Cum să uiți un coșmar

Toată lumea are nevoie de un somn bun, dar uneori un vis poate fi atât de deranjant încât poate face din greu să adormi din nou. Unele coșmaruri sunt în special atât de deranjante încât par să vă urmărească chiar și atunci când sunteți treaz, ceea ce afectează calitatea vieții de zi cu zi. Din fericire, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a uita un vis rău și a împiedica reluarea acestuia.

pași

Partea 1
Încearcă să dormi când te trezești

Imaginea intitulată
1
Amintiți-vă că vise acestea nu sunt reale. Coșmarurile pot fi cauzate de tot felul de situații aleatorii, de la alimentele pe care le-ați mâncat înainte de a merge la culcare la ceva ce ați văzut la televizor sau chiar din cauza stresului sau a problemelor din viața dvs. care nu au legătură cu somnul.
 • Nu există nicio legătură între lucrurile rele (sau cele bune) care se întâmplă în visul tău și lucrurile care se vor întâmpla în viața ta reală, așa că nu te strădui și nu-ți fă griji să crezi că visul tău va prezice viitorul. Deși visele nu sunt legate de viitor, ele reflectă trecutul și viața curentă: ele reflectă traume, stres, amintiri și experiențe pe care mintea voastră încearcă să le asimileze în timp ce vă odihniți.
 • Când vă treziți dintr-un vis rău în mijlocul nopții, este important să vă mișcați imediat mintea departe de vis și să vă agățați de ceva din realitatea voastră. Gândiți-vă la ceea ce vă provoacă bucurie în viață: familia, animalele de companie, iubitul sau un apus frumos. Aceasta se numește "ghidare vizualizată", o strategie mentală intenționată pentru a vă ghida în direcția corectă, astfel încât să se relaxeze.
 • Imaginea intitulată
  2
  Respira. Calmează-te și numai relaxa. Se știe că coșmarurile produc răspunsuri psihologice, cum ar fi o frecvență cardiacă accelerată și transpirații reci. Practicați câteva tehnici de meditație pentru a vă împiedica să dormiți și a vă liniști suficient pentru a vă culca.
 • Practicați respirația abdominală profundă pentru a vă relaxa ritmul cardiac. Stați pe spate, plasați-vă mâna pe stomac și inhalați încet și profund prin nas. Lăsați aerul să vă extindă stomacul în loc de piept și apoi să expulzeze încet aerul cu o mână peste buzele voinice. Concentrează-te pe senzația pe care aerul o produce când intră și iese din corpul tău.
 • Imagine cu titlul Rugați-vă un pas Novena 10
  3
  Recita o mantra liniștitoare. Când erai mic, probabil că mama sau tatăl tău te-a mângâiat când ai avut un vis urât. Puteți evoca același sentiment prin recitarea cuvintelor de confort pentru tine când te trezești singur.
 • Poate fi ceva la fel de simplu ca "esti treaz, esti sigur, esti treaz, esti sigur". Puteți, de asemenea, să reciți cuvintele ca o poezie tranchilizantă ("Înalță în pădure într-o noapte de iarnă" de Robert Frost este o alegere bună) sau versurile unui cântec liniștitor (scuzele pentru copii sunt adesea o altă alegere bună).
 • Dacă sunteți o persoană religioasă, puteți prefera să reciți scripturile sau să vă rugați să vă simțiți confortabil în momente de stres.
 • Partea 2
  Uitați visul a doua zi

  Imagine cu denumirea Relax in Bed Step 9
  1
  Fa ceva să nu te gândești la vis. Indiferent dacă citiți o carte, vă uitați la televizor sau vă sunați prietenii, vă faceți timp să vă relaxați și să faceți tot ce vă face fericiți.
  • Dacă tema visului nu vă lasă în minte în timpul zilei, amintiți-vă că visul nu este real și că nu există nici un motiv să vă fie frică.
 • Imaginea intitulată
  2
  Eliberați-vă sentimentele. Deoarece ceea ce vrei este să uiți visul, vorbind despre el poate părea contraproductiv. Cu toate acestea, uneori, singura modalitate de a uita un vis cu adevărat deranjant este de a procesa ceea ce înseamnă și de ce te deranjează atunci când vorbești cu un prieten de încredere.
 • Spuneți cuiva în care aveți încredere și că știți că nu vă râdeți sau râdeți. Sunați părinții dvs., trimiteți un e-mail prietenului dvs. sau spuneți-l personal. Este mai bine să aerisiți.
 • Un prieten care vă cunoaște trecutul și cauzele actuale de stres în viața voastră vă poate ajuta să identificați ce cauzează visele și de ce vă deranjează atât de mult.
 • Imagine cu titlul Relaxați-vă în patul 2
  3
  Relaxați-vă la culcare. Majoritatea oamenilor își pot uita problemele în timpul zilei, dar încep să se simtă anxioși din nou înainte de culcare, deoarece nu doresc să experimenteze ceva atât de deranjant din nou. Când vă apropiați de timpul să vă culcați, încercați să vă antrenați mintea pentru a vă liniști și a vă concentra pe momente fericite.
 • Evitați televizorul, filmele, jocurile video violente sau citiți înainte de a merge la culcare, mai ales dacă aveți tendința de a vedea sau de a citi materiale de suspans sau teroare. Acest tip de lucruri vă pot face nervii minți și pot provoca vise rele, deoarece subconștientul dvs. continuă gândurile care au început atunci când vă uitați la televizor sau citiți cartea.
 • Evitați vizionarea știrilor de seară sau citirea de povești online înainte de a merge la culcare. Știrile din presă tind să se concentreze pe povestile înfricoșătoare ale crimei, ale morții și ale războiului, deoarece astfel de povesti par să atragă mai mulți spectatori, dar vizionarea știrilor vă poate da un sentiment distorsionat de realitate. Experții din mass-media o numesc "lumea sindromului crud", și este o tendință de oameni care urmăresc multe știri în televiziune, care le face să creadă că lumea este mai periculoasă decât este într-adevăr.
 • Fă ce vrei să te relaxezi cel mai mult. Faceți sex, citiți scripturi religioase, citiți sau urmăriți cărți sau serii liniștitoare sau ușoare, faceți o baie fierbinte lungă sau partenerul dumneavoastră face un masaj cu uleiuri sau loțiuni de esență plăcută.


 • Partea 3
  Preveniți visele rele

  Imaginea intitulata Relax in Bed Step 13
  1
  Descoperiți ce vă cauzează vise rele. Înțelegerea a ceea ce este declanșatorul de vise vă poate ajuta să luați măsuri pentru a preveni ca acestea să se întâmple.
  • Visele pot fi cauzate de medicamente (în special stupefiante, antidepresive și medicamente pentru tensiunea arterială), alimente sau băuturi (în special alcoolul, dar declanșatoarele personale pot fi orice), evenimente stresante, febră sau boală sau lipsă de somn. Unii oameni chiar experimentează coșmaruri dacă se înfășoară în prea multe coli sau pijamale foarte calde.
  • Mănânci o gustare la miezul nopții înainte să dormi? Deși unii oameni au crezut că numai unele alimente ar putea cauza coșmaruri (cum ar fi alimente picante), oamenii de știință cred acum că actul de mâncare în sine provoacă o creștere a activității somnului și a coșmarurilor și nu o masă specifică. Se crede că mâncarea mărește metabolismul, ceea ce, la rândul său, mărește activitatea creierului într-un moment în care creierul se pregătește în mod normal pentru odihnă. Această creștere a activității duce la o creștere a viselor și coșmarurilor.
  • Dacă aveți coșmaruri recurente, scrieți un jurnal de vis care include informații despre orice medicament, alimente sau băuturi neobișnuite, evenimente de viață stresante sau îngrijorări sau boli care le-ar fi însoțit.
 • Imaginea intitulată
  2
  Strategii de practică pentru ameliorarea stresului. Nu numai că visele rele reflectă adesea stresul sau anxietatea vieții tale de zi cu zi, dar ele pot, de asemenea, să adauge sarcina dvs. de stres, potențial crescând coșmarurile rău într-un ciclu vicios. Ia ceva timp în fiecare zi pentru a scuti de stres. Încercați aceste strategii:
 • Practicați meditația conștientă. Meditația conștientă este o strategie care se concentrează asupra momentului prezent în loc de trecut sau viitor. Studiile au arătat că meditația conștientă reduce anxietatea, depresia sau afectarea negativă. Încercați yoga ca o modalitate bună de a învăța meditația mindfulness.
 • Exercițiu pentru ameliorarea stresului. Visele proaste pot fi cauzate de stres sau depresie. Exercitarea este o modalitate buna de a scapa de stres, deci de ce nu te duci in parc? Exercițiul nu numai că vă poate ajuta să rezolvați stresul (și, prin urmare, eliminați una dintre cauzele potențiale ale visei rele), dar și să adormiți mai repede și mai adânc, ceea ce vă poate ajuta și să aveți mai puține coșmaruri.
 • Imaginea intitulata Relax in Bed Step 3
  3
  Încercați să modificați mediul în care dormiți. Schimbarea mediului poate ajuta la reducerea stresului, ceea ce la rândul lui vă poate ajuta să vă reduceți coșmarurile. De asemenea, puteți ajuta atmosfera din camera dvs. să se simtă mai liniștitoare atunci când vă treziți dintr-un coșmar.
 • Verificați termostatul. Majoritatea oamenilor dorm mai bine la o temperatură de aproximativ 65 de grade Fahrenheit. S-ar putea să fiți tentat să aduceți temperatura la nopțile reci, dar o temperatură mai scăzută este mai bună pentru un somn bun și poate împiedica coșmarurile.
 • Purtați pijamale subțiri sau dormiți gol și evitați să folosiți mai multe coli decât trebuie să dormiți. De fapt, o foaie subțire și o pătură probabil vor fi suficiente. Rețineți că obiectivul este să vă mențineți temperatura corpului scăzută, astfel încât să nu crească prea mult în timpul nopții.
 • Dacă de obicei dormi într-un întuneric complet, luați în considerare utilizarea unei lumini puternice de noapte. Vă poate aminti când vă treziți faptul că sunteți în siguranță și în camera dvs. Dacă utilizați de obicei o lumină, gândiți-vă să dormiți în întuneric complet. Unii oameni cred că umbrele produse de lumini de noapte sunt deranjante.
 • Luați în considerare un obiect care vă ajută. Dacă de obicei dormi singur, un animal umplute poate fi un confort atunci când te sperii în timpul nopții. Și dacă sunteți îngrijorat de faptul că animalele umplute sunt doar pentru copii mici, considerați că un sondaj efectuat în Anglia a descoperit că unul din patru bărbați călătoreau cu vapoare în valize.
 • Imagine cu denumirea Relax in Bed Step 14
  4
  Acceptați niște vise rele ca este necesar. Mintea proceseaza stresul si experientele traumatizante prin coșmaruri, astfel incat lasarea acestor vise se intampla este o parte importanta a relatiei cu realitatea care le-a provocat.
 • În loc să încercați să înăbușiți toate visele rele, încercați să ajungeți la rădăcina a ceea ce vă accentuează și se ocupă de aceasta. Visele vor disparea în mod natural sau se vor schimba pentru a reflecta realitatea voastră.
 • Image cu titlul Diagnosticarea amigdalei Pasul 3
  5
  Consultați a terapeut sau medicul generalist. În cele mai multe cazuri, coșmarurile rare sunt total normale și sunt doar o parte nefericită a vieții cu care trebuie să ne confruntăm. Cu toate acestea, pentru unii oameni, aceasta poate semnala o problemă care stau la baza, așa că vizitați un specialist dacă coșmarurile devin problematice.
 • Coșmarurile persistente sau recurente pot sugera o tulburare de anxietate sau un trecut traumatic sau poate o tulburare mintală și un terapeut sau medic vă poate ajuta să vă ocupați de aceste tipuri de probleme. Amintiți-vă că pentru a opri coșmarurile, trebuie să ajungeți la rădăcina care le provoacă. Mulți terapeuți sunt instruiți să facă acest lucru.
 • sfaturi

  • Îmbrățișează ceva, ca un animal umplute sau animalul tău, un prieten sau un membru al familiei tale.
  • Dezvoltă obiceiuri bune de vis. Faceți o baie, citiți o carte sau vizionați TV și, dacă aveți un animal umplute, îmbrățișați-o!
  • Citiți o carte fericită, în special cărți scurte pentru copii. Aceste cărți tind să promoveze gândurile fericite și să vă scape de coșmar.
  • Nu stresați prea mult despre coșmar, deoarece, pe măsură ce timpul trece, va fi pierdut printre alte gânduri.

  avertismente

  • coșmaruri repetate sau provoca stres acut de fapt, poate fi un simptom al unei tulburări de somn care stau la baza sau de o afecțiune psihologică ca un coșmar tulburare (cunoscut anterior ca tulburări de somn anxietate), narcolepsia, tulburarea de somn teroare, apneea de somn, tulburarea de stres post-traumatic sau paralizia somnului. Asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă simțiți că aveți mai mult decât un vis urât.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți controlezi viseleCum să-ți controlezi visele
  Cum să nu mai aveți coșmaruriCum să nu mai aveți coșmaruri
  Cum să scapi de coșmaruriCum să scapi de coșmaruri
  Cum să te trezești de un vis răuCum să te trezești de un vis rău
  Cum să te trezești dintr-un visCum să te trezești dintr-un vis
  Cum să dormi bine noapteaCum să dormi bine noaptea
  Cum să dormi când ai insomnieCum să dormi când ai insomnie
  Cum să dormi în pace și să ai vise frumoase în același timpCum să dormi în pace și să ai vise frumoase în același timp
  Cum să dormi mai multCum să dormi mai mult
  Cum să dorm mai bine ca adolescentCum să dorm mai bine ca adolescent
  » » Cum să uiți un coșmar

  © 2011—2020 ertare.com