Cum să uiți o amintire rea

Indiferent dacă o memorie proastă provine dintr-un moment rușinos sau dintr-un incident traumatizant, ea poate să rămână zile, luni și chiar ani după ce sa întâmplat. Din fericire, există modalități de a vă antrena mintea, astfel încât să puteți trata cu amintiri negative într-un mod sănătos. Păstrați lectură pentru a afla metode care vă ajută să vă reamintiți timpurile grele mai rar și pentru a reduce anxietatea pe care o simțiți atunci când acestea vin în mintea voastră.

pași

Partea 1
Creați modele de gândire sănătoasă

Imaginea intitulată
1
Evitați obiectele și locurile care declanșează memoria. Îți surprinde brusc memoria ta rea ​​de fiecare dată când te duci în anumite locuri sau te apropii de anumite lucruri? Poate că nu ți-ai dat seama că asta declanșează această amintire. De exemplu, poate că memoria ta rea ​​este legată de un incident care sa întâmplat în școala ta elementară și îți vine în minte de fiecare dată când treci prin acel loc. Dacă începeți să luați o altă cale să lucrați dimineața și să evitați strada în care se află școala, puteți să vă păstrați mintea departe de memoria cea mai proastă mai des.
 • Dacă puteți evita complet lucrurile care declanșează acea memorie proastă, aceasta poate să dispară în cele din urmă din mintea voastră. Nu veți avea multe motive să vă aduceți în minte și pe măsură ce veți continua cu viața voastră, veți înlocui-o cu gânduri mai relevante.
 • Desigur, nu toate declanșatoarele pot fi evitate complet și este posibil să nu vă doriți să vă vedeți că vă schimbați calea de lucru, dând colecția de cărți science fiction sau nu mai ascultați trupa preferată doar pentru ultima dată când Ai văzut live a fost noaptea în care fosta ta iubită ți-a spus că dorește să pună capăt relației. Dacă nu puteți evita aceste declanșatoare, fie pentru că sunt prea multe, fie pentru că te deranjează să dai o astfel de putere memoriei, există și alte modalități de a face față acestei situații.
 • Imaginea intitulată
  2
  Gândiți-vă la memorie până când își pierde efectul. În primele momente în care îți amintești ceva rău, te poate lua prin surprindere și te lasă cu un sentiment de neliniște și lipsă de încurajare. Impulsul tău ar fi să nu te gândești cât de mult posibil, ci să încerci să reprimi că memoria îi poate da mai multă putere atunci când vine din nou în mintea ta. În loc să-l eliminați din minte, încercați să vă amintiți ce sa întâmplat. Gândește-te până când își pierde efectul dăunător. Pe termen lung, nu te vei mai gândi prea mult la asta și, atunci când o vei face, nu te va mai răni. În cazul în care amintirile devin mai grele în mintea ta, atunci mergeți pe o plimbare lungă sau faceți un fel de exercițiu energic.
 • Încearcă să te consolezi cu ideea că ceea ce a provocat această amintire rău sa încheiat. Orice sa întâmplat (oamenii râzând la rușinea dvs. sau o situație periculoasă pe care ați trecut-o) este deja în trecut.
 • În unele cazuri, gândirea unei memorii proaste poate deveni un fel de obsesie. Observați-vă emoțiile pe măsură ce aduceți memoria în mod repetat. Dacă îți dai seama că, chiar și după ce te gândești în mod deliberat la asta, te doare încă, apoi încerci o altă metodă pentru a scăpa de ea.
 • Imaginea intitulată
  3
  Încercați să modificați memoria. De fiecare dată când vă aduceți aminte de ceva, memoria se schimbă puțin. Creierul dvs. compensează golurile mici prin înlocuirea lor cu informații false. Puteți profita de modul în care funcționează creierul prin înlocuirea părților rele ale unei memorii cu informații diferite. În final, veți începe să vă amintiți versiunea modificată.
 • De exemplu, să presupunem că aveți o amintire a copilariei când erați într-o barcă numită "The Dreamcatcher" cu tatăl tău într-un lac. Îți amintești de tatăl tău la pupa purtând pantaloni scurți și ochelari de soare roșii, strigând în timp ce te-am văzut stând prea mult pe balustradă și căzând în apă. Știți că acest lucru sa întâmplat, dar ani mai târziu, când vă uitați la fotografia acelei zile, vedeți că tatăl dvs. poartă blugi și barca numită "regele". După cum vedeți, amintirile nu sunt niciodată exacte și pot fi modificate.
 • Încercați să modificați partea din memorie care vă face să vă simțiți rău. Cu ajutorul exemplului anterior, dacă vă amintiți un sentiment de frică și singurătate când ați căzut în lac, încercați să vă imaginați din nou această amintire și să vă concentrați asupra cât de mare a fost simțită atunci când tatăl vostru a salvat.
 • De fiecare dată când amintiți-vă de memorie, va fi puțin diferită. Dacă vă concentrați pe sentimente bune în loc de rău, memoria proastă va începe să se schimbe. Poate că nu va merge de la a fi unul rău la unul mare, dar ar putea pierde efectul dăunător asupra ta.
 • Imaginea intitulată
  4
  Concentrează-te pe cele mai fericite amintiri. Uneori, creierul nostru se încadrează în găuri din care este dificil să ieșiți. Dacă devii prea obsedat de amintiri proaste, antrenează-ți mintea să te concentrezi pe cele bune. Nu acordați suficient timp memoriului rău pentru a vă schimba starea de spirit sau pentru a vă face să vă simțiți neliniștiți - dimpotrivă, momentul în care vă atinge mintea, schimbați-l pentru o amintire mai plină de bucurie. Gândiți-vă la lucruri pozitive până când nu vă mai cădeți automat în același model mental ca înainte.
 • Încercați să descrieți o memorie proastă cu una bună. De exemplu, dacă nu puteți înceta să vă gândiți la timpul pe care l-ați stommerat în timpul unei prezentări și întreaga clasă a râs, relaționați această amintire până când ați făcut-o bine și ați primit complimente. De fiecare dată când vă gândiți la o amintire rău, schimbați acest gând și faceți-l unul bun. Având o amintire bună recenta în mintea voastră vă va împiedica să vă gândiți prea mult în căutarea unui lucru pozitiv în care să vă concentrați atunci când vă simțiți rău.
 • Imaginea intitulată
  5
  Învață să fii în prezent. Practica de a acorda mai multă atenție momentului actual este numită conștiință. Înseamnă a se concentra pe aici și acum, în loc de a observa trecutul sau de a anticipa cu nerăbdare viitorul. A fi conștient este o modalitate excelentă de a scuti stresul și de a vă bucura de viață mai mult. În loc să pierzi timpul și energia îngrijorându-te de lucruri pe care nu le poți schimba, ar trebui să renunți la acea povară și pur și simplu fi tu insuti
 • Adesea, lăsăm mințile noastre să se deplaseze în timpul activităților noastre zilnice și ne deconectăm complet de ceea ce facem. În loc să se mute "pilot automat", faceți timp să realizați detaliile mici, cum ar fi sunetele sau mirosurile, pe care în mod normal nu le-ați acorda atenție. Acest lucru vă va ajuta să vă aduceți mintea înapoi în prezent, în loc să vă lăsați și să vă concentrați asupra amintirilor.
 • Adoptați o mantră pe care o puteți repeta atunci când gândurile dvs. trec prin locuri nedorite. De exemplu, ați putea spune "Sunt aici" sau "Sunt în viață". Spune ceva care te face să te agiți de prezent.
 • Fiți atenți la modul în care corpul dumneavoastră se simte aici, chiar în acest moment. Fiți atenți la simțurile voastre: ce auziți, vedeți, gustați și mirosiți acum?
 • test meditație. Cele mai multe forme de meditație sunt legate de concentrare. Focalizarea pe respirație și eliberarea minții tale de distragere vă ajută să trăiți mai mult în prezent. Meditația obișnuită nu numai că vă ajută să vă concentrați, dar, de asemenea, sa demonstrat că îmbunătățiți starea de spirit în general.
 • Partea 2
  Au o atitudine pozitivă

  Imaginea intitulată
  1
  Ține minte ce ai învățat din ceea ce sa întâmplat. Chiar și cele mai oribile experiențe ne pot învăța ceva. Ar putea dura mult timp pentru a realiza ceea ce ați învățat, mai ales dacă incidentul este recent. Cu toate acestea, dacă puteți privi înapoi și vedeți înțelepciunea câștigată din acea situație, memoria voastră proastă ar putea să își piardă unele efecte dăunătoare asupra voastră. Puteți găsi partea pozitivă pe care nu ați observat-o până acum?
  • Amintiți-vă că experiențele negative sunt o parte inevitabilă a vieții. Experiențele dificile ne fac mai puternice și ne ajută să apreciem momentele plăcute ale vieții. Dacă nu ne-am simțit rău din când în când, nu am fi putut să apreciem senzațiile plăcute.
  • Încercați să numărați binecuvântările. Indiferent ce ați pierdut din cauza acestei memorii proaste, faceți o listă cu lucrurile pe care sunteți recunoscători până acum.
 • Imaginea intitulată
  2
  Creați amintiri noi fericite. Odata cu trecerea timpului, memoria proasta va incepe sa dispara putin in mod natural. Puteți accelera procesul trăind pe deplin și creând noi amintiri bune care vă ocupă mintea. Petreceți timp făcând lucruri pe care le bucurați cu oameni care te fac fericit. Cu cât sunt mai pozitive amintirile pe care le creați, cu atât mai puțin relevante vor fi negativele pe termen lung.
 • Poate fi de asemenea util să vizitați locații pe care nu le-ați avut niciodată, astfel încât să aveți experiențe complet noi, care nu au nicio legătură cu trecutul dvs. în nici un fel. Rezervați un zbor spre un oraș nou sau faceți câteva vizite pe cont propriu și vizitați un cartier în care nu mergeți în mod normal.
 • Dacă călătoria nu este chestia ta, modificați rutina în alt mod. Mergeți la un restaurant nou la care nu ați fost niciodată, gătiți un fel de mâncare dificilă sau invitați toți prietenii la o cină.
 • Imaginea intitulată
  3


  Aveți o viață ocupată. Păstrați itinerarul plin și mintea dvs. stimulată, astfel încât să aveți mai puțin timp să observați gândurile negative. Dacă aveți tendința de a petrece mult timp singur, faceți o scuză pentru a ieși mai mult împreună cu prietenii sau pentru a vizita mai des familia. Distrați-vă cu o carte bună sau alegeți un nou hobby. Cu cat mai mult timp stati fara sa faceti nimic, cu atat este mai probabil sa deveniti obsedat de amintiri vechi. Acestea sunt câteva distracții excelente care vă vor ajuta să vă ocupați:
 • Începeți o nouă activitate fizică, cum ar fi fotbalul sau kickboxing-ul. Dacă nu vă place să faceți sport, provocați-vă să mergeți la un anumit număr de kilometri pe zi sau să începeți să practicați yoga. A fi provocat fizic este o modalitate excelentă de a vă elibera mintea de gândurile negative. Exercitiile fac ca creierul sa elibereze endorfinele care imbunatatesc starea ta de spirit.
 • Creați ceva nou Ai putea să faci o rochie, să pictezi o imagine sau să scrie o melodie. Concentrați-vă energia asupra a face ceva și nu veți avea timp să vă gândiți la amintiri rele.
 • Găsiți o oportunitate de a vă oferi timpul altora. Ajutarea altor persoane este o modalitate excelentă de a vă limita mintea de propriile dvs. probleme.
 • Imaginea intitulată
  4
  Evitați alcoolul și drogurile. Utilizarea substanțelor care vă pot schimba mintea poate face lucrurile să se înrăutățească, mai ales dacă acea memorie proastă te-a scufundat în depresie sau anxietate. Alcoolul poate crește depresia, iritabilitatea și anxietatea, mai ales la persoanele care au prezentat deja aceste simptome. Pentru a-ți păstra mintea pozitivă, cel mai bine este să limitezi sau să te abții complet de la alcool sau droguri.
 • Consumul de alcool și de droguri ca o modalitate de încercare de a uita amintirile rău sau de a evita un fel de emoție negativă duce de obicei la dependenta. Dacă îți dai seama că te întorci la alcool sau droguri atunci când nu vrei să-ți amintești ceva care te deranjează, căuta ajutor imediat.
 • Evitați alte modalități de a scăpa de amintirile proaste. Dacă sunteți predispus la jocuri de noroc, supraalimentarea sau să se refugieze într-un obicei care ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea ta ca o modalitate de a suprima sentimentele rele, este important să se recunoască faptul că comportamentul și stăpânit, fie pe cont propriu sau cu ajutorul un terapeut sau un grup de sprijin.
 • Imaginea intitulată
  5
  Prioritizați-vă sănătatea. Când gândurile negative vă consumă, poate fi greu să vă amintiți să vă îngrijiți bine de voi. Dar menținerea sănătății bune are un efect deosebit asupra modului tău de gândire. Consumul de alimente nutritive, dormind foarte mult și exercitarea de câteva ori pe săptămână vă va ajuta să vă păstrați amintirile proaste în gol. În afară de sigur pentru a satisface nevoile de bază, să ia timp pentru a vă răsfăța un pic pentru a ajuta la atenuarea anxietate produs o memorie proastă.
 • Mănâncă o dietă echilibrată care include o mulțime de fructe și legume proaspete, proteine ​​slabe, cereale integrale și grăsimi sănătoase.
 • Alegeți să efectuați 30 de minute până la 1 oră de exerciții zilnice, chiar dacă faceți o plimbare lungă numai după muncă.
 • Încercați să dormiți șapte până la opt ore în fiecare noapte, deoarece oboseala vă poate mări emoțiile și vă poate lăsa să vă gândiți la amintiri proaste.
 • Partea 3
  Depășiți o experiență traumatizantă

  Imaginea intitulată
  1
  Fii fericit pentru memorie. Recunoaște memoria și emoțiile negative asociate cu ea. Deși poate părea contraproductivă, catharsisul este un element important în procesul de vindecare. Suprimarea unei memorii proaste nu va face decât să iasă din nou mai târziu. Permiteți-vă să simțiți furie, tristețe, jenă sau durere. Dacă trebuie să plângeți sau să țipați, faceți-o. Veți deveni mai capabili să vă ocupați de acea amintire decât dacă ați încercat să ignorați durerea voastră.
 • Imaginea intitulată
  2
  Vorbește cu cineva despre asta. Alegeți un prieten sau un membru al familiei în care aveți încredere. Alți oameni vă pot oferi sfaturi, împărtășiți povestiri similare și chiar vă pot mângâia, observând că incidentul nu a fost atât de oribil cum credeați. Dacă este posibil, discutați cu cineva care nu are legătură cu incidentul, deoarece acest lucru vă va oferi perspectiva nouă de care aveți nevoie.
 • Luați în considerare un grup de asistență. Faceți niște cercetări pentru a găsi un grup de sprijin în zona dvs. care să se ocupe de problema particulară care vă tulbura. Există numeroase grupuri de sprijin pentru divorțuri recente, separări, boli cronice etc.
 • Dacă nu vă simțiți confortabil să împărtășiți experiența cu oricine altcineva, scrieți-l într-un jurnal personal și păstrați-l într-un loc sigur în care nimeni altcineva nu îl poate găsi.
 • Imaginea intitulată
  3
  Luați în considerare posibilitatea de a urma psihoterapia. Dacă credeți că aveți nevoie de mai mult decât un prieten sau un membru al familiei poate oferi, poate cea mai bună opțiune pentru dvs. este de a vorbi cu un profesionist. Având în vedere că relația medic-pacient este confidențială, nu trebuie să vă faceți griji că vă cenzurați sau vă simțiți jenat.
 • Un terapeut vă poate ajuta să identificați declanșatoarele dvs. și să învățați să le depășiți. Te va învăța tehnici de a sparge domeniul pe care-l au mințile rău în mintea ta.
 • Sa demonstrat că o terapie comportamentală este utilă pentru persoanele care se confruntă cu o traumă. Luați în considerare posibilitatea de a căuta un terapeut specializat în această metodă.
 • Imaginea intitulată
  4
  Aflați dacă aveți o tulburare de stres post-traumatic (PTSD). Această tulburare poate dezvolta după o experiență înfricoșătoare și dăunătoare dezvoltat ca suferind de abuz sexual, fiind o victimă a unui accident de mașină, fiind atacat violent sau suferă o boala debilitante. Pentru persoanele cu PTSD, amintiri traume nu dispar, rezultând într-un sentiment de anxietate constantă de teama că situația neplăcută să apară din nou. Dacă credeți că aveți PTSD, este important să solicitați ajutor, deoarece nu este un lucru pe care să-l puteți trata singur.
 • Simptomele PTSD includ amintiri recurente, coșmaruri și gânduri care vă provoacă teamă.
 • Te-ai simțit paralizat emoțional, deprimat sau constant îngrijorat și cu un sentiment de a fi mereu în margine.
 • Imaginea intitulată
  5
  Căutați tratamente speciale. Dacă vă simțiți prinși din cauza amintirilor de o experiență traumatizantă, există tratamente disponibile care vă pot ajuta. În general, aceste tratamente sunt utilizate în combinație cu psihoterapia pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. Faceți o întâlnire cu un psihiatru pentru a discuta dacă un tratament special vă poate ajuta să vă simțiți liberi în cele din urmă de amintirile proaste care vă afectează calitatea vieții.
 • Medicamentele pot fi primul tratament pe care ar trebui să-l încercați. Antidepresivele sau medicamentele anti-anxietate sunt prescrise persoanelor care au dificultăți de a scăpa de gândurile negative.
 • Experiența somatică este un tratament al cărui scop este să se reconecteze la ceea ce simte corpul. Se concentrează pe corectarea luptei sau a reacției de zbor astfel încât să nu se activeze din nou atunci când nu există pericol.
 • Terapia electroconvulsiva este o modalitate eficienta de a scapa mintea amintirilor traumatizante in cazul in care nu exista alte tratamente.
 • sfaturi

  • Redenumirea memoriei vă poate ajuta să vă smulgeți creierul în mișcare mai rapidă. De exemplu, în loc să-i numiți o memorie "rea", spuneți-i o memorie "trecută". Repetarea cuvântului "rău" în cap vă va face să vă simțiți așa: rău.
  • Nu stați prea mult în faza de suferință. Simt trist pentru un timp este destul de firesc după ce au trăit un eveniment teribil, dar trebuie să știi când să iasă din această etapă de durere și de a începe din nou de viață.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Modificarea pictogramei unei memorii detașabileModificarea pictogramei unei memorii detașabile
  Cum se convertește o memorie flash într-o unitate de memorie pentru Xbox 360Cum se convertește o memorie flash într-o unitate de memorie pentru Xbox 360
  Cómo deshabilitar las opciones de la memoria BIOSCómo deshabilitar las opciones de la memoria BIOS
  Cum să evaluați RAM-ul computeruluiCum să evaluați RAM-ul computerului
  Cum se formatează cartele de memorie într-un telefon Nokia N73Cum se formatează cartele de memorie într-un telefon Nokia N73
  Cum se formatează o memorie USB pe un MacCum se formatează o memorie USB pe un Mac
  Cum de a crește capacitatea unui stick USBCum de a crește capacitatea unui stick USB
  Cum de a crește memoria unui laptopCum de a crește memoria unui laptop
  Cum se instalează Backtrack Live pe un stick USBCum se instalează Backtrack Live pe un stick USB
  Cum se instalează RAM într-un iMacCum se instalează RAM într-un iMac
  » » Cum să uiți o amintire rea

  © 2011—2020 ertare.com