Cum sa slabesti sanatos

Nu este necesar să vă simțiți foame pierde in greutate

- De fapt, nu ar trebui să faci asta. Pierderea in greutate intr-un mod sanatos presupune un angajament fata de planul si rabdarea dumneavoastra. Este, de asemenea, esențial să urmați liniile directoare în utilizarea unei metode sănătoase de a pierde în greutate pentru a vă menține greutatea după ce ați atins obiectivul. Combinați planul de pierdere în greutate cu modalități de a vă controla metabolism Vă poate ajuta să vă atingeți obiectivul mai repede și să pierdeți în greutate într-un mod sănătos.

pași

Partea 1
Planificați programul de pierdere în greutate

Imaginea intitulata Pierde in greutate calea sanatoasa Pasul 1
1
Discutați cu medicul dumneavoastră despre pierderea în greutate. Asigurați-vă că este necesar să pierdeți în greutate și că acesta este cel mai bun moment pentru a face acest lucru. Dacă sunteți gravidă sau dacă aveți o problemă de sănătate, corpul dumneavoastră poate necesita calorii suplimentare pentru a vă menține sănătatea. Prin urmare, nu este momentul potrivit pentru a începe un plan de pierdere în greutate.
 • Dacă aveți o problemă de sănătate, cum ar fi hipertensiunea, diabetul zaharat, probleme cardiovasculare, discutați cu medicul înainte de a începe o dietă și planul de exerciții fizice. Ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre mai mulți factori (inclusiv vârsta, greutatea actuală și sănătatea fizică generală) pentru a începe un plan de dietă și exerciții fizice fără nici o greșeală.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea modului sănătos Pasul 2
  2
  Stabiliți obiective rezonabile și realiste. Reducerea de la 227 la 907 de grame (0,5 până la 2 lire sterline) pe săptămână reprezintă un obiectiv sănătos. Dați-vă timpul necesar pentru a vă atinge obiectivul de scădere în greutate, planificând o pierdere de până la 907 grame (2 kilograme) în fiecare săptămână.
 • Deși poate fi tentant să urmați dietele nebunești care promite să piardă în greutate într-un timp scurt, o metodă lentă și constantă este cel mai sănătos mod de a pierde în greutate.
 • Deși dietele drăguțe vă pot ajuta să pierdeți rapid greutatea, acestea nu sunt durabile pe termen lung și, odată ce le opriți, veți reveni de obicei la greutatea pe care ați pierdut-o și poate puțin mai mult.
 • Imaginea intitulată
  3
  Includeți obiectivul dvs. de calorii în planul dvs. zilnic. Pierdeți greutatea când ardeți mai multe calorii decât consumați. Medicul dvs. vă poate ajuta să determinați câte calorii consumați în fiecare zi în funcție de corp, vârstă, sex și stil de viață.
 • Imaginea intitulată
  4
  Faceți calcule. 0,45 kg (1 lire) este același cu aproximativ 3500 de calorii. Pentru a pierde între 0,45 și 0,91 kilograme în fiecare săptămână, consumul zilnic de calorii ar trebui să scadă de la 500 la 1000 de calorii sau nivelul de activitate ar trebui să crească pentru a arde mai multe calorii.
 • De exemplu, o femeie de 35 de ani, cu o activitate moderată, ar trebui să consume aproximativ 2000 de calorii pe zi pentru a-și menține greutatea actuală. Un obiectiv de 1400-1600 de calorii pe zi vă va face să scăpați în greutate.
 • Calitățile zilnice de calorii iau în considerare vârsta, sexul și nivelul activității fizice. Unele probleme de sănătate ar putea fi un factor care poate fi de asemenea luat în considerare.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea pe calea sănătoasă Pasul 5
  5
  Nu stabiliți un obiectiv de calorii zilnic foarte scăzut. De fapt, acest lucru vă poate împiedica să pierdeți în greutate. Atunci când o săriți o masă sau consumați foarte puține calorii, corpul dumneavoastră începe să conserve calorii ca grăsime în loc să le ardă.
 • Imaginea intitulată
  6
  Idee un plan care să se potrivească cu ceea ce vă place și ce nu vă place. Există deja multe planuri de a pierde în greutate într-un mod sănătos și le puteți modifica pentru a se potrivi preferințelor și nevoilor dumneavoastră. Indiferent dacă modificați un plan de dietă formal sau pregătiți unul singur, asigurați-vă că este potrivit pentru dumneavoastră și că este un plan pe care îl puteți menține pentru o perioadă lungă de timp, nu doar câteva luni.
 • Pentru o schimbare sănătoasă a stilului de viață, este important ca noul tău plan să fie potrivit pentru viața ta fără prea multă dificultate. Ajustarea obiceiurilor alimentare și a exercițiilor este un lucru, dar este posibil ca modificarea completă a alimentelor pe care nu le mâncați în mod normal și a face exercițiile pe care nu le place nu durează pe termen lung.
 • Imaginea intitulată
  7
  Luați în considerare experiențele dvs. anterioare cu planurile de scădere în greutate. Pe măsură ce vă dezvoltați planul, încorporați ceea ce a lucrat și lăsați ceea ce nu a funcționat.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea modului sănătos Pasul 8
  8
  Fii puțin flexibil. Adăugați preferințele dvs. și fiți flexibil atât în ​​mâncare, cât și în activitățile fizice. De asemenea, luați în considerare dacă preferați să faceți o dietă complet singură sau dacă preferați sprijinul unui prieten sau al unui grup.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea în calea sănătății Pasul 9
  9
  Creați un plan care să se potrivească bugetului dvs. Unele programe alimentare includ costuri suplimentare. Cheltuielile suplimentare pot proveni de la apartenența la o sală de gimnastică, de înscriere într-un anumit grup, de achiziționarea unor alimente specifice, cum ar fi suplimentele sau mesele, sau angajamentele și întâlnirile de grup la care să meargă.
 • Imaginea intitulată Pierdeți-vă greutatea pe calea sănătoasă Pasul 10
  10
  Creșteți-vă activitatea fizică și faceți-o parte din planul dvs. Luați în considerare extinderea activităților pe care le aveți deja, cum ar fi mersul pe jos, dansul zumba, călărirea unei biciclete sau efectuarea de yoga. Stabiliți o rutină de exerciții pe care o puteți efectua în viața de zi cu zi sau pe termen lung. În mod ideal, ar trebui să fie o rutină de exerciții care include activitatea aerobă și dezvoltarea musculară, însă simplul act de creștere a nivelului de activitate este un loc bun pentru a începe.
 • Imagine cu denumirea Scădere în greutate pe calea sănătoasă Pasul 11
  11
  Stabiliți obiectivul dvs. de activitate. Au o activitate fizică moderată de 150 de minute sau mai mult pe săptămână sau o activitate sau un exercițiu aerobic de 75 de minute sau mai mult, împărțit uniform pe parcursul săptămânii.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea pasului sănătos Pasul 12
  12
  Recunoașteți diferența dintre activitatea fizică și exercițiul fizic. Activitatea fizică include lucruri pe care le faceți în fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos, lucrul în casă, grădinărit și alergând în grădină împreună cu copiii, nepoții sau animalul dvs. de companie. Exercițiul implică forme de activitate structurate, programate și repetitive pe care le faceți în mod regulat.
 • Cu toate acestea, încercarea de a adăuga activitate fizică suplimentară (de exemplu, utilizarea scărilor în locul ascensorului, mersul în loc de a conduce etc.) poate fi o modalitate excelentă de a vă atinge obiectivele.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea în calea sănătății Pasul 13
  13
  Calculați-vă IMC-ul curent și ce obiectiv este. Medicul dvs. vă poate indica indicele de masă corporală sau IMC. Intervalul de IMC sanatos este cuprins între 18,5 și 25 de ani.
 • Formula pentru a calcula IMC este puțin confuză, dar dacă doriți să o calculați, urmați acești pași. IMC-ul dvs. este greutatea dvs. în kilograme (nu lire sterline) împărțită la înălțimea (în centimetri) pătrat.
 • De exemplu, pentru cineva care măsoară 1,65 m (66 inci) și cântărește 74,25 lire sterline (165 lire), formula indică faptul că IMC-ul său este de 27,3.
 • Convertiți kilogramele în kilograme. Faceți acest lucru prin înmulțirea greutății în kilograme cu 0,45. Prin urmare, 165 de 0,45 este egal cu 74,25. Apoi, convertiți înălțimea în centimetri. 5 picioare și 6 inci sunt de 66 de centimetri. Înmulțiți 66 cu 0.025 pentru a obține 165. Apoi, obțineți pătratul acelui număr prin înmulțirea cu el însuși - prin urmare, 1,65 cu 1,65 este egal cu 2,72. Împărțiți noul număr de greutate între noul număr de înălțime - 74.25 între 2.72 și 27.3. Indicele BMI al acestei persoane este 27.3.
 • Imaginea intitulată
  14
  Ține-te de planul tău. Pierderea de greutate cu succes necesită un angajament de la tine de a rămâne pe planul pe termen lung.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea în calea sănătății Pasul 15
  15
  Creați un contract scris Unii oameni consideră că este util să-și scrie planul. Acesta include motivul pentru care doriți să pierdeți în greutate, planul în sine, cantitatea de greutate pe care doriți să o pierdeți și data la care doriți să atingeți greutatea dorită. Apoi, semnați-l ca și cum ați semna un contract.
 • Partea 2
  Dezvoltați liniile directoare privind dieta

  Imaginea intitulată Pierdeți greutatea în calea sănătății Pasul 16
  1
  Includeți alimente din fiecare grup de alimente, pentru fiecare masă din planul dvs. Cele cinci grupuri alimentare sunt fructele, legumele, cerealele, proteinele și produsele lactate. Jumătate din plăcuța dvs. ar trebui să fie acoperită cu legume verzi și fructe, iar cealaltă jumătate cu proteine ​​și cereale. Cele mai bune produse lactate pe care le puteți include în dieta dvs. sunt lipide (cu conținut scăzut de grăsimi) și cu conținut scăzut de grăsimi (mai puțin de 1% grăsimi).
  • Unele surse bune de proteine ​​sunt carne slabă, fasole și pește. Nucile, semințele și ouăle sunt, de asemenea, surse bune de proteine.
  • Consumați 3 porții de produse lactate pe zi. Nu manca brânză topită, smântână sau unt.
  • Alegeți în principal produse integrale. Unele exemple sunt făină integrală de grâu, ovăz și orez brun. Nu cumpărați fulgi de ovăz într-un pachet, care de obicei conține mult zahăr.
  • Fructele și legumele conțin mai puține calorii decât majoritatea alimentelor și sunt surse excelente de nutrienți, vitamine și minerale. Deși fructele sunt o alegere excelentă, ele conțin calorii și zaharuri, deci ar trebui să vă limitați consumul zilnic la aproximativ patru porții, care sunt de aproximativ două cești.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea în calea sănătății Pasul 17
  2
  Nu consumați calorii goale. Grăsimile și zaharurile solide adaugă calorii, dar nu nutrienți, alimentelor. Câteva exemple de alimente care conțin calorii goale sunt prăjituri, prăjituri, prăjituri, pizza, înghețată, băuturi răcoritoare, băuturi sportive, băuturi din fructe, cârnați, cârnați și slănină.
 • Imaginea intitulată
  3
  Alegeți mese sănătoase înghețate. Evident, pregătiți-vă mesele cu alimente proaspete este cel mai bun și cel mai sănătos. Cu toate acestea, toți oamenii au zile când gătirea de la început nu se încadrează în programul lor. Mâncărurile înghețate au evoluat de-a lungul timpului și există câteva opțiuni sănătoase.
 • Urmați aceste reguli de bază atunci când alegeți alimentele congelate. Alegeți alimente congelate care includ porțiuni de carne slabă, pește sau păsări de curte, legume și alimente întregi. Asigurați-vă că mesele dvs. au 300-350 de calorii, 10-18 grame de grăsime totală, mai puțin de 4 grame de grăsimi saturate, mai puțin de 500 mg de sodiu, 5 grame sau mai mult de fibre, 10-20 grame de proteine ​​și 10% din valorile zilnice recomandate pentru vitamine și minerale.
 • Imaginea intitulată
  4
  Includeți alimentele culturale și etnice în planul dvs. Preferințele culturale sau etnice sunt un mod de viață pentru mulți oameni. Includeți alimentele preferate (dar sănătoase, culturale și etnice) în planul de pierdere în greutate.
 • Imaginea intitulată
  5


  Beți multă apă Deși consumul de apă este o parte importantă a unor programe de dietă, alții subliniază mai puțin în cantitate și subliniază importanța consumului de apă pentru sănătatea dumneavoastră generală. Unii experți indică faptul că apa de băut atunci când vă este foame vă ajută să vă simțiți satisfăcuți și, prin urmare, controlează semnalul pe care stomacul îl transmite creierului, ceea ce indică faptul că ar trebui să mâncați.
 • Imaginea intitulă Pierdeți-vă în greutate calea sănătoasă Pasul 21
  6
  Nu beți băuturi zaharoase, băuturi răcoritoare, băuturi energizante sau băuturi sportive. Pe lângă faptul că beți multă apă, includeți cafeaua și ceaiul (fără îndulcitorii suplimentari) ca parte a planului dvs. Limitați consumul de băuturi dietetice, lapte (cu excepția laptelui degresat), sucuri de fructe și băuturi alcoolice.
 • Partea 3
  Faceți schimbări în stilul dvs. de viață

  Imaginea intitulă Pierdeți greutatea în calea sănătății Pasul 22
  1
  Lăsați vechile obiceiuri alimentare. Mâncarea pentru emoție sau pentru confort îi face să mănânce sănătoasă. Gândiți-vă la alimentele sănătoase care vă plac și pot înlocui alimentele nesănătoase pe care le consumați.
  • Căutați rețete sănătoase pentru alimentele preferate, astfel încât să nu vă simțiți prea mult.
 • Imaginea intitulată
  2
  Acordați atenție modului în care alimentele vă fac să vă simțiți fizic. Mănâncile de chipsuri pot avea un gust bun astăzi, dar ar putea să nu arate bine în dimineața următoare.
 • Imagine cu denumirea Scădere în greutate pe calea sănătoasă Pasul 24
  3
  Mănâncă încet. Stomacul dvs. va începe să se simtă plin dacă mâncați încet. Discutați cu cineva sau coborâți furculița între fiecare mușcătură pentru a permite stomacului să vă spună creierului că este umplut.
 • Imaginea intitulată
  4
  Citiți etichetele. Ar trebui să știți ce intenționați să mâncați și să citiți etichetele nutriționale pentru a vă asigura că mâncați ceea ce ați planificat.
 • Unele ambalaje pot fi înșelătoare în scopuri comerciale - prin urmare, este esențial să citiți etichetele nutriționale.
 • Imaginea intitulă Pierdeți greutatea în calea sănătății Pasul 26
  5
  Vorbiți despre mese într-un alt mod. Nu există nici o îndoială că unele mese sunt mai plăcute decât altele. Luați controlul asupra experimentării alimentelor noi prin eliminarea cuvintelor "Nu pot să mănânc" și în loc de a spune "Nu așa". Schimbând modul în care vorbiți despre mese, vă controlați alimentele pe care nu le mâncați în mod normal.
 • În loc să vorbiți despre alimente pe care nu le mai puteți mânca, vorbiți despre toate cele pe care le adăugați la mese, cum ar fi fructele, legumele, proteinele slabe etc. Schimbarea gândirii de la restricție la adăugare poate avea o mare diferență.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea modului sănătos Pasul 27
  6
  Mănâncă sănătos în fiecare zi și toată ziua. Mănâncă micul dejun, planifică înainte, astfel încât să știi ce vei mânca când îți este foame, nu mânca prea mult (ceea ce se poate întâmpla când te uiți la TV) și mănânci mai întâi pe cel mai sănătos. Alte rutine care vă pot ajuta consumă porții mai mici sau gustări pe parcursul zilei în loc de 3 mese principale.
 • Imaginea intitulată
  7
  Se cântărește o dată pe săptămână. Soldul vă poate ajuta să vă modificați planul dacă este necesar și să nu vă pierdeți scopul.
 • Imaginea intitulată
  8
  Fixați cămara și bucătăria pentru a vă ajuta. Ceea ce puteți vedea în cămară (sau ceea ce puteți ajunge cu ușurință) nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Păstrați fructele pe tejghea și legumele tocate în frigider. Accesul facil la opțiunile sănătoase vă poate ajuta să nu mâncați ceva nesănătoase.
 • Imaginea intitulată
  9
  Reducerea ispitei Scapa de cookie-uri și înghețată. Ați putea să vă îndepărtați de la planul vostru.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate pe calea sănătoasă Pasul 31
  10
  Utilizați plăci mai mici. Mâncărurile mai mici vă pot ajuta cu controlul porțiunii, scăzând cantitatea de calorii consumate în mese. Ar trebui să mâncați întotdeauna de pe farfurie mai mult decât dintr-o cutie, o pungă sau un carton.
 • Puteți împărți porțiunile de sandwich-uri în avans și le puteți lăsa în dulap, astfel încât să nu mâncați prea mult din recipient. De asemenea, supermarketurile au opțiuni deja împărțite în avans.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea modului sănătos Pasul 32
  11
  Adormiți suficient Oamenii care dorm bine ard până la 5% mai multe calorii atunci când se odihnesc decât restul oamenilor care nu dorm bine. În plus, dormind tot ce ai nevoie crește cantitatea de grăsime arsă în comparație cu persoanele care dorm mai puțin de 6 ore în fiecare noapte.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea modului sănătos Pasul 33
  12
  Du-te înapoi în calea ta după un regres. Aceste lucruri se întâmplă în viață. Nunți, pline de mese, petreceri de aniversare, sandvișuri într-o zi de joc sau o noapte în oraș: toate acestea pot implica alimente, băuturi și calorii care nu sunt în planul tău.
 • Gândiți-vă la ceea ce ați fi putut face diferit și planificați înainte, astfel încât să vă pregătiți pentru data viitoare când apar aceste evenimente provocatoare.
 • Nu vă gândiți la "tot sau nimic". Doar pentru că l-ai ruinat odată nu înseamnă că te scapi de sub control și mănânci tot ce vrei. Sa întâmplat deja, deci mergeți mai departe și nu vă îngrijiți prea mult.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea modului sănătos Pasul 34
  13
  Cereți ajutor Vorbind cu prietenii și familia despre planul dvs. de scădere în greutate vă poate ajuta să vă concentrați asupra obiectivului. Este posibil să aveți un prieten care vrea să vă alăture pentru a pierde împreună. Există, de asemenea, grupuri de sprijin disponibile care vă pot încuraja, precum și sfaturi personale cu privire la problemele pe care le întâmpină.
 • Împărtășirea obiectivelor dvs. poate împiedica alții să aibă o influență negativă asupra dvs. când știu deja că sunteți serios în legătură cu pierderea în greutate.
 • Partea 4
  Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru ajutor

  Imagine intitulată
  1
  Luați medicamente pentru a pierde în greutate. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă medicamentele pentru scăderea în greutate cu prescripție sunt potrivite pentru dumneavoastră. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat recent mai mulți agenți care vă pot ajuta să pierdeți în greutate. Utilizarea produselor cu prescripție va depinde de regimul de medicamente existent, de orice probleme de sănătate pe care le aveți și de cantitatea de greutate pe care trebuie să o reduceți.
 • Imaginea intitulată
  2
  Nu luați medicamente care sunt vândute fără prescripție medicală, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră este de acord. Produsele cu pierdere în greutate care sunt vândute fără prescripție medicală nu au fost studiate sau analizate pentru a verifica eficacitatea lor ca produse cu prescripție medicală. Medicul dvs. poate lua în considerare produsele care nu sunt disponibile pe piață, dar este important să discutați cu el înainte de a cumpăra acest tip de produs.
 • Imaginea intitulată
  3
  Luați în considerare unele intervenții chirurgicale. Pentru unii oameni, luarea în considerare a opțiunilor chirurgicale poate fi cea mai sigură și mai eficientă modalitate de a vă atinge scopul de a pierde în greutate. Doar medicul dumneavoastră vă poate evalua corect starea dumneavoastră și puteți determina dacă aceste opțiuni sunt potrivite pentru dumneavoastră.
 • În general, sunt făcute patru proceduri pentru a ajuta oamenii să piardă în greutate. Acest tip de procedură se numește chirurgie bariatrică. Procedurile disponibile oferă două funcții principale.
 • Cele două funcții includ strictura (care limitează fizic cantitatea de alimente pe care o poate stoca stomacul) și malabsorbția (care scurtează intestinul subțire pentru a reduce cantitatea de calorii și substanțe nutritive absorbite de organism).
 • Cele patru proceduri care se efectuează în mod obișnuit se numesc bypass gastric în Y roux, bandă gastrică reglabilă laparoscopică, gastrectomie izolate la manșon și traversare duodenală cu deturnare biliopancreatică.
 • Imaginea intitulată Pierdeți greutatea în calea modului sănătos 38
  4
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamente. Medicul dvs. vă poate ajuta, chiar dacă nu vă dați seama. În unele cazuri, este posibil să luați medicamente pe bază de prescripție medicală care vă fac să câștigați în greutate sau să creșteți apetitul. Când discutați cu medicul despre obiectivele de scădere în greutate, puteți schimba unele dintre medicamentele dvs. sau puteți modifica doza pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivul.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate pe calea sănătoasă Pasul 39
  5
  Discutați cu medicul despre planul de exerciții fizice. În funcție de cantitatea de greutate pe care trebuie să o reduceți, orice probleme de sănătate existente și vârsta, medicul vă poate ajuta să vă călăuzească în exercițiile și opțiunile de activitate care vă sunt în siguranță. Personalul medical, cum ar fi medicul sau un dietetician înregistrat, sunt surse excelente de informare, îndrumare și sprijin.
 • sfaturi

  • Nu te face foame Organismul dvs. stochează mai multe calorii ca grăsime, în loc să le ardă, atunci când consumul caloric este redus radical.
  • Când faci exerciții pentru prima dată, nu exagerați. Este mult mai probabil să învățați să vă bucurați de exerciții dacă începeți puțin câte puțin.
  • Așezați legumele în apropierea părții frontale a frigiderului și fructelor pe contor.
  • Reduceți consumul de băuturi alcoolice. Băuturile alcoolice, inclusiv alcoolul, conțin multe calorii.
  • Nu mai beți băuturi zaharoase. Un pahar de Coca Cola conține între 8 și 10 lingurițe de zahăr. Bea apă, ceai sau cafea neagră.
  • Nu mâncați chiar înainte de a merge la culcare. Consumul de întârziere determină corpul dumneavoastră să stocheze alimentele ca grăsimi corporale.
  • Nu mănâncă la restaurantele fast food. Dacă alegeți un fast-food, rămâneți la opțiunile mai sănătoase din meniu. Cele mai multe locuri oferă acum mai multe opțiuni de salate și fructe.
  • O pierdere sanatoasa in greutate are loc in mod constant. Amintiți-vă că doriți o schimbare permanentă, nu rapidă.
  • Obțineți întreaga familie implicată în obiceiuri alimentare sănătoase și schimbări în stilul lor de viață. Este o opțiune sănătoasă pentru toată lumea.
  • Nu te lăsa păcălit de produse care pretind că sunt lipsite de grăsimi, cu mai puțină grăsime, dietetice sau cu conținut scăzut de calorii. Citiți etichetele nutriționale pentru a vedea nivelurile de zaharuri, grăsimi și carbohidrați pe care le conțin.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa mananci supa pentru a pierde in greutate repedeCum sa mananci supa pentru a pierde in greutate repede
  Cum sa slabesti cu fenterminaCum sa slabesti cu fentermina
  Cum sa slabesti in timpul sarciniiCum sa slabesti in timpul sarcinii
  Cum sa slabesti in 3 luniCum sa slabesti in 3 luni
  Cum să piardă în greutate fără a-ți exercitaCum să piardă în greutate fără a-ți exercita
  Cum să piardă în greutate practicând luptaCum să piardă în greutate practicând lupta
  Cum se calculează calorii pe ziCum se calculează calorii pe zi
  Modificarea dietei Atkins și pierderea în greutate și înălțimeModificarea dietei Atkins și pierderea în greutate și înălțime
  Cum să pierdeți 5 kilograme în 5 săptămâniCum să pierdeți 5 kilograme în 5 săptămâni
  Cum să pierzi 7 kg în 2 săptămâniCum să pierzi 7 kg în 2 săptămâni
  » » Cum sa slabesti sanatos

  © 2011—2020 ertare.com