Cum să vă organizați ziua

Având un program pentru ziua dvs. vă va ajuta să vă gestionați timpul mai eficient. Puteți face mai multe lucruri și este mai puțin probabil să uitați sarcini sau să deviați. Deși poate părea mai simplu să se ocupe de lucrurile pe măsură ce apar, ați putea fi copleșiți, dezorganizați și uitați lucrurile. Efectuarea și păstrarea unui program poate dura puțin timp pentru a vă obișnui, dar în curând veți fi bucuroși că ați făcut - vă va ajuta să reduceți stresul și să vă faceți să vă simțiți mai mult în controlul vieții voastre. Organizarea zilei vă permite să vă autoreglați și să vă monitorizați propriul comportament, păstrând o evidență a ceea ce trebuie să faceți și ce ați făcut.

pași

Partea 1
Efectuați un program

Imagine intitulată Programați ziua dvs. Pasul 1
1
Ia-o calendar sau o agendă. Asigurați-vă că calendarul are spațiul corespunzător pentru a vă lista sarcinile. Unele calendare oferă planificatori săptămânal, zilnic sau orar. De asemenea, puteți utiliza un notebook. Alegeți ceea ce se potrivește cel mai bine dorințelor și nevoilor dvs. Orice ați alege, angajați-vă la decizia dvs. Nu încercați să aveți o agendă de lucru, una pentru școală etc. Totul trebuie să fie într-un singur loc.
 • Există, de asemenea, multe calendare digitale pentru telefon sau laptop, care pot fi sincronizate pe toate dispozitivele dvs. electronice, astfel încât să aveți întotdeauna acces la calendarul dvs. oriunde vă aflați. De asemenea, există o serie de aplicații care vă pot ajuta să vă organizați ziua cu mementouri și cronometre.
 • Ar putea fi recomandabil să alegeți un calendar digital sau fizic care să aibă un spațiu suplimentar, astfel încât să puteți adăuga note la programul dvs. Acest lucru vă poate ajuta să urmăriți nu numai ceea ce ați făcut, ci cum ați făcut-o sau cum ați făcut să vă simțiți. De exemplu, poate în secțiunea "Du-te la sala de gimnastică" din calendar, nu numai că doriți să o traversați, dar și să scrieți: "Am mers 1.6 km în plus astăzi și am simțit foarte bine!". Adăugarea de note vă poate ajuta să păstrați o evidență mai bună a comportamentului dvs.
 • Dacă intenționați să vă schimbați de la un calendar fizic la altul digital, puteți găsi lucrurile puțin dezordonate pentru câteva zile când vă obișnuiți cu noul sistem. Țineți amândouă împreună cu dvs. în primele zile și verificați dacă nu uitați nimic sau programați două sarcini în același timp.
 • 2
  Organizați-vă sarcinile. Calendarele electronice vă permit să clasificați diferite sarcini în funcție de culori. De exemplu, puteți atribui culoarea roșie lucrurilor legate de muncă, albastru la lucrurile legate de școală, verde la gospodărie, portocaliu la sărbători și roz pentru a-și exercita. Puteți, de asemenea, să o faceți cu ușurință dacă folosiți un calendar de hârtie sau un notebook - pur și simplu utilizați pixuri, creioane sau marcaje de culori. Odată ce ați diferențiat diferitele tipuri de sarcini pe care trebuie să le organizați, puteți lucra pentru a le prioritiza.
 • Organizarea și clasificarea sarcinilor în funcție de culoare vă va ajuta, de asemenea, să vizualizați și să înțelegeți ce faceți mult timp. De exemplu, s-ar putea să observați că există mult roșu (muncă) și verde (gospodărie) în programul dvs., dar foarte puțin roz (exercițiu). Observând lipsa de exerciții fizice ar putea să vă motiveze să încercați să programați mai mult timp pentru aceasta.
 • 3
  Prioritizați-vă sarcinile. Este important să determinați ce sarcini sunt cele mai importante și trebuie să le faceți mai întâi și care dintre acestea să poată aștepta. Să folosim un exemplu pentru a afla prioritizarea. Să presupunem că aveți două examene, un raport de laborator, un eseu și o prezentare în aceeași săptămână. Pfiu!
 • Întrebați-vă câteva întrebări pentru a afla ce trebuie să faceți mai întâi și pentru cât timp: Ce sarcină trebuie să vă prezint întâi? Ce sarcini va dura cel mai mult timp pentru a finaliza? Ce sarcini sunt mai importante în raport cu valoarea lor? De exemplu, cât de mult sunt examenele, raportul de laborator, eseul și prezentarea în ceea ce privește gradul dvs. final? Care sarcină va fi cea mai exigentă?
 • În cele din urmă, va trebui să decideți dacă termenul, timpul necesar sau valoarea relativă a sarcinilor programate este prioritatea dvs. Te cunoști mai bine și abilitățile tale.
 • 4
  Marcați sarcinile prioritare. Odată ce ați decis cum să prioritizați sarcinile, marcați-le în programul dvs. Puteți consulta programul dvs. zilnic și scrieți "A" lângă fiecare element important pe care trebuie să-l completați mai întâi, "B" lângă sarcinile pe care trebuie să le finalizați înainte de mâine, "C" lângă sarcinile pe care trebuie să le finalizați până vineri și așa mai departe .
 • 5
  Programați timpul pentru fiecare activitate. Scrieți cât timp vă așteptați să cheltuiți pentru fiecare sarcină. De exemplu, ați putea avea timp programat într-o anumită zi pentru a studia (2 ore), exerciți (1 oră), scrieți 2 e-mailuri (30 de minute) și mergeți câinele (30 de minute). Este esențial să vă permiteți timpul necesar pentru a finaliza fiecare sarcină - veți stresa doar dacă programați un program care este prea strâns și nu sunteți realist cu privire la durata de timp necesară.
 • Nu uitați să includeți timpul de călătorie în programul dvs. De exemplu, trebuie să conduceți din bibliotecă unde studiați la sala de sport?
 • 6
  Adăugați marje de timp la programul dvs. Majoritatea oamenilor subestimează, în general, timpul necesar pentru efectuarea sarcinilor. Considerând tot timpul că este necesar să vă pregătiți chiar și să vă ocupați de anumite sarcini și să vă relaxați după aceea vă va ajuta să vă organizați ziua cu mai multă precizie.
 • Încercați întotdeauna să supraestimați cât timp ceva va dura câteva minute. Încercați să adăugați 25% la timpul pe care îl alocați pentru sarcinile din programul dvs. De exemplu, programați ceva care tehnic durează 4 minute timp de 5 minute, sarcini care durează tehnic 8 minute pentru 10 și așa mai departe. Aceste minute suplimentare se vor adăuga și vor oferi o marjă care vă poate ajuta să evitați întârzierea sau întârzierea.
 • Întrebați-vă dacă există sarcini suplimentare suplimentare în jurul sarcinilor mai mari pe care trebuie să le țineți cont în programul dvs. De exemplu, trebuie să vă scăldați după sala de sport? De obicei, termini să vorbești cu un prieten timp de 15 minute în camera de garderobă? Majoritatea oamenilor consideră că exercițiul de o oră programat durează aproximativ două ore.
 • 7
  Lăsați spațiu în programul dvs. Păstrați un spațiu liber la sfârșitul programului pentru activități sau lucruri de mică prioritate pe care trebuie să le faceți mai târziu în săptămână. Dacă aveți timp astăzi sau în orice alt moment al săptămânii, puteți începe să lucrați la aceste sarcini pentru a avansa. Aceste sarcini suplimentare ar putea include verificarea dulapului dvs. sau organizarea sistemului dumneavoastră de evidență fiscală la domiciliu. Acestea sunt sarcini cu prioritate scăzută pe care doriți să le finalizați în timp, dar nu sunt urgente sau legate de un anumit termen limită.


 • Partea 2
  Respectați programul

  1
  Verificați calendarul sau ordinea de zi. Obișnuiți-vă să vă verificați calendarul în fiecare dimineață și noapte pentru a vă pregăti pentru a doua zi. De asemenea, în fiecare zi ar trebui să programați câteva minute, poate după ce ați luat cafeaua de dimineață sau în timpul călătoriei zilnice, pentru a revizui ceea ce trebuie să faceți pentru această zi și pentru a adăuga lucruri noi sau pentru a traversa lucruri vechi.
  • Evaluarea și lucrul la programul dvs. pentru câteva minute înainte de îmbarcare poate fi o modalitate bună de a vă începe ziua motivată!
  • Utilizați alarma de pe telefon sau computer pentru a vă reaminti anumite sarcini sau întâlniri. De exemplu, numeroase numiri de la medici sau stomatologi sunt rezervate în avans. Poate fi util să programați un memento care să emită o alarmă cu o săptămână înainte de programare. În acest fel, puteți să planificați în consecință.
 • 2
  Finalizați sarcinile în ordinea priorității. Ați deja desemnat lista dvs. de priorități în programul dvs., deci aveți grijă de ele fără întrerupere.
 • 3
  Modificați programul dvs. după cum este necesar. Deși ar trebui să încercați să respectați programul dvs. cât de mult puteți, uneori lucrurile se întâmplă și trebuie să faceți modificări. Deplasați sarcinile cele mai flexibile sau cu prioritate mai mică pentru o altă zi în caz de urgență, complicație sau conflict cu programul.
 • Cu toate acestea, aveți grijă să nu lăsați sarcinile să se acumuleze și să depășească prea des a doua zi. Dacă observați că acest lucru se întâmplă foarte des, încercați să vă acordați mai mult timp pentru fiecare activitate în ziua programată, în loc să vă reorganizați următoarele zile.
 • 4
  Executați sarcinile care sunt complete. Acest lucru poate fi foarte satisfăcător pentru mulți oameni! Nu uitați să transferați sarcini incomplete la programul zilei următoare.
 • 5
  Răsplătește-te! Este important să vă dați o anumită întărire pozitivă după ce ați terminat misiunile și ați respectat programul. După ce vă veți îndeplini sarcinile pentru această zi, vă răsplătiți cu o baie relaxantă, emisiunea dvs. preferată de televiziune sau cu un dulce dulce. Veți simți priceput și vrednic de aceste premii când le-ați câștigat.
 • 6
  Evaluați și efectuați ajustări după cum este necesar. Este important să verificați din când în când pentru a stabili dacă programul dvs. funcționează pentru dvs. O modalitate de a face acest lucru este să vă respectați programul zilnic, în timp ce evaluați propria dvs. dispoziție și sentimente. Vedeți semne de verificare lângă sarcini și, în general, se simt pozitive și productive? Dacă răspunsul dvs. este da, atunci programul dvs. funcționează probabil bine pentru dvs.!
 • Cu toate acestea, dacă observați că ați amânat prea multe sarcini pentru a doua zi (și apoi pentru o zi după aceea și așa mai departe) și vă simțiți demoralizată, ar trebui probabil să faceți unele modificări la programul dvs.
 • Identificați zonele problematice, analizând programul și văzând ce se întârzie. Este posibil să trebuiască să reevaluați și să reordonați prioritățile dvs. dacă sarcina care rămâne pe jumătate este importantă pentru dvs. (cum ar fi exercițiul). Este posibil să fie necesar să reevaluează timpul alocat fiecărei sarcini. De exemplu, în loc să vă dați 2 ore dimineața pentru a vă pregăti, luați în considerare reducerea acestui timp la o oră de trei zile pe săptămână și programați 30 de minute pentru a vă jogni cu timpul suplimentar eliberat.
 • Rețineți că rearanjarea programului dvs. este obișnuită și complet normală. Este nevoie de timp pentru ca oamenii să dezvolte o rutină care să funcționeze cel mai bine pentru ei.
 • sfaturi

  • Timpul tău este valabil. Păstrarea unui program vă va ajuta să profitați la maximum de timpul pe care îl aveți.
  • Păstrarea unui program vă poate avertiza asupra tiparelor care altfel ar putea trece neobservate. De exemplu, poate vă veți trezi foarte obosit în fiecare joi pentru că mergeți la ora fericită după lucru în fiecare seară miercuri. În acest fel, vă puteți reajusta viața după ce ați recunoscut acest obicei. Poate că, în loc să mergi la ora fericită în fiecare săptămână, poți alege să mergi la fiecare două miercuri, astfel încât să te poți bucura încă de o pauză cu colegii tăi, dar să nu te obosesc nici în fiecare joi.
  • Crearea și respectarea unui program vă poate ajuta să fiți mai eficienți și mai productivi, deoarece veți asocia sarcinile la timpuri stabilite. Aceasta înseamnă că puteți evita scuza: "Nu este suficient timp!"

  avertismente

  • Evitați procrastinarea. Te lasă extrem de stresat, dezorganizat și pur și simplu iritabil.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați un calendar ebraic în calendarul iPhoneCum să adăugați un calendar ebraic în calendarul iPhone
  Cum se face un calendarCum se face un calendar
  Cum se face un program corectCum se face un program corect
  Cum se face un programCum se face un program
  Cum să păstrați o agendăCum să păstrați o agendă
  Cum să vă obișnuiți cu utilizarea unei agendeCum să vă obișnuiți cu utilizarea unei agende
  Cum să vă gestionați timpulCum să vă gestionați timpul
  Cum să rămânem la un program zilnicCum să rămânem la un program zilnic
  Cum să nu mai fii leneșCum să nu mai fii leneș
  Cum să arătați responsabilitateaCum să arătați responsabilitatea
  » » Cum să vă organizați ziua

  © 2011—2020 ertare.com