Cum să gândiți clar

Ritmul accelerat al vieții duce la stres și epuizare mentală. Învățați să vă promovați o mentalitate care vă permite să gândiți clar că este jumătate din bătălia pentru un loc de muncă bun sau performanță academică. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să dezvoltați obiceiuri bune. În acest fel, când trebuie să vă organizați gândurile în situații stresante, veți avea șanse mai mari de a vă rezolva problemele și de a gândi critic.

pași

Metoda 1
Promovați o mentalitate clară

Image cu titlul Gândiți-vă clar Pasul 1
1
Luați pauze frecvente. Pentru a promova o stare mentală clară, ar trebui să plănuiți să faceți o pauză de 20 de minute la fiecare două ore de muncă sau de studiu.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă clar la pasul 2
  2
  Aflați tehnici de respirație profundă. Când vă aflați la pauză, ar trebui să reduceți nivelul de stres prin învățarea de a respira adânc și încet pentru scăderea tensiunii arteriale. Inspirați timp de șase secunde, țineți respirația timp de trei secunde și expirați timp de trei secunde.
 • Image cu titlul Gândiți-vă clar Pasul 3
  3
  Creați filme mentale. Unii psihologi și oameni de știință cred că cel mai bun mod de a lua o pauză de 20 de minute pentru a promova odihnă activă de 20 de minute imaginam că vă aflați într-un loc de pace și liniște. În primul rând, trebuie să vă declarați intenția, de exemplu: "Mă duc la Hawaii" sau "Mă duc în vacanță".
 • Apoi, treceți la o scenă în timp ce respirați adânc. Concentrați-vă pe detaliile meteo și mediul înconjurător și apoi vizualizați-vă că faceți unele din activitățile preferate.
 • Image cu titlul Gândiți-vă clar Pasul 4
  4
  Ascultați muzică liniștită. Aceasta este o modalitate excelentă de a găsi o stare de odihnă activă. Muzica silențioasă vă poate ajuta să vă controlați respirația într-un ritm, pe lângă faptul că vă puneți în starea mentală ideală pentru a vizualiza un loc liniștit. Aveți o melodie sau o listă de redare la îndemână pentru a vă relaxa.
 • Image cu titlul Gândiți-vă clar Pasul 5
  5
  Rezolvați problemele financiare înainte de a rezolva alte probleme. Mai multe studii au arătat că persoanele supuse stresului financiar extrem îndeplinesc sarcini mentale mult mai rău decât cei care nu au probleme financiare. Aceasta înseamnă că, dacă vă plătiți creditul ipotecar sau factura cardului dvs. de credit, vă veți gândi mai clar decât înainte.
 • Image cu titlul Gândiți-vă clar Pasul 6
  6
  Jucați jocuri de strategie în timpul liber. Gândiți-vă cere în mod clar practica si jocuri, precum sudoku, integrame, puzzle-uri, labirinturi și unele jocuri video vă permit să învețe să rezolve problemele mai natural.
 • Image cu titlul Gândiți-vă clar Pasul 7
  7
  Citiți în loc să vă uitați la televizor. Citirea unei cărți care reprezintă o provocare pentru dvs. vă poate îmbunătăți vocabularul, imaginația și concentrarea. Este un alt mod de a vă bucura de "odihnă activă", care sa dovedit a îmbunătăți agilitatea mentală.
 • Image cu titlul Gândiți-vă clar Pasul 8
  8


  Discutați cu un prieten despre probleme politice și sociale. Schimbați poziția în mijlocul conversației pentru a vedea o problemă din ambele perspective. Alternativ, scrieți un argument pentru o problemă de două până la cinci minute și apoi scrieți un alt argument din punctul de vedere opus.
 • Image cu titlul Gândiți-vă clar Pasul 9
  9
  Exercițiu în mod regulat. Este dificil să gândiți clar dacă nu vă puteți controla stresul cronic. Exercitarea la o intensitate moderată timp de cel puțin 30 de minute pe zi poate ameliora stresul fizic și mental, reducând în același timp riscul de boli cronice.
 • Metoda 2
  Gândește clar sub presiune

  Imaginea intitulată Gândiți-vă clar Pasul 10
  1
  Luați o pauză de 20 de minute înainte de a lua orice decizie, dacă este posibil. Respirați adânc și faceți o vacanță mentală înainte de a intra într-un mediu stresant.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă clar Pasul 11
  2
  Încercați o activitate de auto-afirmare. Gândiți-vă la lucruri importante pentru dvs. (cum ar fi prietenii, familia, caritatea, comunitatea sau religia). Scrieți două minute despre motivul pentru care o anumită valoare este importantă pentru dvs. Apoi, reveniți la tema originală în care trebuie să reflectați.
 • Un studiu efectuat de Universitatea Carnegie Mellon asigură faptul că auto-afirmarea înaintea unui examen sau a unei perioade de reflecție critică îmbunătățește performanțele. Rezultatele au fost mai convingătoare în cazul persoanelor care suferă de stres cronic.
 • Image cu titlul Gândiți-vă clar pasul 12
  3
  Stați departe de zahăr în timp ce vă concentrați. Deși mănâncă un sandwich poate îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge și de concentrare mentală, este foarte probabil să gustări bogate în zahăr și carbohidrați duce la o cădere psihică în doar 20 minute.
 • Mananca nuci, un amestec de nuci, un smoothie de fructe sau o bară de proteine. Gustările care conțin grăsimi vă vor face să vă simțiți mai mult timp, ceea ce înseamnă că veți fi mai puțin probabil să suferiți o scădere a zahărului din sânge.
 • Image cu titlul Gândiți-vă clar Pasul 13
  4
  Faceți o listă a celor buni, răi și interesante. Este o listă a avantajelor și dezavantajelor în care scrieți punctele bune, rele și interesante ale unei probleme. Acest lucru vă poate ajuta să vă clarificați mintea și să alegeți o strategie care să ia în considerare toate posibilitățile.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă clar la pasul 14
  5
  Luați în considerare reacția dvs. instinctivă. Prima reacție nu este întotdeauna cea potrivită, dar merită analizată motivele care te-au făcut să simți asta la început. Înțelegeți ce instincte aveți înainte de a le exclude în procesul de luare a unei decizii.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă clar Pasul 15
  6
  Mergeți la o plimbare în munți. Petreceți pauza de 20 de minute în natură. Expunerea la aer proaspăt și la medii noi pot îmbunătăți aptitudinile și imaginația gândirii critice.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • cărți
  • Un creion
  • hârtie
  • Gustări sănătoase
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a crește puterea mentalăCum de a crește puterea mentală
  Cum de a scădea tensiunea arterială cu respirație lentă și muzicăCum de a scădea tensiunea arterială cu respirație lentă și muzică
  Cum să controlați descărcarea de adrenalinăCum să controlați descărcarea de adrenalină
  Cum să vă controlați gândurileCum să vă controlați gândurile
  Cum să detectați semne de avertizare timpurie a stresuluiCum să detectați semne de avertizare timpurie a stresului
  Cum să scadă ritmul cardiacCum să scadă ritmul cardiac
  Cum să fii mai conștient mentalCum să fii mai conștient mental
  Cum să faci exerciții de respirațieCum să faci exerciții de respirație
  Cum să facem față provocărilor de a acorda atențieCum să facem față provocărilor de a acorda atenție
  Cum să meditezi asupra respirațieiCum să meditezi asupra respirației
  » » Cum să gândiți clar

  © 2011—2020 ertare.com