Cum să te ierți după ce i-ai rănit pe cineva

S-ar putea să vă simțiți vinovați sau să vă răzbuniți pentru că ați rănit pe cineva. Deși este important să vă asumați responsabilitatea pentru acțiunile dvs., amintiți-vă că nimeni nu este perfect. Încearcă să facă pace și cere iertare. Dacă scuzele dvs. nu reușesc, găsiți modalități de a vă vindeca emoțiile și sentimentele negative. Aceasta va implica mai întâi evaluarea acelor gânduri negative. Odată ce înțelegeți motivul acțiunilor dvs., vă puteți simți mai ușor. După ce ați trecut printr-un timp dificil în viață, nu uitați să păstrați aproape de voi oamenii în care aveți încredere. Țineți minte că actul de iertare începe cu voi înșivă.

pași

Partea 1
Evaluați situația

Imagine cu titlul Iertați-vă după ce ați ranit pe cineva Pasul 1
1
Ia responsabilitatea pentru acțiunile tale. Dacă te simți vinovat sau îți pare rău pentru ceea ce ai făcut, probabil că știi că ai o anumită responsabilitate în a face rău cuiva. E bine că simți așa, pentru că asta indică faptul că recunoști greșelile tale. Învățând să te ierți implică dorința de a se schimba și de a continua.
 • Spuneți cu voce tare "Da, am făcut" sau "Îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce am făcut".
 • Fii deschis cu cineva în care ai încredere în acțiunile tale. Ar putea fi o întâlnire privată cu un membru al familiei sau cu un prieten.
 • De exemplu, să presupunem că ați ignorat cel mai bun prieten al tău, care a avut dificultăți cu familia, pentru că ați vrut să petreceți weekend-ul cu noua dvs. iubită. V-ați ignorat apelurile sau mesajele text timp de 2 zile și acum vă simțiți vinovați. Vorbiți cu el și spuneți: "Îmi pare rău că nu am fost alături de tine. Acum îmi dau seama că am greșit să-ți ignor apelurile și să nu-ți spun ce făceam.
 • Imagine intitulată Iartă-te după ce a ranit pe cineva Pasul 2
  2
  Evaluați de ce vă comportați așa. Gândiți-vă la motivele pentru care v-ați comportat așa. Te-ai deranjat cu acea persoană sau cu tine însuți? Ați îndeplinit aceste nevoi sau nu? Evaluarea comportamentului dvs. vă va ajuta să vă deplasați înainte.
 • Luați în considerare scrierea motivelor ca o modalitate de a vă deschide emoțiile și comportamentul.
 • De exemplu, să presupunem că ați mințit partenerul dvs. Ai simțit că vrei să o protejezi, ci mai degrabă ai rănit-o? E greu să vorbești cu ea? Gândiți-vă la acțiunile dvs. în legătură cu situația.
 • Imagine cu titlul Iertați-vă după ce ați ranit pe cineva Pasul 3
  3
  Identificați-vă valorile și credințele legate de persoana pe care ați rănit-o. Simti ca altii au asteptari mari despre tine? Aveți mari așteptări cu privire la dvs.? Gândiți-vă la modul în care familia, prietenii și împrejurimile dvs. au influențat valorile și comportamentul dvs.
 • Să presupunem că ați vrut să ieșiți împreună cu noul grup de prieteni care au exclus un prieten apropiat de dvs. Prietenul tău apropiat îți dă seama că ai decis să ieși cu un grup care, evident, îl exclude. Simti ca esti prins intre un grup de prieteni si cel mai bun prieten al tau.
 • Dacă te simți presat de ceilalți pentru a lua o decizie printre prietenii tăi, gândește-te la ceea ce contează cu adevărat pentru tine. Sunteți dispus să lăsați un bun prieten pentru alți prieteni?
 • Partea 2
  Căutați iertare

  Imagine cu titlul Iertați-vă după ce ați ranit pe cineva Pasul 4
  1
  Acceptă-ți greșelile. Poate fi greu să accepți greșelile, dar vă va ajuta să vă vindecați. Amintiți-vă că nimeni nu este perfect. Uneori, îi rănim pe alții din întâmplare și uneori intenționat. În loc să reprimați sau să ignorați sentimentele, acceptați-le ca o formă de catharsis.
  • De exemplu, să presupunem că ați avut o zi plină de muncă și ați uitat că ați avut de gând să vă întâlniți cu sora după muncă. În ultimul moment ai fost blocat ajutându-ți compania cu ceva și ai uitat complet planurile tale cu sora ta. Veți uita să vă verificați telefonul mobil până la 2 ore de la ora la care ați plănuit să vă întâlniți cu ea. Când îți dai seama ce sa întâmplat, o spui. Asumați-vă greșeala și faceți planuri de reprogramare a întâlnirii dacă este dispusă să o facă.
  • Când aveți gânduri negative despre dvs. și despre persoana pe care o răniți, ar trebui să spuneți: "Eu accept greșelile mele. Am învățat de la ei.
  • Dacă vă simțiți vinovați de ceea ce ați făcut, deja exprimați o emoție foarte sinceră: sentimentul că nu sunteți perfect.
  • Luați această emoție în serios și evitați să repetați greșelile. Nu rănești pe cineva când știi că e greșit.
 • Imagine cu titlul Iertați-vă după ce ați ranit pe cineva Pasul 5
  2
  Credeți în voi Nu sunteți în mod automat o persoană rea pentru a răni pe cineva. Uneori, ajungi să le rănești pe alții pentru că te simți rănit. Crezi că ai fost rănit?
 • Iubește-te. Luati timp pentru a reflecta asupra cine sunteti si cine vreti sa fiti. Ia puțin timp departe de stresul muncii, al școlii și al vieții.
 • Gândește-te la trei lucruri pe care le-ai iubit pentru tine. Concentrați-vă pe aspectele pozitive ale personalității voastre. Privind la punctele forte, vă puteți aminti de lucrurile bune pe care le puteți oferi.
 • Imagine cu titlul Iertați-vă după ce ați ranit pe cineva Pasul 6
  3
  Cere iertare. Poate părea simplu, dar poate fi dificil dacă celălalt om este rănit, nu vorbește cu tine sau te evită. Să nu presupunem că a spune "Îmi pare rău" va rezolva lucrurile. Ar putea dura ceva timp ca cineva să te creadă sau să aibă încredere în tine.
 • Îmi cer scuze dacă este posibil. Vedeți dacă există o modalitate de a vorbi personal și nu în public. Dacă nu o puteți face în persoană, atunci cel mai bine este un apel telefonic.
 • Evitați scuzele pentru chat, mesaje text sau e-mail. Această formă de comunicare ar putea distorsiona lucrurile și va face mai greu să fiți direct și să înțelegeți dacă cealaltă persoană se simte încă rănită. De exemplu, în loc să vă trimiteți un mesaj cu un prieten pe care l-ați rănit, cereți-i să vorbească personal când vă veți întâlni. În acest fel, scuzele vor fi mai sincere și directe.
 • Luați-i puțin timp să vă recuperați înainte de a vorbi despre ce sa întâmplat. Nu încercați să reparați lucrurile dacă persoana este șocată sau stresată. Ar putea fi dificil să-ți auzi scuzele.
 • Întreabă-l dacă e ceva ce poți face pentru a rezolva situația. De exemplu, dacă nu ați mers la o cină, invitați-o să meargă mai târziu cu ea: invitați.
 • În cazul în care situația este încă complicată între dvs., luați în considerare o scrisoare greșită și apologetică. Gândește-te la ceea ce vrei să spui și la motivul pentru care vei scrie înainte să o faci și să o trimiți. Gândiți-vă la scrisoare ca pe o cale de a renunța la sentimentul negativ, în loc să încercați să dați vina pe cineva. Cu toate acestea, nu vă așteptați ca scrisoarea să repare totul.
 • Ascultați ce spune cealaltă persoană. După ce ți-ai cer scuze, e ușor să vrei să auzi imediat "te iert", dar aceasta este șansa celeilalte persoane de a-și scoate durerea din piept. Cel mai iubitor lucru pe care îl puteți face este să ascultați cu empatie și să nu obțineți apărarea. Dați-i timp pentru a ventila într-adevăr ceea ce este necesar.
 • Imagine cu titlul Iertați-vă după ce ați ranit pe cineva Pasul 7
  4


  Aflați de la greșelile dvs. Toți oamenii fac greșeli la un moment dat sau altul. Este un fapt al vieții. Deși puteți controla unele erori, altele nu. Luați inițiativa atunci când ați rănit pe cineva din cauza propriilor acțiuni și greșeli. Deși nu vă puteți întoarce la trecut, asta nu înseamnă că istoria se va repeta.
 • Discutați cu alți oameni de încredere despre ceea ce ați făcut și cum vă simțiți după ce ați rănit pe cineva. Ascultați perspectiva unei persoane care nu are neapărat o implicare emoțională în situație. Te-ar putea ajuta să ai punctul de vedere obiectiv al unei alte persoane.
 • De exemplu, în loc să cereți unui prieten comun pentru sfaturi despre un alt prieten pe care l-ați rănit, întrebați-vă părinții, un frate mai mare sau cineva în care aveți încredere că nu are o relație strânsă cu prietenul pe care l-ați rănit.
 • Gândiți-vă la ceea ce puteți face mai bine data viitoare. Gândiți-vă la diferitele moduri în care ați fi putut face mai bine cu această situație.
 • Partea 3
  Găsiți modalități de vindecare

  Imagine cu titlul Iertați-vă după ce ați ranit pe cineva Pasul 8
  1
  Scrieți sentimentele voastre. Renunțarea la sentimente de vinovăție, remușcări și ura față de dvs. vă poate ajuta să vă deplasați în cele din urmă. Simplul act de scriere a sentimentelor tale ar putea face mai ușor pentru tine să vezi ce vrei, cine vrei să fii și cum speri să continui. Când scrieți în jurnal, nu trebuie să vă faceți griji în ceea ce privește ortografia, gramatica sau chiar înțelegerea. Doar gândiți-vă că este o modalitate de a scoate ceea ce simțiți, ceea ce ar putea fi dezordonat.
  • Scrieți despre incident și persoana pe care ați rănit-o. Gândiți-vă la alte incidente similare care s-au întâmplat și la consecințele acestora. Dimpotrivă, el scrie și despre ceea ce vrei să faci pentru a îmbunătăți situația. Concentrează-te pe lucrurile pe care crezi că le poți schimba în privința ta.
  • Scrieți în jurnalul dvs. în fiecare zi ca o modalitate de a elibera stresul. Luați 5 minute pe zi pentru a vă evalua acțiunile și ce doriți să faceți mai bine.
 • Imagine cu titlul Iertați-vă după ce ați ranit pe cineva Pasul 9
  2
  Consolidați-vă relațiile prin mișcarea înainte. Concentrați-vă pe modul în care puteți îmbunătăți prieteniile, relațiile de familie și interacțiunile cu ceilalți. Deși nu puteți schimba trecutul, vă puteți controla propriile acțiuni pentru viitor. Dacă stați să vă gândiți la trecut, atunci nu vă puteți ierta. Prioritizați prezentul și arătați-vă dragostea față de ceilalți.
 • Manifestați-vă că vă pasă de cel mai important lucru din viața voastră.
 • Fă-i pe acești oameni să se simtă special, lăudându-i și spunându-le ce crezi că fac bine.
 • Petreceți mai mult timp cu oamenii pe care îi prețuiți în viața voastră. Spune-le ce simți tu. Ascultați sfatul său despre cum să mergeți mai departe.
 • Imagine intitulată Iartă-te după ce a ranit pe cineva Pasul 10
  3
  Căutați terapie. Dacă vă simțiți încă deprimat, supărat sau vinovat de câteva săptămâni sau mai mult, luați în considerare discuția cu un profesionist care vă poate ajuta să vă ocupați de sentimentele dvs. și să vă oferiți metode de a vă ierta.
 • Aflați dacă asigurările de sănătate au o listă de terapeuți de rețea. Poate puteți obține unele opțiuni accesibile prin intermediul asigurării de sănătate.
 • Găsiți terapeuți locali sau centre de consiliere în comunitatea dvs. Întrebați despre opțiuni de scară sau de cost redus.
 • Luați în considerare un grup de asistență. Există mai multe tipuri de grupuri de suport în funcție de ceea ce vă confruntați: depresie, durere și pierdere, divorț, printre altele. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin singuri cu sentimentele și vina.
 • Imagine intitulată Act pe o dată film la prietenul tău`s House Step 9
  4
  Tăiați-vă criticul interior. Dacă vă este greu să iertați, ați putea fi foarte autocritică în general. În acest caz, ar fi bine să înveți modalități de a tăcea acea voce enervantă și critică care vrea să te facă să-ți amintești că ai distrus lucrurile sau ți-ai spus că nu ești destul de bun. Scrierea unui jurnal și listarea calităților vă pot ajuta să începeți să abordați aceste gânduri negative.
 • Trebuie să vă dați seama că gândurile voastre negative nu reprezintă neapărat realitatea. Doar pentru că crezi că "sunt un prieten teribil" nu înseamnă că e adevărat. Faceți o listă a tuturor modurilor în care ați fost un bun prieten înainte.
 • Înclinați-vă critica. Este bine să fiți auto-critici uneori, dar nu până în punctul în care nu puteți merge și să vă iertați pe voi înșivă sau să vă distrugeți stima de sine. Când credeți că "sunt un prieten teribil", opriți-l și regândiți-l cu cuvinte mai moi și mai sigure. "Am rănit sentimentele prietenului meu, dar nu a fost intenționat și mi-am cerut scuze. Sunt o ființă umană și fac greșeli ".
 • Când începeți să vă criticați, întrebați-vă dacă ați spune acest lucru unui prieten. V-ați spune vreodată prietenului dvs. că este o persoană teribilă pentru că a făcut o greșeală? Tratați-vă ca și cum ați trata cel mai bun prieten al vostru.
 • Imaginea intitulată Construiește încrederea în tinerele fete Pasul 10
  5
  Transformați vinovăția în recunoștință. Acest lucru poate părea ciudat, dar regândește modul în care te uiți la greșeli sau vinovăție vă poate ajuta să iertați și să vă dezvoltați. Amintiți-vă că fiecare greșeală este o oportunitate de a învăța și de a fi recunoscător pentru acest instrument ca mijloc de dezvoltare. Trebuie să spuneți: "Mă simt recunoscător pentru ocazia de a face greșeli, de a învăța, de a se dezvolta și de a deveni o persoană mai bună".
 • Imagine cu titlul Iertați-vă după ce ați ranit pe cineva Pasul 11
  6
  Fii generos. Dacă simțiți că nu puteți face pace cu persoana pe care ați rănit-o pentru că se simt încă rănite, atunci recompensa-le ca o modalitate de a face amenda. Acordați-vă timp, bani sau resurse comunităților aflate în nevoie și persoanelor care ar putea beneficia de sprijinul dvs. Chiar dacă nu puteți rezolva situația dintre dvs. și persoana respectivă, puteți face o mare diferență în viața cuiva. Luați în considerare posibilitatea de voluntariat și de a contribui la aceste grupuri:
 • ONG-uri locale
 • vecinii sau persoanele care au nevoie în cartierul tău
 • grupuri religioase, cum ar fi biserica sau locul de cult în localitatea dvs.
 • colaboratori sau clase care trec printr-o perioadă dificilă
 • avertismente

  • Dacă cineva nu dorește să vă audă scuzele, nu-i obligați să o facă. Evitați intrarea în argumente sau încărcarea emoțională. Este mai bine să plecați și să vă acordați timp.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accepți greșelile din trecutCum să accepți greșelile din trecut
  Cum să nu mai cereți scuzeCum să nu mai cereți scuze
  Cum se face curățarea emoționalăCum se face curățarea emoțională
  Cum să ne ocupăm de vesti proasteCum să ne ocupăm de vesti proaste
  Cum sa faci un baietel sa te ierte (pentru fete)Cum sa faci un baietel sa te ierte (pentru fete)
  Cum să cereți iertareCum să cereți iertare
  Cum să ierți pe cinevaCum să ierți pe cineva
  Cum să accepți o scuzăCum să accepți o scuză
  Cum să înveți să ierțiCum să înveți să ierți
  Cum să-ți convingi prietenul să te încreadă din nouCum să-ți convingi prietenul să te încreadă din nou
  » » Cum să te ierți după ce i-ai rănit pe cineva

  © 2011—2020 ertare.com