Cum să opriți mâncărime legate de diabet zaharat

Diabetul este o victimă frecventă a unei senzații oribile de mâncărime. Este un efect secundar comun cauzat de un nivel ridicat al glicemiei, care este factorul definitoriu al diabetului zaharat. Dacă suferiți de mâncărime insuportabile, derulați această pagină în jos pe Metoda 1 și aflați cum puteți să vă ușurați pielea iritată.

pași

Metoda 1
Opriți pruritul cu modificări ale stilului de viață

Imaginea intitulată Oprirea mâncării de la diabet Pasul 1
1
Împiedică pielea să se usuce prea mult. Puteți să vă păstrați pielea umedă folosind hidratante pentru piele și astfel mențineți-o sănătoasă. Evitați utilizarea cremelor și a lotiunilor parfumate, deoarece este posibil să aveți o reacție care vă provoacă mâncărime. Îți hidratezi pielea de două ori pe zi. De fiecare dată când faceți o baie, utilizați aproximativ o uncie sau două linguri (sau orice ai nevoie) pentru a vă hidrata întregul corp.
 • De asemenea, trebuie să evitați folosirea săpunurilor parfumate, deoarece produsele chimice pot face pielea prea uscată și iritată. În schimb, optați pentru săpunuri moi și fără parfumuri.
 • Imaginea intitulată Opriți mâncărimi de la diabet Pasul 2
  2
  Modificați modul în care vă faceți baie. Înotarea frecventă poate mânca mai rău. Limitați băile la o dată la două zile. Frecvența băii variază în funcție de climă, mediu și activitățile pe care le faceți - totuși, o dată la două zile ar trebui să fie suficient. Evitați scăldatul cu apă foarte fierbinte, deoarece acest lucru tinde să irită pielea mai mult. Utilizați apă la temperatura camerei sau mai puțin. Apa caldă dilată vasele de sânge și permite o metabolizare mai rapidă a insulinei, care poate declanșa o hipoglicemie.
 • Un alt motiv pentru care diabeții nu ar trebui să folosească apă fierbinte este pentru că suferă de leziuni ale nervilor care îi determină să-și piardă senzația de durere sau de schimbări de temperatură, astfel încât ar putea fi arse de apă caldă și nu o simt .
 • Imaginea intitulata Incetati mancarimea de la diabet Pasul 3
  3
  Aveți grijă de piele vara. Dacă, pe de o parte, vara este o perioadă de soare și distracție, pe de altă parte, poate fi și o perioadă de piele grav iritată. Pentru a reduce senzația de mâncărime care apare vara, purtați haine din materiale moi, cum ar fi bumbacul. Unele materiale, cum ar fi lâna sau mătase, pot provoca iritații și mâncărime. De asemenea, trebuie să:
 • Asigurați-vă că vă păstrați pielea uscată de transpirație, deoarece prea multă umiditate ar putea provoca mâncărime.
 • Luați mai multe pahare de apă pentru a vă menține pielea bine hidratată. Asigurați-vă că luați aproximativ 8 pahare (230 ml) de apă pe zi. Cu toate acestea, dacă aveți o viață foarte activă sau trăiți în condiții de climă umedă, poate fi necesar să beți mai multă apă.
 • Imaginea intitulata Incetati mancarimea de la diabet Pasul 4
  4
  Aveți grijă de piele în timpul iernii. Pielea se usucă ușor în timpul iernii, deci este foarte important ca diabeticii să fie bine hidratate și hidratate. Încă o dată, hidratați pielea de două ori pe zi cu o loțiune fără parfum. Porniți un umidificator atunci când încălzirea este pornită, aceasta ajută la ameliorarea pruritului și împiedică înrăutățirea acestuia.
 • Imaginea intitulată Opriți mâncarea din diabet Pas 5
  5
  Reduceți nivelul de stres De fapt, stresul poate crește senzația de mâncărime. Aceasta înseamnă că atunci când vă aflați într-o situație stresantă, veți simți, de asemenea, că mâncărime crește. Pentru a combate stresul, practică tehnici de relaxare. Acestea includ:
 • Meditația practică. Meditația este o practică în care vă lăsați mintea goală și eliberați-vă de orice stres care este în interiorul vostru. Practicați câteva minute în fiecare dimineață pentru a vă relaxa pe tot parcursul zilei.
 • Utilizați metoda cuvintelor antistres. Alegeți o frază care vă calmează ca "totul va fi bine" sau "totul este bine". Când începeți să vă simțiți stresați, respirați profund de mai multe ori și repetați fraza antistres în mintea dvs. până când vă veți simți din nou calmă.
 • Metoda 2
  Opriți-vă de mâncărime cu remedii la domiciliu

  Imaginea intitulată Opriți mâncărimile de la diabet Pasul 6
  1
  Utilizați o compresă rece pentru a vă liniști pielea. Aplicarea compreselor reci poate face minuni când încerci să scapi de mâncărimea pielii tale. Senzația de temperatură călătorește spre creier prin aceeași cale ca cea a senzației de mâncărime. Țineți o compresă rece pe zona afectată până când vă simțiți ușurat.
  • Puteți de asemenea să vă scăldați cu apă rece pentru a ajuta la mâncarea. Cu toate acestea, rețineți că diabeții nu ar trebui să se îmbăieze de fiecare dată, mai ales dacă aveți puțin control asupra nivelurilor de glucoză. Deci, în general, este mai bine să puneți comprese reci în majoritatea cazurilor.
 • Imaginea intitulata Incetati mancarimea de la diabet Pasul 7
  2
  Încearcă să te eliberezi cu un amestec de fulgi de ovăz. Se amestecă ¼ ceașcă de apă cu o ceașcă de fulgi de ovăz coloidal și se amestecă într-o pastă groasă. Utilizați-vă mâinile pentru a aplica acest amestec în zona afectată. Păstrați amestecul pe acea parte a corpului timp de 15 minute. Făina de ovăz va calma mâncărimea și vă va oferi o ușurare temporară.


 • Imaginea intitulată Opriți mâncărimea de la diabet Pasul 8
  3
  Utilizați un amestec de bicarbonat de sodiu pentru a calma mâncărimea. De asemenea, puteți aplica un amestec de jumătate de cești de apă cu o ceașcă de praf de copt. Se amestecă cu o lingură până când aluatul este bine amestecat și neted. Aplicați amestecul pe zona afectată și păstrați-l timp de 15 minute, apoi spălați-l.
 • Metoda 3
  Opriți mâncărimea cu medicamente

  Imaginea intitulată Opriți mâncărimea de la diabet Pasul 9
  1
  Utilizați o cremă fără prescripție medicală (fără prescripție medicală). Cremele sau unguentele pot ajuta la ameliorarea pruritului. Cu doar puțină cremă, va fi suficient să acoperiți o zonă care măsoară de două ori palma. Când căutați un medicament fără prescripție medicală pentru a ușura mâncărimea, căutați ceva care conține oricare dintre următoarele ingrediente:
  • Camfor, mentol, fenol, difenhidramină și benzocaină.
 • Imaginea intitulată Opriți mâncărimi de la diabet Pasul 10
  2
  Aplicați un unguent steroid pe zona afectată. Unele dintre cremele de mâncărime care sunt disponibile la farmacie conțin steroizi și pot ajuta la ameliorarea pruritului. Hidrocortizonul este de obicei cea mai bună opțiune și se vinde fără prescripție medicală în majoritatea farmaciilor. De asemenea, puteți utiliza cremă de beclometazonă, deoarece acționează în același mod ca hidrocortizonul.
 • Rețineți că nu trebuie să utilizați o perioadă lungă de timp o cremă sau unguent care conține steroizi fără a discuta cu medicul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Opriți mâncărimile de la diabet Pasul 11
  3
  Utilizați creme antifungice pentru a preveni ciupercile. Dacă sunteți diabetic, știți că aveți un sistem imunitar slab, ceea ce vă face să obțineți infecții mai ușor. Un tip de infecție este ciupercile care cresc pe piele și provoacă prurit. Căutați creme antifungice care au:
 • Miconazol, ketoconazol sau acid benzoic.
 • Imaginea intitulată Opriți mâncărimile de la diabet Pasul 12
  4
  Luați o pilulă antihistaminică. Histamina este hormonul care provoacă senzația de mâncărime. Când luați un antihistaminic, acest hormon este suprimat și astfel pielea este ușoară. Antihistaminicele comune includ:
 • Clorfeniramină, difenhidramină (Benadryl). Rețineți că aceste antihistaminice vă vor face să vă simțiți somnolent.
 • Imaginea intitulata Incetati mâncatul de la diabet Pasul 13
  5
  Discutați cu medicul despre alte opțiuni. Dacă măsurile menționate mai sus nu vă scutesc sau nu suspectați nici o altă cauză gravă care vă provoacă mâncărimi, trebuie să vă informați medicul. El va trebui să facă studii pentru a identifica cauza mâncării.
 • sfaturi

  • Evitați să vă zgâriați Scratching singur va crește senzația de mâncărime.

  avertismente

  • Dacă ați ales o soluție la domiciliu, dar mâncărime persistă sau se agravează, contactați imediat medicul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aveți grijă de picioarele uscate și dureCum să aveți grijă de picioarele uscate și dure
  Cum să opriți zgârierea pielii iritateCum să opriți zgârierea pielii iritate
  Cum să depilați fără cremă depilatoareCum să depilați fără cremă depilatoare
  Cum sa scapi de pielea uscata sub nasCum sa scapi de pielea uscata sub nas
  Cum să opriți pruritul severCum să opriți pruritul sever
  Cum să eliminați arsurile solare (piele curată)Cum să eliminați arsurile solare (piele curată)
  Cum sa alegi un hidratant pentru pielea uscataCum sa alegi un hidratant pentru pielea uscata
  Cum să evitați pielea uscată în timpul ierniiCum să evitați pielea uscată în timpul iernii
  Cum sa hidratezi corpulCum sa hidratezi corpul
  Cum să hidratezi pieleaCum să hidratezi pielea
  » » Cum să opriți mâncărime legate de diabet zaharat

  © 2011—2020 ertare.com