Cum să gândești pozitiv

Puteți alege să aveți o viziune pozitivă. Puteți alege să aveți gânduri care să vă îmbunătățească starea de spirit, să vă ofere o imagine mai constructivă asupra situațiilor dificile și, în general, să vă îmbunătățiți ziua prin oferirea de abordări pozitive și optimiste ale lucrurilor pe care le faceți. Prin adoptarea unei viziuni pozitive asupra vieții, puteți începe să schimbați o stare de spirit negativă și considerați că viața este plină de posibilități și soluții, în loc de îngrijorări și de obstacole. Dacă doriți să știți cum să vă gândiți mai bine, trebuie doar să urmați aceste sfaturi.

pași

Partea 1
Evaluați-vă gândurile

Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 2
1
Fiți responsabili pentru atitudinea dvs. Tu esti singurul responsabil pentru gandurile tale si poti alege viziunea pe care o ai despre viata. Dacă de obicei gândiți negativ, alegeți să gândiți astfel. Cu practica, puteți alege să aveți o viziune mai pozitivă.
 • Imaginea intitulată Pensar_positivo_01
  2
  Înțelegeți care sunt beneficiile gândirii pozitive. Gândirea mai pozitivă nu numai că vă va ajuta să vă controlați viața și să vă faceți mai plăcute experiențele de zi cu zi, de asemenea, puteți beneficia de sănătatea mentală și fizică, precum și de capacitatea dvs. de a face față schimbării. Luarea în considerare a acestor beneficii vă poate ajuta să fiți și mai motivați să gândiți pozitiv în mod constant. Iată câteva beneficii pentru gândirea pozitivă:
 • Creșterea speranței de viață
 • Indici minori de depresie și suferință
 • Rezistență mai mare la răcelile obișnuite
 • Îmbunătățirea bunăstării mentale și fizice
 • Îmbunătățirea abilităților de a face față problemelor în momentele de stres
 • O abilitate mai naturală de a construi relații și de a întări legăturile
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 3
  3
  Scrieți un jurnal pentru a vă capta gândurile. Înregistrarea gândurilor vă va permite să vă retrageți și să evaluați modelele gândurilor. Scrieți gândurile și sentimentele și încercați să identificați orice declanșatoare care generează gânduri pozitive sau negative. Având doar douăzeci de minute pentru a vă urma modelul de gânduri la sfârșitul fiecărei zile, poate fi o modalitate valoroasă de a vă identifica gândurile negative și de a veni cu un plan de a le transforma în cele pozitive.
 • Jurnalul dvs. poate avea formatul dorit. Dacă nu doriți să scrieți paragrafe minuțioase și lungi, puteți face o listă cu cele mai frecvente cinci gânduri negative și pozitive pe care le-ați avut în acea zi.
 • Asigurați-vă că vă acordați timp și posibilitatea de a evalua informațiile din jurnalul dumneavoastră și de a le reflecta asupra lor. Dacă scrieți în fiecare zi, vă puteți reflecta la sfârșitul fiecărei săptămâni.
 • Partea 2
  Combateți gândurile negative

  Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 4
  1
  Identificați gândurile dvs. automate negative. Pentru a schimba gândurile negative care te împiedică să ai o viziune pozitivă, va trebui să fii mai conștient de "gândurile tale negative automate". Când le recunoașteți, le puteți provoca și a le scoate din minte.
  • Un exemplu de gândire automată negativă este atunci când auziți că în curând va trebui să faceți un examen și să credeți că "sunt de natură să dezaprobesc". Gândul este automat, deoarece este reacția inițială de a auzi că veți avea un examen.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 5
  2
  Provocați-vă gândurile negative. Chiar dacă ați petrecut majoritatea din viața dvs. gândindu-vă negativ, nu trebuie să rămâneți negativ. Când aveți un gând negativ, în special un gând negativ automat, opriți și evaluați dacă gândul este adevărat sau drept.
 • O modalitate de a contesta gândurile negative trebuie să fie obiectivă. Scrieți gândul negativ și gândiți-vă cum ați răspunde dacă altcineva ți-a spus acest gând. Este posibil să puteți respinge în mod obiectiv negativitatea altei persoane, chiar dacă pare dificil să faceți acest lucru în cazul dvs.
 • De exemplu, este posibil să aveți un gând negativ: "Întotdeauna am respins examenele". Este puțin probabil să fiți încă la școală dacă dezaprobați întotdeauna examenele. Consultați-vă înregistrările sau notele anterioare și găsiți examene care au un grad de trecere - acestea provocă gândirea negativă. Puteți chiar să descoperiți că aveți examene în care ați obținut un A sau un B, ceea ce va confirma în continuare că negativitatea dvs. este exagerată.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 6
  3
  Înlocuiți gândurile negative cu gânduri pozitive. Când începeți să vă simțiți încrezători că puteți identifica și provoca gânduri negative, veți fi gata să alegeți în mod activ și să înlocuiți gândurile negative cu gânduri pozitive. Acest lucru nu înseamnă că totul din viața ta va fi întotdeauna pozitiv - este normal să ai o varietate de emoții. Cu toate acestea, vă puteți strădui să înlocuiți modelele de gândire zilnice care sunt inutile cu gândurile care vă ajută să vă dezvoltați.
 • De exemplu, dacă credeți că probabil că nu vă place testul, opriți-vă. Ați identificat deja gândirea ca negativă și ați evaluat precizia. Încercați acum să o înlocuiți cu gândire pozitivă. Gândirea pozitivă nu trebuie să fie orbește optimistă, cum ar fi "Voi primi cu siguranță un test 100, chiar dacă nu studiez". Poate fi ceva la fel de simplu ca "Voi avea ceva timp să studiez și să mă pregătesc, ca să pot face tot posibilul pentru test".
 • Utilizați puterea întrebărilor. Când întrebi creierul o întrebare, acesta tinde să găsească răspunsul pentru tine. Dacă vă întrebați: "De ce viața este atât de groaznică?", Creierul dvs. va încerca să vă răspundă. Același lucru este valabil dacă vă întrebați: "Cum am avut norocul?" Puneți-vă întrebări care vă atrag atenția asupra gândurilor pozitive.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 7
  4
  Reduceți influențele externe care stimulează negativitatea dvs. Vă puteți da seama că anumite tipuri de muzică sau jocuri video sau filme violente influențează atitudinea dvs. generală. Încercați să reduceți expunerea la stimuli stresanți sau violenți și petreceți mai mult timp ascultând muzică relaxantă sau citit. Muzica îți aduce mintea într-un mod foarte bun și cărțile care se ocupă de gândirea pozitivă vă pot oferi sfaturi bune pentru a fi o persoană mai fericită.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 8
  5
  Evitați gândirea polarizată. În acest tip de gândire, cunoscut și sub numele de "tot sau nimic", tot ceea ce întâlniți este ceva sau Nu este - nu există alte opțiuni. Acest lucru poate face ca oamenii să simtă că trebuie să facă ceva perfect, altfel este mai bine să nu faceți nimic.
 • Pentru a evita acest tip de gândire, acceptați diferitele opțiuni ale vieții. În loc să vă gândiți doar la două rezultate (unul pozitiv și unul negativ), faceți o listă cu toate rezultatele posibile care se află între aceste două opțiuni, pentru a realiza că lucrurile nu sunt la fel de teribile cum arată.
 • De exemplu, dacă veți avea în curând un examen și nu știți prea multe despre subiectul pe care îl va acoperi, ați putea fi tentați să nu faceți examenul sau studiul deloc, așa că dacă nu aprobați, este pentru că nici nu ați încercat. Cu toate acestea, acest lucru ignoră faptul că este posibil să faceți mai bine dacă vă petreceți mai mult timp pregătindu-vă pentru examen.
 • De asemenea, trebuie să evitați să credeți că singurele rezultate când faceți testul sunt obținerea unui A sau a unui F. Există multe "alte opțiuni" între A și F.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 9
  6
  Evitați "personalizarea" Personalizarea este presupunerea că ești de vină pentru tot ceea ce nu merge bine. Dacă credeți așa într-un mod exagerat, puteți deveni paranoic și credeți că nimeni nu vă place sau că nu vrea să petreacă timp cu voi și că orice mișcare mică pe care o faceți va dezamăgi pe cineva.
 • Cineva care personalizează poate să creadă că "Betty nu mi-a zâmbit azi dimineață. Probabil că am făcut ceva care a deranjat-o. Cu toate acestea, este mai probabil ca Betty să fi avut o zi proastă și că starea ei de spirit nu are nimic de-a face cu tine.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv pasul 10
  7
  Evitați "gândirea filtrată" Acest lucru se întâmplă când alegeți să ascultați doar partea negativă a unei situații. Cele mai multe situații au elemente bune și rele și este util să le recunoaștem pe amândouă. Dacă credeți în acest fel, nu veți vedea niciodată partea pozitivă a oricărei situații.
 • De exemplu, puteți să faceți un test și să obțineți un C, împreună cu comentariile profesorului dvs., indicând faptul că performanța dvs. sa îmbunătățit mult în comparație cu ultimul test. Filtrarea vă poate face să vă gândiți doar la negativul despre C și să ignorați faptul că ați prezentat îmbunătățiri.


 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 11
  8
  Evitați "catastrofizarea". Acest lucru se întâmplă atunci când presupuneți că se va întâmpla cel mai grav scenariu posibil. Catastrofizarea este adesea legată de anxietatea de a face ceva greșit. Puteți lupta împotriva catastrofizării prin a fi realist cu privire la posibilele rezultate ale unei situații.
 • De exemplu, ați putea crede că veți dezaproba un examen pentru care ați studiat. O persoană care dezastrează va spori această nesiguranță și apoi va presupune că va dezaproba subiectul, va trebui să părăsească universitatea, va fi șomer și va depinde de bunăstarea publică. Dacă sunteți realist cu rezultatele negative, veți realiza că, chiar dacă dezaprobați un examen, este puțin probabil că veți dezaproba subiectul și că va trebui să părăsiți universitatea.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 12
  9
  Vizitați un loc liniștit. Ar putea fi util să scăpați atunci când trebuie să vă schimbați atitudinea. Mulți oameni consideră că petrecerea timpului în aer liber îmbunătățește starea lor de spirit.
 • Dacă centrul dvs. de lucru are un spațiu în aer liber care are bănci sau mese de picnic, faceți o clipă pentru a ieși și a vă împrospăta.
 • Dacă nu puteți vizita un loc liniștit fizic, încercați să meditați și să vizitați în minte un loc în aer liber care este plăcut și are o vreme perfectă.
 • Partea 3
  Traieste o viata optimista

  Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 13
  1
  Acordați-vă timp să vă schimbați. Dezvoltarea unei viziuni pozitive este, de fapt, dezvoltarea unei abilități. Ca și în cazul altor aptitudini, aveți nevoie de timp pentru a-l stăpâni și vă cere să vă folosiți de mementouri și practici subtile care vă împiedică să gândiți negativ.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 14
  2
  Fii pozitiv fizic. Dacă vă schimbați obiceiurile fizice sau fizice, mintea voastră va fi cea mai apropiată de schimbare. Pentru a vă simți mai fericit în general, vă concentrați pe corpul dumneavoastră într-un mod pozitiv. Practicați o bună poziție, ridicați-vă drept și țineți umerii în jos și înapoi. Dacă cădeți, vă veți simți mai negativ. Zâmbiți mai des Zâmbind la alți oameni, nu numai că veți obține un zâmbet înapoi, acest lucru va convinge și corpul dumneavoastră că sunteți mai fericiți.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 15
  3
  Practicați o stare de conștiință. A fi mai conștient de acțiunile și de viața voastră vă va face să vă simțiți mai fericiți. Când vă ocupați doar de activitățile dvs. zilnice mecanic, cum ar fi un robot, este posibil să uitați să căutați bucuria care se află în lucrurile de zi cu zi. Prin exercitarea unei stări de conștiență asupra mediului înconjurător, a opțiunilor și a activităților dvs. zilnice, veți obține un control mai mare asupra vieții și a fericirii voastre.
 • Luați în considerare meditația pentru a vă concentra și a învăța să vă concentrați excelent. Meditând în fiecare zi de la 10 la 20 de minute la un moment convenabil pentru tine, poți spori percepția asupra ta și a prezentului, care te ajută să lupți cu gândirea rea ​​cu o mai mare conștiință.
 • Luați o clasă de yoga Yoga vă poate ajuta, de asemenea, să aveți o mai mare conștientizare a lumii când veniți în contact cu respirația.
 • Opriți-vă pentru a respira adânc și a vă odihni mintea pentru câteva momente vă poate face să vă simțiți mai fericiți.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 16
  4
  Explorați partea creatoare Dacă nu ați avut ocazia să explorați partea creativă, acesta este timpul. Dacă ai timp să faci ceva artistic și să lucrezi cu mâinile sau să-ți explorezi gândurile cele mai profunde, poți face minuni cu abilitatea ta de a gândi inovativ și, prin urmare, gândi pozitiv. Chiar dacă considerați că nu aveți o dispoziție naturală pentru creativitate, există multe modalități prin care vă puteți exprima pentru a deveni mai pozitivă.
 • Luați o cursă pentru a învăța ceva pe care nu l-ați mai întâlnit: luați în considerare clasele în ceramică, pictură, colaj și materiale mixte, poezie sau tâmplărie.
 • Încercați să învățați o nouă abilitate, cum ar fi tricotarea, croșetarea, coaserea sau broderia. Magazinele de artizanat și tutorialele pe Internet sunt resurse excelente pentru începătorii care nu doresc să participe la o clasă.
 • Scribble sau trageți în fiecare zi o schiță. Încercați să revizuiți vechile desene și să le transformați în ceva nou.
 • Fii scriitor creativ. Încercați să scrieți o poezie, o scurtă poveste sau chiar un roman. Puteți chiar să vă recitiți poezia într-o noapte microfon deschisă.
 • Încercați un joc de rol prin îmbrăcarea ca personaj favorit de televiziune sau carte de benzi desenate sau încercați să obțineți un rol într-un joc de teatru comunitar.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 17
  5
  Înconjurați-vă cu oameni pozitivi. Oamenii din jurul nostru tind să ne influențeze. Dacă percepeți că oamenii din jurul dvs. sunt, de obicei, negativi, vă înconjurați cu mai mulți oameni pozitivi. Acest lucru vă va alimenta propria gândire pozitivă. Dacă aveți o rudă apropiată sau un partener care este constant negativ, încurajați-l să vă îmbarce în călătoria spre gândire pozitivă.
 • Evitați oamenii care vă atrage energia și motivația. Dacă nu puteți sau nu doriți să le evitați, învățați să nu vă lăsați să vă descurajeze și să aveți o scurtă interacțiune cu ei.
 • Evitați să ieșiți cu cineva care are o viziune negativă. Dacă sunteți deja vulnerabili la gânduri negative, veți cădea într-o capcană. Cu toate acestea, dacă ați ajuns într-o relație cu cineva care are dificultăți în gândirea pozitivă, mergerea la terapie împreună poate fi cea mai bună opțiune.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv la pasul 18
  6
  Căutați scopuri semnificative. Oricare ar fi scopul tău, trebuie să rămâi ocupat pentru a-l atinge și trebuie să crezi în scopul pe care l-ai stabilit pentru tine. Când ați ajuns la primul dvs. obiectiv, veți fi inspirați să continuați cu celelalte obiective, precum și să stabiliți noi obiective în viață. Cu fiecare obiectiv pe care îl atingi, indiferent de cât de mic, vei câștiga încredere și stima de sine va crește, generând o gândire mai pozitivă în viața ta.
 • Sustinând să-ți atingi obiectivele, chiar dacă faci doar pași mici, te poți face să te simți mai fericit.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pozitiv Pasul 19
  7
  Nu uitați să vă distrați Persoanele care se distrează adesea în viața lor tind să fie mai fericite și mai pozitive, deoarece nu toate sunt lucruri enervante și monotonie nesfârșită. Distracția vă oferă o pauză de la munca și provocările dificile. Amintiți-vă că distracția nu este aceeași pentru toată lumea, deci este probabil că trebuie să vă petreceți puțin timp în căutarea unei activități pe care o considerați distractivă.
 • Luați întotdeauna ceva timp să râdeți. Ieșiți cu prietenii care vă fac să râdeți, să mergeți la un club de comedie sau să urmăriți un film amuzant. Va fi dificil să gândiți negativ când vă distrați.
 • sfaturi

  • "Gândirea pozitivă atrage mai multă gândire pozitivă" în același mod în care "negativitatea atrage mai multă negativitate". Dacă sunteți amabili, drăguți și ajutați cu oameni, vă puteți aștepta să fiți tratați în același mod. Pe de altă parte, dacă sunteți nepoliticos, nu aveți maniere bune și sunteți neplăcuți cu oamenii, ei nu vă vor respecta și vă vor evita din cauza atitudinii tale neplăcute sau deznădăjduite.
  • Nu puteți controla întotdeauna evenimentele din viața voastră, dar puteți controla ceea ce alegeți să gândiți și să simțiți despre ele. Puteți alege să vedeți lucrurile în mod pozitiv sau altfel. Tu decizi
  • Mențineți o stare fizică bună și mâncați o dietă sănătoasă. Acestea sunt baze importante pentru o viziune pozitivă, este mult mai dificil să vă simțiți pozitivi atunci când vă aflați în stare proastă sau în stare fizică precară.
  • Râzi de multe ori. Râsul și emoțiile pozitive generate de comedie, divertisment și activități distractive și fericite reprezintă o parte importantă a menținerii unei dispoziții bune. Așa e, e bine să râzi în momente adverse, uneori umorul este ceea ce ai nevoie pentru a începe să rezolvi lucrurile.
  • Dacă simțiți că ziua ta a fost rea, gândiți-vă la lucrurile bune care s-au întâmplat în acea zi, gândiți-vă cât de mai rău ar fi putut fi lucrurile. Veți fi surprinși de cât de bine vă poate arăta ziua când vă uitați în acest fel.
  • A avea un sentiment de control asupra vieții tale este o parte importantă a gândirii cu viziune pozitivă.

  avertismente

  • Anxietatea și depresia sunt condiții reale care necesită tratament. Acestea nu ar trebui comparate cu gândirea generică negativă - totuși, o astfel de gândire poate face parte din ceea ce cauzează sau prelungește anxietatea sau depresia. Adresați imediat asistență medicală pentru a trata aceste boli mintale. Cu cât mai repede căutați ajutorul, cu atât mai repede vă puteți relua viața și vă puteți simți din nou întregi.
  • Dacă aveți gânduri de sinucidere, căutați imediat ajutor. Nu numai că viața merită să trăiască, ci meritați să o trăiți pe deplin. Există mulți oameni care sunt gata să vă ajute când vă simțiți disperați și aveți dificultăți.
  • Uneori, îngrijorarea față de trecut sau viitor împiedică gândirea pozitivă. Dacă ați fost blocați în trecut și lăsați tristețea sau experiențele negative ale trecutului să vă controleze experiențele actuale, învățați să acceptați ceea ce sa întâmplat fără a lăsa să vă afecteze viziunea și modul de gândire actual. Dacă vă concentrați în totalitate pe viitor în loc de prezent, încercați să vă îngrijorați mai puțin despre ceea ce va veni și să începeți să trăiți mai mult în prezent.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accepți și să trăiești cu dureri croniceCum să accepți și să trăiești cu dureri cronice
  Cum să înveți să nu te întorci în trecutCum să înveți să nu te întorci în trecut
  Cum de a crește vibrațiile corpuluiCum de a crește vibrațiile corpului
  Cum să schimbați modelele de gândire negativăCum să schimbați modelele de gândire negativă
  Cum să controlați gândurile negativeCum să controlați gândurile negative
  Cum să dezvolți o gândire pozitivăCum să dezvolți o gândire pozitivă
  Cum să dezvolți o atitudine pozitivăCum să dezvolți o atitudine pozitivă
  Cum să dezvolți o atitudine pozitivă față de viațăCum să dezvolți o atitudine pozitivă față de viață
  Cum să găsești fericirea în tineCum să găsești fericirea în tine
  Cum să vă antrenați creierul pentru a fi mai optimistCum să vă antrenați creierul pentru a fi mai optimist
  » » Cum să gândești pozitiv

  © 2011—2020 ertare.com