Cum să vă organizați gândurile pe hârtie

Te simți copleșit de tulburare

în mintea ta? Poate fi o provocare pentru a vă aduna ideile pentru a obține o zi productivă. Scrierea gândurilor pe hârtie vă poate ajuta să înțelegeți ce se învârte în cap.

pași

Metoda 1
Utilizați o schemă tradițională

Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 1
1
Investigates. Dacă lucrați la un proiect școlar, aceasta va însemna citirea articolelor și a cărților necesare. Dacă aveți de-a face cu o problemă personală, aceasta ar putea însemna să solicitați opinii de la alte persoane și de la dvs. În orice caz, asigurați-vă că utilizați surse de încredere (prietenii dvs. pot fi o sursă de încredere pentru o problemă personală) și nu merită prea mult de la altcineva.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 2
  2
  Scrieți cu libertate. Acesta poate fi un instrument foarte util pentru a descoperi ceea ce credeți sau ce credeți despre un subiect. Scrierea cu libertatea înseamnă să-ți exprimi gândurile pe hârtie fără să te îngrijorezi de gramatică, structură sau chiar înțeles. Adesea, este de preferat să continuați să scrieți pentru o perioadă de timp (ar trebui să fie suficiente 5 până la 10 minute).
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 3
  3
  Descrieți categoriile și subcategoriile. Acest lucru este foarte important pentru a vă structura ideile. Categoriile pot fi de orice tip, inclusiv sub-elementele și dovezile pentru o lucrare academică sau principalele evenimente pentru un roman. Dacă schițați un plan de acțiune sau un proces, acestea vor fi pașii. Pe măsură ce scrieți pașii posibili, nu este necesar să le organizați imediat, deoarece trebuie să creați întâi ideile. (În caz contrar, nu există nicio problemă cu adăugarea de idei mai târziu).
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 4
  4
  Alegeți o modalitate de a organiza categoriile. Acest lucru vă va ajuta să aveți o idee globală asupra structurii generale a ideilor pe care le aveți. Nu există nicio modalitate corectă de a vă organiza ideile, atâta timp cât secvența este logică sau cel puțin utilă. Pentru majoritatea schemelor, este preferabil să se limiteze numărul de categorii principale la trei sau patru, în special pentru lucrări mai scurte sau mai puțin complicate. Următoarele moduri de organizare sunt de obicei utile pentru mai multe sarcini, dar mai ales pentru sarcinile de scriere:
 • Organizează în funcție de importanță vă va ajuta să faceți un argument sau să clasificați munca la lucru. Acest lucru vă ajută (și cititorul, dacă este cazul) să vedeți ce este important cu privire la schemă, introducând mai întâi cele mai importante subiecte.
 • Organizarea prin cronologie vă va ajuta să aveți o idee generală despre evoluția evenimentelor, a gândurilor etc. Pentru gospodărie, acest lucru poate fi arbitrar sau poate servi drept bază pentru completarea unei anumite probleme.
 • Organizarea prin proces este atunci când scrieți pașii unui proces. Acest lucru poate implica un proces de gândire sau un ghid simplu pentru pașii pe care trebuie să îi urmați.
 • Organizarea prin spațiu va fi utilă dacă scrieți un roman sau dacă descrieți un loc care ridică anumite preocupări, cum ar fi mlaștinile. În acest fel, puteți organiza prin părți sau regiuni ale mlaștinilor menționate.
 • Organizarea prin cauză și efect va ajuta cititorul să urmeze calea unei idei. Acest lucru este foarte util pentru a vorbi despre concepte dificile sau idei controversate, cum ar fi controlul armelor.
 • Organizarea pentru comparare sau contrast poate fi utilă atunci când doriți să comparați idei sau metode opuse. Puteți face acest lucru în mai multe moduri, inclusiv compararea obiectelor sau a conceptelor punct-la-punct sau discutarea tuturor aspectelor importante ale unuia dintre concepte urmate de aspectele importante (comparabile) ale conceptului anterior.
 • Imaginea cu titlul Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 5
  5
  Scrieți punctul principal din partea de sus a hârtiei. Dacă scrieți o investigație sau o lucrare academică, punctul principal va fi argumentul principal sau teza dumneavoastră. Pentru un roman, acesta va fi argumentul principal. Pentru orice altceva, va fi ceea ce încercați să organizați.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 6
  6
  Finalizați scrierea conturului. Când v-ați hotărât cum să vă organizați gândurile și ce punct principal va fi, va fi foarte simplu să scrieți ideile într-un mod organizat. Scrierea schiței ar trebui să vă permită să aveți o viziune mai completă și mai structurată a gândurilor, care ar trebui să vă ajute să continuați cu proiectul pe care l-ați început.
 • Metoda 2
  Urmăriți-vă munca

  Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 7
  1
  Scrieți toate gândurile dvs. despre proiect. Acest lucru este foarte util atunci când aveți multe sarcini pe care trebuie să le acordați prioritate. Vă va ajuta să vă amintiți tot ceea ce doriți să ocupați, atunci când începeți să acordați prioritate elementelor din listă.
  • Utilizați un singur cuvânt sau o expresie pentru a indica fiecare idee. Acest lucru vă va ajuta să vedeți rapid tot ce trebuie să acoperiți și tipurile de sarcini implicate.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 8
  2
  Faceți o pauză. Luați o oră pentru a face ceva care nu este legat de munca pe care trebuie să o faceți. Este posibil să luați un duș, să vă pregătiți o masă sau să alegeți să faceți o plimbare până când nu vă faceți griji. Încercați să evitați să vă gândiți la proiectul dvs. Acest lucru vă va ajuta mintea să proceseze ceea ce ați scris.


 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 9
  3
  Returnați notele și grupați gânduri similare în diferite categorii. Aveți posibilitatea să utilizați "A, B, C", culori diferite ale indicatoarelor sau altceva pentru a vă ajuta să distingeți între diferitele categorii. Puteți utiliza categoriile pe care le doriți, cum ar fi locația, timpul necesar activității, importanța sau orice altă categorie care vă ajută să finalizați sarcinile. Organizând gândurile dvs., puteți începe să acordați prioritate articolelor din listă.
 • Puteți folosi sistemul care vă este util, dar păstrați-l simplu.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 10
  4
  Alăturați-vă gândurilor similare scriind-le împreună. Plasați fiecare grup pe o pagină separată pentru a face față unui singur subiect la un moment dat. De exemplu, dacă vă gândiți la gospodărie, puteți plasa într-o categorie sarcinile în care stați acasă și etichetați celelalte sarcini pentru locul în care trebuie să mergeți pentru a le completa (cum ar fi magazinul alimentar). Acum, veți avea liste distincte pentru fiecare categorie creată, ceea ce facilitează îndeplinirea sarcinilor.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 11
  5
  Faceți mai multe proiecte. Este posibil să trebuiască să redactați listele de mai multe ori, deși va depinde de cât de complicat este proiectul. Uneori, poate doriți să salvați lista și să o rescrieți din memorie și apoi să vă întoarceți la cea veche pentru a vedea cum ați acordat prioritate acesteia în mod diferit. Efectuarea de proiecte vă poate oferi o idee bună despre ceea ce doriți să obțineți cu listele dvs. și despre modalitatea de a le îndeplini.
 • Metoda 3
  Utilizați organizatorii vizuali

  Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 12
  1
  Faceți o hartă mentală sau un organizator vizual. O hartă mentală vă permite să vă poziționați gândurile într-o manieră foarte vizibilă. Este un desen organizat cu temele ideilor dvs. evidențiate în locația lor pe pagină. Poți fi atât de dezordonat sau structurat cât vrei. Realizarea mai multor proiecte poate ajuta la organizarea ideilor.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 13
  2
  Începeți cu o foaie mare de hârtie sau o cartelă. Dimensiunea variază în funcție de complexitatea proiectului. Deși este adevărat că o hartă mentală pentru a decide o întrebare de da sau nu poate fi mai puțin complicată, harta gândurilor pentru o lucrare de cercetare sau un roman poate fi mult mai complicată. Acest lucru vă va permite să vă gândiți ideile în mod vizual.
 • În mod similar, există multe aplicații online pentru a realiza hărți minte.
 • Imaginea intitulă Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 14
  3
  Scrieți ideea generală sau scrieți-o într-un cerc în mijlocul hârtiei sau pe carte. Asigurați-vă că cercul este atât de mare încât diferă de subthemuri. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie atât de mare încât să nu aveți spațiu pentru a vă scrie ideile în jurul acestuia. Subiectul ar trebui să fie la fel de precis ca și cum îl puteți face, astfel încât să vă puteți organiza gândurile mai ușor. De exemplu, în loc să utilizați tema "încălzirii globale", ați putea folosi "efectele încălzirii globale" sau "teoriile legate de încălzirea globală".
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 15
  4
  Desenați linii care ies din cerc și scrieți ideile care provin de la ideea principală. Acestea vor fi subiectele legate de subiectul principal, dar puteți scrie mai mult decât veți folosi în această secțiune. Făcând acest lucru vă va ajuta să alegeți cele mai importante părți ale hărții gândurilor, deoarece veți vedea cum se referă secțiunile la ele.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă gândurile pe hârtie Pasul 16
  5
  Desenați alte linii care apar din liniile principale pentru a indica subtipuri. Dacă doriți să detaliați subiectul dvs., vă recomandăm să desenați linii ale subtipurilor și să scrieți detalii despre ele. Acesta este punctul în care este cu adevărat util să aveți o bucată mai mare de hârtie sau carton, astfel încât să aveți suficient spațiu pentru a vă plictisi cât mai mult în detaliile pe care le doriți.
 • Scrierea acestor detalii vă va ajuta să vă organizați mai mult gândurile, deoarece acestea vă vor ajuta să vedeți conexiunile dintre subtipuri.
 • sfaturi

  • Nimeni nu trebuie să vadă ce scrieți, decât dacă decideți să distribuiți informațiile.
  • Luați-vă timpul să vă scrieți gândurile, deoarece acest lucru vă va ajuta să economisiți timp mai târziu.
  • Există instrumente care vă pot ajuta să gândiți - puteți alege cele mai utile pentru dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă controlați gândurileCum să vă controlați gândurile
  Cum să vă opriți obsesia cu gânduri deranjanteCum să vă opriți obsesia cu gânduri deranjante
  Cum să eradicați și să opriți gândurile negativeCum să eradicați și să opriți gândurile negative
  Cum să vă ordonați în mod logic gândurileCum să vă ordonați în mod logic gândurile
  Cum să vă extindeți logica și cunoștințeleCum să vă extindeți logica și cunoștințele
  Cum să începeți să scriețiCum să începeți să scrieți
  Cum se pornește o intrare în jurnalCum se pornește o intrare în jurnal
  Cum să scrieți în jurnalul dvs.Cum să scrieți în jurnalul dvs.
  Cum de a scrie un articol academicCum de a scrie un articol academic
  Cum să scrie un articol de cercetare în medicinăCum să scrie un articol de cercetare în medicină
  » » Cum să vă organizați gândurile pe hârtie

  © 2011—2020 ertare.com