Cum să săriți o perioadă

Perioadele sunt o provocare pentru multe femei. Poate fi foarte complicat să încerci să faci față diferitelor simptome fizice, emoționale și psihologice, ca să nu mai vorbim de tulburare. O perioadă prelungită vă poate distruge complet planurile. Indiferent dacă vă aflați în vacanță, căsătoriți sau doar planificați o plimbare în weekend în cel mai rău timp posibil, puteți folosi contraceptive hormonale pentru a sări peste o perioadă sau a întârzia. Adresați-vă medicului ginecolog despre contraceptive și NuvaRing.

pași

Metoda 1
Alegeți o metodă

Imaginea intitulată Omiterea unei perioade Pasul 1
1
Adresați-vă unui ginecolog. Utilizarea contraceptivelor este cea mai sigură și eficientă cale de a sări peste o perioadă și nu ar trebui să începeți niciodată un regim contraceptiv fără a consulta mai întâi un medic autorizat. De asemenea, puteți lua un medicament non-contraceptiv pe termen scurt denumit noretisteron. Spuneți ginecologului dvs. că doriți să treceți peste o perioadă și cereți-i să recomande cea mai bună metodă pentru dvs.
 • Amintiți-vă că: administrarea contraceptivelor nu înseamnă neapărat că sunteți activi sexual. Există multe motive pentru care s-ar putea să doriți să ignorați o perioadă!
 • În majoritatea cazurilor, medicul dumneavoastră va prescrie trei tablete de noretisteron pe zi. Doza începe cu trei zile înainte de a vă aștepta să începeți perioada. Continuați atât timp cât este necesar. Perioada trebuie să ajungă la două sau trei zile după ce nu mai luați acest medicament.
 • Imaginea intitulată Treci peste o perioadă Pasul 2
  2
  Planificați-vă înainte. Sunt conștient de faptul că, dacă nu ați început un regim de contraceptive hormonale, poate dura până la 2 până la 3 luni pentru corpul tau pentru a se adapta la noul ciclu, deci este posibil să nu fie în măsură să săriți peste perioada în timpul acestor prime luni. Start regim contraceptiv timp de cel puțin trei luni înainte de a fi complet sigur că puteți sări peste perioada ta.
 • Imaginea intitulată Treci peste o perioadă Pasul 3
  3
  Alegeți o metodă de contracepție. Aveți nevoie de o formă hormonală de contracepție, nu de implanturi sau de injecții. Un DIU tradițional nu eliberează hormoni. Nu încercați să săriți peste o perioadă cu un plasture de contraceptive hormonale, deoarece utilizarea în continuare a acestor patch-uri pot duce la formarea cheagurilor de sânge, de aceea este important să se lase o săptămână în fiecare lună, fără a utiliza patch-uri. Cele două metode standard sunt pilulele contraceptive monofazate și NuvaRing.
 • Pastilele monofazice: pastilele active contin acelasi amestec de hormoni in fiecare saptamana. Pilulele monofazice sunt constante și stabile, producând mai puțin sângerări între perioade decât pilulele multifazice, ceea ce le face mai potrivite pentru a sări peste perioadele. Pentru a sări peste o perioadă, pur și simplu porniți un nou pachet de pastile de îndată ce ați epuizat pastile active și săriți peste faza de placebo de șapte zile.
 • Pastile multifazice: amestecul de hormoni în pastilele active se schimbă de la o săptămână la alta pentru a lua în considerare diferitele faze ale ciclului. Această variabilitate înseamnă că trebuie să luați pastilele în ordinea corectă pentru a vă proteja eficient. Adresați-vă ginecologului ce fel de pastile puteți săriți.
 • NuvaRing: acesta este un mic inel flexibil care este inserat în vagin timp de trei săptămâni la un moment dat. De obicei, durezi doar o săptămână în fiecare lună, dar poți lăsa inelul să intre în a patra săptămână a lunii pentru a sări peste perioada ta. Dacă introduceți un nou inel imediat la sfârșitul celor patru săptămâni, puteți continua să vă compensați perioada.
 • Imaginea intitulată Treci peste o perioadă Pasul 4
  4
  Asigurați-vă aranjamente pentru a umple rețeta în curând. Omiterea unei perioade prin administrarea de pilule contraceptive înseamnă continuarea administrării unor doze regulate de pilule active asupra contracepției pe durata unei săptămâni în care sunt administrate placebo. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de pastilele din luna următoare la sfârșitul celei de-a treia săptămâni de la dvs. "ciclul contraceptiv". Contactați furnizorul de asigurări de sănătate pentru a vă asigura că vă puteți reface baza de prescriptie medicala cu cel puțin o săptămână înainte, atunci când ar trebui. În cazul în care furnizorul de asigurări de sănătate nu autorizează avans umple baza de prescriptie medicala, întrebați medicul ginecolog care va prescrie contraceptive în loturi de 90 de zile pentru a se asigura că aveți întotdeauna suficient.
 • Imaginea intitulată Treci peste o perioadă Pasul 5
  5
  Înțelege dezavantajele. Anticoncepționalele sunt convenabile, dar trebuie luate în același timp în fiecare zi pentru a fi cu adevărat eficiente. Pe de altă parte, există un risc mai scăzut ca NuvaRing să iasă din vagin, caz în care ar trebui să îl clătiți cu apă igienică înainte de ao reintroduce. În plus, orice tip de contraceptiv hormonal poate declanșa fluctuații hormonale care afectează alte aspecte ale sănătății. Amintiți-vă: în mod esențial, veți convinge corpul dumneavoastră că sunteți însărcinată.
 • Există unele contraceptive (contraceptive) "Ciclu extins") care sunt concepute pentru a produce o perioadă o dată la patru luni. Această perioadă poate fi mult mai rea decât o perioadă obișnuită, dar cel puțin este mai puțin frecventă.
 • Aproximativ 20% din bărbații ai căror parteneri poartă un inel vaginal spun că pot simți inelul în timpul sexului. Acest lucru poate fi un risc minor, dar, totuși, este ceva ce ar trebui să ia în considerare.
 • Metoda 2
  Luați pastile pentru controlul nașterii

  Imaginea intitulată Omiteți o perioadă Pasul 6
  1
  Pregătiți-vă pastilele. Confirmați că veți lua pastile monofazice și că aveți deja pachetul următor. Asigurați-vă că puteți distinge între pastile active (care vă suprima perioada) și placebo (care declanșează o săptămână de sângerare). Utilizați un calendar pentru a vă planifica programul de contracepție cu câteva săptămâni înainte de perioada în care doriți să omiteți.
  • Pastilele monofazice pot provoca mai puțin sângerări între perioade decât pilulele multifazice, ceea ce le face mai potrivite să săriți perioadele. Cu toate acestea, puteți sări peste o perioadă, luând pastile multifazice oricum. Adresați-vă ginecologului ce pastile vă puteți întrerupe, pentru a trece peste perioada dumneavoastră.
  • Dacă încă nu aveți un regim contraceptiv, discutați cu ginecologul despre începerea tratamentului. Folosiți numai pilule contraceptive prescrise de un medic autorizat.
 • Imaginea intitulată Treci peste o perioadă Pasul 7
  2


  Luați pilula timp de trei săptămâni conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Dacă trebuie să luați pastile monofazice, trebuie să luați aceeași pastilă în fiecare zi. Dacă aveți de gând să luați pastile multifază, ar trebui să fiți atenți să respectați programul. Dacă nu sunteți sigur, adresați-vă medicului ginecolog pentru sfaturi despre cum să procedați.
 • Dacă pachetul de contraceptive vine cu o săptămână de pastile cu placebo, nu ezitați să le aruncați. Acestea sunt pastile de zahăr și nu veți avea nevoie de ele dacă veți trece peste perioada dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată
  3
  Începeți un nou pachet de pastile active. Treceți peste pilulele placebo și începeți să luați pastilele de lună următoare imediat după terminarea regimului obișnuit de trei săptămâni. Asigurați-vă că aveți pilulele noi pregătite la sfârșitul acestor trei săptămâni.
 • Rețineți: dacă luați pilule pentru controlul nașterii, nu veți avea perioada în timpul celei de-a patra săptămâni de tratament cu placebo. Sângerarea care apare este "sângerări datorate retragerii" deoarece corpul tău reacționează la arestarea hormonilor. Retragerea hemoragiilor nu reprezintă un risc grav pentru sănătatea dumneavoastră, astfel încât ar trebui să fie sigur să renunțați la o perioadă ocazional.
 • Este posibil să aveți sângerări foarte ușoare între perioade. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de o zi. Pastilele monofazice sunt mai stabile decât pilulele multifazice și, prin urmare, sunt mai puțin susceptibile de a declanșa acest tip de sângerare.
 • Imaginea intitulată
  4
  Nu mai lua pastilele pentru a avea o perioada din nou. Dacă ați luat pilulele timp de trei săptămâni sau mai mult, puteți lua o pauză pentru a avea perioada când este convenabil pentru dumneavoastră. Opriți să luați pastilele contraceptive active timp de patru zile. Apoi, începeți să luați din nou pastilele active.
 • Luați în considerare o pauză de la contraceptive până la o săptămână după orice perioadă pe care o pierdeți. Este bine să vă oferiți o odihnă corpului.
 • Metoda 3
  Utilizați NuvaRing

  Imaginea intitulată Treci peste o etapă Pasul 10
  1
  Asigurați-vă că aveți luna NuvaRing a lunii următoare. Pentru utilizarea regulată, lăsați NuvaRing în interior timp de trei săptămâni, apoi scoateți-l timp de o săptămână înainte de a introduce noul inel. Dacă intenționați să utilizați inelul pentru a sări peste o perioadă, îl puteți lăsa până la patru săptămâni înainte de a începe soneria.
 • Imaginea intitulată Treci peste o perioadă 11
  2
  Lăsați inelul în interior timp de patru săptămâni, apoi înlocuiți-l imediat. La sfârșitul celor patru săptămâni, eliminați NuvaRing și înlocuiți-l cu un nou inel. Acest lucru va da din nou corpului dvs. o doză de hormoni, reușind să săriți perioada.
 • Ciclul obișnuit al inelului se încheie după trei săptămâni. Îl puteți lăsa în interior în timpul celei de-a patra săptămâni sau o puteți scoate și o puteți înlocui imediat cu un inel nou.
 • Imaginea intitulată Treci peste o etapă în etapa 12
  3
  Lăsați inelul din exterior pentru a avea din nou o perioadă. Dacă utilizați NuvaRing timp de trei săptămâni sau mai mult, eliminați-l pur și simplu timp de patru zile pentru a vă aduce din nou perioada. După patru zile, introduceți un nou apel pentru a vă relua ciclul.
 • sfaturi

  • Cele mai noi marci de contraceptive sub formă de pastile sunt concepute să producă doar patru perioade pe an. Aceste pastile sunt numite contraceptive "Ciclu extins". Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă oricare dintre aceste mărci ar putea fi potrivit pentru dumneavoastră.
  • Contraceptivele hormonale trebuie luate exact așa cum este prescris pentru a obține eficacitatea promovată. Uitând să luați o pastilă mai mult de o zi sau două poate afecta întregul regim contraceptiv.
  • Nu încercați să omiteți o perioadă cu un plasture de contraceptive hormonale. Utilizarea în continuare a acestor plasturi poate duce la formarea cheagurilor de sânge, deci este important să lăsați o săptămână în fiecare lună fără a utiliza plasturele.

  avertismente

  • Nu luați niciodată medicamente cu rețeta altcuiva.
  • Eficacitatea multor forme de contraceptive hormonale este împiedicată atunci când este luată împreună cu antibioticele.
  • Poate dura două până la trei luni pentru ca organismul să se adapteze noului său ciclu. Este posibil să nu reușiți să renunțați la o perioadă în primele câteva luni de la începerea unui regim hormonal de contracepție.

  Lucruri de care ai nevoie

  • hormoni contraceptivi sub formă de pilule, inele sau plasturi
  • Timp: 2 - 3 luni de regim hormonal contraceptiv
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă terminați perioadaCum să vă terminați perioada
  Cum puteți face perioada mai scurtăCum puteți face perioada mai scurtă
  Cum să înotați în timpul perioadei fără a utiliza un tamponCum să înotați în timpul perioadei fără a utiliza un tampon
  Cum să scurtezi durata perioadeiCum să scurtezi durata perioadei
  Cum să scurtați perioadaCum să scurtați perioada
  Cum de a cumpăra pilula zilei dupăCum de a cumpăra pilula zilei după
  Cum să vindeciți menstruația neregulatăCum să vindeciți menstruația neregulată
  Cum să întrerupeți administrarea contraceptivelor dacă doriți să vă concepețiCum să întrerupeți administrarea contraceptivelor dacă doriți să vă concepeți
  Cum sa scapi de coliciCum sa scapi de colici
  Cum să oprești sângerarea vaginalăCum să oprești sângerarea vaginală
  » » Cum să săriți o perioadă

  © 2011—2020 ertare.com