziție, mai ales dacă aceștia consideră că nu au un sens natural al echilibrului. Folosind respirație profundă și tehnici de focalizare a ochilor, vă puteți îmbunătăți capacitatea de a rămâne liniștiți și echilibrați în pozițiile de yoga. De asemenea, puteți alinia corpul corect atunci când vă aflați în poziții și utilizați elemente de recuzită, cum ar fi blocuri și curele de yoga, pentru a vă îmbunătăți echilibrul.

pași

Metoda 1
Utilizați abordarea vizuală

1
Înțelege scopul abordării vizuale sau drishti, în yoga. Yoghinii antice au dezvoltat tehnica drishti atunci când observă că, atunci când cineva se află într-o poziție, atenția se deplasează, de obicei, spre locul unde se concentrează ochii sau ochii. Când vă fixați ochii (drishti) la un moment dat, mintea ta poate bloca distragerile sau obiectele exterioare si poti fi complet prezent intr-o postura. Focalizați-vă Drishti vă poate permite minții să intre într-o stare de concentrare profundă, care, la rândul său, vă permite să rămâneți liniștiți și liniștiți. În yoga, există opt drishtis sau puncte de focalizare. Fiecare dintre ele este recomandat pentru a vă îmbunătăți concentrarea și echilibrul în diferite posturi de yoga.Nasagrai drishti: concentrați-vă privirea asupra vârfului nasului. Faceți nasagrai drishti când vă aflați în poziția câinelui în căutarea sau îndoirea înainte vă poate ajuta să vă mențineți alinierea corectă și echilibrul.Angusta ma dyai drishti: focalizați ochii asupra degetelor, ca în postura războinicului I sau în poziția vulturului.Nabi chakra drishti: concentrați-vă privirea asupra buricului, ca și în poziția câinelui privit în jos.Pahayoragrai drishti: focalizați privirea asupra degetelor de la picioare, ca și în cazul împingătorilor orientați spre înainte sau în orice poziție în picioare a trunchiului.Hastagrai drishti: focalizați ochii pe mâini, ca în postura triunghiului sau poziția războinicului II.Parva drishti: focalizați-vă ochii în lateral, ca într-o răsucire a șezutului.Urdhva drishti: privește în sus, spre cer sau spre tavan. Aceasta este drishti care este folosit în pozițiile războinicului în unghi lateral, poziția semilunii în echilibru și torsiunea în rugăciune.Naitrayohmadya drishti: când privirea vine de la cel de-al treilea ochi sau de la centrul frunții în loc să vină din ochi. Aceasta drishti se folosește în postura de pește, îndoire în față și în sus și poziția inversă a războinicului II.
 • 2
  Practicați abordarea vizuală a posturilor în picioare. Este important să nu vă strângeți ochii când vă concentrați drishti într-o poziție de yoga. Păstrați-vă mușchii ochiului relaxați și ochii tăi moi. În posturi în picioare care necesită echilibru, cum ar fi postura războinicului, poziția triunghiului și poziția muntelui, puteți încerca să vă concentrați privirea.
 • În postura războinicului și cea a triunghiului, drishti ar trebui să se concentreze pe mâna ta, ceea ce este cunoscut sub numele de hastagrai drishti. În poziția războinicului, aceasta înseamnă concentrarea privirea asupra mâinii care este în fața voastră și, în poziția triunghiului, aceasta înseamnă concentrarea privirea în sus, pe mâna care indică spre cer.
 • În postura montană, trebuie să vă mențineți drishti înainte într-un loc nemișcat în fața ta.
 • 3
  Încercați să păstrați Drishti în poziții de echilibru. Când vă aflați în poziții de echilibru, cum ar fi postura copacului, poziția semilunii și postura dansatorului, poate fi utilă menținerea drishti sa concentrat pe o anumită parte a corpului tău sau pe un punct imobil în fața ta. În plus, atunci când vă aflați în poziții de echilibru pe brațe, cum ar fi postura de cioară, postura de masă laterală și postura de trestie cu patru membre, Drishti sau punctul de focalizare este foarte important, deoarece, în aceste posturi, trebuie să fii calm și concentrat pentru a menține echilibrul.
 • În postura copacului, drishti trebuie să fie fixat într-un punct nemișcat în fața dvs. sau în mâinile dvs., care este, de asemenea, cunoscut sub numele de hastagrai drishti.
 • În pozițiile semilunii și ale dansatorului, Drishti trebuie să se concentreze asupra tavanului, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de urdhva drishti
 • În pozițiile de echilibru pe brațe, cum ar fi postura de cioară sau postura de trestie de zahăr cu patru membre, aspectul trebuie fixat într-un punct nemișcat în fața ta.
 • Metoda 2
  Utilizați respirația profundă

  1
  Țineți minte beneficiile tehnicilor profunde de respirație. În yoga, respirația profundă este esențială pentru o practică solidă. De fiecare dată când practicați yoga, trebuie să exersați și o respirație profundă și conștientă pentru a beneficia pe deplin de pozițiile. În yoga, respirația profundă este numită pranayama, care se traduce la "controlul energiei vitale".
  • Practicați
  Pranayama are numeroase beneficii fizice, mentale și emoționale. Respirația profundă vă asigură că toate organele vitale, inclusiv creierul dumneavoastră, primesc oxigenul de care au nevoie. De asemenea, vă hrănește mușchii și organele și vă poate ajuta organismul să elimine toxinele.
 • În plus, sa demonstrat că
 • Pranayama îmbunătățește concentrarea mentală și reduce stresul. Când practici Pranayama făcând yoga, te apropii mai mult de o stare de meditație. Ținând seama de respirație, vă puteți ajuta să vă mențineți echilibrul atunci când practicați yoga.
 • 2
  Înțelegeți cum să practicați respirația profundă. Pentru a practica Pranayama, trebuie să activați respirația din diafragmă și să vă concentrați asupra inhalării și expirării complet prin nas.
 • Începeți cu picioarele încrucișate într-o poziție confortabilă. Puneți mâinile pe diafragmă, chiar sub coaste. Inspirați lent prin nas, respirând prin zona abdominală. Simtiti ca diafragma se extinde atunci cand inhalati si incercati sa faceti un sunet sinuos.
 • Inhalați adânc timp de patru secunde.
 • Expirați încet prin nas timp de patru secunde. Simțiți cum se contractă diafragma atunci când expiră. Ascultați un sunet în timp ce expirați prin nas. Imaginați-vă că doriți să răsuciți cu respirația o oglindă în fața voastră.
 • Opriți când plămânii sunt goi la sfârșitul expirației. Repetați ciclul de respirație. Inspirați și expirați prin nas. Faceți un sunet șuierat atunci când inhalați și expirați. Trebuie să simțiți cum se extinde diafragma și se contractează atunci când respiră.
 • 3
  Concentrați-vă pe respirația profundă pe parcursul întregii practici de yoga. Mantra yoga este adesea "o respirație, o mișcare". Aceasta înseamnă că, de fiecare dată când vă mutați în yoga, ar trebui să inhalați sau să expirați. Sincronizarea mișcărilor dvs. de yoga cu respirația vă asigură că întotdeauna respirați corect când vă aflați într-o poziție și că vă concentrați asupra respirației, mișcării și nimic altceva.
 • Încercați să sincronizați un salut cu soarele cu respirația, astfel încât să puteți exersa respirația profundă făcând yoga. Inspirați când vă ridicați brațele în postura montană și apoi expirați în timp ce mergeți înainte în flexia de a vă ridica în picioare. Apoi, inspirați uitându-vă în fața degetelor de la picioare, îndreptați coloana vertebrală și expirați, plasându-vă picioarele în spatele dvs. și în jos până la poziția mesei.
 • Inspirați atunci când urcați la postura câinelui și priviți în sus și expirați atunci când vă întoarceți la postura câinelui privind în jos. Inspirați în timp ce vă îndoiți genunchii și expirați în timp ce mergeți în față, astfel încât ambele picioare să fie împreună în partea de sus a covorașului. Inspirați în timp ce priviți cu nerăbdare și îndreptați coloana vertebrală și expirați, în timp ce vă scăpați de flexia stării. Inspirați când vă urcați în poziția de munte și expirați la sfârșitul salutării soarelui în postura de rugăciune în picioare.
 • Odată ce vă simțiți confortabil sincronizându-vă respirația cu mișcările salutării soarelui, exersați respirația profundă și în posturile în picioare și în cele de echilibru. Asigurați-vă că inhalați întotdeauna atunci când ridicați corpul și expirați întotdeauna când mergeți în jos. Prin menținerea pozițiilor de echilibru, trebuie să mențineți un ciclu de respirație uniform, pentru a vă asigura că sunteți concentrat și calm.


 • Metoda 3
  Utilizați alinierea corectă a corpului

  1
  Verificați alinierea în pozițiile în picioare. Pentru a îmbunătăți echilibrul în pozițiile în picioare, trebuie să vă asigurați că corpul dvs. este aliniat corect. Poziționarea corpului astfel încât umerii și șoldurile să fie aliniate cu picioarele dvs. vă vor ajuta să mențineți un centru gravitațional de gravitație și să vă simțiți ancorați.
  • Când vă aflați în oricare dintre pozițiile în picioare, ar trebui să începeți întotdeauna cu picioarele separate de la distanță de solduri și degetele de la picioarele extinse pe covor. Dacă nu vă puteți extinde degetele de la picioare, îndoiți-o și faceți-o cu mâinile, astfel încât să fie spații între ele. Degetele sunt închise tot timpul în pantofi și șosete, așa că poate că nu sunt folosite pentru a se întinde.
  • Observați unde este distribuită greutatea atunci când stați drept. Asigurați-vă că susțineți aceeași greutate pe ambele picioare și evitați să vă sprijiniți toată greutatea pe călcâiele sau bilele picioarelor. Încercați să ridicați arcele astfel încât picioarele să fie active, iar mușchii să funcționeze.
  • Începând cu picioarele, mișcați-vă corpul, activând fiecare mușchi. Asigurați-vă că mușchii picioarelor sunt activați, precum și mușchii abdominali și ai torsului. Încercați să îndreptați coccyxul spre podea, astfel încât șoldurile să fie pătrate și aliniate cu umerii. Când vă aflați în poziții în picioare, distribuția în greutate și mușchii activi vă ajută să vă mențineți centrul de greutate și să vă simțiți pe teren ferm.
 • 2
  Observați alinierea în pozițiile de echilibru. Când vă aflați în poziții de echilibru, cum ar fi poziția copacului sau postura degetului mare, alinierea este esențială pentru a menține echilibrul. Când intri în oricare dintre aceste poziții, trebuie să vă asigurați că piciorul de sprijin este ferm și că șoldurile sunt aliniate. Plasarea greutății pe piciorul de sprijin vă va asigura o bază solidă pentru postură.
 • În plus, atunci când se fac poziții de echilibru pe brațe, cum ar fi postura cioară și postura de trestie cu patru membre, este foarte important ca alinierea să fie corectă. În loc să separați degetele de la picioare, ar trebui să separați degetele de mâini și asigurați-vă că greutatea este distribuită uniform asupra lor. Apăsați palma mâinii la sol, astfel încât mâinile să fie bine înrădăcinate. Acest lucru vă va oferi o bază solidă atunci când vă echilibrați brațele în poziții de yoga.
 • 3
  Asigurați-vă că alinierea în pozițiile așezate este adecvată. Deși este puțin probabil să-și piardă echilibrul cu ușurință în posturi ședinței, puteți aprofunda practica yoga asigurându-vă că aveți o bază solidă, atunci când sunt în aceste poziții, cum ar fi așezat sau încrețite îndoire ședinței înainte.
 • Faceți acest lucru prin conectarea ischionelor oaselor cu podeaua sau covorașul. Pentru a simți oasele ischiene la sol, trebuie să trageți pielea sub spate și să înclinați pelvisul înainte. Acest lucru vă va asigura că aveți alinierea corectă atunci când faceți situații sau răsturnări și că nu există o distribuție inegală a greutății pe fiecare parte a corpului.
 • Metoda 4
  Utilizați elemente de recuzită de yoga și practicați yoga în perechi

  1
  Utilizați un bloc de yoga pentru a vă ajuta să mențineți echilibrul. Puteți cumpăra blocuri de yoga în studioul dvs. local, online sau în magazinele de produse sportive. Aceste blocuri sunt adesea realizate din plută sau spumă și pot fi foarte utile pentru începătorii care doresc să-și îmbunătățească echilibrul, flexibilitatea și alinierea.
  • Gândiți-vă bloc de yoga ca un operator de transport poate utiliza în poziții de echilibrare pentru a aprofunda destinația de plasare sau pentru a vă ajuta să păstrați ancorat în timp ce în aceste poziții. De exemplu, puteți utiliza blocuri de yoga, făcând poziția semiluna, punând pe bloc de o parte este de mai jos pentru a oferi un sprijin suplimentar și a vă ajuta să mențină alinierea corectă.
  • De asemenea, puteți utiliza blocuri de yoga făcând clicuri în sus sau răsuciri înainte, pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți flexibilitatea și să vă permiteți să vă întindeți mai adânc fără să vă faceți griji în legătură cu căderea sau alunecarea.
 • 2
  Încercați să folosiți o curea de yoga pentru a menține echilibrul, în special în pozițiile în picioare. Curelele de yoga sunt foarte bune pentru a vă îmbunătăți flexibilitatea și a vă oferi sprijin atunci când doriți să aprofundați o poziție. Le puteți cumpăra la un studio de yoga local sau la magazine de articole sportive. Cele mai multe curele sunt realizate din materiale țesute proiectate pentru a rezista la smucituri.
 • Pozițiile echilibrate cum ar fi postura dansatorului pot fi dificile pentru persoanele cu flexibilitate limitată. Puteți îmbunătăți această poziție prin înfășurarea unei curele de yoga în jurul piciorului ridicat și ținând-o cu cealaltă mână. Acest lucru vă va permite să obțineți expresia completă a posturii fără a încerca prea tare sau să vă faceți griji că vă veți pierde echilibrul.
 • 3
  Practicați yoga în perechi pentru a vă îmbunătăți echilibrul. Dacă sunteți interesat să practicați yoga cu alți oameni și căutați un mod interactiv de îmbunătățire a echilibrului și flexibilității, vă recomandăm să luați o clasă de yoga în perechi. Yoga în perechi este o modalitate bună de a practica anumite poziții având cineva care este plasa dvs. de siguranță sau sprijinul dumneavoastră. În aceste clase, puteți exercita multe poziții cu un partener, de la postura roții până la îndoirea înainte, fără a vă fie frică să cădeți sau să vă pierdeți echilibrul.
 • Dacă aveți mai multă experiență, puteți încerca o clasă acroyoga, unde puteți folosi sprijinul unui cuplu, precum și un observator, pentru a menține echilibrul corpului partenerului tău. Acroyoga este considerat mai avansat și ar trebui întotdeauna să fie efectuat în siguranță într-o clasă cu un instructor de yoga certificat.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să executați poziția unghiului legat înclinat în yogaCum să executați poziția unghiului legat înclinat în yoga
  Cum sa faci exercitii cu yogaCum sa faci exercitii cu yoga
  Cum se face stretch de yoga pentru dureri de spateCum se face stretch de yoga pentru dureri de spate
  Cum să faci poza de "barcă plină" în yogaCum să faci poza de "barcă plină" în yoga
  Cum se face poziția cămilă yogaCum se face poziția cămilă yoga
  Cum să faci postura de munte în yogaCum să faci postura de munte în yoga
  Cum să faci postura de ghirlandă în yogaCum să faci postura de ghirlandă în yoga
  Cómo hacer la postura de la puerta en yogaCómo hacer la postura de la puerta en yoga
  Cum de a face postura de cioara (yoga)Cum de a face postura de cioara (yoga)
  Cum se face postura de copac în YogaCum se face postura de copac în Yoga
  » » Cum să menținem echilibrul în pozițiile yoga

  © 2011—2020 ertare.com