Cum să uiți ceva ce nu te poți schimba

S-ar putea să aveți dificultăți să recunoașteți că nu ați obținut ceea ce ați vrut sau că lucrurile nu au mers așa cum ați vrut, dar uitarea dezamăgirii poate fi și mai dificilă. Dacă aveți probleme uitând ceva care nu este sub controlul dvs., ar trebui să rețineți că puteți face acest lucru. Recunoașteți ce simțiți și de ce sunteți trist. Modificați-vă perspectiva situației și adaptați-vă atitudinea și gândurile. În cele din urmă, trebuie să fiți gata să vă deplasați înainte fără a vă agăța de trecut.

pași

Metoda 1
Practicați actul de a uita ceva

Imagine intitulată Let Go of Something You Can not Change Pasul 1
1
Scrie un jurnal despre asta. Puteți petrece ceva timp scriind despre experiența dvs. și despre ce vă simțiți dacă nu puteți identifica cauza durerii, suferinței, confuziei sau a ceea ce vă împiedică să uitați. Puteți observa că există anumite gânduri sau credințe care vă împiedică să uitați ceva. De asemenea, puteți învăța să identificați și să vă exprimați emoțiile prin utilizarea unui jurnal.
 • Veți fi total cinstit în jurnal și împărtășiți gândurile și sentimentele. Scrieți despre ce vă poate împiedica să uitați ceva sau factorii care vă provoacă dificultăți.
 • Nu vă faceți griji în ceea ce privește ortografia, ordinea, formatul sau chiar coerența. Începeți să scrieți atunci când vă simțiți așa și opriți dacă credeți că ați scris destul.
 • Rețineți că nu va fi necesar să asimilați totul într-o singură sesiune. V-ați putea rezolva sentimentele în mai multe intrări pe o perioadă de timp.
 • Imagine cu denumirea Let Go of Something Nu puteți schimba Pasul 2
  2
  Practicați împlinirea mentală. Dacă observați că gândurile dvs. devin negative sau se agață de ceva, puteți folosi plinătatea mentală pentru a uita de ea. Stați și întrebați-vă: "Ce simt eu?" Acordați atenție gândurilor, sentimentelor și senzațiilor corporale, fără a le răspunde sau a interacționa cu ele. Ar trebui să vă concentrați asupra respirației după 1 minut. Identificați ceea ce simțiți atunci când aerul intră în corpul dvs. și îl exhalează. Continuați să lăsați întregul corp să respire și să experimenteze toate senzațiile care apar, dar întotdeauna să vă întoarceți atenția la respirație. Concentrați-vă asupra ei în fiecare experiență.
 • Dacă vă deviți în gândurile voastre, ar trebui să vă întoarceți întotdeauna la respirație.
 • Nu vă distrugeți eforturile așteptând ca meditația să devină imediat o activitate simplă. Mentalitatea plinătății și meditația pot fi foarte dificile la început, dar ele vor deveni mai ușoare pe măsură ce le veți practica mai mult. Continuă să le faci chiar dacă gândurile voastre deviante te frustrează la început.
 • Imagine intitulată
  3
  Utilizați afirmațiile. Găsiți o afirmație sau o mantra pe care o puteți repeta atunci când aveți probleme în a uita ceva. Acest lucru vă va aminti să vă concentrați pe altceva și să acceptați că nu este nimic în neregulă să o uitați. Alegeți o mantra cu care vă referiți, cum ar fi "Predăm" sau "Nu există nici o problemă cu uitarea". Ar trebui să repetați această mantră în mintea dvs. dacă începeți să vă simțiți blocați sau inconfortabil ținându-vă de ceva.
 • Acestea sunt câteva exemple: "Nu am control și nu există nici o problemă" sau "Uitați că mă va elibera".
 • Poate fi util să scrieți aceste propoziții pe notele auto-lipicioase și să le plasați într-un loc în care le vedeți des, cum ar fi oglinda sau monitorul computerului. Puteți face chiar și telefonul să vă trimită alerte cu aceste afirmații.
 • Imagine intitulată Let Go of Something You Can not Change Pasul 4
  4
  Creați o ceremonie simbolică pentru a uita ceva. Va trebui să alegeți un moment pentru a uita și a efectua o ceremonie importantă. De exemplu, scrie-ți toate gândurile și sentimentele tale despre ceea ce nu te poți schimba. Când ați terminat, ar trebui să ardeți hârtia ca reprezentare simbolică că o veți uita și veți continua. Invitați un prieten de încredere sau un membru de familie să vă însoțească dacă simțiți că aveți nevoie de sprijin.
 • De asemenea, puteți desena o imagine sau puteți colecta obiecte pe care doriți să le ardeți, aruncați sau donați. Lăsați tot ce se leagă de ceea ce nu se poate schimba, ca o modalitate de ao uita.
 • De exemplu, dacă sunteți gata să uitați o relație nesănătoasă, ar trebui să scăpați de tot ceea ce vă amintește de această persoană sau relație. Scrieți o scrisoare în care să precizați că sunteți gata să uitați și apoi să-l ardeți.
 • Metoda 2
  Modificați-vă mentalitatea

  Imagine intitulată
  1
  Arătați compasiune pentru dvs. Este greu să nu obțineți ceea ce doriți și recunoașterea că veți avea un rezultat diferit decât doriți va fi o modalitate de a vă arăta compasiune. Reflectați pe ceea ce simțiți și de ce ați putea simți acest lucru. Dacă sunteți trist sau supărat, nu ezitați să recunoașteți aceste sentimente și să le exprimați.
  • Spuneți ceva de genul: "E greu, dar nu-l pot schimba pentru a obține rezultatul dorit".
  • Dacă vorbiți despre situația cu prietenii dvs., acest lucru poate fi util pentru a vă face experiența să arate normal. Poate fi foarte util să auziți că sentimentele dvs. sunt normale și că ar simți ceva similar.
 • 2
  Determinați ce aveți cu adevărat nevoie, în loc de ceea ce doriți. Este normal să fii foarte supărat cu relații care nu se întâmplă așa cum era de așteptat. Cu toate acestea, acestea sunt adesea imperfectiuni, mai degraba decat "factori de decizie". De exemplu, un dezacord sau o discuție nu este de obicei la fel de gravă ca abuzul.
 • Imaginați-vă că ați argumentat cu un prieten și Ai nevoie de cineva care să-ți ceară scuze pentru a te simți calm. poate credeți că aceasta va fi singura modalitate de a se simți calm, dar va fi cu adevărat necesar acest rezultat? Poate că trebuie să uiți de prietenie și să mergi mai departe, indiferent de cât de enervant este. Vă puteți simți calm chiar dacă nu obțineți ceea ce doriți.
  Imagine intitulată Let Go of Something You Can not Change Pasul 6
 • De exemplu, prietenul dvs. ar putea muri într-un accident de mașină. Evident, nu puteți scăpa de această pierdere. Totuși, în timp, veți accepta că ceea ce sa întâmplat nu poate fi schimbat - și că dragostea, prietenia și lecțiile pe care vi le-a dat vor rămâne întotdeauna cu voi, chiar dacă nu mai sunteți alături de dumneavoastră.
 • Puteți uita senzația de durere dacă vă decideți să o faceți. Nu veți avea nevoie de nimic de la altă persoană pentru a trece mai departe sau pentru a uita ceva. Spuneți ceva de genul "Eu aleg să-i iertăm acestei persoane și să meargă mai departe cu viața mea". Poate că nu simți cu adevărat sau nu o crezi la început, dar nu există nici o problemă cu asta.
 • Imagine intitulată Let Go of Something You Can not Change Pasul 7
  3
  Recunoașteți ce puteți controla și ce nu puteți controla. Sentimentul de control al rezultatelor și al mediului este legat de o noțiune mai bună de bunăstare. Dacă simțiți că nu sunteți în control, acest lucru poate fi ceva amenințător. Dacă aveți dificultăți în a uita ceva, ar trebui să reflectați asupra a ceea ce puteți controla. Dacă nu puteți controla o situație, trebuie să controlați modul în care "răspundeți" lui.
 • De exemplu, nu puteți schimba faptul că nu v-au acceptat în școala medicală. Cu toate acestea, vă puteți controla reacția și cât de mult vă afectează acest lucru. S-ar putea să te simți trist sau supărat și să crezi că nu ești suficient de inteligent. Cu toate acestea, acest lucru definește cât de inteligenți sau de valoroși sunteți? Alegeți să păstrați conceptul pe care îl aveți despre dvs. chiar dacă nu obțineți ceea ce doriți.


 • Imagine cu denumirea Let Go of Something You Can not Change Pasul 8
  4
  Vedeți imaginea de ansamblu În acest moment s-ar putea să simțiți că ceva v-a afectat mult, dar ar trebui să vă întrebați cum vă va afecta în viitor. Vrei să-ți pese de cinci ani? Puteți obține rezultate pozitive chiar dacă nu obțineți ceea ce doriți? În ciuda faptului că acum sunteți dezamăgiți și nu știți ce să faceți, acest lucru nu înseamnă că nu veți avea alte oportunități benefice în viitor.
 • Reflectați asupra altor oportunități pe care le puteți avea. Poate că nu ți-ai obținut slujba de vis, dar ai putea obține un lucru similar sau poate decide să urmezi o altă cale în profesia ta.
 • De asemenea, trebuie să țineți cont de dezamăgirile trecutului. Ai putea să le depășești în timp? Ți-au influențat iremediabil viața sau ai putea să le iei și să le uiți? Acest lucru poate fi util pentru a obține o anumită perspectivă.
 • Metoda 3
  Continuă cu viața ta

  Imaginea intitulată
  1
  Acceptați schimbarea. Aceasta este o parte a procesului de uitare. Dacă vă concentrați asupra obținerii unui anumit rezultat, este posibil să fiți mai greu să o uitați. Pentru a accepta schimbarea, va trebui să nu mai trăiți în trecut și să acceptați noul cadou și viitorul. Schimbarea va fi aproape întotdeauna inconfortabilă la început, mai ales dacă nu veți fi cel care o face. Puteți începe să acceptați circumstanțele dvs. după ce ați depășit disconfortul.
  • Imaginați-vă că ați vrut să cumpărați o casă, dar au respins propunerea dvs. Va trebui să acceptați că nu veți reuși. S-ar putea să vă simțiți dezamăgit, dar ar trebui să încercați să găsiți alții care ar putea fi potrivite.
 • Imagine intitulată Let Go of Something You Can not Change pasul 10
  2
  Căutați aspectele pozitive ale schimbării. Gândiți-vă la partea pozitivă a uitării ceea ce nu puteți schimba. Vă puteți simți devastat de rezultatul unor evenimente sau simțiți durere atunci când faceți o schimbare și uitați trecutul, dar va trebui să căutați aspectele pozitive care ar putea apărea cu ea.
 • S-ar putea să observați că acum sunteți mult mai puternici și mai rezistenți decât v-ați fi imaginat. Ai putea avea o idee mai clară despre obiectivele pe care vrei să le atingi sau despre direcția pe care o dorești pentru viața ta. Poate veți afla chiar cine sunt prietenii voștri adevărați.
 • De exemplu, dacă aveți dificultăți în a uita o pauză, ați putea observa că aveți sprijinul excelent al prietenilor, care vă iubesc și vă ajută în momente dificile.
 • Imagine cu denumirea Let Go of Something Nu puteți schimba Pasul 11
  3
  Scuzați-mă Dacă trebuie să iertați pe cineva pentru a avansa, trebuie să o faceți. S-ar putea să fiți resentiți de părinții voștri pentru că nu ați fost alături de dvs. atunci când ați fost copil sau poate sunteți supărat de un recent divorț. Dacă alții ți-au rănit și ai probleme să le uiți, pentru că încă mai ai resentimente, ar trebui să te gândești cât de iertare te-ar putea ajuta să accepți ceea ce nu poți schimba. Iartă-te pe cineva nu înseamnă că îți justifici comportamentul sau că uiți ce sa întâmplat. Aceasta este într-adevăr să vă eliberați de durerea pe care cineva v-a cauzat-o.
 • Ai putea scrie sau spune tatălui tău următoarele: "Ai făcut tot ce ai putut, dar am nevoie de tine mai mult în copilărie. Acum că sunt adult, îmi pot satisface nevoile și te pot ierta că nu mi-ai dat ceea ce aveam nevoie în trecut.
 • Nu trebuie să iertați sau să spuneți persoanei pe care o iertați. Puteți face asta în mod privat, chiar dacă ea a murit.
 • Metoda 4
  Primiți ajutor

  Imagine intitulată Let Go of Something You Can not Change Pasul 12
  1
  Utilizați-vă prietenii și familia. Găsiți pe cineva care este bun la ascultare și care îi pasă. Nu simțiți că sunteți o povară sau că sunteți slabi vorbind despre sentimentele voastre. Dacă îți pasă, această persoană te va sprijini și vei fi acolo pentru tine în momente de dificultate. Cel mai bine este să întâlniți pe cineva în persoană, dar va funcționa și un apel telefonic, un e-mail sau un apel video.
  • Găsiți-vă un timp pentru a vă întâlni frecvent cu prietenii. Dacă simțiți că vă simțiți izolați, trebuie să faceți un efort suplimentar pentru a comunica cu ceilalți.
  • De asemenea, trebuie să vă lăsați prietenii să vă vorbească despre viața lor și să le ascultați. Acest lucru poate fi util pentru a nega orice sentiment că sunteți o povară pentru ei. Prieteniile se concentrează pe dăruire și primire - prin urmare, va trebui să vă încurajați pe prietenii și familia voastră să vă adreseze.
 • Imaginea intitulată
  2
  Alăturați-vă unui grup de asistență. În acestea puteți întâlni și alte persoane care au experiențe similare cu ale dvs. Poți să spui povestiri, să oferi sprijin, să dai și să primești sfaturi și să te conectezi cu alți oameni. Dacă vă simțiți singuri în eforturile voastre sau dacă nimeni nu poate înțelege prin ce treceți, un grup vă poate arăta că nu sunteți singuri.
 • Alăturați-vă unui grup de asistență locală sau căutați unul online.
 • Imagine intitulată Let Go of Something You Can not Change Pasul 14
  3
  Du-te la un terapeut. Dacă aveți dificultăți în a uita ceva și credeți că ați putea avea nevoie de ajutor sau de sprijin, ar fi bine să mergeți la un terapeut. S-ar putea să fiți îngrijorați de noile comportamente sau obiceiuri pe care le-ați început să le dezvoltați sau s-ar putea să nu fiți în regulă cu stresul. Dacă credeți că ar putea fi benefic să vorbim despre dificultățile dumneavoastră, ar trebui să căutați un terapeut local lângă dumneavoastră.
 • Găsește-ți unul, sunând la furnizorul de asigurări, la clinica locală de sănătate mintală sau la medicul general. De asemenea, puteți solicita recomandări prietenilor și familiei.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accepți greșelile din trecutCum să accepți greșelile din trecut
  Cum să înlăturați sentimentele nedoriteCum să înlăturați sentimentele nedorite
  Cum să schimbi gândirea negativăCum să schimbi gândirea negativă
  Cum să demonstrați emoțiileCum să demonstrați emoțiile
  Cum să înflorești unde ești plantatăCum să înflorești unde ești plantată
  Cum să identificați factorii care cauzează anxietateCum să identificați factorii care cauzează anxietate
  Cum să ne ocupăm de gândurile negativeCum să ne ocupăm de gândurile negative
  Cum să se ocupe de senzația de ieșireCum să se ocupe de senzația de ieșire
  Cum să rezolvați dezamăgireaCum să rezolvați dezamăgirea
  Cum să uiți o experiență umilitoareCum să uiți o experiență umilitoare
  » » Cum să uiți ceva ce nu te poți schimba

  © 2011—2020 ertare.com