Cum să gândești logic

V-ați dorit vreodată să aveți abilitatea de a rezolva problemele într-un mod eficient și simplu? Dacă da, ați putea dori să vă îmbunătățiți modelele de gândire pentru a fi o persoană mai logică. Din performanța exercițiilor mintale, recunoașterea gândurilor iraționale și schimbările în stilul de viață, există multe modalități de a învăța să gândești într-un mod mai logic.

pași

Metoda 1
Fă-ți mintea

Imaginea intitulată Citiți o hartă Pasul 8
1
Testați-vă amintirile. Creierul tău, ca orice altă parte a corpului tău, mai bine cu exercițiul fizic. O modalitate excelentă de ao exercita este prin exercitarea memoriei. De-a lungul zilei, determinați câte detalii despre un anumit moment, listă sau sarcină vă puteți aminti.
 • Încercați să memorați lucrurile mici în fiecare zi. Scrieți o listă de cumpărături și memorează-o. Memorați un pasaj mic dintr-o poezie sau carte, așteptați o oră și determinați tot ce vă puteți aminti.
 • Desenați o hartă de memorie. Desenați o hartă care arată drumul de la casa la muncă, un magazin, casa unui prieten sau alt loc unde mergeți de obicei.
 • Acordați atenție detaliilor mici. Efectuarea unui efort conștient de a observa lucrurile aparent irelevante poate fi un instrument imens pentru a vă ajuta să vă gândiți mai logic. Observi că noua hârtie tăiată în mâna prietenului tău? Contezi pașii de la școală sau de la universitate? Căutați erori de scriere în texte? Dacă răspunsul la aceste întrebări este negativ, ar fi un moment bun pentru a începe. Cu cât practici mai mult, cu atât vei avea mai multă minte. Cu timpul, veți deveni un gânditor mai critic.
 • Imaginea intitulă Faceți puzzle-uri încrucișate Pasul 4
  2
  Rezolvați cuvinte încrucișate. Beneficiați că vă aduceți în minte cuvântul cheie de cuvinte încrucișate este dovedit. Puzzle-urile cu cuvinte încrucișate te forțează să-ți iei creierul puțin peste capabilitățile sale, ceea ce are ca rezultat regenerarea celulelor creierului. Aceasta crește puterea totală a creierului și poate promova o gândire mai sănătoasă și mai logică. Achiziționați o carte de cuvinte încrucișate într-o librărie locală sau rezolvați în fiecare dimineață pe cei care vin în ziar.
 • Imaginea intitulată Construiește un gând de gândire pozitivă Pasul 9
  3
  Aflați un nou talent Învățarea de noi competențe necesită o mulțime de gândire logică. Din dezvoltarea de strategii care vă permit să învățați să îndepliniți sarcini dificile, folosiți logica și strategia pentru a dobândi noi abilități. Încercați să faceți câteva dintre următoarele activități pentru a vă îmbunătăți abilitățile de gândire logică:
 • învățați să jucați instrumente
 • învață să desenezi sau să pictezi
 • aflați o limbă străină
 • învăța să gătești
 • Imaginea intitulată Copii fără prieteni Pasul 30
  4
  Socializeaza. Învățarea de la ceilalți este o formă de exercițiu mental. Conexiunile sociale și prieteniile își hrănesc creierul și îi încurajează pe oameni să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor. Adesea, încercați să petreceți timp cu prietenii apropiați și cu familia. Participați la evenimente sociale și considerați-i oportunitatea de a întâlni oameni noi. Acest lucru poate fi dificil dacă sunteți o persoană timidă sau introvertită, dar forțându-vă să atingeți riscurile la nivel social vă poate îmbunătăți capacitatea de a gândi logic.
 • Metoda 2
  Recunoașteți iraționalitatea

  Imagine cu denumirea Be Brave Pasul 22
  1
  Recunoașteți modul în care credeți că este catastrofic. Mulți oameni, în special în scenarii extrem de stresante, tind să se gândească catastrofală. Aceasta înseamnă că își asumă cel mai rău rezultat posibil al unui anumit eveniment. Încercați să recunoașteți momentul în care vă apropiați de o situație cu o mentalitate catastrofică.
  • Catastrofismul are multe forme. De exemplu, să presupunem că șeful tău ți-a trimis un e-mail care ți-a spus să contribui mai mult la întâlnirile de lucru. Dacă aveți tendința de a vă gândi catastrofic, vă puteți considera că munca dvs. este în pericol, că șeful dvs. consideră că sunteți un lucrător rău, că veți fi concediat și că veți ajunge șomeri și că prietenii și familia dvs. vă vor considera inferiori. Dacă observați că aceste gânduri apar fără să se oprească în interiorul vostru, respirați adânc și încercați să gândiți logic. În acest exemplu, ați putea crede următoarele: "Slujba șefului meu este să-mi fac comentarii constructive. El vrea doar să mă împingă să fac tot ce pot, în plus, oricine primește critici din când în când. Este o parte normală a vieții. "
  • Minimizarea situațiilor este o formă de catastrofism în care vă ignorați succesele și calitățile bune și nu vedeți aspectul negativ din viața altor oameni. S-ar putea să credeți că unii oameni au totul, că sunt perfecți și de succes și atunci, când înțelegeți că au defecte de un fel, le considerați nereușite. Ați putea să faceți acest lucru și dumneavoastră, adică credeți că sunteți cea mai de succes persoană din lume și, după un mic eșec, vă considerați un eșec extraordinar. Încercați să recunoașteți aceste modele de gândire ca fiind defecte și să recunoașteți faptul că fiecare are calități bune și rele.
 • Imaginea intitulată Întoarce o fată atunci când tu`re Only Friends Step 13
  2
  Evitați gândurile de auto-îmbogățire. Având o idee ireal de superioritate este la fel de rău ca catastrofism. Dacă credeți că sunteți persoana cea mai importantă din birou sau cel mai talentat student dintr-o clasă, probabil că nu vă gândiți clar.
 • Toate oferă o contribuție importantă într-o companie, școală, organizație și domeniu. Având o idee de grandiozitate nu este numai neplacută, ea poate, de asemenea, să vă provoace împiedicări atât la locul de muncă, cât și în viața personală. Prin urmare, este important să fiți conștienți de dvs. astfel încât să puteți reglementa modul în care interacționați cu ceilalți. Încercați să combateți senzația de grandiozitate, amintiți-vă că, deși este important să vă simțiți bine despre voi, trebuie să recunoașteți efortul și contribuțiile altora.
 • Personalizarea este o formă de autogenerare în care credeți că evenimente care au foarte puține relații cu voi în orice fel apar datorită prezenței dvs., fie pentru bine, fie pentru rău. Dacă un co-lucrător vorbește cu o persoană atractivă în birou, puteți presupune că încearcă să te geluleze. Dacă același coleg nu poate merge la petrecerea de naștere, puteți presupune că are o pizdă secretă atunci când, de fapt, el are pur și simplu alte lucruri de făcut. Dacă îți dai seama că intri în personalizare, încearcă să-ți amintești că viața altor oameni este la fel de agitată ca a ta. Probabil că au puțin timp să ia decizii cu privire la tine, pentru bine sau pentru mai rău.
 • Imaginea intitulată Make the People Think You Confident Pasul 16
  3


  Țineți minte gândirea magică. Gândirea ghicitoare nu este ceva exclusiv pentru copii. Uneori, adulții se gândesc și superstițios, mai ales în fața unui eveniment traumatic. Oamenii cred că participarea la un anumit tip de ritual, cum ar fi dorința sau gândurile pozitive, poate avea un impact asupra unei anumite situații. Încearcă să-ți amintești că, deși este dureros să recunoaștem, există multe situații în care avem puțin control sau nu controlam deloc.
 • Imagine cu denumirea Be Brave Pasul 6
  4
  Fiți atenți la salturile logice. Salturile logice sunt salturi în proces în care faceți ipoteze despre oameni sau situații care nu se bazează pe realitate. Oamenii fac salturi logice tot timpul fără să-și dea seama.
 • De exemplu, în cazul în care un casier acționează abuziv asupra dvs., ați putea crede că "Pariez că nu vă place aspectul meu, greutatea mea, îmbrăcămintea mea etc.", când în realitate nu aveți nicio idee despre ce gândiți.
 • Oamenii tind de asemenea să presupună că cineva va cunoaște prin natura lor ceea ce gândesc, ceea ce poate duce la confuzie. De exemplu, s-ar putea să presupuiți că colegul tău de cameră știe că vrei să-l iei pe câinele tău pentru o plimbare pentru că vei întârzia acasă, dar dacă nu-i spui, poate că nu-l va da seama. Încercați să fiți conștienți de salturile dvs. logice în viața de zi cu zi și să realizați momentele în care le aveți.
 • Imagine intitulată Scapa de gânduri rele Pasul 2
  5
  Recunoașteți toate judecățile radicale. Aceste tipuri de judecăți sunt o formă comună de gândire irațională. Oamenii nu pot vedea lucrurile dintr-o perspectivă intermediară și, dimpotrivă, văd situațiile, oamenii și rezultatele ca fiind complet pozitive sau negative. De exemplu, ați putea crede că ești un eșec complet dacă spui un cuvânt într-un e-mail fără să recunoști că mesajul tău a fost transmis corect și nimeni nu a comentat această eroare. Încercați să acceptați faptul că majoritatea lucrurilor din viață nu sunt complet pozitive sau negative.
 • Metoda 3
  Modificați-vă stilul de viață

  Imaginea intitulată Urmați cerințele dietetice pentru un pas anemic 4
  1
  Mănâncă alimente bune pentru creier. Alimentele pe care le consumați pot avea un efect considerabil asupra capacității creierului. Alegeți o dietă sănătoasă bogată în nutrienți pentru creier.
  • O dieta mediteraneană vă poate crește capacitatea creierului. Aceasta dieta include in principal fructe si legume proaspete, leguminoase, grasimi sanatoase si peste. Printre grăsimile sănătoase se numără grăsimile mononesaturate, care se găsesc în alimente precum pește, avocado, ulei de măsline și ulei de canola. Efectuarea acestui tip de dietă vă poate ajuta să vă măriți capacitatea totală a creierului.
  • Spanacul este un aliment care oferă o mare energie creierului. Manancarea a trei sau mai multe portii de spanac sau alte legume cu frunze verzi, cum ar fi zilnic, va întârzia deteriorarea mentală și va crește funcția creierului în general.
  • Reduceți consumul de anumite alimente care vă pot încetini creierul și mintea. Zaharurile simple, cum ar fi zahărul de masă și zahărul blond, precum și îndulcitorii siropoși, cum ar fi siropul de porumb cu fructoză mare, pot avea un efect dăunător asupra creierului. Grasimile saturate și trans, care se găsesc în carnea roșie și produsele lactate, pot avea un efect negativ asupra capacității dvs. mintale, precum și asupra stării generale de sănătate. Făină îmbogățită, albită sau rafinată găsită în pâinea albă, orezul alb și pastele albe pot afecta negativ creierul.
 • Imagine cu denumirea Fall Sleep Fast Step 8
  2
  Îmbunătățiți programul de somn. A dormi în mod regulat timp de 7 sau 8 ore în fiecare noapte poate crește capacitatea creierului și a promova gândirea logică. Pentru a vă îmbunătăți programul de somn, stabiliți un timp fix pentru a dormi și a vă trezi de la care nu puteți să vă abateți, chiar și în timpul weekend-urilor. Plecați de pe ecranele electronice cu puțin timp înainte de culcare. Nu mâncați alimente grele prea târziu pe timp de noapte și într-adevăr concentrați-vă pe o activitate relaxantă, cum ar fi citirea, orele înainte de culcare.
 • Imaginea intitulată Meditația respirației practice (Anapanasati) Pasul 3
  3
  Respira. Respiratia mareste capacitatea creierului prin cresterea fluxului de oxigen catre creier. Exersați exerciții profunde de respirație dimineața și înainte de a dormi. De asemenea, practica yoga, meditația, pilates și alte activități care se concentrează pe modele de respirație sănătoase.
 • Imagine intitulată Condiția corpului tău de a avea nevoie de mai puțin somn Pasul 1
  4
  Exercițiu de multe ori. Exercițiul fizic are un efect profund asupra abilităților cognitive. În plus față de a fi excelent pentru organism, o rutină regulată de exerciții vă poate îmbunătăți capacitatea mentală pentru logică.
 • Prioritizați exercițiul. Mulți oameni părăsesc exercițiile fizice ca pe ceva extern în viața lor, fără a lua timp să meargă la sala de sport sau să meargă la fugă. Dacă elaboreze un program și stick la el, exercițiu va începe să fie o parte importanta din rutina ta ca spalatul pe dinti sau de a lua un duș în dimineața.
 • Exercițiile aerobice par să aibă un efect deosebit de puternic asupra abilităților cognitive. Rularea, jogging, ciclism și de a efectua rutine de exerciții care promovează inima de pompare de aproximativ 4 sau 5 ori pe săptămână poate crește puterea creierului.
 • Imaginea intitulată
  5
  Luați pauze. Oamenii tind să vadă timpul de nefuncționare ca ceva de răsplată, dar acest lucru nu este cazul. Luarea de pauze ocazionale este vitală pentru capacitatea creierului de a procesa informații. Dă-ți creierul o pauză mentală ocazională. Stabiliți un ritual de relaxare pe care îl puteți urma zilnic. Desemnați o zi pe săptămână ca "zi liberă" și petreceți timp petrecând activități de agrement care vă plac.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să memorați o listă în ordineCum să memorați o listă în ordine
  Cum să vă ascuțiți puterile de observareCum să vă ascuțiți puterile de observare
  Cum să îmbunătățiți atenția la detaliiCum să îmbunătățiți atenția la detalii
  Cum să vă îmbunătățiți memoria cu hipnozaCum să vă îmbunătățiți memoria cu hipnoza
  Cum să vă îmbunătățiți memoria după un accident vascular cerebralCum să vă îmbunătățiți memoria după un accident vascular cerebral
  Cum să memorați scripturi, poezii și versuriCum să memorați scripturi, poezii și versuri
  Cum vă îmbunătățiți memoriaCum vă îmbunătățiți memoria
  Cum se memorează dicționarulCum se memorează dicționarul
  Cum să memorați liniileCum să memorați liniile
  Cum să memorați câte zile există în fiecare lunăCum să memorați câte zile există în fiecare lună
  » » Cum să gândești logic

  © 2011—2020 ertare.com