Cum să-mi cer scuze

Apologia este ceva ce uneori trebuie să facem și de multe ori este o experiență dureroasă. Știind cum să o facem respectuos și sincer este o abilitate benefică care ne servește în viețile noastre personale și profesionale. Cu toate acestea, mulți trăiesc fără să știe cu adevărat cum să o facă. Din fericire, este un proces simplu, deși nu este întotdeauna ușor.

pași

Imaginea intitulată
1
Definiți exact care este motivul pentru sentimentele negative. Când vă cereți scuze, este important să știți exact de ce o faci? Dacă nu știți, în cel mai bun caz, veți risca să treceți prin ceva jenant pentru un moment și în cel mai rău caz, veți face situația să se înrăutățească. Emoțiile noastre pot deseori denatura percepția noastră asupra argumentelor sau a altor interacțiuni stresante, pentru acest motiv, cereți altora (terțe părți) o opinie obiectivă despre exact ce a cauzat discuția. După calmare, reflectați-vă asupra acțiunilor dvs. - întrebați dacă ați acționat logic și cu respect sau dacă ați fi nepoliticos. Dacă ai fost dus de mânie, ai o justificare sau nu?
 • Dacă încă comunicați cu persoana pe care ați rănit-o, puteți să vă întrebați versiunea faptelor după ce ați cerut scuze. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că versiunea dvs. de evenimente și a dvs. sunt complet diferite.
 • Imaginea intitulată
  2
  Dedicați timp și atenție. Apologia nu trebuie lăsată niciodată mai târziu. O scuză impersonală și mediocră este lipsită de respect și poate provoca mai multă dușmănie. Chiar dacă sunteți prea ocupați și credeți că "infracțiunea" este relativ mică, este important să vă acordați timp să vă cereți scuze personal. Faceți cunoștință cu persoana pe care ați ofensat-o într-un loc liniștit și privat, pentru a-ți cere scuze sincer fără întreruperi sau distragere.
 • Dacă dintr-un anumit motiv nu puteți să vă cereți scuze personal, faceți-o prin telefon. În acest caz, se aplică aceleași reguli - organizați-vă, puneți celelalte apeluri în așteptare, etc. Puteți dori, de asemenea, să trimiteți o scrisoare sau un e-mail scris sincer și cu atenție. Mesajele text sunt ultima soluție și ar trebui să recurgeți la ele numai atunci când singura alternativă nu este să vă cer scuze.
 • Imaginea intitulată
  3
  Scuzați-vă în mod clar și direct. Când vrei să-ți ceri scuze, nu fii ambiguu sau fă multe ocoluri pentru ao face. Nu utilizați expresii precum "Am crezut că lucrurile ar fi diferite" sau "Cred că există o neînțelegere" pentru a evita să recunoască vina. În schimb, începeți să vă scuzați corect de la început, spunând expresii precum "Îmi pare rău" sau "Vă rog să mă iertați". Acest lucru va arăta că sunteți sincer și că scuzele sunt reale, chiar dacă nu le acceptă.
 • Poate fi neașteptat de dificil. Este întotdeauna dificil să recunoaștem că am fost imprudenți sau minori, pentru că acest lucru ar confirma faptul că suntem imperfecți, un adevăr pe care îl evităm adesea. Cu toate acestea, acesta este Singura modalitate de a ști dacă scuzele sunt sincere.
 • Imaginea intitulată
  4
  Utilizați un limbaj corporal respectuos și conciliator. Arătați că v-ați schimbat atitudinea. Cu toții ne manifestăm emoțiile în moduri diferite, mulți își arată anxietatea sau îngrijorarea pe față, în timp ce alții o fac într-un mod mai dificil de a descifra. Deci, aparțineți celui de-al doilea grup, folosiți-vă corpul și fața cât mai mult posibil pentru a vă exprima că scuzele sunt sincere. Nu arătați înșivă, dezinteresată sau furioasă când vă cereți scuze. Mențineți contactul vizual și vorbiți într-un ton clar și respectuos. Mergeți direct la persoana căreia vă cereți scuze, nu o faceți dintr-o poziție mai înaltă, ci vă aflați la aceeași înălțime. Nu intimidează niciodată pe cineva care folosește limbajul ostil (cum ar fi ridicarea pieptului sau apropierea de tine într-un mod amenințător).
 • Imaginea intitulată
  5
  Ascultă. Apologia nu ar trebui să fie un monolog - chiar dacă ați comis vina, trebuie să existe un dialog. Permiteți persoanei pe care ați rănit-o să menționați un punct pe care nu l-ați luat în considerare - le datorezi respect și atenție.
 • Asigurați-vă că acordați atenție, mențineți contactul cu ochii, dând din cap și respectând răspunsurile la întrebări sau acuzații. De asemenea, încercați să rămâneți liniștiți și atenți până când persoana pe care ați rănit-o termină să vorbească. Nu o întrerupeți niciodată, deoarece ar putea agrava situația și ar genera mai multă vrăjmășie.
 • Imaginea intitulată


  6
  Arătați intenția dvs. de a vă schimba. Cel mai important lucru al scuzei este să te angaji să acționezi diferit în viitor - de exemplu, să eviți atitudinile care cauzează discrepanțe, să scapi de obiceiurile proaste sau să-ți schimbi punctul de vedere. Cel puțin nu faceți încercarea de a vă schimba, scuzele voastre nu vor fi complet sincere, arătând că ați putea fi pocăit, dar nu suficient faceți ceva despre asta. Implicați-vă să acționați în mod diferit în viitor și să o îndepliniți - dacă sunteți cu adevărat interesați de persoana căreia vă cereți scuze, evident că veți evita să o răniți din nou.
 • Vechile obiceiuri abia dispar. Promisiunea de a schimba și de a schimba cu adevărat sunt lucruri complet diferite. Noi toți am jurat că ne-am schimbat, dar apoi ajungem să facem aceleași greșeli din nou. În acest caz, va trebui să vă cereți din nou scuze. Fiți atenți, deoarece scuzele în zadar pot dăuna și chiar pot pune capăt unei relații.
 • Imaginea intitulată
  7
  Dați probe de sinceritate (opțional). Dacă doriți să dați ceva mic sau să scrieți o notă sinceră, gestul ar putea ajuta la atenuarea oricăror resentimente. Nici un dar, oricât de costisitor, nu poate înlocui scuzele sincere, deci este mai bine să optezi pentru un detaliu mic și sincer, mai degrabă decât ceva extravagant. Nu dați niciodată un cadou cu intenția de a evita scuzele. Amintiți-vă că dacă puteți cumpăra iertarea cuiva, relația pe care o are nu a fost niciodată atât de aproape.
 • Nu dați glumă sau daruri risque. În schimb, dă ceva mic și personal care merge cu ceea ce știi despre persoana pe care o doare. Un buchet mic și modest de flori (nu trandafiri, cu excepția cazului în care sunteți interesat de sentiment) însoțit de o notă este întotdeauna o idee bună. Nu da niciodată bani, asta fac cadrele de mafie pentru a-și rezolva diferențele.
 • Imaginea intitulată
  8
  Spuneți versiunea dvs. a povestirii. După ce v-ați acceptat scuzele (numai în acest caz), puteți începe să explicați Liniște motivele care te-au făcut să faci greșeala. Nu încerca să scapi de vinovăție, pentru că trebuie să rănești pe cineva cu greșeala ta. În schimb, încercați să explicați de ce ai făcut-o? În acest caz, puteți să vă cereți scuze pentru alte lucruri, fie prin a avea presupuneri prostești, prin judecarea greșită sau prin lăsarea emoțiilor dvs. să vă domine. Când faceți acest lucru, permiteți celeilalte persoane să intervină cu comentarii sau argumente proprii.
 • Nu te scuza de greseala ta. O regulă bună este să dai explicații în loc de scuze.
 • Imaginea intitulată
  9
  Refaceți-vă legăturile treptat. Majoritatea prieteniilor și relațiilor pot fi reconstruite cu scuze sincere și având o dorință reală de a se schimba. Probabil că nu se va întâmpla imediat după scuze, cu excepția cazului în care lipsa dvs. a fost relativ minoră. Când trece suficient timp pentru persoana pe care ați rănit să o aveți încredere în voi, veți recâștiga puțin câte puțin relația pe care ați avut-o cu ea. Continuați să faceți ceea ce obișnuiau să facă, pe baza încrederii sau intimității lor.
 • Dați-i spațiul său. Chiar dacă scuzele dvs. au fost acceptate, este posibil ca situația dintre voi să continuați să fiți tensionată și inconfortabilă. Pentru ca cineva să aibă încredere totală într-o persoană, este normal să iei ceva timp. În acest timp, este posibil să aveți mai puțin contact cu persoana respectivă sau să aveți mai puțină intimitate. Așteptați o săptămână, o lună sau ceva mai mult timp pentru lucruri "rece" complet.
 • Imaginea intitulată
  10
  Recunoaște când nu scuze. Merită menționat faptul că, ocazional, oamenii pot cere să vă cereți scuze nu trebuie să dați. Dacă, de exemplu, ei cer să-ți cereți scuze pentru ceva ce nu ați comis, evident trebuie să vă sprijiniți nevinovăția. Dacă ați reflectat asupra a ceea ce sa întâmplat și credeți că celălalt partid este, de fapt, partidul vinovat, tu și persoana respectivă trebuie să discutați încă problema. În cele din urmă, dacă aveți vreun motiv să credeți că partidul vătămătă vă abuzează emoțional, nu numai că nu vă scuzați, ci că trebuie să cereți ajutorul unui prieten sau consilier de încredere.
 • De cele mai multe ori veți ști adânc dacă sunteți vinovați sau nu sunteți în situație. Când te-ai liniștit, reflectă sincer acțiunile tale. Dacă încă crezi că nu sunt vinovați, dar sunt în căutarea de a scuza comportamentul cu explicații care nu sunt atât de evidente (nu au intenționat să facă, persoana care cere scuze este foarte sensibil, etc), atunci ar trebui să-și reconsidere poziția.
 • sfaturi

  • Nu face aceeași greșeală.
  • Luați suficient timp înainte de a lua oricare dintre acești pași. Amintiți-vă că prietenia este mai întâi prelucrată și apoi plăcută.
  • Asigurați-vă că evitați alimentele, băuturile sau florile care pot provoca alergii prietenului dvs. - care ar cauza mai multe probleme.

  avertismente

  • Dacă vă cereți scuze foarte repede, este posibil ca persoana pe care ați ofensat-o să fie încă supărată.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu mai cereți scuzeCum să nu mai cereți scuze
  Cum se face curățarea emoționalăCum se face curățarea emoțională
  Cum să faci un moment jenantCum să faci un moment jenant
  Cum sa faci un baietel sa te ierte (pentru fete)Cum sa faci un baietel sa te ierte (pentru fete)
  Cum să cereți iertareCum să cereți iertare
  Cum să schimbi opinia pe care o are o femeie din partea taCum să schimbi opinia pe care o are o femeie din partea ta
  Cum să vă confruntați cu prietenii care vă ignorăCum să vă confruntați cu prietenii care vă ignoră
  Cum să vă confruntați cu un prietenCum să vă confruntați cu un prieten
  Cum să-mi cereți scuze unui prieten de sex masculinCum să-mi cereți scuze unui prieten de sex masculin
  Cum să-mi cereți scuze după o disputăCum să-mi cereți scuze după o dispută
  » » Cum să-mi cer scuze

  © 2011—2020 ertare.com