Cum să petreceți noaptea în navigație

Există multe motive valide pentru a petrece noaptea treaz la un moment dat. Poate ar trebui să studiezi mult înainte de un examen major sau să termini un eseu sau poate vrei doar să te uiți la un maraton de film. Dacă nu vă aflați în programul dvs. obișnuit de somn din cauza călătoriei în altă țară, petrecerea unei nopți fără somn vă poate ajuta să puneți lucrurile în ordine. Indiferent de motiv, acest lucru nu este ceva simplu pentru toți oamenii, necesită o practică de a face acest lucru eficient și în siguranță.

pași

Partea 1
Stai treaz și alertă

Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 5
1
Continuă să te miști. Faceți o mișcare simplă, cum ar fi mișcarea picioarelor. Dacă devine obișnuit, vă poate împiedica să adormiți în momentele critice, precum și să vă țineți treaz fără a fi distras.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 6
  2
  Luați pauze. Împiedicați-vă energia și motivația să cadă prin stabilirea unui ritm constant. De exemplu, lucrați timp de 40 până la 55 de minute și faceți o pauză între 5 și 20 de minute sau chiar faceți o plimbare rapidă într-o zonă sigură și bine luminată.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 7
  3
  Urmăriți un film de groază. Luați o scurtă pauză pentru a viziona un fragment dintr-un film de groază, în cazul în care credeți că vă va îmbunătăți productivitatea. Filmele de groază vă pot ține la curent, dar nu le priviți dacă devin distragere. Vedeți-o doar în timpul unei pauze de 5 până la 20 de minute.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 8
  4
  Evitați consumul cofeinei cât mai mult posibil. Cafeaua sau ceaiul poate părea o soluție ideală, dar în timp ce vă pot da un impuls energetic temporar, a doua zi veți fi foarte obosiți (poate la jumătatea examenului sau întâlnirii). O mai bună ședere hidratată de apa potabilă.
 • Luați două pahare de apă cu gheață la fiecare 30 de minute, pentru că nu numai că vă va ajuta să rămâneți treaz, dar vă va face să urinați, ceea ce vă va ține alertă.
 • Ceaiul din plante fără cofeină poate, de asemenea, să vă trezească natural datorită cantității mari de ierburi pe care le conține.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 9
  5
  Consumați alimente bogate în proteine ​​pentru a vă menține nivelul de energie. Alimente cum ar fi sandvișuri, brânză și alte produse lactate vă permit să vă faceți mai atent. Dimpotrivă, deși alimentele zaharoase vă pot face să vă simțiți treji pentru o vreme, pe termen lung vă vor face să vă simțiți somnolenți și somnoroși. Merele vă mențin nivelul de zahăr stabil, astfel încât să puteți sta treaz mai mult, deși orice fruct sau alimente sănătoase oferă mai multe beneficii decât consumul de alimente dulci.
 • Evitați mâncarea grea în timpul nopții că veți fi treaz, altfel vă veți simți letargic și somnolent. Dimpotrivă, mâncați ceva ușor și sănătos, care nu conține frunze.
 • Evitați consumul de alcool, deoarece este un antidepresiv care vă va face să vă simțiți somnoros.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 10
  6
  Ascultați muzica de metal. În timp ce muzica tare fără ritm poate să nu fie preferată, vă va ține minte alertă. Puteți, de asemenea, să ascultați muzica instrumentală, care vă va distrage atenția mai puțin. În acest fel, nu veți fi tentați să adormiți.
 • Dacă în jurul tău există alte persoane, trebuie să păstrezi cu siguranță volumul muzical scăzut sau, dacă este necesar, să folosești căști.
 • Imagine intitulată Ia-ți urechile Piercing Pasul 16
  7
  Strângeți și masați urechile. Există puncte de acupressură situate pe urechi care, atunci când sunt stimulate, trimit semnale electrice către creier. De asemenea, prin apăsarea vârfului urechii, puteți elibera presiunea pe spate și pe umeri. Dacă strângeți partea superioară din mijloc a urechii, puteți ameliora durerea articulațiilor. Această metodă vă va face să vă simțiți mai treaz.
 • Partea 2
  Mențineți optimismul și planificați înainte

  Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 1
  1


  Asigurați-vă că o noapte fără somn este inevitabilă. Evitați să rămâneți treaz toată noaptea doar pentru că trebuie să studieți, deoarece visul este momentul în care amintirile sunt procesate corespunzător. De asemenea, dacă nu dormiți, creierul își va pierde eficiența în păstrarea informațiilor. În majoritatea cazurilor, este mai bine să vă odihniți puțin în timpul nopții decât să nu faceți deloc.
  • Dacă doriți să vă mențineți sănătatea, nu vă trezi niciodată două nopți la rând. De asemenea, evitați să rămâneți treaz ori de câte ori este posibil.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 2
  2
  Gândește-te pozitiv. Gânduri precum "Sunt aproape gata", "Nu este chiar așa de dificil", voi putea vedea răsăritul soarelui "sau alte afirmații pot fi utile. Negativitatea va reduce doar productivitatea, așa că repetați că veți fi recompensați pentru timpul și efortul dvs.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 3
  3
  Răsplătește-te pentru fiecare realizare. Puteți decide să vă răsplătiți dacă obțineți o realizare în timpul nopții. De exemplu, dacă stați treaz pentru a încheia un curs, vă puteți răsplăti cu o ciocolată sau o scurtă pauză cu Netflix. Acești motivați mici vă pot îndruma spre atingerea obiectivelor dvs. generale pentru noapte.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 4
  4
  Încercați să faceți un pui de somn scurt după-amiaza. În acest fel, puteți avea mai multă energie pe timp de noapte. Dacă este posibil, încercați să faceți un pui de somn timp de două până la trei ore și să limitați distragerile posibile în acest timp. Dacă purtați lentile de contact, asigurați-vă că le îndepărtați, deoarece acestea ar putea deteriora ochii și vă pot împiedica să dormi bine.
 • Dacă aveți de gând să luați un pui de somn, setați un cronometru. Nu dormiți mai mult de 20 de minute în timpul nopții și încercați să rămâneți pe jumătate treaz. Rețineți că luarea unui pui de somn în timpul nopții vă poate face să riscați să adormiți, deci este mai bine să o evitați. Ar trebui să fie suficient să luați unul după-amiaza.
 • Partea 3
  Îmbunătățiți-vă locul de muncă și limitați distragerile

  Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 11
  1
  Opriți toate dispozitivele electronice. Plecați de la telefonul mobil, televizorul și alte dispozitive electronice. De asemenea, evitați navigarea pe Internet.
  • Descărcați o aplicație care blochează site-urile de agrement, precum SelfControl. Dacă Internetul, în general, este o distragere a atenției pentru dvs., puteți, de asemenea, să dezactivați conexiunea Wi-Fi. Evitați tentația de ao activa din nou până când ați terminat munca.
  • Setați telefonul în modul avion astfel încât mesajele primite să sosească când sunteți gata să le primiți.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 12
  2
  Păstrați ferestrele deschise în timp ce lucrați. Aerul rece vă va ajuta să rămâneți treaz, în timp ce aerul fierbinte vă va face să dormiți. Amintiți-vă de nopțile în care nu puteți dormi din cauza frigului, comparativ cu acelea în care căldura camerei v-a ajutat să adormiți. Dacă aerul rece vă ajută să rămâneți treaz, puteți merge la baie și puteți pune apă rece pe față.
 • Nu toți își îmbunătățesc capacitatea de atenție cu aerul rece și se simt somnolenți cu aerul fierbinte, deoarece în cazul unor persoane lucrează în sens invers. Evident, alegeți metoda care funcționează cel mai bine pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 13
  3
  Evitați să lucrați în locuri confortabile. Nu vă stabiliți patul, o canapea sau podeaua ca un loc de muncă. Dacă lucrați oriunde altundeva decât o masă și un scaun rece, veți fi foarte tentați să adormiți. De asemenea, cu cât este mai confortabil locul, cu atât vă simțiți mai rău. Prin urmare, dacă este posibil, lucrați într-un mediu departe de pat, pentru a vă îngreuna adormirea. De asemenea, încercați să vă înconjurați cu alți oameni, astfel încât să nu vă simțiți suficient de confortabil pentru a adormi pe scaun.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 14
  4
  Mențineți o poziție verticală Evitați căderea! Când sunteți obosit, este obișnuit să lăsați corpul să se prăbușească. Cu toate acestea, dacă vă simțiți în poziție verticală, veți crește nivelul de vigilență și vă veți simți mai bine.
 • Stați în diferite locuri din cameră.
 • Nu te culca în pat cu ochii închiși, pentru că vei adormi căzând într-o stare de somn delirios în care te vei convinge că ai terminat munca ta.
 • Imaginea intitulată Trageți-o pe toată noaptea Pasul 15
  5
  Recunoașteți limitele. Dacă nu vă puteți aminti ce citiți sau dați din cap involuntar, înseamnă că trebuie să dormiți. Uneori, este mai bine să dormi timp de trei sau patru ore și să studiezi cât mai mult posibil dimineața pentru a fi în plin stare de zambet a doua zi.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să stai treaz noapteaCum să stai treaz noaptea
  Cum să ajustați programul de somnCum să ajustați programul de somn
  Cum să combateți somnul excesivCum să combateți somnul excesiv
  Cum să te odihnești fără să adormiCum să te odihnești fără să adormi
  Cum să scapi de coșmaruriCum să scapi de coșmaruri
  Cum să dormi în timpul zileiCum să dormi în timpul zilei
  Cum să vă energizațiCum să vă energizați
  Cum să evitați somnul și căscatul în timpul zileiCum să evitați somnul și căscatul în timpul zilei
  Cum să evitați lipsa de somnCum să evitați lipsa de somn
  Cum să evitați adormirea la locul de muncăCum să evitați adormirea la locul de muncă
  » » Cum să petreceți noaptea în navigație

  © 2011—2020 ertare.com