Cum să luați tabloul de bord pentru tenis

Tenisul are unul dintre cele mai bizare sisteme de scoruri din lumea sportului, dar este, de asemenea, unul dintre cele mai amuzante sporturi care pot fi jucate. Vestea bună este că, odată ce ați învățat sistemul de notare, nu va fi dificil să vă amintiți. Continuați să citiți pentru a afla sistemul de punctare în tenis.

pași

Partea 1
Înțelegeți scorul

Imaginea intitulată Păstrați scorul pentru tenis Pasul 1
1
Înțelegeți diferența dintre un joc, un set și un meci. Meciul este termenul care se referă la timpul de joc în tenis. Un meci este compus din trei sau cinci seturi câștigate, în funcție de liga din care face parte. Fiecare set este format din șase jocuri câștigate.
 • Imaginea intitulată
  2
  Aflați cum este purtat scorul fiecărui joc. Un jucător este jucat pe joc. În general, jocul este câștigat atunci când un jucător sau o echipă, dacă joci dublu, câștigând patru puncte. Punctul începe atunci când un jucător servește și altfel returnează mingea, și continuă dintr-o parte în cealaltă rețea, până când unul dintre cei doi exterior sau arunca mingea lovește plasa asta. Rețineți că un joc ar putea necesita șapte sau mai multe puncte pentru a termina în cazul în care, de exemplu, un jucător câștigă trei puncte, iar celelalte patru. Fiecare punct primește valoarea proprie pentru fiecare jucător:
 • Cu primul punct câștigat scorul merge până la "15 puncte".
 • Cu al doilea punct câștigat scorul merge până la "30 de puncte".
 • Cu al treilea punct a câștigat scorul merge până la "40 de puncte".
 • Cel de-al patrulea punct câștigat este GAME, ceea ce înseamnă sfârșitul acelui joc.
 • Imaginea intitulată Păstrați scorul pentru tenis Pasul 3
  3
  Învățați să anunțați scorul când serviți. În timpul fiecărui joc, activitatea celor care au serviciul este să anunțe tabloul de bord astfel încât jucătorul advers să audă acest lucru, cu excepția cazului în care jucați un meci profesionist în care au un scorer sau care are responsabilitatea de a purta scorul. Rețineți că trebuie să spuneți mai întâi scorul dvs. și apoi oponentul. De exemplu:
 • Dacă ați câștigat două puncte și adversarul dvs. a câștigat unul, trebuie să anunțați "30-15".
 • Dacă adversarul dvs. a câștigat trei puncte și ați câștigat unul, trebuie să anunțați "15-40".
 • Imaginea intitulată Păstrați scorul pentru tenis Pasul 4
  4
  Înțelegeți modul în care fiecare set este marcat. Fiecare set este jucat până când un jucător sau o echipă, dacă se dublează, a câștigat șase jocuri. La începutul serviciului dvs. trebuie să anunțați întotdeauna numărul de jocuri pe care fiecare jucător sau echipă le-a câștigat, începând cu marcatorul dvs. De exemplu:
 • Dacă ai câștigat patru jocuri și adversarul tău a câștigat două, trebuie să anunți "4-2" înainte de a începe "serviciu" (jocul în care serviți mingea în loc să îl primiți).
 • Imaginea intitulată Păstrați scorul pentru tenis Pasul 5
  5
  Rețineți că trebuie să câștigați cu o diferență de două puncte dacă există o cravată. Acest lucru se aplică atât jocurilor, cât și seturilor. Iată câteva exemple:
 • Dacă ambele au un scor de 40 până la 40, atunci va trebui să câștigi două puncte la rând pentru a câștiga jocul. Consultați pasul 3 pentru mai multe detalii.
 • Dacă ambele au câștigat 5 jocuri și scorul este de 5 până la 5, va trebui să câștigi încă două jocuri la rând, adică să înscrieți cu 7-5 pentru a câștiga setul.
 • Dacă scorul este de 5-5 și câștigi următorul joc, scorul va fi 6-5. Dacă pierzi următorul joc și scorul ajunge la 6-6, va trebui să câștigi 8-6 pentru a câștiga setul. Rețineți că unele seturi au ajuns la 12-10 sau mai multe.
 • Imaginea intitulată Păstrați scorul pentru tenis Pasul 6
  6


  Înțelegeți când ați câștigat sau ați pierdut jocul. În funcție de liga în care joci, va trebui să câștigi trei din cinci seturi sau două din trei. Cu toate acestea, ca și în cazul jocurilor și seturilor, trebuie să câștigați cu o diferență de două. Acest lucru înseamnă că părțile pot fi cinci sau chiar șapte seturi de șapte din cele nouă seturi dacă tu și adversarul tău sunt legate.
 • Imaginea intitulată Păstrați scorul pentru tenis Pasul 7
  7
  Învață să scrii scorul după meci. Pe o cartelă de scoruri, trebuie să scrieți scorul fiecărui set. Întotdeauna trebuie să-ți scrii primul scor. De exemplu, dacă ați câștigat jocul, cartea dvs. de punctaj ar putea arăta astfel:
 • 6-3, 4-6, 6-2. Asta înseamnă că ai câștigat primul set de 6 jocuri la 3, că ai pierdut al doilea set de 4 jocuri la 6 și că ai câștigat al treilea set de 6 jocuri la 2.
 • Partea 2
  Înțelegeți terminologia

  Imaginea intitulată Păstrați scorul pentru tenis Pasul 8
  1
  Înțelege ce înseamnă "egal" în tenis. în esență, "egal" mijloace "ambii" în limba tenisului. Dacă tu și adversarul tău ați câștigat un punct și scorul este de 15-15, trebuie să anunțați "15 egal". Același lucru este valabil și pentru seturi. Dacă ambele au câștigat trei jocuri, trebuie să anunțați "3 egal", înainte de a începe serviciul.
 • Imaginea intitulată Păstrați scorul pentru tenis Pasul 9
  2
  Înțelege ce înseamnă "dragoste" (iubire) și, evident, nu se referă la iubirea romantică sau platonică. În tenis, "dragoste" se referă la un scor de zero, consideră că, în general, se spune în spaniolă (zero). De exemplu:
 • Dacă ai serviciul și nu ai câștigat niciun punct, dar adversarul tău a câștigat două, vei anunța "love-30" sau "0-30".
 • Același lucru este valabil și pentru jocuri. Dacă ați câștigat trei jocuri, dar adversarul dvs. nu a câștigat niciunul, anunță "3-love" sau "3-0".
 • Dacă tocmai ați început un joc și nici tu și adversarul tău nu ai puncte, anunță 0-egal" care, în engleză (dragoste pe toate), este un sentiment plăcut pentru a începe un joc.
 • Imaginea intitulată Păstrați scorul pentru tenis Pasul 10
  3
  Înțelegeți cuvintele "egal" ("egalitate de puncte") și "avantaj". În tenis, când doi jucători au egalat 40-40 în timpul unui meci, se spune "egal". Există două moduri de a juca un scor din acestea, persoana care câștigă punctul următor câștigă sau joacă "avantaj". Cele de mai sus înseamnă că acel jucător trebuie să câștige următoarele două puncte după anunțul "egal".
 • Imaginea intitulată
  4
  Înțelegeți termenii "avantajul serviciului" și "avantajul pentru restul". Când marcatorul este înăuntru "egal" și unul dintre jucători câștigă punctul, acesta va fi anunțat ca "avantajul serviciului" dacă este câștigat de cine a servit sau ca "avantajul pentru restul" dacă este receptorul care câștigă punctul. Dacă unul dintre jucători câștigă punctul de același lucru, dar nu câștigă avantajul, atunci markerul revine la "egal".
 • De exemplu, dacă ați servit și amândouă ați câștigat patru puncte (ceea ce înseamnă o valoare egală cu 40-40 sau 40), atunci va trebui să redați. Să presupunem că ați câștigat primul punct, introducând marker-ul "avantajul serviciului". Dacă câștigi următorul punct, câștigi jocul. Dacă pierdeți următorul punct, marcatorul revine la "egal" iar adversarul tău are ocazia să te bată și să obțină "avantajul pentru restul". Dacă adversarul tău pierde "avantajul pentru restul", scorul revine la "egal", etc.
 • sfaturi

  • Este o idee bună să discutați regulile de notare atunci când joci tenis cu cineva pentru prima dată. Unii jucători cer ca scorul să fie anunțat înainte de fiecare punct. Alții nu vor să se joace cu scorul tradițional. De exemplu, atunci când cineva joacă cu scor fără avantaj, elimină necesitatea de a câștiga două puncte consecutive atunci când atinge un scor de "40 egal".
  • Dacă uitați scorul în timpul unui joc, dați seama ce parte servește. Orice scor care se termină cu "egal" se referă la partea dreaptă.
  • Nu trebuie să luați scorul dacă nu doriți, adesea, "deștepta" (lovind mingea de la o parte a curții la alta) poate fi la fel de distractiv ca și jocul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să joci Stick Tennis pe un iPadCum să joci Stick Tennis pe un iPad
  Cum sa faci o bomba cu o minge de tenis si capete de meciCum sa faci o bomba cu o minge de tenis si capete de meci
  Cum se joacă 10000Cum se joacă 10000
  Cum se joacă faza 10Cum se joacă faza 10
  Cum se joacă săgețileCum se joacă săgețile
  Cum se joacă buncoCum se joacă bunco
  Cum se joacă kalahCum se joacă kalah
  Cum să notați punctele de ping pong sau tenis de masăCum să notați punctele de ping pong sau tenis de masă
  Cum să câștigi un turneu de tenisCum să câștigi un turneu de tenis
  Cum să atingi o minge de tenisCum să atingi o minge de tenis
  » » Cum să luați tabloul de bord pentru tenis

  © 2011—2020 ertare.com