Cum să gândești ca Leonardo Da Vinci

Leonardo da Vinci a fost cel mai important om al Renașterii: om de știință, matematician, inginer, inventator, anatomist, pictor, sculptor, arhitect

, botanică, muzician și scriitor. Indiferent dacă doriți să vă cultivați curiozitatea, creativitatea sau gândirea științifică, Leonardo Da Vinci va fi un exemplu excelent. Pentru a învăța să începeți să vă gândiți ca un mare profesor al minții, mergeți la pasul 1 pentru mai multe informații.

pași

Metoda 1
Cultivați curiozitatea

Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 1
1
Întrebați înțelepciunea și autoritatea stabilite. Pentru a putea să inovezi într-un mod autentic, va trebui, ca Leonardo Da Vinci, să întrebi răspunsurile acceptate la întrebări complexe și să îți formezi în mod activ propriile opinii și observații despre lumea în care locuiești. Leonardo a avut încredere în simțurile și intuiția sa mai mult că "înțelepciunea" altor gânditori, atât contemporani cât și istorici, depindea de sine și de experiența sa personală pentru a-și forma o viziune asupra lumii.
 • Leonardo, curiozitatea menită să privească înainte și înapoi, așa că a mers dincolo de înțelepciunea standard a Bibliei creștine pentru a interacționa cu lumea antică, studiind textele grecești, Romani, modurile de gândire filosofică, metoda științifică și art.
 • exercițiu: examinați un unghi al unui subiect sau al unui concept care este foarte important pentru dvs. din punctul de vedere opus celui al dumneavoastră. Chiar dacă aveți de securitate să „înțeleagă“ ceea ce face un tablou este foarte bun, ca un cvartet de coarde este armat sau chiar daca stii totul despre starea Calotele, încearcă să găsească puncte de vedere divergente și idei alternative. Faceți o apărare a opusului credințelor voastre, pentru avocatul diavolului.
 • Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 2
  2
  Riscul de a face greșeli. Un gânditor creativ nu se va ascunde în siguranța opiniilor sale, ci va căuta adevărul fără milă, chiar și cu riscul de a fi într-o mare greșeală. Lăsați-vă curiozitatea și entuziasmul pentru anumite aspecte să vă profite de minte, nu de teama de a face greșeli. Luați greșeli ca oportunități, gândiți-vă și comportați pe măsură ce riscați să le comiteți. Riscul de măreție este eșecul.
 • Leonardo Da Vinci a studiat cu entuziasm fizionomia, pseudosciența care a încercat să relaționeze trăsături ușoare și caracter. Deși demistificat acum, a fost un concept modern în zilele lui Leonardo, care a contribuit în mod semnificativ la interesul său inovativ în înțelegerea anatomiei detaliate. Deși credem că ceva este "greșit", ar fi mai bine să o considerăm o bază ascunsă pentru un adevăr mai mare.
 • exercițiu: căutați o idee depășită, demistificată sau controversată și învățați cât de mult puteți. Vedeți cum va arăta lumea în acest mod alternativ. Aflați despre frații Spiritului liber, Îngerii iadului sau Societatea armoniei (societatea armoniei), aflați mai multe despre viziunea lor asupra lumii și despre contextul istoric al organizației. Au fost acolo sau sunt "în eroare"?
 • Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 3
  3
  Găsiți mai multe cunoștințe fără frică. Gânditorul curios îmbrățișează necunoscutul, misteriosul și terifiantul. Pentru a învăța despre anatomie, Leonardo a petrecut nenumărate ore studiind cadavre în condiții atât de nesterile, în comparație cu un laborator modern de cadavre. Setea lui de a ști mai mult a depășit reținerea sa, ceea ce a condus la studiul său pionierat asupra corpului uman și a desenelor din viața lui.
 • exercițiuCercetare pe un subiect care vă provoacă teamă. Sfârșitul lumii te terifează? Investigați escatologia și apocalipsa. Ți-e frică de vampiri? Găsiți informații despre viața lui Vlad Tepes. Războiul nuclear vă oferă întotdeauna coșmaruri? Găsiți informații despre J. Robert Oppenheimer și Proiectul Manhattan.
 • Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 4
  4
  Găsiți relația dintre lucruri. Gândirea cu curiozitate implică observarea tiparelor în idei, imagini, căutând asemănările care unesc concepte disparate în loc de diferențe. Leonardo Da Vinci nu ar fi putut să inventeze "calul mecanic" care a devenit bicicleta lui fără să se fi asociat cu concepte aparent disparate: cai de echitatie și mașini simple. Încercați să găsiți un punct comun în interacțiunile voastre interpersonale și căutați ceea ce vă puteți referi la o idee sau o problemă, ceea ce puteți adopta, în loc să căutați ceea ce este "greșit".
 • exercițiu: închideți-vă ochii și desenați morminte aleatoare sau linii pe o pagină, apoi deschideți-vă ochii și terminați desenul pe care l-ați început. Observați prostiile și înțelegeți-le. Creați o listă de cuvinte care vă apar brusc și le puneți împreună într-o singură poezie sau poveste, căutați o narațiune în tot haosul.
 • Imagine cu titlul Gândiți-vă ca Leonardo Da Vinci Pasul 5
  5
  Desenează-ți propriile concluzii. Gânditorul curios nu va fi mulțumit de cunoștințele și răspunsurile acceptate de publicul larg, dar va prefera să le valideze cu observații și percepții din viața reală sau să formeze noi opinii în funcție de experiența sa personală.
 • Evident, nu înseamnă că nu trebuie să valideze existența Australiei doar pentru că nu l-ați văzut cu ochii, aceasta înseamnă că trebuie să se abțină de la a exprima o opinie cu privire la aceasta până când ați învățat totul despre el și ai experimentat aceste cunoștințe le.
 • exercițiu: gândiți-vă la momentul în care cineva sau ceva a influențat opinia dvs. Ar putea fi ceva la fel de simplu ca schimbarea minții tale despre un film care ți-a plăcut puțin, pentru că prietenii tăi au crezut altfel și ai preferat să-ți potrivi părerea. Amintiți-vă și revizuiți acest film cu alți ochi.
 • Metoda 2
  Gândire științifică

  Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 6
  1
  Întrebați întrebări profunde. Uneori, cele mai simple întrebări sunt cele mai complexe. Cum acționează o pasăre? De ce este albastrul cerului? Acesta este genul de întrebări care au determinat-o pe Leonardo Da Vinci să își dezvolte geniul inovării și al studiului științific. Pentru Da Vinci, răspunsul "Pentru că este voia lui Dumnezeu" nu a fost suficient, când răspunsul său a fost mult mai complicat și mai puțin abstract. Învață să ceri întrebări profunde despre ceea ce te interesează și să le testezi pentru a obține rezultate.
  • exercițiu: scrieți cel puțin cinci întrebări despre un subiect care vă fascinează și despre care doriți să aflați mai multe despre el. În loc să faceți o căutare Wikipedia pe subiect și apoi să o uitați complet, alegeți o singură întrebare din listă și reflectați-o pe ea timp de cel puțin o săptămână. Cum cresc ciupercile? Ce este coralul? Care este sufletul? Investigați-o în bibliotecă. Scrie, trage, gândește-te.
 • Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 7
  2
  Testați-vă ipoteza cu propriile observații. Când ați început să vă formați propria opinie cu privire la un anumit subiect sau întrebare, atunci când credeți că sunteți aproape de a obține un răspuns satisfăcător, stabiliți criteriile necesare pentru a accepta sau a respinge această întrebare. Ce ar dovedi că ai dreptate? Ce ar dovedi că te-ai înșelat? Cum se testează o idee?
 • exercițiu: creați o teorie testabilă pentru întrebarea dvs. profundă și efectuați o evaluare prin metoda științifică. Adună un substrat și cresc ciupercile pentru a afla despre diferite metode, tehnici și soiuri.


 • Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 8
  3
  Respectați ideile dvs. până când acestea sunt finalizate. Gânditorul științific examinează ideile până când toate căile de gândire au fost traversate, examinate, verificate sau respinse. Nu lăsați nici o îndoială fără a revizui. În general, gânditorii obișnuiți sunt mulțumiți de una dintre primele opțiuni sau răspunsuri satisfăcătoare, ignorând astfel cele mai interesante sau complicate întrebări care ar putea fi mai precise. Dacă vrei să te gândești ca Leonardo Da Vinci, verifică neașteptatul în căutarea adevărului.
 • exercițiu: creați o hartă a minții ca o practică. Un instrument puternic, care vă va ajuta să combine logica și imaginația în muncă și viața ta, rezultatul final al unei hărți mentale ar trebui să fie o structură în formă de web de cuvinte și idei, care sunt într-un fel legate în mintea ta, ceea ce va face mai ușor să vă amintiți toate vacanțele gândurilor, eșecurilor și succeselor. Hărțile mintale îmbunătățesc memoria, reținerea lecturii și creativitatea.
 • Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 9
  4
  Creați noi concepte dintr-o bază de eșecuri. Pentru un om de știință, un experiment eșuat este egal cu unul reușit, deoarece o opțiune va fi eliminată din lista de posibilități, ceea ce vă va duce cu un pas mai aproape de un adevăr. Aflați din ipotezele care s-au dovedit a fi greșite. Dacă ați fost complet sigur că noua dvs. metodă de a structura o zi de lucru, de a scrie o poveste sau de a reconstrui o mașină a fost perfectă, dar ați descoperit că nu este, felicitări! Ați efectuat un experiment și acum știți ce nu va funcționa în continuare.
 • exercițiu: amintiți-vă o eșec deosebit. Faceți o listă a tot ceea ce ați învățat și ce puteți face mai eficient ca rezultat al acesteia.
 • Metoda 3
  Practicați creativitatea

  Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 10
  1
  Păstrați un jurnal detaliat și ilustrat. O mare parte din ceea ce noi considerăm acum arta de nepretuit a fost de fapt bloc desen de zi cu zi de Leonardo da Vinci, care nu a atras pentru că el a fost încercarea de a crea o operă de artă, ci pentru că actul creator a fost atât de integrat în viața de zi cu zi care au devenit calea de a-și procesa gândurile, le-a scris împreună cu ilustrațiile. Scrisul ne obligă să gândim diferit, deoarece face să articuleze gândurile nebuloase în cel mai specific și concret mod posibil.
  • exercițiu: Creați o listă de subiecte pe care le-ați înregistra profund în cursul unei zile. Subiectele importante pe care ați format opinii precum televiziunea sau Bob Dylan ar fi perfect potrivite. Începeți prin a scrie un subiect în partea de sus a paginii "Despre Dylan", apoi scrieți, desenați și asociați liber conceptele pe măsură ce scrieți. Dacă există un punct în care nu sunteți sigur, investigați-o. Deci veți afla mai multe.
 • Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 11
  2
  Scrieți descriptiv. Cultivați un vocabular bogat și utilizați cuvinte precise în descrierile dvs. Folosiți similări, metafore și analogii pentru a capta conceptele abstracte și a găsi legături între ideile voastre, explorând continuu firul gândurilor voastre. Descrieți lucrurile cu simțurile (atingerea, mirosul, gustul), de asemenea, în funcție de importanța lor, de simbolismul pe care îl experimentați și de semnificația sa.
 • exercițiu: citiți poezia lui Charles Simic "Fork". În el, autorul descrie obiectul cel mai normal cu exactitate și cu cea mai ciudată viziune.
 • Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 12
  3
  Uită-te clar. Una dintre sloganurile lui Leonardo era saper vedere (știu cum să vezi). În timp ce scrieți în ziar, dezvoltați o viziune ascuțită pentru a observa lumea și ao distruge în particularități luminoase. Scrieți imaginile pe care le vedeți în timpul zilei, lucruri care vă surprinde, părți ale graffitilor, gesturi, cămăși rare, cuvinte sau expresii ciudate, tot ceea ce vă atrage atenția. Înregistrează-l Deveniți o enciclopedie a momentelor mici și înregistrați-le în cuvinte și imagini.
 • exercițiu: nu trebuie neapărat să faceți cronici ca în secolul al XV-lea. Luați multe fotografii cu camera dvs. de telefon mobil în timp ce mergeți la lucru pentru a mări excursia. Stabiliți un obiectiv pentru a găsi 10 imagini uimitoare și pentru a face fotografii. Înapoi acasă, verifică fotografiile dimineții și gândește-te de ce te-au surprins. Căutați conexiuni în haos.
 • Imagine cu titlul Gândește-te ca Leonardo Da Vinci Pasul 13
  4
  Lansează o rețea extinsă. Leonardo Da Vinci este idealul platonic al omului renascentist: el era la fel de remarcabil ca om de stiinta, artist si inventator. Fără îndoială, Leonardo ar fi confuz și frustrat de conceptul modern de "carieră profesională". Este greu sa-l imaginam ca el se afla intr-o stare proasta in munca sa de birou, isi face orele si se intoarce acasa pentru a vedea "Game of Thrones". Dacă sunteți interesat de un subiect sau de un proiect care nu are nimic de-a face cu experiențele dvs. zilnice, considerați-l oportunitate și nu o provocare. Profitați de luxul vieții moderne pentru a avea acces imediat la informație și libertatea pe care ne-o bucurăm pentru a putea trăi experiențe nesfârșite.
 • exercițiu: creați o listă de subiecte și proiecte pe care doriți să le realizați în următoarele luni sau ani. Vrei mereu să faci un proiect de roman sau învață să joci banjo? Nu are sens să așteptați ca acest lucru să se întâmple singur. Nu va fi niciodată prea târziu să înveți.
 • sfaturi

  • Unele alte caracteristici ale lui Da Vinci sunt demne de emulație:
 • Citiți cărți. Oamenii ca Da Vinci nu au avut televizor să se distreze, să citească!
 • avertismente

  • Datorită numeroaselor sale interese, Da Vinci, pe patul de moarte, și-a cerut scuze "lui Dumnezeu și omului pentru că a lăsat multe lucruri de făcut".
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să atragă Leonardo de la țestoasele NinjaCum să atragă Leonardo de la țestoasele Ninja
  Cómo dibujar una nariz humanaCómo dibujar una nariz humana
  Cum să vă faceți mintea și inima să lucreze împreunăCum să vă faceți mintea și inima să lucreze împreună
  Cum să vă extindeți minteaCum să vă extindeți mintea
  Cum să descoperi mai multe despre cine ești și să ai încredere în tineCum să descoperi mai multe despre cine ești și să ai încredere în tine
  Cum de a crește creativitateaCum de a crește creativitatea
  Cum să vă bucurați de un muzeuCum să vă bucurați de un muzeu
  Cum să gândești ca Sherlock HolmesCum să gândești ca Sherlock Holmes
  Cum să încurajezi o persoanăCum să încurajezi o persoană
  Cum să vă extindeți logica și cunoștințeleCum să vă extindeți logica și cunoștințele
  » » Cum să gândești ca Leonardo Da Vinci

  © 2011—2020 ertare.com