Cum să ierți pe cineva

Iertând pe cineva care ți-a rănit sau trădat este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le poți face. Însă învățarea modului de a ierta este necesară dacă doriți să vă reconstruiți relația cu cineva sau pur și simplu să uitați trecutul și să continuați cu viața voastră. Aflați emoții negative, confruntați cu persoana care v-a rănit și începeți să vă deplasați cu viața.

pași

Partea 1
Faceți față emoțiilor negative

Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 1
1
Înțelegeți că furia ar putea deveni dăunătoare. Iartă-ți pe cineva care ți-a rănit poate fi o băutură amară. Prima reacție este probabil să vă agățați de mânie și să dați vina pe persoana care ți-a cauzat durerea. Deși acest lucru este natural, agățarea de durere și de furie vă provoacă mai mult rău decât pentru persoana căreia îi este îndreptată mânia. Din acest motiv, este necesar să iertați - nu pentru cealaltă persoană, ci pentru voi înșivă.
 • Ținerea unei ură poate ruina viitoarele relații cu alte persoane, provoacă depresie sau resentimente și vă poate izola de ceilalți.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 2
  2
  Alege să ierți. Iertarea necesită o decizie conștientă și activă de a renunța la negativitate și de a încerca să continuați cu viața voastră. Nu se întâmplă în mod natural sau ușor. Iertarea este ceva pentru care ar trebui să lucrați.
 • Adesea, oamenii spun că "nu pot" persoană persoana care le-a rănit. Ei cred că este imposibil ca ei să-și depășească sentimentele de durere și trădare. Totuși, ceea ce oamenii nu înțeleg este că iertarea este o alegere. Când alegeți să iertați pe cei care v-au rănit, cine va beneficia cel mai mult de această decizie, sunteți voi.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 3
  3
  Eliberează-ți mânia. Eliberați toate emoțiile negative pe care le depuneți față de cealaltă persoană. Permite-te să plângă, să lovești o sală de gheață, să ieși în natură și să țipe sau orice îți oferă o priză pentru toate aceste sentimente rele. În caz contrar, ele vă vor strica și vă va provoca mai multă durere.
 • Amintiți-vă că nu veți face acest lucru pentru a atenua conștiința celeilalte persoane sau pentru a vă justifica acțiunile. Veți face acest lucru pentru a vă permite să vă vindecați și să continuați.
 • Imagine cu titlul Iartă-mă pe cineva Pasul 4
  4
  Păstrați o perspectivă. Încercați să obțineți o anumită perspectivă, făcând un pas înapoi și văzând situația din punct de vedere obiectiv. Cealaltă persoană v-a rănit intenționat? Circumstanțele au fost de sub controlul tău? Ați încercat să-mi cer scuze și să reparăm lucrurile cu dvs.? Încercați să luați totul în considerare și analizați calm situația. Dacă puteți, încercați să înțelegeți de ce și cum sa întâmplat situația în primul rând, va fi mai ușor să iertați.
 • Întreabă-te cu sinceritate cât de des ai rănit pe cineva și ți-au iertat. Amintiți-vă cum a simțit și cât de ușurat și de recunoscător ați simțit atunci când cealaltă persoană v-a iertat. Uneori ne ajută să ne amintim că suntem atât de predispuși să rănești pe alții.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 5
  5
  Vorbește cu cineva Vorbind cu cineva în care aveți încredere, vă veți ajuta să vă procesați emoțiile și să obțineți o perspectivă imparțială. Doar vărsarea vă poate ajuta să vă simțiți ca și cum o greutate va fi ridicată. Un prieten, un membru al familiei sau un terapeut vă poate asculta sau vă poate oferi un umăr pentru a plânge.
 • Deși este posibil să fiți tentați să discutați cu persoana cu care aveți dificultăți de a ierta, așteptați până când sunteți calm și ați luat în considerare pe deplin sentimentele voastre. Acest lucru vă va împiedica să vă apucați de persoana respectivă și să deteriorați mai mult relația.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 6
  6
  Găsiți un mod pozitiv de a vă exprima. Acest lucru vă va ajuta să eliberați emoții negative distructive și să vă tratați problemele. Încercați să scrieți un jurnal sau scrisori, folosind metode creative cum ar fi pictura și poezia, ascultarea sau scrierea de muzică, alergarea sau dansul. Faceți lucruri care vă ajută să vă eliberați de tensiune și să vă simțiți bine.
 • Gândirea pozitivă la emoțiile tale te va face mai conștient de problemele pe care trebuie să le confrunți. Aceasta este cheia pentru a recunoaște și a trata emoțiile negative, în loc să le ignorăm.
 • Imagine cu titlul Iartă-mă pe cineva Pasul 7
  7
  Găsiți inspirație în altele. Citiți sau ascultați povestiri despre alte persoane care au făcut iertare, în situații și mai dificile decât ale dvs. Ei pot fi lideri spirituali, terapeuți, rude sau pur și simplu oameni care au scris despre experiențele lor. Acestea vă pot oferi speranță și determinare.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 8
  8
  Dă-i timp. Iertarea nu vine de la ruperea degetelor tale. Este nevoie de autocontrol, determinare, compasiune și, mai presus de toate, timp. Este ceva la care poți lucra, în fiecare zi, puțin câte puțin. Amintiți-vă că nimeni nu ajunge la sfârșitul vieții și crede: "Ar fi trebuit să fiu supărat mai mult". În cele din urmă, dragostea, empatia și iertarea sunt cele mai importante.
 • Nu există spațiu optim pentru a ierta pe cineva. S-ar putea să vă aflați pe voi înșivă de ani de zile și apoi să vă dați seama că trebuie să ajungeți la un acord cu persoana respectivă. Ascultă-ți instinctul.
 • Partea 2
  Confruntați cu persoana care vă rănește

  Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 9
  1
  Nu trage concluzii rapide. Este important să nu faceți o judecată impulsivă atunci când aveți de-a face cu o persoană care vă rănește. Dacă reacționați prea repede, puteți spune sau puteți face ceva pe care îl veți regreta. Ia puțin timp pentru a procesa ceea ce ai învățat și a aduna mai multe informații înainte de a fi gata să acționezi.
  • Fie un partener, fie un membru al familiei care te-a rănit, nu reacționează drastic. Gândiți-vă la povestea dvs. cu persoana respectivă și dacă aceasta a fost o infracțiune sau un obicei unic. Asigurați-vă că vă gândiți calm și rațional înainte de a spune ceva că nu vă puteți retrage sau vă puteți desprinde complet din viață.
 • Imagine intitulată Iartă-i pe cineva Pasul 10
  2
  Cereți-vă să vă întâlniți cu persoana care vă rănește. Întreabă-i să se întâlnească undeva privat. Faceți-o clar că acest lucru nu înseamnă neapărat că lucrurile vor reveni la normal între cele două, dar că sunteți dispuși să-l ascultați înainte de a trece mai departe. Spuneți-i că sunteți dispuși să-i ascultați partea din poveste.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 11
  3


  Ascultă partea lui de poveste. Când ascultați povestea celeilalte persoane, încercați să stați jos și lăsați-i să vorbească. Nu întrerupeți sau contraziceți. Dacă ceea ce este în pericol este relația dvs. cu această persoană, cel puțin puteți să-i ascultați.
 • Cât de clar vă poate părea situația, trebuie să profitați întotdeauna de ocazia de a asculta o parte din povestea celeilalte persoane. S-ar putea să vă surprindeți ce învățați și cel puțin să vă permiteți să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la ce să faceți în continuare.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 12
  4
  Ai compasiune Încearcă să fii plin de compasiune în tratarea persoanei care te-a rănit. Puneți-vă în pantofi și întrebați-vă ce ați fi făcut într-o situație similară. Ați fi acționat diferit?
 • Încercați să înțelegeți motivele sau intențiile celeilalte persoane. Încerca să te rănească în mod deliberat? Ai urmărit interesele tale? Sau a fost pur și simplu neglijent?
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 13
  5
  Nu ardeți poduri. Când vorbești cu persoana care te-a rănit, nu spune sau nu face nimic pe care nu-l poți retrage. Descărcarea furioasă și aruncarea de insulte și acuzații la cealaltă persoană te-ar putea face să te simți bine atunci, dar nu va ajuta situația pe termen lung. Este contraproductivă și ar putea ruina relația voastră pentru totdeauna.
 • Păstrați calmul prin confruntarea cu persoana care v-a rănit. Evitați expresiile acuzatoare când adresați celeilalte persoane. În loc să spui: "M-ai făcut să simt ca ...", spune: "Mă simt ca ...". Respirați adânc și dacă spuneți ceva care vă provoacă, încercați să numărați până la zece înainte să răspundeți.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 14
  6
  Spune-i cum te simți. Odată ce ați avut timp să vă liniștiți și să vă gândiți la lucruri, explicați în mod clar, calm și moderat, modul în care acțiunile dvs. v-au rănit și cum v-au făcut să vă simțiți. Acest lucru este vital, altfel veți reprima sentimente de furie și resentimente față de cealaltă persoană, făcând imposibilă iertarea adevărată. Lasă-i să știe cum acest lucru ți-a afectat relația, mai ales dacă e romantică.
 • Odată ce v-ați exprimat în mod clar și complet sentimentele, este important să mergeți mai departe. Dacă alegeți să iertați această persoană pentru acțiunile sale, nu puteți aduce răni din trecut ori de câte ori au un argument sau o folosiți împotriva lor.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 15
  7
  Nu încercați să obțineți nici măcar. Când faceți un efort de a ierta, este important să renunțați la noțiunea de răzbunare sau răzbunare a persoanei care v-a rănit. Încercarea de a scăpa de ea va duce numai la mai mulți oameni răniți, inclusiv pe tine. Trebuie să fii o persoană mai bună, să încerci să ierți și să mergi mai departe. În schimb, depuneți eforturi pentru a vă reconstrui încrederea și relația. Acest lucru este deosebit de important dacă conflictul este cu o rudă. Este recomandabil să rezolvați orice tensiune familială, deoarece probabil că veți interacționa cu el sau ea de mult timp.
 • De exemplu, dacă partenerul tău ți-a înșelat, nu vei rezolva nimic prin înșelăciune în schimb. Veți provoca mai multă durere și resentimente. Două greșeli nu fac o lovitură. Iertarea voastră nu va ajuta prea mult dacă va veni numai după ce v-ați răzbunat.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 16
  8
  Lasă-l să știe că îl ierți. Dacă ați cerut iertare, veți fi recunoscători și ușurați că puteți lucra pentru a vă reconstrui relația. Dacă nu ați cerut acest lucru, cel mai puțin puteți face este să vă ușurați și să continuați cu viața voastră.
 • Amintiți-vă că a ierta pe cineva nu înseamnă neapărat că lucrurile se vor întoarce la normal între cele două. Dacă simți că poate te-a rănit de prea multe ori sau nu crezi că poți avea încredere în el sau ea din nou, este bine. Doar clarificați-o. Acest lucru poate părea mai ușor într-o relație romantică care se încheie, deoarece este probabil că nu se vor mai vedea reciproc. Este mai dificil să o faci într-o situație familială, deoarece te vei întâlni în mod regulat.
 • Partea 3
  Continuă

  Imaginea intitulată Iartă-i pe cineva Pasul 17
  1
  Află ce vrei. Este important să înțelegeți că, chiar dacă iertați persoana, nu trebuie să le acceptați din nou în viața voastră. Decideți dacă doriți să reconstruiți o relație cu ea sau să o dați voie să plece. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă gândiți bine la relația dvs. Este merită reconstrucția? Este posibil să te rănesc din nou dacă o accepți din nou?
  • În anumite situații, cum ar fi o relație abuzivă sau o relație în care partenerul tău ți-a înșelat de mai multe ori, este mai sigur și mai sănătos să-l iei din viață pentru totdeauna. Meriți mai bine.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 18
  2
  Concentrează-te pe viitor. Odată ce ați luat decizia de a ierta, trebuie să uitați trecutul și să vă concentrați asupra viitorului. Dacă decideți că merită să reconstruiți relația, atunci puteți începe să vă mișcați încet. Să știe că, chiar dacă te-a rănit, încă îl iubești și îl iubești în viața ta.
 • Dacă continuați să vă gândiți obsesiv despre durerile trecute, nu veți mai putea niciodată să iertați cu adevărat sau să continuați. Uită-te în partea stralucitoare și vezi situația ca o oportunitate de a începe din nou. Ar putea fi exact ceea ce are nevoie relatia ta.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 19
  3
  Reconstruiți încrederea Odată ce ați fost răniți, refacerea încrederii poate fi dificilă. Cu toate acestea, este important să înveți să ai încredere în tine, în judecata ta și în abilitatea ta de a lua decizii în cunoștință de cauză. Apoi puteți lucra pentru a reconstrui încrederea cu cealaltă persoană.
 • Faceți un angajament de a fi complet deschis și sincer unul cu celălalt despre tot. Luați o zi la un moment dat. Încrederea nu poate fi câștigată peste noapte. Trebuie să oferiți celeilalte persoane timp să vă recâștigeți încrederea.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pas 20
  4
  Faceți o listă de aspecte pozitive. Încercați să vedeți partea bună, făcând o listă de lucruri pozitive pe care le puteți scoate din experiență. Acestea ar putea include: realizarea gradului de abilitate de a înțelege și a ierta, de a câștiga lecții de viață valoroase despre încredere sau de a avea o relație mai strânsă cu persoana care te-a rănit pe măsură ce rezolvă problemele împreună.
 • Dacă începeți să vă amintiți răul și durerea pe care cealaltă persoană vi-a cauzat, nu lăsați ca gândul să se rădăcească. Dacă faceți acest lucru, va trebui să vă revedeți trecutul în căutarea răspunsului. Nu te uita la el ca pe un alt motiv să fii supărat. În schimb, priviți-o ca o oportunitate de a vă vindeca.
 • Imagine cu titlul Iartă-i pe cineva Pasul 21
  5
  Ține minte că ai făcut ce trebuia. Uneori, iertarea nu va însemna nimic pentru persoana căreia i-ai dat-o și uneori o relație pur și simplu nu poate fi rezolvată. Chiar dacă situația nu este rezolvată așa cum vă așteptați, amintiți-vă că ați făcut ce trebuia. Iertarea este o acțiune nobilă și este o acțiune pe care nu o veți regreta niciodată.
 • Amintiți-vă că iertarea este un proces. Spunând că iartă-te pe cineva nu-l face adevărat. Va trebui să lucrați pentru asta, în fiecare zi, puțin câte puțin. Cu toate acestea, spunând-o cu voce tare vă va ajuta să vă sprijiniți decizia.
 • avertismente

  • Nu recurgeți niciodată la violență. Va face ca lucrurile să se înrăutățească.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți să nu te întorci în trecutCum să înveți să nu te întorci în trecut
  Cum să închideți ciclurile emoționaleCum să închideți ciclurile emoționale
  Cum să renunți la furieCum să renunți la furie
  Cum să te confrunți cu cineva care ți-a rănitCum să te confrunți cu cineva care ți-a rănit
  Cum de a face pace cu herpesulCum de a face pace cu herpesul
  Cum să devii liber din punct de vedere emoționalCum să devii liber din punct de vedere emoțional
  Cum să te ierți după ce i-ai rănit pe cinevaCum să te ierți după ce i-ai rănit pe cineva
  Cum sa iubesti pe altiiCum sa iubesti pe altii
  Cum să înveți să ierțiCum să înveți să ierți
  Cum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredinciosCum să ai încredere în cineva după ce ai un partener necredincios
  » » Cum să ierți pe cineva

  © 2011—2020 ertare.com