Cum să întrebați mama ta pentru contracepție

Când sunteți tânăr, uneori, chiar dacă cereți permisiunea mamei dvs. să plece vineri seara, poate părea înfricoșătoare. Mult mai înspăimântător este ideea de a întreba dacă puteți folosi o metodă contraceptivă. Poate activi sexual esti sau ceea ce gândiți, sau poate vrei doar să utilizeze metode contraceptive pentru a reglementa mai bine perioada ta. În timp ce acest lucru poate fi o conversație dificilă, cu un pic de pregătire, puteți încerca pentru a atinge obiectivul dvs. de a începe o conversație serioasă și respectuos cu mama ta.

pași

Partea 1
Pregătește-te pentru conversație

Image title Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 1
1
Luați în considerare diferitele forme de metode contraceptive. S-ar putea să vă interesați de metodele contraceptive, dar nu sunteți sigur care tip ar fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Forma cea mai comună este pilula - cu toate acestea, există și alte opțiuni care conțin mai puțin hormoni. Cele mai comune forme de contracepție sunt:
 • dispozitive intrauterine (IUD)
 • contraceptive contraceptive
 • contraceptive
 • contraceptive
 • prezervative
 • Image title Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 2
  2
  Luați în considerare efectele metode contraceptive. Înainte de a vorbi cu mama ta, pentru a afla modul în care metoda contraceptivă afectează corpul dumneavoastră și modificările care pot duce la atât pozitive, cât și negative. Unele dintre beneficiile diferitelor forme de metode contraceptive sunt prezentate mai jos:
 • În plus față de prevenirea sarcinii, contraceptivele hormonale, cum ar fi pilula, plasturele, injectarea sau DIU poate preveni chisturi ovariene si cancer, subtierea oaselor, deficienta de fier, acnee si sindromul premenstrual.
 • Prezervativele și barierele laterale orale împiedică răspândirea bolilor cu transmitere sexuală (STD).
 • Image title Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 3
  3
  Planificați-vă conversația. Utilizați informațiile din cercetarea dvs. pentru a pregăti conversația cu mama ta. Dacă te duci la ea cu cunoștințe și date, ea ar putea fi mai dispusă să renunțe la cererea ta, deoarece vei apărea mai matură și mai reflectorizantă. Compilați o listă a tuturor motivelor pentru care doriți metode contraceptive. Gândiți-vă la motivele pentru care ea nu ar vrea să le aveți și să planificați unele rebuturi pentru aceste preocupări.
 • De exemplu, poate că mama ta nu dorește să folosești contracepție deoarece se teme că vei câștiga greutate ca ea. Căutați câteva opțiuni care nu provoacă această creștere în greutate.
 • Încercați din greu să rămâneți pe subiect și să aveți grijă că mama dvs. nu se abate de la ea nici.
 • Imagine cu titlul Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 4
  4
  Practicați-vă în fața oglinzii. S-ar putea să fiți foarte nervos să abordați această problemă cu mama dvs., ceea ce este de înțeles. Vă puteți liniști nervii practicând în oglindă în prealabil. Practicați-vă să vă expuneți discursul despre motivul pentru care ar trebui să utilizați contracepția până când o puteți face fără stuttering sau spunând "em".
 • Luați în considerare practica cu un prieten dacă vă simțiți confortabil.
 • Imagine cu titlul Cereți mamei dvs. pentru controlul nașterii Pasul 5
  5
  Vorbește cu prietenii tăi Dacă aveți prieteni care au cerut contracepție, aflați cum au făcut-o și dacă au avut succes. Luați în considerare consultările cu un prieten al cărui mama se aseamănă cu dvs., pentru a vă putea dezvolta o abordare mai bună.
 • Ai putea spune ceva de genul "Hei, folosești contracepția? Știu că mama ta este foarte strictă ca a mea, cum ai convinge-o?
 • Image title Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 6
  6
  Pregătește-te pentru reacția ta. Înainte de a discuta cu mama ta, trebuie să te pregătești pentru reacția ei. Dacă aveți o mamă foarte religioasă, ea ar putea reacționa foarte puternic, mai ales dacă doar află că sunteți activi sexual.
 • Dacă te gândești că mama ta te-ar putea scoate din casă din cauza acestei solicitări, atunci ar trebui să aștepți până când ești puțin mai în vârstă. Dacă acest lucru merită pentru tine, atunci asigurați-vă că aveți un alt loc pentru a rămâne pentru un timp.
 • De asemenea, mama dvs. poate fi confuză sau chiar tristă cu privire la solicitarea dvs. Gândiți-vă la ce reacție ar putea fi, astfel încât să fiți mai bine pregătiți.
 • Amintiți-vă că aceasta este o conversație care poate fi la fel de neplăcută pentru mama ta ca și pentru tine.
 • Imagine cu titlul Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 7
  7
  Rezervați un timp pentru a vorbi. Dacă într-adevăr doriți să utilizați o metodă contraceptivă, va trebui să vorbiți cu mama dvs. la un moment dat. Întreabă-l dacă are timp să vorbească în curând.
 • Odată ce vine acasă de la serviciu, poți să spui "Hei, mama, putem vorbi mai târziu noaptea? Am ceva la care aș vrea să mă conduci. "
 • Nu trimiteți mesaje text în timp ce vă aflați la școală sau dimineața devreme cerând să vorbiți mai târziu. Evitați să o lăsați în așteptare, astfel încât să nu vă faceți griji.
 • Partea 2
  Faceți o conversație despre metodele contraceptive

  Image titled Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 8
  1
  Spargeți gheața. Cea mai dificilă parte a conversației este să începem. Asigurați-vă că vă aflați într-un loc liniștit și privat când aveți această conversație, departe de ceilalți frați. Începeți prin a spune ceva de genul "Ei bine, într-adevăr astăzi am vrut să vorbesc cu dvs. despre a lăsa să folosesc contracepția."
  • Dacă mama ta reacționează cu țipetele, liniștește-te. Respirați profund și așteptați o pauză. Apoi spuneți: "Te rog, ascultă-mă".
 • Imaginea intitulată Întreabă-ți mama pentru controlul nașterii Pasul 9
  2


  Vorbește de ce vrei contracepția. Explicați-i mamei toate motivele pentru care doriți să utilizați contracepția. Acest lucru vă va ajuta să vă ghidați pe măsură ce vă decideți să permiteți sau nu. Fii foarte sincer cu ea. Dacă doriți să utilizați contracepția deoarece aveți sex, trebuie să le spuneți. Dacă aflați că țineți secrete, va fi mai puțin probabil să aveți încredere în dvs. pentru a lua decizii importante de genul acesta.
 • Este posibil să nu doriți o metodă contraceptivă pentru contracepție și doriți doar să vă reglementați perioada. Spune-i mamei tale.
 • Imaginea intitulată Întreabă-ți mama pentru controlul nașterii Pasul 10
  3
  Vorbește despre responsabilitatea. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, unul dintre cele mai importante rezultate ale metodelor contraceptive este prevenirea sarcinii. Dacă sunteți la punctul în care trebuie să ceară permisiunea de la mama ta de a utiliza contraceptive, atunci sunt șanse nu sunteți încă în etapa vieții tale de a avea propriul copil. Dacă sunteți activi sexual, spuneți mamei dvs. despre această îngrijorare pe care o aveți. Este foarte probabil că nu vreau să aveți și copil la acel moment.
 • Image title Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 11
  4
  Spuneți-i cât de importantă este opinia dvs. În cele din urmă, trebuie să-i spui mamei dvs. cât de importantă este părerea dvs. cu privire la acest subiect. Spuneți-i că nu doriți să utilizați contracepția la această vârstă fără cunoștința și consimțământul lui și că îi respectați opinia și judecata.
 • Poți să spui: "Mamă, știu că dacă n-ar fi fost altcineva care să aibă grijă de mine, ai face-o. Și cred că folosirea contracepției este foarte importantă pentru sănătatea mea în acest moment, mai ales pentru că sunt activă din punct de vedere sexual ".
 • Imagine cu titlul Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 12
  5
  Ascultă. Odată ce ați vorbit în liniște, ascultați-vă pe mama voastră. S-ar putea să nu fi luat în considerare utilizarea contracepției, așa că fiți răbdători cu ea. Aceasta ar putea fi informații noi. Ascultați-o și răspundeți sincer la întrebările pe care le poate avea.
 • Nu o întrerupe când vorbește.
 • Image title Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 13
  6
  Întreabă-i întrebări. Dacă mama ta pare deschisă ideii de a folosi contracepția, întreabă-o despre experiența ei folosind-o. Ea determină dacă i-au afectat emoțional, dacă i-ar fi făcut o greutate mai mare, dacă ar avea dureri de cap sau dacă menstruația ei va scădea. Întreabă-i orice altă întrebare pe care o ai, indiferent dacă e vorba de contracepție, sex sau menstruație.
 • Image title Întrebați-vă mama pentru controlul nașterii Pasul 14
  7
  Trimite-i un e-mail dacă nu te simți confortabil vorbind în persoană. Poate ești prea frică să vorbești cu mama ta în persoană. Dacă ea tinde să vă atace sau să reacționeze într-un mod exagerat, trimiterea ideilor prin e-mail ar putea fi cea mai bună decizie. Puteți scrie, de asemenea, o scrisoare care explică modul în care vă simțiți și toate motivele pentru care doriți să începeți să utilizați contracepția.
 • Imaginea intitulată Întreabă-ți mama pentru controlul nașterii Pasul 15
  8
  Discutați despre posibilitatea de a vizita ginecologul. În timp ce este posibil să nu doriți mama ta să utilizeze metode contraceptive la acel moment, este posibil să aveți nici o problemă cu faptul că vizita ginecolog, mai ales dacă aveți o menstruație foarte profuze. Discutați cu ea despre vizitarea unui ginecolog pentru a discuta despre această problemă, precum și despre oricare altul pe care îl experimentați. În acest fel, medicul vă va sugera probabil o metodă contraceptivă.
 • Partea 3
  Gestionați-vă reacția

  Imaginea intitulată Întreabă-ți mama pentru controlul nașterii Pasul 16
  1
  Păstrați calm Indiferent de modul în care mama dvs. reacționează la această cerere, faceți tot ce este mai bun pentru a rămâne calm. Dacă reacționați într-un mod emoțional și imatur cu ea, va fi mai puțin probabil să vă permiteți să utilizați o metodă contraceptivă. Respirați puțin adânc atunci când conversația devine greoaie.
  • Dacă este necesar, pleacă și ține puțin spațiu conversației.
 • Imaginea intitulată Întreabă-ți mama pentru controlul nașterii Pasul 17
  2
  Dă-i puțin timp. Odată ce i-ați spus impresiile și ați auzit opinia lui, dați-i timp să procesați și să luați o decizie. Nu o presați să decidă înainte de a fi gata, deoarece acest lucru va duce probabil la un "nu". Oferindu-vă timpul necesar pentru a vă gândi, vă va permite să luați o decizie mai rațională și mai calmă decât să vă grăbiți sau să vă presați.
 • Imagine cu titlul Cereți mamei dvs. pentru controlul nașterii Pasul 18
  3
  Poziționează subiectul mai târziu. După ce mama dvs. a luat decizia, nu o atacați dacă nu este în favoarea ta. S-ar putea să fi fost spus nu din cauza fricii că metoda contraceptivă vă va încuraja să faceți sex sau că aveți alte motive medicale, cum ar fi frica de hormoni. Oricare ar fi decizia mamei tale, respectă-o pentru moment. Luați alte aranjamente pentru a evita sarcina între timp prin practicarea abstinenței sau prin utilizarea prezervativelor.
 • Dacă utilizați prezervative, asigurați-vă că aveți instrucțiuni de la un medic specialist sau un videoclip online despre utilizarea corectă a prezervativelor.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vorbim despre păsări și albineCum să vorbim despre păsări și albine
  Cum să vă terminați perioadaCum să vă terminați perioada
  Cum puteți face perioada mai scurtăCum puteți face perioada mai scurtă
  Cum să scurtați perioadaCum să scurtați perioada
  Cum de a cumpăra pilula zilei dupăCum de a cumpăra pilula zilei după
  Cum să întrerupeți administrarea contraceptivelor dacă doriți să vă concepețiCum să întrerupeți administrarea contraceptivelor dacă doriți să vă concepeți
  Cum sa scapi de coliciCum sa scapi de colici
  Cum să determinați motivul întârzierii perioadeiCum să determinați motivul întârzierii perioadei
  Cum de a reduce menstruațiaCum de a reduce menstruația
  Cum sa eviti sarcina in mod naturalCum sa eviti sarcina in mod natural
  » » Cum să întrebați mama ta pentru contracepție

  © 2011—2020 ertare.com