Cum să vă organizați mintea

Când aveți multe lucruri de făcut, este comun să vă simțiți împrăștiați și tensionați. Dacă vă simțiți la serviciu, la birou sau la domiciliu, probabil că ați pierdut din vedere modul în care vă organizați timpul. Organizarea minții tale este cheia pentru a trăi o viață fără tensiune și pentru asta trebuie să înveți să planifici.

pași

Partea 1
Faceți o listă

Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 1
1
Aveți câteva instrumente la îndemână. Trebuie să aveți o imagine vizuală a ceea ce se întâmplă cu mintea voastră. Pentru a face acest lucru, este mai bine să scrieți ceea ce gândiți. Actul de scriere induce creierul tău să acorde mai multă atenție.
 • Dacă știți că învățați fizic sau vizual, o tablă ar putea fi cel mai bun loc pentru a începe organizarea. Astfel, îți poți răspândi ideile de-a lungul bordului și stai jos să le urmărești.
 • Dacă nu aveți o tablă sau dacă preferați să lucrați la scară mică, luați creion și hârtie. Nimic ca un notebook gol să înceapă.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 2
  2
  Scrieți o listă în așteptare. Când cineva încearcă să-și organizeze ideile, ceea ce caută își gestionează timpul. Primul pas pentru a-ți gestiona eficient timpul este să știi ce trebuie să faci.
 • O idee bună de a începe este să planificați o săptămână. Faceți o listă cu toate sarcinile de care aveți nevoie pentru a rezolva problema. Doar scrie-le la întâmplare. Scrie-i după cum ți-au venit în minte.
 • Asigurați-vă că scrieți totul înainte de a introduce informațiile pe telefonul dvs. mobil. Actul de scriere, așa cum am menționat mai sus, ajută să acordăm mai multă atenție.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 3
  3
  Organizați-vă cerceii. Eliminați haosul din listă grupându-l pe categorii de sarcini. Obiectivele pentru săptămâna vor începe să se contureze și veți începe să vedeți cât de dezordonați au fost gândurile tale.
 • Pe o altă foaie sau secțiune a tabloului, notați numele tuturor categoriilor pe care le vedeți care se formează pe listă.
 • Rescrieți fiecare sarcină dintr-o categorie. Puteți să treceți fiecare sarcină din prima listă pe măsură ce o atribuiți unei categorii, astfel încât să nu îi repetați. Nu există nici o problemă dacă există categorii cu o singură sarcină la sfârșit - cel puțin dați acele sarcini un loc.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 4
  4
  Creați o listă de rezultate. O listă de rezultate este diferită de o listă de așteptare, deoarece în partea de sus a listei există o serie de obiective sau "rezultate". Rezultatele dvs. vor fi obiectivele dvs. adevărate pentru ziua sau săptămâna, iar sarcinile sunt modul în care veți ajunge acolo.
 • O listă de rezultate va fi similar cu o listă de sarcini cu excepția faptului că în partea de sus a hârtiei va avea o listă numerotată de rezultate și lista de sarcini nu are numere. Numărul unu este cel mai important.
 • De exemplu, rezultatele pentru ziua dvs. pot fi: 1) Finalizați proiectul din luna precedentă; 2) Aveți un prânz special cu soția; 3) Finalizați planurile.
 • Prioritizați sarcinile în jurul rezultatelor dorite. Sub lista de rezultate pentru fiecare zi, notați pantele care vă vor ajuta să le faceți. Ei nu au numere, dar the`ll înscrie în ordinea importanței, probabil pentru a marca casetele de lângă atunci când sunt efectuate.
 • De exemplu, pentru a urmări rezultatele din exemplul din această secțiune, lista dvs. de sarcini ar putea merge astfel: citiți e-mailurile, întâlniți-l pe Alex, întâlniți echipa de proiect, sunați soția mea, mergeți la restaurant, invitați arhitecți, să trimită aprobări pentru planuri.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 5
  5
  Scrieți ideile. Când te afli în mijlocul săptămânii, probabil vei observa că apar noi idei. Această creativitate se dezvoltă deoarece vă organizați timpul, ceea ce permite creierului să-și folosească energia pentru mai mult decât să gestioneze sarcinile.
 • Scrieți aceste idei în categoria de rezultate în care se potrivesc. Dacă nu scrieți aceste gânduri pe bord sau pe hârtie, creierul dvs. va folosi acea energie pentru a păstra gândul în memoria dvs.
 • Dă-ți mintea o pauză transpunând ideile tale în categorii. Nu veți înceta să vă gândiți la idee, dar acum că este în afara, puteți trece de la ideea inițială la pasul următor.
 • Dacă este o idee proastă, atunci trebuie doar să o ștergeți.
 • Partea 2
  Țineți planul

  Imagine cu denumirea Organizați-vă mintea Pasul 6
  1
  Începeți o rutină săptămânală. Începeți o rutină de planificare a rezultatelor săptămânii dvs., duminică seara. Separați obiectivele săptămânale în obiectivele zilnice și apoi faceți o listă a sarcinilor pentru fiecare zi în fiecare dintre ele. În acest fel, nu veți fi întârziat imediat ce începe săptămâna.
  • Planificați acest lucru pe hârtie sau pe tablă, pentru a vedea care sunt obiectivele dvs. în loc să încercați să le urmăriți în creier. Cheia pentru a avea o minte organizată este aceea de a scrie lucrurile în așa fel încât creierul să nu-și piardă energia prin amintirea lor.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 7
  2
  Așezați o agendă pe telefon. Este bine să aveți toate sarcinile și ideile pe hârtie, dar trebuie să le puteți transporta și să aveți mai mult spațiu. Adăugarea acestora în aplicația calendarului smartphone-ului dvs. va transforma lista într-o parte automată a vieții dvs. și vă va oferi o platformă pentru a vă adăuga mai ușor.
 • Dacă setați o alarmă pentru fiecare sarcină, veți avea mementouri despre starea în plan.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 8
  3
  Aveți o copie scrisă a planului dvs. Dacă nu aveți un smartphone sau o tabletă cu dvs., transferați-vă pe ordinea de zi noul stil de organizare pe baza sarcinilor și rezultatelor. Pentru mulți dintre noi, smartphone-urile noastre au devenit agendele noastre, dar dacă aveți în continuare un jurnal de hârtie, asigurați-vă că aveți unul suficient de mare pentru fiecare zi de sarcini.
 • Avantajul unei agende de hârtie pe telefonul mobil este că îl deschideți pur și simplu și că aveți tot ce are diagrama. Cu un smartphone, veți avea acces la o aplicație de calendar, făcându-l ușor pentru a ignora programul, dacă vă simțiți ca acest lucru pur și simplu va împiedica să fiți organizat.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 9
  4
  Trageți fiecare sarcină și rezultatul complet. La sfârșitul zilei, când rezultatele dvs. vor fi realizate, vă veți simți ușurat în loc de modul în care ați simțit-o înainte - ceea ce a fost probabil tensionat.
 • Există dovezi că actul de a crea și a lovi o listă de sarcini ușurează povara asupra creierului nostru. Scrierea cerceilor și golurilor elimină distragerea de la mintea ta.
 • Dacă nu ați finalizat complet o activitate sau nu ați obținut un rezultat până la sfârșitul zilei sau săptămânii, calculați aproximativ cât ați realizat și scrieți-l în programul dvs. Mintea ta se va putea relaxa chiar dacă sarcina nu a fost complet finalizată în timpul anticipat.


 • Partea 3
  Fii constanta

  Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 10
  1
  Fii realist în planificarea ta. S-ar părea amuzant să notați tot ce se întâmplă în cap și ar fi bine să faceți acest lucru. Dar când e vorba de planificarea orelor și zilelor, fii realist. Nu plasați prea multe sarcini într-o singură zi.
  • De exemplu, ați putea estima cât de mult va lua fiecare sarcină și scrieți timpul alăturat fiecăruia. Apoi, o sumă va fi suficientă pentru a determina cât timp este nevoie pentru a face pe toți cei în așteptare.
  • Dacă este mai mult de opt ore dintr-o zi lucrătoare, editați sarcinile și rezultatele, astfel încât să nu vă deranjați dacă nu puteți face totul potrivit în orele pe care le-ați planificat.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 11
  2
  Țineți-vă obiectivele săptămânale. Odată ce aveți o perioadă reală de timp pentru fiecare activitate din listă, respectați aceste obiective. Fii hotărât să rămâi în timp pentru obiectivele tale.
 • Dacă vă părăsiți programul pentru că ați ieșit din timp într-o zi, restructurați planul săptămânii, încercând să rearanjați timpul pierdut. Dacă acest lucru înseamnă că mișcați câteva obiective în săptămâna viitoare, fiți așa. Chiar dacă trebuie să re-planificați un pic, cel puțin vă păstrați obiectivele.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 12
  3
  Depășiți ispita. Nu amânați folosirea ca pretext a faptului că puteți face mâine ceea ce este în lista dvs. pentru ziua de azi (cu excepția cazului în care într-adevăr vă lipsiți de timp). Amânarea, în special în stadiul inițial de creare a noului obicei de a stabili obiective și de a îndeplini sarcini, vă va distruge planurile. Va trebui să o reprogramați din nou și din nou, ceea ce ar genera frustrare și ați putea să abandonați totul.
 • Când simțiți tentatia de a amâna, promiteți-vă o răsplată. Ținând cont de faptul că obiceiurile se formează atunci când zonele care produc plăcere în interiorul creierului sunt stimulate, oferindu-vă o recompensă vă va menține motivat.
 • De exemplu, dacă aveți o zi lungă de sarcini înainte, promiteți-vă ceva bogat de a mânca după muncă, nu veți răspunde la apelurile care au de a face cu locul de muncă odată ce ați ajuns acasă sau vi se va permite să doarmă târziu a doua zi.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 13
  4
  Formați obiceiul de planificare. Fii constanta pana cand aceasta metoda de organizare devine parte din viata ta. Fiind organizată necesită practică și energie la început, dar odată ce vă obișnuiți cu acest nou mod de gândire, devine ușor. Veți fi mai puțin tensionați și mintea voastră va începe să se simtă organizată.
 • Obiceiurile se formează treptat, în timp ce ne disciplinăm corpurile spre noi comportamente. Deși ideea că formarea unui obicei are un anumit număr de zile (unii spun că între 21 și 28 de ani) este un mit, adevărul este că creierul nostru lucrează din ce în ce mai puțin pentru a îndeplini aceeași sarcină după ce am făcut-o de ceva timp. timp.
 • Partea 4
  Concentrează-te pe moment

  Imagine cu denumirea Organizați-vă mintea Pasul 14
  1
  Tăiați distragerile pentru proiect. Pentru a vă concentra mintea asupra unui proiect pe care îl aveți în mână, trebuie să învățați să atenuați distragerile. Practicați acest lucru prin a vă pune într-o zonă în care distragerile sunt multe în timp ce lucrați la un proiect serios. Începeți cu o perioadă scurtă în acest mediu (să spunem cinci minute) și măriți treptat durata în fiecare zi.
  • De exemplu, stați lângă televizor în timp ce lucrați pe documente cum ar fi temele sau completarea formularelor de lucru. Vedeți cât timp puteți evita televizorul înainte de a începe să vă concentrați. Faceți acest exercițiu o dată în fiecare zi încercând să faceți din ce în ce mai mult timp să vă mențineți fără a pierde concentrarea.
  • De-a lungul timpului, capacitatea dvs. de concentrare va crește și veți simți că mintea dvs. este mai organizată în timp ce avansați în mod activ proiectele.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 15
  2
  Ignorați distragerile într-o conversație. Acordarea atenției unei conversații demonstrează o minte ordonată și o considerație cu cealaltă persoană. Pentru a practica, păstrați o conversație într-un loc pe care știți că îl distrage, cum ar fi cu televizorul din apropiere sau într-un loc public. Faceți un efort să ignorați ceea ce se întâmplă în jurul dvs. și să măsurați cât timp este nevoie înainte de a înceta să ascultați cu atenție.
 • Încercați să aveți o conversație similară în fiecare zi până când veți reuși să acordați atenție tot timpul. Nu trebuie să fii aceeași persoană în fiecare zi.
 • Puteți avea această conversație prin telefon, dar nu încercați să o faceți prin Internet deoarece sunt mesaje text, deoarece acestea sunt mijloace care nu permit o comunicare fluidă (pentru că și interlocutorul dvs. este distras).
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 16
  3
  Blocați lucrurile irelevante pentru o conferință. Acordarea atenției la discuții, fie la școală, fie pentru o dezvoltare personală, arată o minte organizată. Practicați concentrarea atunci când o altă persoană vorbește prin participarea la cursuri și vizitele la prelegeri, inclusiv în predici, și notând cât timp puteți participa înainte ca gândurile voastre să înceapă. Faceți un efort să ascultați mai mult timp de fiecare dată când participați la o conferință.
 • Ajutați-vă să vă concentrați, luând notițe. Luând notă, nu numai că forțează creierul să acorde atenție, așa cum am spus despre scrisul de mână, înapoi în același ghid, dar oferă și o modalitate vizuală de organizare a ideilor.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă mintea Pasul 17
  4
  Organizați-vă ideile într-o foaie de calcul. Când trebuie să luați o decizie serioasă, este deosebit de important să aveți o minte organizată. Așa cum avem nevoie de agende pentru a ne ajuta în gestionarea timpului, foile de calcul ne ajută să vedem lucrurile în ansamblu, astfel încât acestea să fie cuantificabile.
 • O foaie de calcul este, în esență, o masă mare de argumente pro și contra, dar ar trebui să includă și coloane privind calitatea și poziția relativă. Puteți găsi șabloane pentru acest tip de foaie de calcul pe Internet.
 • Frumusețea foilor de calcul este că puteți să le faceți cât mai simplu sau mai complex decât doriți și, indiferent ce se întâmplă, va fi întotdeauna curat și ordonat deoarece este pe calculator.
 • După ce ați terminat cu foaia de calcul pentru luarea deciziilor, imprimați-l și atârnați astfel încât să puteți gândi în toate aspectele și să luați o decizie pe care nu o veți regreta.
 • sfaturi

  • De fiecare dată când adăugați ceva nou în lista dvs., examinați rezultatele. Creează altele noi dacă trebuie să o faci. Cu alte cuvinte, verificați listele și păstrați-le actualizate.
  • Puteți utiliza un smartphone pentru a înregistra memento-uri vocale ori de câte ori aveți o idee sau vi se atribuie o sarcină. Apoi, puteți să le ascultați și să le transcrieți pe ordinea de zi.
  • Păstrați obiceiul de a vă purta un notebook cu dvs. Este deosebit de util pentru scrierea de idei rapide și pentru a vă supune atenția.

  Lucruri de care ai nevoie

  • notepad și pix, tablă și marcaje.
  • smartphone sau alt dispozitiv mobil.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți înveți ursulețul de plușCum să-ți înveți ursulețul de pluș
  Cum să vă organizați pantofiiCum să vă organizați pantofii
  Cum să pregătești și să organizezi prima ta practică de fotbal U6Cum să pregătești și să organizezi prima ta practică de fotbal U6
  Cum să te îmbogățești folosind puterea minții taleCum să te îmbogățești folosind puterea minții tale
  Cum să cureți negativitatea minții și a sufletuluiCum să cureți negativitatea minții și a sufletului
  Cum să devii liber din punct de vedere emoționalCum să devii liber din punct de vedere emoțional
  Cum să vă ordonați în mod logic gândurileCum să vă ordonați în mod logic gândurile
  Cum să vă organizați gândurile pe hârtieCum să vă organizați gândurile pe hârtie
  Cum să cureți adânc și să vă organizați cameraCum să cureți adânc și să vă organizați camera
  Cum să păstrați un notebookCum să păstrați un notebook
  » » Cum să vă organizați mintea

  © 2011—2020 ertare.com