Cum să te gândești singur

Când acceptați tot ce vă spun fără ezitare, deschideți ușa pentru a fi manipulată. Dacă vrei evita sa fii marioneta altcuiva

, urmați acești pași.

pași

Imaginea intitulată Gândiți-vă pentru dvs. Pasul 01
1
Puneți întrebări, în special întrebarea "De ce?". Cereți tuturor (nu doar așa-numiții experți) și încercați să răspundeți și la propriile întrebări. Când primiți un răspuns, încercați să vă gândiți la excepții și apoi să vă întrebați de ce există. Nu fiți niciodată mulțumiți până nu primiți un răspuns care are foarte puține excepții.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pentru Dvs. Pasul 02
  2
  Căutați motive egoiste. Unii oameni se vor simți foarte supărați și chiar ar fi ofensat acele întrebări pe care le acceptă fără ezitare. Ori de câte ori oamenii doresc să vă gândiți într-un anumit fel, este pentru că le aduce beneficii într-un fel. Dar acest beneficiu nu este întotdeauna evident sau direct.
 • Oamenii doresc să adoptați punctul lor de vedere pentru că îi face să se simtă mai confortabil și mai sigur (o mulțime de securitate).
 • Convingerile oamenilor le fac mai ușor simt ca oameni buni. Acești oameni nu doresc să contestați acele credințe, deoarece ar fi ca și cum le-ați provocat personal. Se pare că vă pun la îndoială "o persoană bună".
 • Adesea, oamenii încearcă să vă asigure cel mai bun interes și într-adevăr doriți să fiți de acord cu credințele lor, fără a evalua mai bine pretențiile lor.
 • Oamenii doresc doar să-i vezi ca fiind de încredere și ca o autoritate, așa că se implică personal atunci când crezi lucrurile pe care le spun sau nu. De aceea o iau personal dacă nu le crezi în mod automat.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pentru dvs. Pasul 03
  3
  Opriți plăcerea oamenilor. Oamenii care nu cred că sunt deseori frică de a nu fi de acord cu ceilalți și cu ceilalți "crea probleme". Un libertător, pe de altă parte, își bazează stima de sine pe ceva diferit de ceea ce cred oamenii despre el. Acești oameni ar putea experimenta în continuare respingerea, disconfortul și suferința, dar ei vor persista în gândirea pentru sine.
 • În cazurile în care cineva spune "el vrea doar cel mai bun pentru tine"Poate că te poate acuza de neîncredere și asta te poate face să te simți vinovat. Cu toate acestea, rețineți că cineva care îi pasă cu adevărat despre tine fi dispus să explice cu răbdare punctul său de vedere și de ce simt în acest fel și vă permit să vă decideți dacă dovezile sunt suficiente pentru tine.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pentru dvs. Pasul 04
  4
  Provocați-vă Ce vreau să fac? De ce să fac asta? Ce aș obține dacă o fac? Ce pot să fac nu fac asta? Puneți aceste întrebări. De exemplu, dacă sunteți baiat, provocați-vă: mă provoc să invit pe fată în clasa mea.
 • De ce? Mă va salva toată frustrarea pe care o am acum.
 • De ce nu? M-aș simți stânjenită în fața ei sau a altor persoane dacă mă respinge. Știu exact ce vor crede ei? Ei bine, dacă cineva a invitat o fată în fața mea, cum aș simți? Probabil că m-aș simți mai bine cu băiatul acela: "el este îndrăzneț". Și m-ar deranja? Nu. Poate fi. Chiar dacă gândesc așa, ar trebui să-mi pese? Ce aș obține dacă mă îngrijorează ce cred ei?
 • Ce s-ar întâmpla dacă spune ea "da" să ieși cu mine? M-aș simți mult mai bine și mai sigur. Mi-ar lua o întâlnire, de securitate și distracție pentru a întâlni o persoană nouă.
 • Dacă nu am făcut-o? Aceeași viață și aceeași rutină. Dar cel puțin am încercat să vorbesc cu el.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pentru dvs. Pasul 05
  5
  Faceți cercetările. Evaluează pretențiile altora. Veți fi surprins de frecvența cu care veți găsi multe dovezi pentru a contrazice pretențiile altora. Unii oameni chiar eliberează dezinformarea și niciodată nu se îndoiesc de acuratețea sau adevărul a ceea ce spun ei. Utilizați Google sau mergeți la bibliotecă și căutați informații care să dovedească sau să respingă declarațiile pe care le-ați făcut. Ține minte unde ai primit "evidență". Rețineți că numai pentru că ați văzut-o într-o carte sau pe internet, asta nu este adevărat. Multe site-uri frecvent privit ca o sursă de cunoaștere (Wikipedia este un bun exemplu în acest sens), de fapt, poate fi editată de absolut toată lumea, care pot să apară informații false insera (cunoscut sub numele de "wiki-sărare").


 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pentru dvs. Pasul 06
  6
  Decideți dacă spuneți ce credeți. Gândirea pentru tine este un lucru - exprimându-ți gândurile este altceva. Dacă concluziile dvs. nu se potrivesc cu cele ale altora, le puteți păstra pentru dvs. sau puteți prezenta propriul punct de vedere. Rețineți că este posibil ca acest lucru să ducă la discuții incitante (citiți cele de mai sus).
 • Odată ce găsiți dovezile, într-un fel sau altul, puteți spune ce gândiți. "Da, știi? După ultima oară când am vorbit, am fost foarte interesat și am aflat. Este uimitor, nu-i așa, greu de crezut, dar adevărat!". Sau, în schimb, puteți spune: "Știu că sună incredibil și regret izbucni balon, pentru că e distractiv să creadă că ar putea fi adevărat, dar m-am uitat și se pare că nu este adevărat. Mă simt rău că sunt purtător de veste proastă, dar nu cred că este adevărat. Puteți să examinați (unde ați găsit dovezile dvs. împotriva) și să vă vedeți singuri".
 • Dacă preferați să evitați discuțiile și dezbaterile, folosiți unele manevre evazive. Modificați subiectul, găsiți un motiv pentru a pleca sau doar a spune "Chiar nu vreau să vorbesc despre asta acum".
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pentru dvs. Pasul 07
  7
  Fii umil. Când dați vestea că prietenul dvs. dezvăluie o poveste falsă, faceți-o cu umilință și compasiune. Nu intrați cu brațele și mândriți de voi pentru discreditarea unui mit. Poți să vezi alții pentru un moment, dar pentru prietenul tău arăți ca un cretin.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă pentru dvs. Pasul 08
  8
  Trăiți în afara zonei de confort. Unii oameni nu numai să fie deranjat de refuzul dvs. de a lua declarațiile sale la valoarea nominală, dar, de asemenea, să învețe să pună la îndoială propriile presupuneri și care pot face să vă simțiți pierdut și confuz, cum ar fi mersul pe jos într-o cameră întunecată. Este nevoie de curaj pentru a face față incertitudinii. Fii curajos.
 • Image title Gândiți-vă pentru dvs. Pasul 09
  9
  Fii atent cu paralizia prin analiză. Când gândești singur, îți asumi toată responsabilitatea vieții tale și a acțiunilor tale, din moment ce nu poți spune că ai încredere în opinia altcuiva. Acest lucru poate fi foarte stresant și poate duce la o nesiguranță excesivă. Amintiți-vă că gândirea pentru voi înșivă nu înseamnă să fiți în siguranță. Aceasta înseamnă să luați decizii pe baza propriei analize, mai degrabă decât a altora. Va exista întotdeauna un anumit grad de incertitudine, oricare ar fi, că trebuie să învățați să acceptați și să vă înfruntați.
 • sfaturi

  • Fii puternic Amintiți-vă că sunteți cei mai buni pentru cine sunteți.
  • În fundal, gândirea pentru tine necesită fii umil și spune "Chiar nu știu. De aceea vă întreb".
  • Fi neobosit curios și sincer despre îndoieli. Menținerea unui răspuns negativ elimină deloc orice speranță de gândire.

  avertismente

  • Dacă decizia dvs. a fost întotdeauna greșită, nu vă subestimați. Încercați să învățați și să vă îmbunătățiți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să jucați întrebările și răspunsurileCum să jucați întrebările și răspunsurile
  Cum să joci adevărat sau provocareCum să joci adevărat sau provocare
  Cum să încurajezi copiii să pună întrebăriCum să încurajezi copiii să pună întrebări
  Cum să înțelegeți persoanele cărora le place să folosească scuteceCum să înțelegeți persoanele cărora le place să folosească scutece
  Cum să dai un răspuns unui băiat când te invită să ieșiCum să dai un răspuns unui băiat când te invită să ieși
  Cum să nu mai spun că nu știuCum să nu mai spun că nu știu
  Cum să discutați cu persoana care vă place cu ușurință și fără ezitareCum să discutați cu persoana care vă place cu ușurință și fără ezitare
  Cum să ghiciți răspunsul corect într-un examenCum să ghiciți răspunsul corect într-un examen
  Cum să răspundă la întrebări dificile într-un interviuCum să răspundă la întrebări dificile într-un interviu
  Cum să conduci o discuțieCum să conduci o discuție
  » » Cum să te gândești singur

  © 2011—2020 ertare.com