Cum să cereți iertare

Cererea de iertare atunci când știi că ar trebui să faci asta nu este la fel de simplă ca să spui câteva cuvinte. Este o modalitate de a arăta că acceptați greșeala dvs. și că ați învățat din ea. Pentru a cere iertarea cuiva, trebuie să faceți ceva timp pentru a reflecta asupra acțiunilor dvs. și asupra modului în care acestea au afectat persoana pe care ați ofensat-o. Apoi trebuie să vorbești sincer cu persoana și să fii dispus să fii respins. Solicitarea iertării nu este întotdeauna ușoară, dar puteți învăța cum să faceți acest lucru urmând câțiva pași simpli. Continuați să citiți pentru a învăța să cereți iertare.

pași

Metoda 1
Pregătiți-vă să cereți iertare

Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 1
1
Gândește-te la ceea ce ai făcut să enervezi persoana. Înainte de a vă scuza, trebuie să identificați ceea ce ați făcut pentru a deranja persoana. Este important să știți care dintre acțiunile dvs. speciale a determinat persoana să fie supărată cu dvs. Dacă nu sunteți sigur de motivul pentru care persoana este supărată cu dvs., ar trebui să vă întrebați ce vă deranjează anumite lucruri specifice.
 • Cazul 1: Mi-am jenat prietenul creând un scandal la petrecerea lui.
 • Cazul 2: Am vorbit rău soțului meu și am fost iritat și cu o dispoziție proastă toată ziua.
 • Image title Cereți iertare Pasul 2
  2
  Înțelege de ce ai făcut ce ai făcut. Pe lângă înțelegerea a ceea ce ați făcut pentru a deranja pe cineva, trebuie să înțelegeți și de ce ați făcut-o. Deși nu ar trebui să vă folosiți intențiile ca o scuză, motivele dvs. vă pot ajuta să vă scuzați, permițându-vă să vă asumați responsabilitatea pentru acțiunile dvs.
 • Cazul 1: Am creat un scandal la petrecere pentru că m-am simțit izolat și mi-am dorit mai multă atenție.
 • Cazul 2: Am tratat soțul / soția în felul acesta, pentru că nu dormeam bine cu o noapte înainte și aveam multe lucruri de gândit.
 • Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 3
  3
  Simțiți-vă empatie pentru persoana pe care ați ofensat-o. Este important să dezvolți un sentiment de empatie pentru persoana cu care trebuie să-ți cearți scuze. Empatiza este de a înțelege de ce acțiunile tale rănesc cealaltă persoană, pentru că te pune în locul lor și imaginează-ți durerea. Fără empatie, scuzele ar putea veni să sune sincera.Antes goale și mici să își ceară scuze cuiva, să ia timp pentru a dezvolta empatie pentru acea persoană. Imaginează-ți că ți sa întâmplat același lucru, cum te-ai simți? Ce ai face?
 • Cazul 1: Dacă prietenul meu a înființat un scandal la o petrecere pe care am organizat-o, mă simțeam supărată și trădată.
 • Cazul 2: Dacă soțul meu a vorbit cu mine rău fără nici un motiv și ma tratat rău toată ziua, m-aș simți trist și confuz.
 • Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 4
  4
  Amintiți-vă că greșeala dvs. nu vă face o persoană rea. Cererea de iertare poate fi dificilă, deoarece vă cere să recunoașteți că ați făcut ceva greșit. Nu uitați că, cerând iertare, nu recunoașteți că sunteți o persoană rea. Un studiu a constatat că luarea de câteva momente pentru a vă confirma calitățile (în particular, înainte de a cere pe cineva pentru iertare) poate face mai ușor să cereți iertare.
 • Încercați să vă faceți o clipă înainte de a cere iertarea data viitoare, uitați-vă în oglindă și spuneți trei lucruri care vă plac pentru voi înșivă.
 • Imagine cu titlul Cereți iertare Pasul 5
  5
  Scrie scuze Dacă există multe lucruri pe care trebuie să îi spuneți persoanei, puteți să vă scuzați înainte de a cere iertare. Scriindu-ți scuzele, va fi mai ușor să știi ce să spui. De asemenea, aveți posibilitatea să aveți notele la dispoziție pentru a vă aminti atunci când vă dați scuze.
 • Luând o clipă pentru a vă scrie scuze, veți arăta celeilalte persoane că ați crezut multe despre greșeala dvs. Drept urmare, persoana va considera scuzele voastre și mai sincere.
 • Este preferabil să cereți iertare în persoană. Cu toate acestea, dacă nu puteți aborda persoana telefonică sau personală, puteți să vă trimiteți scuze într-un e-mail sau o scrisoare prin poșta tradițională.
 • Metoda 2
  Cere iertare

  Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 6
  1
  Adresați-vă persoanei pe care ați ofensat-o pentru iertare. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți când cereți iertare este să vă exprimați pocăința pentru acțiunile voastre. Cu alte cuvinte, trebuie să clarificați că regreți că ați făcut-o. Puteți face acest lucru cu ușurință dacă începeți prin a spune "Îmi pare rău" sau "Îmi cer scuze".
  • Consolidați-vă declarația de pocăință spunând exact ce regretați. De exemplu, „regret să încingi un scandal în petrecerea ta“ sau „Îmi cer scuze pentru a vorbi de rău și de a fi atât de morocănos cu tine ieri.“
 • Image title Cereți iertare Pasul 7
  2
  Explicați de ce ați făcut ceea ce ați făcut, dar nu faceți scuze. Este important să dezvăluiți motivul acțiunilor dvs., dar trebuie să fiți atenți să nu folosiți motivul ca o scuză. Doar spuneți persoanei care a fost ceea ce v-a făcut să faceți sau să spuneți asta. Asigurați-vă că această parte a scuzei este scurtă și clarificați că nu încercați să o utilizați ca o scuză pentru acțiunile dvs.
 • De exemplu, „Am construit un scandal pentru că m-am simțit izolat și a vrut mai multă atenție, dar aceasta nu este o scuză pentru comportamentul meu“ sau „a acționat în acest fel pentru că nu am dormit o noapte bună și a fost gândit la multe lucruri, dar nu și dvs. vinovăție și mi-a fost greșit să vă aterizez cu voi ".
 • Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 8
  3
  Arată empatie. În plus față de a vă asigura că persoana cunoaște că acceptați responsabilitatea pentru acțiunile dvs., trebuie să clarificați că înțelegeți cum ați simțit-o. Spuneți persoanei modul în care vă imaginați sau știți că ați făcut-o să se simtă.
 • De exemplu, „Când faci un tam-tam la petrecerea ta, știu că te jenat în fața noii tăi prieteni de la locul de muncă“ sau „Acționând în acest fel cu tine, probabil, ai făcut să te simți neapreciat.“


 • Image title Cereți iertare Pasul 9
  4
  Încercați să faceți lucrurile bine. După ce ați vorbit despre ce ați făcut, de ce ați făcut-o și de ce a fost greșit, trebuie să faceți lucrurile cum trebuie. Cu alte cuvinte, trebuie să îi spuneți persoanei ce intenționați să faceți în viitor pentru a evita o altă situație similară. Puteți face acest lucru furnizând un plan pentru cazuri viitoare sau indicând modul în care veți răspunde diferit în viitor.
 • De exemplu, „În viitor, voi vorbi cu cineva despre modul în care mă simt în loc de a se comporta prost“ sau „Data viitoare când ai o zi proastă, voi lua ceva timp pentru mine și încercați să nu proiecta mânia pe tine.“
 • Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 10
  5
  Arătați-i că v-ați schimbat. Este important să demonstrați timpul și efortul pe care l-ați dedicat scuzei și eforturile pe care le depuneți pentru a evita o situație similară în viitor. Dacă ați făcut ceva timp pentru a corecta greșeala pe care ați făcut-o, spuneți-i persoanei cum l-ați corectat. Aceasta indică dorința dvs. de a recunoaște că vă înșelați, precum și dorința sinceră de a face față greșelii.
 • Exemplu: "M-am schimbat și după incident. Încerc să găsesc căi productive pentru a-mi elibera mânia. Mă duc la sala de gimnastică și merg la cursuri de kickboxing, chiar am vorbit cu un terapeut despre cum să confruntăm unele dintre problemele mele cu furie ".
 • Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 11
  6
  Cere iertare. După ce ți-ai cere scuze, poți cere celeilalte persoane să te ierte. Aceasta poate fi cea mai dificilă parte a scuzei, deoarece există întotdeauna o posibilitate ca persoana să nu te ierte. Mai mult, trebuie să vă demonstrați înțelegerea, permițând persoanei să aibă această opțiune. Rețineți că puteți încerca din nou dacă persoana nu este gata să vă ierte și să nu vă descurajați.
 • Exemplu: "Mie îți pasă foarte mult de tine și îmi prețuiesc prietenia. Aș putea să mă ierți?
 • Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 12
  7
  Încercați să oferiți ceva mai mult. Compensați-vă greșeala făcând ceva bun pentru persoana pe care ați ofensat-o. Apropiați-o cu un buchet de flori sau cu o notă scrisă. Arătați-i că acțiunile dvs. nu numai ca încearcă să vă ușureze vina, ci și să o facă să se simtă mai bine. Doar nu folosiți florile sau un alt cadou ca înlocuitor pentru o scuză sinceră.
 • Metoda 3
  Faceți-vă de dezamăgire

  Image title Cereți iertare Pasul 13
  1
  Pregătiți-vă să primiți puțin, dar doriți cel mai bine. Dacă vă așteptați ca ei să vă ierte și nu veți reuși, vă veți simți în mod natural foarte dezamăgit. Dacă aștepți foarte puțin și te iartă, vei fi mult mai fericit. Pregătiți-vă pentru cel mai rău, dar doriți cel mai bine.
 • Imagine intitulată Cereți iertare Pasul 14
  2
  Fiți înțeles. Dacă persoana nu te iartă, arată empatie. Spune ceva de genul: "Bine, nu știu dacă mă poți ierta și pe mine. Sper că timpul ne va aduce din nou mai aproape. Chiar apreciez prietenia ta. "
 • Nu vă faceți griji cu cealaltă persoană dacă nu vă iartă. Iertarea este un privilegiu, nu un drept. Amintiți-vă că sunteți mult mai probabil să fii iertat dacă mai târziu sunteți o persoană simpatică și înțelegătoare.
 • Imagine cu titlul Cereți Iertarea Pasul 15
  3
  Fii răbdător Defectele mici pot fi cu ușurință iertate, dar unele răni au nevoie de timp pentru a se vindeca. Nu vă așteptați să vă ierte cu ușurință dacă ceea ce ați făcut a provocat o mulțime de durere. Chiar dacă vă resping cerând iertare, continuați să încercați.
 • Solicitarea iertării în persoană este de obicei cea mai bună metodă, dar dacă nu este posibil, utilizați alte mijloace de comunicare. Trimiteți un mesaj text sau un e-mail, dar nu renunțați.
 • sfaturi

  • Amintiți-vă că acțiunile vorbesc mai mult decât cuvinte. După ce cereți iertare, efectuați o acțiune cât mai curând posibil.
  • Este o idee bună să vă exersați scuzele. Spunea că nu este un lucru foarte natural pentru mulți dintre noi și, prin urmare, ar trebui să fie practicat.
  • Dacă persoana este foarte supărată și credeți că nu puteți face față situației, așteptați un moment mai bun.
  • Gândiți-vă la modul în care se simte cealaltă persoană și cum ați simți dacă ați fi în situația lor. Fă-o înainte de a cere iertare. Când știți cum se simte persoana, va fi mai ușor să înțelegeți de ce ar trebui să cereți iertare.
  • Scrie-ți scuzele pentru ca să nu ieși din cuvinte atunci când vine timpul. Scrierea scuze vă va oferi și un sentiment de organizare și control.

  avertismente

  • Nu dați vina pe cealaltă persoană atunci când cereți iertare. Acest lucru vă poate face să respingeți celelalte părți ale scuzei dacă spuneți ceva care vă amenință ego-ul. Amintiți-vă că puteți vorbi despre aceste alte probleme la un alt moment dacă intenționați să continuați relația.
  • Nu te scuza pentru acțiunile tale. Acest lucru poate da impresia că într-adevăr nu regreți ce ați făcut.
  • Nu exagereaza-ti sentimentele de pocainta. Acest lucru ar putea da impresia că vă prefaceți. Fii sincer și sincer, dar nu fi dramatic.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a face o femeie să te ierteCum de a face o femeie să te ierte
  Cum să-mi cer scuzeCum să-mi cer scuze
  Cum să accepți o scuzăCum să accepți o scuză
  Cum să înveți să ierțiCum să înveți să ierți
  Cum să-ți convingi prietenul să te încreadă din nouCum să-ți convingi prietenul să te încreadă din nou
  Cum să-mi cereți scuze unui prieten de sex masculinCum să-mi cereți scuze unui prieten de sex masculin
  Cum să-mi cereți scuze după o disputăCum să-mi cereți scuze după o dispută
  Cum să găsești iertare cu un prietenCum să găsești iertare cu un prieten
  Cum să-mi cereți scuze unui băiatCum să-mi cereți scuze unui băiat
  Cum să-ți ceri scuze celui mai bun prieten al tăuCum să-ți ceri scuze celui mai bun prieten al tău
  » » Cum să cereți iertare

  © 2011—2020 ertare.com