Cum să ceri ajutor

Solicitarea de ajutor poate fi destul de dificilă, chiar dacă este doar pentru un mic inconvenient. Pentru a face acest lucru este să recunoașteți că nu sunteți perfect, ceea ce poate duce la simțirea slabă sau inefabilă. Cu toate acestea, este o abilitate esențială pentru viață. Multe obstacole nu pot fi descompuse dacă suntem singuri: pur și simplu nu trăim suficient de mult pentru a învăța cum să facem totul pe cont propriu. Indiferent dacă sunteți în căutarea unui mic ajutor cu o sarcină sau căutați un tratament pentru o boală gravă, cererea de ajutor este primul pas în avansarea.

pași

Partea 1
Acceptați că aveți nevoie de ajutor

Imaginea intitulată Cereți ajutor Pasul 1
1
Trebuie să-ți spui că ai nevoie de ajutor. Adesea, primul pas este partea cea mai dificilă a întregului proces. Deși poate părea simplu, poate fi destul de dificil să vă înghiți mândria și să acceptați că nu puteți rezolva această problemă pentru dvs. Trebuie să-ți spui că ai nevoie de ajutor: poate chiar vrei să spui cu voce tare dacă ai probleme să te convingi. Dacă se pare că nu puteți lua nicio măsură, întrebați următoarele întrebări. Dacă vedeți că răspundeți "da", probabil aveți nevoie de ajutor.
 • "Am încercat deja să-mi rezolv problema fără succes?"
 • "Am îndoieli cu privire la cum să procedez?"
 • "Îmi fac griji când se vor sfârși lucrurile?"
 • "Se va întâmpla ceva rău dacă nu rezolv această problemă?"
 • Imagine intitulată Cereți ajutor Pasul 2
  2
  Aflați exact ce aveți nevoie de ajutor. Odată ce sunteți convins că aveți nevoie de ajutor, trebuie să găsiți problema exactă. Acest lucru va face mult mai ușor să solicitați ajutor de la cineva și, de asemenea, mai ușor pentru dvs., astfel încât să puteți spune persoanei care este problema. Acest proces este uneori destul de simplu: dacă nu vă puteți aminti de propozițiile pentru o școală, este ușor să vă adresați regizorului. Cu toate acestea, problemele emoționale complexe pot fi dificil de identificat. Dacă, de exemplu, nu sunteți fericiți și nu știți prea bine de ce, s-ar putea să vă simțiți disperați. Reduceți problemele cât puteți de mult. Puneți-vă întrebări cum ar fi următoarele:
 • "La ce punct al procesului am simțit pentru prima dată că am avut o problemă?"
 • "Când mă înfurii?"
 • "Există vreo parte a procesului de care mă tem?"
 • Imaginea intitulată Cereți ajutor Pasul 3
  3
  Găsiți pe cineva care vă poate ajuta. Deși s-ar putea să vă surprindă cât de străini și de cunoscători ocazionali trebuie să vă ajute, ar trebui să alegeți pe cineva care să vă ajute cu ceea ce aveți nevoie. Uneori, ar putea fi un prieten - alții, un profesionist. De exemplu, dacă ați stabilit că aveți nevoie de ajutor în formarea, întrebați unul dintre prietenii dvs. să fie partenerul dvs. de formare sau căutați un antrenor la sala de sport locală. Ambele sunt opțiuni valabile și adecvate.
 • Nu întreba un ajutor pentru ajutor dacă nu este singura voastră opțiune. Nu vrei să te deranjezi pe cineva care te va face să te simți prost pentru că ai cerut ajutor.
 • Dacă aveți nevoie de ajutor cu o problemă emoțională, poate fi util să discutați cu un prieten apropiat, cu partenerul dvs., cu o familie, chiar dacă acestea nu au nicio aptitudine în acest sens.
 • Dacă problema cu care aveți nevoie de ajutor este serioasă sau simțiți că nu puteți întreba pe cineva apropiat de dvs. să vă ajute, încredințați-l unui terapeut sau unui psiholog. Acești profesioniști sunt pentru oamenii normali și sănătoși ca tine: nu ești nebun pentru simplul fapt de a spune cuiva problemele tale.
 • Imaginea intitulată Cereți ajutor. Pasul 4
  4
  Păstrați o imagine pozitivă a dvs. înșivă. Solicitarea de ajutor nu este un motiv să te simți slab, inept sau prost. Amintiți-vă că căutarea ajutorului atunci când aveți nevoie este un semn "forță", nu slăbiciune. Este ușor să negeți că aveți o problemă. Este dificil să renunți la mândrie și să depuneți eforturi pentru a rezolva problema. Când solicitați ajutor, vă puteți simți timid și jenat. Nu simți așa, chiar dacă nu cauți ajutor pentru prima dată. Ganditi-va astfel: a cere ajutor nu este la fel de jenant pentru faptul că nu ceea ce cauzează probleme de tine.
 • Dacă problema cu care căutați să vă ajute este o activitate de grup (fie la lucru, la școală sau oriunde altundeva), vă dezamăgiți echipa fără a cere ajutor. Amintiți-vă că nu sunteți singura persoană afectată dacă refuzați să solicitați ajutor. Dacă solicitați ajutor, veți fi un membru foarte admirabil al echipei.
 • Partea 2
  Obțineți ajutor

  Imaginea intitulată Cereți ajutor Pasul 5
  1
  Adu-ți mândria Mândria este păcatul final atunci când cere ajutor. Când solicitați ajutor, trebuie să recunoașteți (în mod explicit sau implicit) că nu puteți face ceva singur. Recunoaște că aveți greșelile și dificultățile. Amintiți-vă că nu contează atât de mult! Nimeni nu este perfect: toți avem nevoie de ajutor la un moment dat. Du-te prin viață fără măcar a admite că ești greșit, nu este modul corect de viață: oameni care au mândrie atât de mult pentru a cere ajutor trebuie să raționalizeze încăpățânarea lor prin justificari interne din ce în ce complicate. Nu fiți ca ei: așezați-vă și cereți-i ajutorul.
 • Imaginea intitulată Cereți ajutor Step 6
  2
  Întreabă pe cineva pentru ajutor. Asta este! Rezultatul cel mai probabil este că veți fi surprinși să vedeți cât de dispus este să vă ajute persoana respectivă. Dacă nu cunoașteți această persoană foarte bine, introduceți-vă pe scurt și clarificați-vă că aveți nevoie de ajutor. Dacă este urgent, preambulurile pot fi lăsate mai târziu. Explicați politicos, rapid și clar că aveți nevoie de ajutor. Apoi, dacă sunt dispuși să vă ajute, explicați cu ce aveți nevoie de ajutor.
 • Dacă această persoană este un prieten, o rudă sau un partener, nu trebuie să vă faceți griji! Solicitarea de ajutor este normală, este ceva pe care oamenii îl fac zilnic atunci când îi pasă de ceilalți. Dorința voastră de a cere ajutor (și de a vă întoarce atunci când este cerută) este un semn al apropierii și al familiarității. Cererea de ajutor poate fi chiar un gest plin de iubire.
 • Imagine intitulată Cereți ajutor Pasul 7


  3
  Mergeți în alt loc pentru a vorbi. Dacă problema dvs. este fizică și practică (de exemplu, dacă nu puteți înțelege cum să reparați frigiderul), mai degrabă decât emoțional, văd cum rezolvă această problemă persoana este adesea mai utilă decât încercarea de a vă aminti de sfatul dvs. Dacă puteți, luați persoana care vă va ajuta la locul problemei și lăsați-o pe ea sau ea "spectacol", în loc să vă spunem cum să remediați acest lucru.
 • Chiar dacă problema dvs. nu este fizică sau practică, poate fi necesară schimbarea peisajului. De exemplu, problemele emoționale și personale sunt cele mai bune pentru a nu vorbi într-o mașină aglomerată sau în cabina dvs. unde cineva poate asculta din întâmplare. Pentru a evita un disconfort mare, discutați orice problemă serioasă în cazul în care aveți nevoie de ajutor într-un loc privat.
 • Image title Cereți ajutor Step 8
  4
  Urmăriți și ascultați persoana care vă ajută. Dacă problema dvs. este practică sau personală, acordați atenție persoanei care vă ajută, deoarece vă îndrumă asupra modului de soluționare. Nu ezitați să luați notițe în timp ce explica sau am arăta cum să rezolve problema (dacă, de exemplu, vă ajută să Jumpstart masina ta, ar trebui să ia act de ordinea în care plasați firele aligator în fiecare dintre terminale. Amintiți-vă Cu cât vă puteți aminti mai mult cum să vă rezolvați problema, cu atât mai puțin probabil că va trebui să solicitați din nou ajutor.
 • Dacă nu înțelegeți nici o parte a instrucțiunilor pe care persoana care vă ajută să vă dăruiește, nu vă este rușine să le cereți să explice mai mult sau să le explice din nou. Este mai bine să vă luați puțin timp pentru a înțelege pe deplin instrucțiunile, în loc să mergeți mai departe și să găsiți mai multe probleme, ceea ce va dura mai mult.
 • Partea 3
  Primiți ușor ajutor

  Imaginea intitulată Cereți ajutor Step 9
  1
  Mulțumesc persoanei care vă ajută. Persoana care v-a ajutat merită mulțumiri. Timpul oricărei persoane este valoroasă: faptul că ți-au dat o parte din timpul tău indică faptul că sunt susținători și îngrijesc de tine. Cel puțin dă-i persoanei pe care o ajuți o persoană cordială "mulțumesc". Dacă te-au ajutat cu ceva foarte important, ia în considerare să le cumperi o băutură, o cină sau chiar un cadou. Adesea, nu este necesar să fii foarte extravagant: este mai important să le arăți că ești recunoscător sincer. Ei o vor aprecia foarte mult și vor exista mai multe posibilități de a vă ajuta în viitor.
  • Una dintre cele mai bune modalități de a arăta că apreciați sfatul cuiva este "ajutați-i" în schimb. Dacă aveți nevoie de ajutor cu ceva, oferiți-vă ajutorul imediat. Dacă nu, fiți întotdeauna gata să-i ajutați într-o zi.
 • Imaginea intitulată Cereți ajutor Pasul 10
  2
  Asimilați sfatul persoanei care vă ajută. Acum că ați fost ajutați să vă rezolvați problema, luați măsuri pentru a vă asigura că vă amintiți ce ați învățat. Dacă sugestiile pot fi împărțite în anumite etape, el folosește tehnici mnemonice pentru a le aminti.
 • Un truc bun este să vă scrieți sfatul cu propriile cuvinte. Dacă interpretați instrucțiunile într-un mod mai logic și mai rezonabil pentru dvs., va fi mai ușor de înțeles și, în același timp, veți reafirma informațiile.
 • Imaginea intitulată Cereți ajutor Pasul 11
  3
  Încercați să rezolvați problema singură. Este timpul să vă puneți cunoștințele la încercare. De îndată ce aveți ocazia, încercați să rezolvați singură problema. Dacă este posibil, încercați să o faceți cu prezența persoanei care vă ajută, astfel încât să puteți corecta orice eroare, dar dacă nu, nu vă faceți griji pentru că faceți-o singură este mai bine decât să nu faceți nimic. Luați notă de orice în procesul care încă vă dă probleme: puteți solicita clarificări cu privire la acestea mai târziu.
 • Imaginea intitulată Cereți ajutor Pasul 12
  4
  Nu ezitați să solicitați din nou ajutor. Dacă cererea de ajutor pentru prima dată nu este un semn de slăbiciune, se cere a doua oară, nu-i așa? Ei bine, te înșeli. Dacă învățați complet un proces nou, există o șansă bună să uitați ceva în timp ce încercați să aplicați sfaturile oferite. Dacă ați ascultat cu atenție și v-ați străduit să aplicați instrucțiunile persoanei care vă ajută, s-ar putea să nu fie chiar vina dvs.: ar putea fi faptul că persoana care vă ajută pur și simplu învață în mod greșit. Ți-aș fi putut da sfaturi incomplete sau confuze. Aș fi putut presupune în mod eronat că deja posedați cunoștințele necesare pentru a vă rezolva problema. Indiferent de situație, nu vă stânjeniți să cereți clarificări în detalii complicate.
 • Uneori, este necesară oa doua opinie. Dacă nu puteți rezolva problema dvs. urmând sfaturile oferite, cereți-i pe cineva să aibă un punct de vedere diferit cu privire la modul de remediere a acesteia. Te-aș putea surprinde cu sfaturile variate și chiar contradictorii pe care le-ai putea primi de la oameni!
 • sfaturi

  • Realizați faptul că și alți oameni au nevoie de ajutor.
  • Fii politicos și evită să fii enervant. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pe care le-ați cauzat persoanei care le-a ajutat.
  • Fiți conștienți de mediul înconjurător, astfel încât să puteți face cât mai multe lucruri posibil.
  • Nu te simti rau mai tarziu.

  avertismente

  • Nu întreba pe cineva care pare nesigur. Majoritatea oamenilor sunt de încredere, dar în cele din urmă cineva ar putea fi periculos. Acest lucru este valabil pentru toată lumea, nu doar pentru cineva care pare ciudat.
  • Dacă este o urgență medicală pentru partenerul dvs., sunați la serviciile de urgență înainte de a căuta pe cineva care să vă ajute.
  • Dacă este o urgență medicală, mergeți la cel mai apropiat centru medical și obțineți ajutor pentru a ajunge acolo, dacă este necesar.
  • În funcție de ceea ce este, nu încercați să faceți acest lucru decât dacă riscați să provocați daune sau dacă există restricții de timp.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuriCum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuri
  Cum să faci fitile multicolore cu băutura de ajutor KoolCum să faci fitile multicolore cu băutura de ajutor Kool
  Cum de a ajuta pe cineva cu stima de sine scazutaCum de a ajuta pe cineva cu stima de sine scazuta
  Cum să ajuți oamenii paranoiciCum să ajuți oamenii paranoici
  Cum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutorCum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutor
  Cum să acordați prim ajutor în cazul unui deget tăiatCum să acordați prim ajutor în cazul unui deget tăiat
  Cum să diagnosticați astmulCum să diagnosticați astmul
  Cum să scrii pe cineva diagnosticat cu cancerCum să scrii pe cineva diagnosticat cu cancer
  Cum să facem față bulimieiCum să facem față bulimiei
  Cum să obțineți sistemul dvs. de asistență pentru a vă oferi ajutorul de care aveți nevoieCum să obțineți sistemul dvs. de asistență pentru a vă oferi ajutorul de care aveți nevoie
  » » Cum să ceri ajutor

  © 2011—2020 ertare.com