Cum să pierdeți în greutate în timp ce sunteți bolnav de tiroidă

Controlul greutății corporale este adesea dificil pentru oamenii sănătoși, dar dacă aveți boală tiroidiană, poate fi mult mai greu să evitați greutatea suplimentară. Hipotiroidismul sau boala tiroidiană subactivă determină un dezechilibru în reacțiile chimice ale organismului. Două dintre simptomele hipotiroidismului sunt metabolismul lent și creșterea în greutate. Puteți să pierdeți în greutate și să trăiți cu hipotiroidism dacă obțineți un diagnostic adecvat al bolii și dacă implementați un regim personalizat de dietă, exerciții și, probabil, medicamente.

pași

Partea 1
Aflați mai multe despre hipotiroidismul și creșterea în greutate

Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidă Pasul 1
1
Cunosc simptomele Hipotiroidismul are o mare varietate de simptome, de la creșterea în greutate la pielea uscată. Acestea pot apărea brusc sau se pot înrăutăți treptat, cum ar fi creșterea în greutate.
 • Simptomele hipotiroidismului includ: creștere bruscă în greutate, oboseală, sensibilitate crescută la frig, constipație, piele uscată, fata umflata, dureri musculare, umflarea articulațiilor, păr foarte fin, ritm cardiac lent, depresie, perioadele grele sau neregulate.
 • Simptomele variază în fiecare persoană și pot afecta persoanele de toate vârstele, de la copii la copii și adulți.
 • Hipotiroidismul este mai frecvent la femei și la persoane de peste 50 de ani.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 2
  2
  Discutați cu un doctor Singura modalitate de a confirma că aveți hipotiroidism și că aceasta este cauza creșterii în greutate este de a merge la un medic. Medicul va confirma diagnosticul și va elabora un plan de tratament pentru dumneavoastră.
 • Dacă nu mergeți la un medic și ignorați simptomele de hipotiroidism, acestea vor deveni mai severe în timp.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 3
  3
  Obțineți informații despre hipotiroidism și despre creșterea în greutate. Cauza cresterii in greutate este complicata si nu este neaparat datorata hipotiroidismului. Cunoașterea unor informații de bază despre boală și creșterea în greutate vă va ajuta să implementați un plan de dietă și exerciții fizice cu un succes mai mare și, eventual, însoțit de utilizarea de medicamente pentru boală.
 • În general, creșterea în greutate legată de hipotiroidism este cauzată de excesul de sare și de apă din organism. Cu toate acestea, obiceiurile de mâncare și exerciții fizice pot contribui la creșterea în greutate. Puteți elimina aceste excese și greutatea în plus acordând atenție dietei și exercițiilor dumneavoastră.
 • Hipotiroidismul provoacă un câștig semnificativ în greutate în cazuri rare. Această boală este, de obicei, atribuită numai o creștere de 2,2 până la 4,8 kg (5 până la 10 lb). Dacă ați mers mai sus, este probabil că cauza este modul în care vă hrăniți singuri și dacă vă exercitați sau nu.
 • Dacă creșterea în greutate este singurul simptom al hipotiroidismului pe care îl prezint, greutatea dumneavoastră în plus este mai puțin probabil să se datoreze acestei boli.
 • Partea 2
  Slăbiți cu o dietă și exerciții

  Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 4
  1
  Discutați cu un doctor În funcție de diagnosticul dvs., probabil că nu aveți nevoie de medicamente pentru hipotiroidism. Dacă este cazul, discutați cu un medic despre modalități prin care puteți pierde în greutate înainte de a începe o dietă și un program de exerciții fizice.
  • Deși dieta și exercițiile fizice sunt adesea importante pentru sănătatea generală, este important să întrebați medicul ce credeți că este cel mai bun mod de a pierde greutatea în plus.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 5
  2
  Țineți așteptările sub control. După ce discutați cu medicul despre tratamentul pentru hipotiroidism, puneți planul de pierdere în greutate în acțiune, urmați o dietă și exercițiu. Este important să nu credeți că veți pierde multă greutate într-un timp scurt.
 • Nu vă așteptați ca greutatea suplimentară să dispară. Majoritatea oamenilor trebuie să muncească din greu pentru a pierde greutate suplimentară, chiar și după diagnosticare. Pierderea în greutate treptat este cel mai bun mod de a vă menține greutatea pe termen lung.
 • Unii oameni nu pot să piardă în greutate deloc. Dacă percepeți că nu pierdeți în greutate, încercați să modificați dieta și să începeți un regim de exerciții fizice, care vă va ajuta să scăpați de greutatea suplimentară.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 6
  3
  Mâncați mese sănătoase la un moment regulat. Consumul de mese sănătoase, echilibrate pe un program regulat și nu numai că va ajuta să piardă în greutate care a crescut din cauza boli tiroidiene, dar, de asemenea, să urce din cauza dieta săracă și lipsa de exercițiu. De exemplu, alimentele care au o cantitate moderată de grăsimi, carbohidrați complexi și un conținut scăzut de sodiu sunt cele mai bune pentru a lupta împotriva bolii și a îmbunătăți sănătatea dumneavoastră generală.
 • Urmați o dietă cu aproximativ 1200 de calorii zilnice bogate în nutrienți, care vor păstra, de asemenea, sub control orice creștere în greutate care nu este legată de tiroidă.
 • În cele mai multe mese, consumați proteine ​​slabe, cum ar fi puiul, coapsa tăiată sau edamame, care vă vor îmbunătăți ușor metabolismul și vă vor ajuta să ardeți mai multe calorii. Acest lucru vă va ajuta să ardeți toate grăsimile care pot contribui la excesul de greutate.
 • Mancati cereale integrale, cum ar fi grau, ovăz și quinoa, în loc de alimente amidonice, cum ar fi pâinea.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 7
  4
  Evitați să mâncați alimente nesănătoase. Dacă încercați să scăpați în greutate, este o idee bună să evitați alimentele nesănătoase sau alimentele junk, multe dintre acestea fiind încărcate cu sodiu. Pătrunjelul, nachos, pizza, hamburgerii, prăjiturile și înghețata nu vă vor ajuta să pierdeți în greutate sau în exces de apă și de sodiu.
 • Dați-vă departe de carbohidrații rafinați bogați în amidon. Acestea se găsesc în pâine, biscuiți, paste făinoase, orez, cereale și produse de panificație. Eliminarea acestor alimente din dieta ta vă poate ajuta să pierdeți în greutate.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 8
  5
  Eliminați sodiul din dieta dumneavoastră. În general, creșterea în greutate legată de hipotiroidism este cauzată de un exces de sare și apă - prin urmare, evitați să consumați cât mai mult sodiu posibil. Excesul de sodiu face ca persoana să rețină apa, ceea ce o face mai grea.
 • Nu consumați mai mult de 500 mg sodiu pe zi.
 • Evitați alimente bogate în sodiu. De exemplu, alimentele preparate și preparate conțin cantități mari de sodiu.
 • O altă modalitate de a scăpa de excesul de sodiu din corpul dvs. este de a consuma alimente bogate în potasiu, cum ar fi banane, caise, portocale, cartofi dulci și sfecla.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 9
  6
  Bea multă apă Cel mai bun mod de a pierde excesul de greutate cauzat de apă este să rămâi hidratat. Consumul de apă în timpul zilei vă va ajuta să vă mențineți hidratat și să vă împiedicați să păstrați apa și greutatea cauzată de aceasta.
 • Evitați băuturile zaharoase, în special băuturile răcoritoare și sucurile de fructe prelucrate.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 10


  7
  Consuma suplimente nutritive Unii oameni care obțin rezultate într-o gamă "normală" în raport cu productivitatea tiroidei nu au nevoie de medicamente pentru hipotiroidism, chiar dacă prezintă simptomele bolii. În aceste cazuri, suplimentele consumatoare de nutrienți cum ar fi seleniul, combinate cu o dietă sănătoasă și exerciții fizice, vă pot ajuta să scăpați în greutate.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 11
  8
  Păstrați regularitatea. Efectuarea regulată a mișcărilor intestinale va contribui, de asemenea, la eliminarea excesului de sodiu și apă din sistemul dumneavoastră. Eliminarea acestor elemente și a altor deșeuri va contribui la scăderea în greutate și va contribui la menținerea stării generale de sănătate.
 • Trebuie să consumați fibre pentru a menține regularitatea și a elimina sarea și apa. Consumați 35-40 mg de fibre pe zi, obținute din surse solubile și insolubile.
 • Fibrele solubile se găsesc în alimente precum ovăzul, leguminoasele, merele, perele și inul. Puteți obține fibre insolubile din alimente precum grâul întreg și orezul brun. Legumele, cum ar fi broccoli, dovlecei, morcovi și kale, au de asemenea fibre insolubile.
 • Exercițiul constant vă va ajuta, de asemenea, să vă mențineți regularitatea, deoarece exercită forța asupra intestinelor și le face să se miște.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 12
  9
  Antrenează-te. Efectuarea de exerciții cardiovasculare vă va ajuta să pierdeți în greutate și să vă mențineți sănătatea globală. Discutați cu medicul dumneavoastră despre planul dumneavoastră de a face antrenament cardio înainte de a începe.
 • Mergeți cu 10.000 de pași pe zi, ceea ce înseamnă că mergeți la aproximativ 8 km (sau 5 mile) pe zi.
 • Utilizarea unui pedometru vă poate ajuta să verificați dacă ați parcurs pași suficient de o zi.
 • Puteți efectua orice tip de antrenament cardiovascular pentru a pierde în greutate și pentru a vă îmbunătăți sănătatea. Pe lângă mersul pe jos, luați în considerare alergarea, înotul, canotajul sau călărirea unei biciclete.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 13
  10
  Faceți o pregătire de rezistență. În plus față de exercițiile cardiovasculare, formarea de rezistență vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Aceasta dezvoltă mușchii care ard calorii și promovează sănătatea dumneavoastră generală.
 • Înainte de a începe un program de antrenament de rezistență, consultați un medic și poate un formator certificat, care va crea cel mai bun plan pentru abilitățile și nevoile dumneavoastră.
 • Partea 3
  Pierde greutate cu medicamente, dieta si exercitii fizice

  Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 14
  1
  Discutați cu un doctor Doctorul este singura persoană care poate diagnostica o boală tiroidiană. Vorbiți cu el despre îndoielile legate de boala tiroidiană, probabil că va efectua un examen. Dacă este necesar, medicul va prescrie cea mai mică doză de medicament pe care îl veți folosi pentru tratamentul hipotiroidismului.
  • În funcție de diagnosticul dvs., probabil că nu aveți nevoie de medicamente pentru hipotiroidism.
 • Imagine cu denumirea Slăbi cu boli tiroidiene Etapa 15
  2
  Luați-vă rețeta Medicul va prescrie medicamente (de obicei levotiroxină) pentru a vă ajuta să vă controlați medicamentele. Luați prescripția la o farmacie locală pentru a începe tratamentul.
 • Exprimați-vă orice îndoieli cu privire la medicamente sau tratamentul dvs. către medic sau farmacist.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 16
  3
  Luați medicamentul în mod regulat. Luați medicamentul în același timp, în fiecare zi, astfel încât să nu-l uitați. Dacă luați alte suplimente sau medicamente, mai întâi consumați medicamentul tiroidian pentru a evita orice interacțiune cu alt medicament.
 • Cel mai bine este să luați medicamentele tiroidiene pe stomacul gol și cu o oră înainte de orice alt medicament.
 • După ce ați luat medicamentul tiroidian, așteptați patru ore pentru a lua alte pilule, cum ar fi multivitamine, suplimente de fibre sau antiacide.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 17
  4
  Nu întrerupeți administrarea medicamentelor, decât dacă medicul vă spune că puteți face acest lucru. Chiar dacă vă simțiți mai bine, luați medicamentul în mod regulat până când vorbiți cu medicul. Majoritatea persoanelor care suferă de hipotiroidie va trebui să ia medicamente pentru tot restul vieții.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 18
  5
  Țineți așteptările sub control. Când utilizați medicamente pentru hipotiroidism (cum ar fi levothyroxina), așteptați o pierdere în greutate mică. Această pierdere în greutate se datorează, în general, excesului de sare și a apei.
 • Nu vă așteptați ca greutatea suplimentară să dispară. Indiferent, majoritatea oamenilor trebuie să muncească din greu pentru a pierde greutate suplimentară, chiar și după un diagnostic de hipotiroidism. În unele cazuri, este posibil să aveți o greutate suplimentară în plus față de cea cauzată de tiroidă. În urma aceleiași diete și programe de exerciții menționate vă vor ajuta, de asemenea, să scăpați de această greutate în plus.
 • Imaginea intitulată Pierderea în greutate cu boala tiroidiană Pasul 19
  6
  Combinați medicamentele cu regim alimentar și exerciții aprobat de medic. Dacă luați medicamente, cea mai eficientă modalitate de a pierde în greutate cauzată de boala tiroidiană este să le combinați cu un regim alimentar și un plan de exerciții fizice. Discutați cu medicul despre această abordare înainte de ao începe.
 • Urmați aceleași reguli privind dieta și exercițiile fizice pentru a pierde în greutate pe care ați urma-o dacă nu luați medicamente pentru hipotiroidism.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mâncați sănătoși dacă aveți hipotiroidismCum să mâncați sănătoși dacă aveți hipotiroidism
  Cum să câștigi greutate dacă ești subponderalăCum să câștigi greutate dacă ești subponderală
  Cum să măriți greutatea corespunzătoare în timpul sarciniiCum să măriți greutatea corespunzătoare în timpul sarcinii
  Cum să înțelegeți boala celiacă și intoleranța la glutenCum să înțelegeți boala celiacă și intoleranța la gluten
  Cum să consumi armura tiroidianăCum să consumi armura tiroidiană
  Cum să vindeciți menstruația neregulatăCum să vindeciți menstruația neregulată
  Cum să diagnosticați mâinile neobișnuit de reciCum să diagnosticați mâinile neobișnuit de reci
  Cum să înțelegi boala lui BrightCum să înțelegi boala lui Bright
  Cum să câștigi greutate atunci când ai cancerCum să câștigi greutate atunci când ai cancer
  Cum să câștigi în greutate în condiții de siguranță cu diabet gestationalCum să câștigi în greutate în condiții de siguranță cu diabet gestational
  » » Cum să pierdeți în greutate în timp ce sunteți bolnav de tiroidă

  © 2011—2020 ertare.com