Cum să uiți cuvintele dureroase

Copilăria spune că "bastoane și pietre îmi pot rupe oasele, dar cuvintele nu mă vor răni niciodată" nu este pur și simplu adevărat. Dacă o persoană ți-a spus un pseudonim ofensiv sau ți-a disprețuit abilitățile, aceste comentarii te pot afecta negativ. Învață să uiți cuvintele dureroase diminuând puterea lor, sporindu-ți stima de sine și vindecând rănile emoționale.

pași

Metoda 1
Faceți-vă cu cuvintele dureroase

Imaginea intitulată Acceptați-vă ca un pas musulman LGBT 9
1
Nu o luați personal. Cuvintele sunt despre persoana care le-a spus, nu despre tine. Uneori, când oamenii sunt răniți, vă pot ataca cu cuvinte dureroase. Cu toții o facem din când în când. Acest lucru se face de obicei fără să ne gândim și chiar regretăm după ce am spus.
 • Dacă o persoană spune ceva rău pentru tine, amintiți-vă că este probabil rănit. Răspundeți-l cu compasiune în loc să-i luați comentariul ca pe ceva personal.
 • Imagine cu denumirea Be Mature Step 16
  2
  Validează persoana care te-a rănit. Dacă cineva spune ceva rău pentru tine, răspunde-l cu delicatețe într-un fel care validează persoana, dar nu și cuvintele sale neplăcute. Indiferent dacă doriți sau nu ca cuvintele dvs. să vă rănească, este foarte probabil că nu veți aștepta acest răspuns și este chiar mai probabil să vă opriți și să analizați modul în care vă afectează cuvintele.
 • De exemplu, ați putea spune ceva de genul: "Wow, sunt surprins că o persoană atât de bună poate spune ceva atât de neplăcut".
 • Imaginea intitulată Conducerea seminarelor Pasul 4
  3
  Configurați un cronometru pentru a vă simți supărat. În loc să fii obsedat de cuvintele dureroase pe care ceilalți ți le spun, stabilește un termen limită pentru a te simți supărat. Simte durerea pentru un timp desemnat. Apoi, el decide să o uite.
 • De exemplu, de obicei, puteți petrece mai multe ore sau chiar zile, gândindu-vă la comentarii. Începeți prin setarea unui cronometru timp de aproximativ 10 minute. Gândește-te la ceea ce te-a făcut să te simți și să recunoști durerea. Când se termină ceasul, puneți aceste sentimente deoparte și nu vă întoarceți la ele.
 • Imaginea intitulată Spuneți părinților că vă plac alte fete sau băieți Pasul 2
  4
  Scrieți cuvintele și distrugeți hârtia. Dacă sunteți o persoană mai practică, puteți să eliminați puterea cuvintelor dureroase dacă le distrugeți. Scrie-le pe o foaie de hârtie. Apoi, puteți să-l rupeți în bucăți, să-l aruncați în șemineu sau să le zgâriați cu un pix sau creion.
 • Imagine cu denumirea Feel Good About Yourself Pasul 7
  5
  Înlocuiți-i pentru un comentariu pozitiv. Contrasemnați impactul cuvintelor negative, schimbându-le pentru propriile dvs. cuvinte pozitive. Acest lucru va funcționa pentru că veți anula comentariul negativ din mintea dvs. și îl urmați cu un comentariu mai edificator și mai pozitiv.
 • De exemplu, dacă cineva spune "Ești urât", poți înlocui acel comentariu dacă spui: "În univers, există doar unul din mine. Sunt special și unic. "
 • Metoda 2
  Refaceți încrederea în sine

  Imaginea intitulată Gânduri calme de auto-încălzire Pasul 11
  1
  Folosește cuvintele pentru a te întări. Cum vă pune această situație la încercare? Evaluați cuvintele dureroase și încercați să le canalizați într-o acțiune productivă. Întrebați-vă de ce vă rănesc aceste cuvinte și ce puteți face în legătură cu aceasta.
  • De exemplu, dacă spun "Ești slab" și tu o crezi, te poți simți supărat. Cu toate acestea, dacă luați măsurile necesare, ca și cum ați învăța să vă apărați sau să vă întăriți mintea, veți împiedica aceste cuvinte să vă rănească din nou.
 • Imaginea intitulată Acceptă-te ca un pas musulman LGBT 19
  2
  Utilizați experiențele dvs. și perspectiva dvs. pentru a ajuta pe alții. În general, cuvintele neplăcute provin din durere sau insecuritate. Țineți minte ce poate trece persoana și gândiți-vă dacă există ceva ce puteți face sau spune pentru a vă ajuta. De asemenea, puteți spori securitatea dvs. dacă vă agitați mâinile și oferiți ajutor altor persoane rănite de cuvinte crude sau inexacte.
 • Imaginea intitulată Dezvoltați telekineza Pasul 3
  3


  Transformați propria opinie în prioritate. Securitatea dvs. se învârte pe marginea lăuntrică atunci când lăsați pe alții să decidă cum vă simțiți despre voi înșivă. Nu mai plătiți atât de mult atenția asupra a ceea ce alții vă gândesc la tine. Opinia ta ar trebui să fie cea mai importantă.
 • De exemplu, dacă cineva vă spune: "Nu veți deveni niciodată nimic", dar în realitate nu credeți, amintiți-vă ce credeți. Vă puteți spune: "Nu este adevărat. Cred că destinul meu este măreție ".
 • Imaginea intitulată Acceptați schimbarea Pasul 10
  4
  Realizați rezultate pentru a vă simți mai sigur. Ceea ce vă simțiți despre dvs. și abilitățile dvs. este strâns legată de siguranța dvs., pe care o puteți crește dacă luați mai multe provocări. Gândiți-vă la un obiectiv sau la o sarcină pe care doriți să o atingeți. Apoi, împărțiți-l în pași mici, pe care îl puteți completa unul câte unul.
 • De exemplu, dacă doriți să aveți independență financiară, puteți începe prin a obține un loc de muncă. Apoi, puteți găsi un loc pentru a trăi pe baza nivelului de venit. Apoi, puteți deschide un cont de economii sau puteți investi în acțiuni care pot aduce beneficii situației financiare pe termen lung.
 • Îndeplinirea continuă a fiecărui pas vă va ajuta să vă simțiți mai sigură și veți crede mai ferm că sunteți capabil să acceptați noi provocări.
 • Imaginea intitulată
  5
  Respiră adânc și repetați o mantră care vă întărește. Respirația profundă este o modalitate excelentă de a stimula relaxarea. Dacă este combinată cu o afirmație pozitivă, acest exercițiu vă poate ajuta dezvolta securitatea în tine și în abilitățile tale.
 • De exemplu, puteți să vă inhalați prin nas și să spuneți în mintea voastră: "Eu inhalez siguranța și credința". Țineți-vă respirația pentru câteva secunde și apoi expirați în timp ce reciți în mintea voastră: "Expirați negativitatea și îndoiala".
 • Metoda 3
  Recuperați din cuvintele dureroase

  Imagine cu titlul Make Yourself Happy Step 10
  1
  Practicați iubirea de sine în fiecare zi Dacă vă neglijați bunăstarea emoțională, este posibil ca observațiile dureroase să vă afecteze. Aveți grijă cu dragoste pentru a contracara comentariile și comportamentul negativ al celorlalți. Acest lucru se poate referi la multe aspecte. Faceți o listă a activităților pozitive pe care vă bucurați cel mai mult. Apoi, să se angajeze să facă unele din ele în fiecare zi.
  • De exemplu, vă recomandăm să preparați rețete sănătoase, să vă plimbați câinele lângă lac sau să meditați înainte de a merge la culcare.
 • Imagine cu denumirea Fii calmă Pasul 18
  2
  Învățați din experiență. Există întotdeauna ceva ce puteți învăța dintr-o problemă sau dintr-o experiență dureroasă. După ce ați luat ceva timp să scăpați de durerea inițială, reflectați asupra a ceea ce sa întâmplat. Unele lucruri pe care trebuie să le gândiți includ următoarele:
 • Ce s-ar fi putut întâmpla în viața persoanei sau în relația pe care o ai cu ea care a cauzat acele cuvinte neplăcute?
 • A fost ceva adevărat de care ați putea beneficia, chiar dacă cuvintele au fost prezentate într-un mod neplăcut sau inutil?
 • Dacă cineva vă vorbește din nou în acest fel, cum vă puteți descurca mai bine în viitor?
 • Imagine cu titlul Make Yourself Happy Step 7
  3
  Înconjurați-vă cu oameni pozitivi. Persoanele pozitive emit vibrații pozitive, iar oamenii negativi emit vibrații negative. Faceți decizia de a petrece mai puțin timp cu persoane negative sau toxice care vă critică sau vă devalorizează. Petreceți timp cu oamenii care vă susțin și vă apreciați părerile.
 • Imaginea intitulată Convinge-te pe tine`re Happy Being Alone Step 9
  4
  Faceți lucrurile pe care le bucurați. O modalitate excelentă de a vindeca durerea cauzată de cuvintele dureroase este de a se angaja în activități plăcute. Alegeți un hobby, alăturați-vă unui nou club sau organizație sau luați ceva ce ați lăsat cu mult timp în urmă. Petreceți mai mult timp în programul zilnic și săptămânal pentru a face lucrurile care vă fac să zâmbiți.
 • Vă puteți dedica unei pasiuni pentru învățare, pentru a învăța alte persoane o îndemânare pe care o știți cum să o faceți bine sau pur și simplu să vă îmbunătățiți cunoștințele despre ceva, cum ar fi coaserea sau grădinăritul.
 • Imaginea intitulată Ajută la Pasul fără adăpost 7
  5
  Faceți ceva pentru alții. Stimulează vindecarea rănilor voastre emoționale făcând bine celorlalți. Implicați-vă să aveți mai multe interacțiuni pozitive cu oamenii din viața voastră și din comunitatea dvs.
 • Interacționați cu cei dragi într-un mod pozitiv, exprimându-vă aprecierea și lăsându-i să știe cât de bine le vedeți. Ați putea spune, de exemplu: "Mateo, sunteți foarte de ajutor. Nu știu ce aș face fără tine.
 • De asemenea, puteți participa la unele acțiuni de bunătate, cum ar fi ajutarea unei vecini în grădina dvs. sau cumpărarea de prânz pentru persoana din spatele dvs. în cantină. De asemenea, puteți emite vibrații bune în comunitate dacă vă oferiți voluntar sau donați organizațiilor de caritate.
 • Imaginea intitulată Convingeți-vă să nu vă sinucideți Pasul 7
  6
  Scrieți într-un jurnal pentru a înțelege mai bine ce simțiți. Dacă vă scrieți gândurile, puteți clarifica ce se întâmplă în interiorul vostru. De asemenea, dacă scrieți comentariile dureroase, evitați să fiți copleșiți. Creați obiceiul de a scrie în fiecare zi pentru câteva minute într-un jurnal.
 • Puteți scrie despre ziua dvs., urmați un subiect de scriere pentru jurnalul pe care îl găsiți pe Internet sau scrieți unele lucruri pentru care sunteți recunoscători.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați folosirea limbajului ofensiv în fața copiilorCum să evitați folosirea limbajului ofensiv în fața copiilor
  Cum să oprești balbismulCum să oprești balbismul
  Cum să te confrunți cu cineva care ți-a rănitCum să te confrunți cu cineva care ți-a rănit
  Cum să eviți să spui lucruri crudeCum să eviți să spui lucruri crude
  Cum să vorbiți clarCum să vorbiți clar
  Cum să înveți să improvizezi în rapCum să înveți să improvizezi în rap
  Cum să acționezi când prietenul tău îți spune că ești frumoasăCum să acționezi când prietenul tău îți spune că ești frumoasă
  Cum să-ți convingi prietenul să te încreadă din nouCum să-ți convingi prietenul să te încreadă din nou
  Cum să-i spui cuiva despre care a spus că te-a jignit fără a fi ofensatorCum să-i spui cuiva despre care a spus că te-a jignit fără a fi ofensator
  Cum să-i spui unui bărbat care te-a rănitCum să-i spui unui bărbat care te-a rănit
  » » Cum să uiți cuvintele dureroase

  © 2011—2020 ertare.com