Cum să vă ascundeți sentimentele

Când vine vorba de emoțiile dvs., majoritatea experților spun că exprimarea lor este sănătoasă și necesară. Cu toate acestea, există și momente în care este mai bine să vă păstrați sentimentele în secret. Poate ai sentimente romantice pentru cineva, dar nu vrei să riști ruinarea prietenia ta, sau poate ai sentimente pentru cineva căsătorit sau nu este disponibil. Poate că sentimentele nu implică deloc romantism, dar gelozie, furie sau tristețe și simt că este înțelept să ascundă aceste sentimente pentru orice motiv. Deși nu este sănătos ca o strategie pe termen lung sau în situații cu cei mai apropiați de tine, există mai multe strategii care vă pot ajuta să ascunzi sentimentele în situațiile în care care e mai bine pentru tine și pentru alții.

pași

Metoda 1
Înțelege-ți sentimentele

Imagine cu denumirea Ascunde ceea ce simți Pasul 1
1
Determinați cine încercați să vă ascundeți sentimentele. Îi ascunzi numai de la un prieten? Pentru alți prieteni? Pentru ambele? Fă tot? Acest lucru va determina modul în care procedați și în ce măsură ar trebui să vă ascundeți sentimentele.
 • Ascunderea sentimentelor tale pentru toată lumea funcționează numai dacă sentimentele sunt tranzitorii și este puțin probabil să afecteze alte aspecte ale vieții tale. De exemplu, dacă sunteți supărat pe părinții dvs. pentru că vă pedepsiți, dar știți că o veți depăși în curând, puteți alege să ignorați și să ascundeți aceste sentimente de la toată lumea. Dar dacă ești supărat pe părinții tăi pentru ai abuzat, acest lucru nu este ceva ce se poate depăși, probabil, fără a spune nici o autoritate, discuta cu prietenii tăi și în cele din urmă se confruntă părinții tăi despre el (când sunteți mai în vârstă, presupunând că doriți să mențină o relație cu le).
 • Adesea, este util dacă aveți un prieten de încredere căruia îi puteți spune. Această persoană vă poate ajuta să revizuiți emoțiile complexe și să înțelegeți opțiunile. Este o persoană ideală care nu are legătură cu persoana pentru care aveți sentimente.
 • Imaginea intitulată Ascunde ceea ce simți Pasul 2
  2
  Înțelegeți că nu trebuie să aveți anumite sentimente. Uneori, cea mai sănătoasă opțiune pentru dvs. este să vă exprimați sentimentele și să vă ocupați de efectele secundare. Adesea, conținând modul în care vă simțiți cauzează aceste sentimente să crească în loc să se diminueze și, în timp, trebuie să le eliberați.
 • Spune-i prietenului tău dacă ai sentimente romantice pentru el, dacă acele sentimente te împiedică să fii un prieten bun simpatic. Prietenul tău are dreptul să știe și, dacă au o prietenie suficient de puternică, pot rezolva modul în care te simți împreună.
 • Mai des, trebuie să tratăți sentimente de suferință sau de trădare în mâinile unei persoane pe care o iubiți. Dacă cineva ți-a provocat durere, merită să-i lași să știe și să le dea ocazia să facă ceea ce trebuie. Dacă îi pasă de tine, va vrea să știe că suferi. Dacă nu-ți pasă de tine, atunci merită să știi și tu să poți continua viața ta.
 • Imagine cu denumirea Ascunde ceea ce simți Pasul 3
  3
  Ar trebui să știi când sentimentele tale sunt un semnal de avertizare pentru ceva mai profund. Conținutul sau ascunderea sentimentelor nu este cel mai bun răspuns dacă acestea indică faptul că trebuie să căutați ajutor. În aceste cazuri rare, este important să recunoaștem că sentimentele tale sunt un simptom al altui lucru.
 • Dacă aveți nevoie să vă răniți pe voi sau pe ceilalți, căutați imediat ajutor. Auto-vătămarea sau tendințele violente pot fi un simptom al tulburărilor care stau la baza și nu trebuie să trăiți așa! Dacă locuiți în Statele Unite, apelați 911 sau 1-800-273-TALK (8255), care este numărul de National Suicide Reteaua de Prevenire (National Suicide Prevention Hotline) sau caută resurse online în țara dumneavoastră.
 • Dacă sentimentele dvs. sunt nepotrivite sau ilegale - de exemplu, sentimente sexuale față de minori sau o nevoie copleșitoare de a utiliza droguri ilegale, solicitați ajutor de la un consilier sau un psiholog licențiat. Există planuri de tratament disponibile pentru dvs. Dacă nu aveți un profesionist în domeniul sănătății mintale, medicul general vă poate oferi o recomandare.
 • Dacă aveți sentimente continue de disperare, tristețe sau simțiți că viața nu are același sens pe care îl aveați, este posibil să vă confruntați cu depresie. Căutați ajutorul unui profesionist în domeniul sănătății mintale, care vă poate ajuta cu un plan de tratament personalizat. Adresați-vă medicului general pentru o recomandare.
 • Metoda 2
  Ascundeți sentimentele de la cineva pentru care simțiți ceva

  Imaginea intitulată Ascunde ceea ce simți Pasul 4
  1
  Evitați timpul singur. Este ușor să te pierzi în propria lume cu cineva care vă place, dar dacă încerci să ascunzi sentimentele tale, mai bine să evitați petrece timp împreună în situații în care este mai probabil să fie dificil să se ascundă sentimentele.
  • Petrece timp de unul singur va provoca doar sentimentele tale să crească și de a crea mai multe oportunități pentru tine delates-te accidental: o imbratisare care dureaza prea mult timp, o atingere de mână care să conducă la mâini sau care deține un aspect care spune mai mult te prefaci să spui. Ținerea altor prieteni apropiați vă poate oferi o modalitate de a evita aceste scenarii tentante și, de asemenea, să împiedicați creșterea afecțiunii.
  • Dacă de obicei petreceți timp singuri cu această persoană, evitați să declanșați orice alarmă în mintea dvs. trecând treptat la întâlnirile de grup. De exemplu, dacă de obicei beți ceva împreună după muncă, aranjați în prealabil că un alt prieten comun vă va întâlni într-un anumit loc. În acest fel, când obiectul sentimentelor voastre vă întreabă dacă doriți să mergeți și să beți ceva, puteți să-i spuneți că aveți deja planuri, dar că vă puteți alătura.
 • Imagine intitulată Ascunde ceea ce simți Pasul 5
  2
  Acționează normal. Nu încercați să impresionați sau să prezentați prea mult pentru această persoană. Acest lucru arată că sunteți în căutarea de atenție și majoritatea oamenilor vor realiza de ce.
 • În mod similar, nu te forta pentru a rula comisioane sau favoruri pentru prietenul tău. Ar putea fi ușor să exagerați cu favoruri utile pentru ca iti place foarte mult de această persoană și îți pasă de bunăstarea lor, dar va fi evident că sentimentele tale nu sunt cele de mai înainte, dacă începe să acționeze în moduri noi.
 • Imagine cu denumirea Ascunde ceea ce simți Pasul 6
  3
  Uită-te la el cu ochi noi. Încercați să observați defectele sau lucrurile pe care nu le găsiți atractive sau senzuale. Deseori avem tendința de a ridica oamenii pe care ni le place într-o stare supraumană și de a uita că au deficiențe și defecte ca toți ceilalți.
 • Încercați să vă gândiți la acea persoană ca pe un frate. Dacă pur și simplu nu poate avea o relație cu această persoană (de exemplu, ești gay, iar cealaltă persoană sau căsătorite), cel mai bun poti face este regândi modul în care vezi persoana, astfel încât și ea este în afara limitele pentru tine, în loc de altfel.
 • Imaginea intitulată Ascunde ceea ce simți Pasul 7
  4
  Evitați-l dacă trebuie. Dacă sentimentele au devenit prea puternice și simțiți că nu le mai puteți ascunde, este posibil să reduceți timpul petrecut împreună sau să vă întrerupeți cu totul relația.
 • De exemplu, dacă prietenul tău este căsătorit sau într-o relație serioasă și nu se poate opri gândesc la el, dar romantic vă e frică să acționeze asupra acestor sentimente, ar putea fi mai bine pentru amândoi de a pierde o prietenie înainte de prietenul tău își pierde căsnicia.


 • Metoda 3
  Ascunde sentimentele altora

  Imaginea intitulată Ascunde ceea ce simți Pasul 8
  1
  Uita-te la ceea ce spui. Fiți rapid pentru a răspunde, mai ales dacă sunteți nervos deoarece ceilalți prieteni vă vor spune tuturor dacă vă recunoașteți sentimentele.
  • Trebuie să fiți gata să schimbați subiectul sau să redirecționați atenția de la dvs. dacă apare o problemă sensibilă. Când sunteți întrebați despre sentimentele voastre, trebuie să aveți un răspuns care să fie determinat și trebuie să răspundeți fără prea multă întârziere (sau foarte puțin).
  • Unul dintre semnele cele mai mari care arată că cineva își ascunde sentimentele este că acestea devin neobișnuit de liniștite sau îndepărtate. Dacă doriți să vă ascundeți sentimentele, trebuie să ascundeți și faptul că le ascundeți! Deci, asigurați-vă că încercați să nu păreați prea liniștită.
 • Imaginea intitulată Ascunde ceea ce simți Pasul 9
  2
  Minciuna dacă trebuie să o faci. Dacă te întreabă direct și încă nu vrei să recunoști, va trebui să le privești în ochi și să minți. Asigurați-vă răspunsul simplu și la punct.
 • Mulți oameni cred că a face contactul cu ochii este un semn că vorbitorul spune adevărul, astfel încât, împreună cu răspunsurile scurte vă va ajuta să vă păstrați sentimentele în secret.
 • Imaginea intitulată Ascunde ceea ce simți Pasul 10
  3
  Evitați-le. Dacă te copleseste furie sau tristețe și acele sentimente sunt intensificate în prezența altora, poate fi necesar să întrerupeți și să evite persoanele pe care le provoacă aceste sentimente.
 • În multe cazuri, timpul va ajuta la atenuarea unor emoții și veți putea să vă reluați relația odată ce lucrurile s-au liniștit.
 • În unele cazuri, cum ar fi trădarea sau abuzul extrem, ar fi mai bine să elimini total această relație.
 • Metoda 4
  Faceți-vă cu sentimente în moduri sănătoase

  Imaginea intitulată Ascunde ceea ce simți Pasul 11
  1
  Evitați mecanismele de apărare. Dacă vă decideți să vă ascundeți sentimentele, puteți fi tentați să recurgeți la mecanisme de apărare comune, dar dăunătoare, dar acest lucru face doar să înrăutățească problema.
  • Evitați drogurile sau alcoolul. Mulți oameni care sunt trist sau care se confruntă cu dragoste rândul său, neimpartasita de alcool sau de droguri pentru a face față cu durere, dar acest lucru tinde să facă durere mai rău, chiar mai mult atunci când se întoarce sobrietate și poate duce la probleme de dependență și consecințe asupra sănătății .
  • Fii atent cu capcana de zahăr. Mulți oameni se confruntă cu tristețe sau sentimente de respingere prin consum, în special alimente bogate în carbohidrați și zahăr, cum ar fi înghețată și ciocolată. Dar organismul raspunde la zahar si hidrati de carbon a crea un fals emoțional „ridicat“, care plummets rapid într-un nivel scăzut de zahăr din sânge, care este chiar mai rău decât modul în care te-ai simțit înainte de a mânca zahăr. Nu cădea în capcana asta!
  • Nu recurge la relații goale și la sex. Mai ales în cazul în care sentimentele tale sunt legate de o iubire neexprimate sau sentimente de respingere de către un partener romantic, ai putea fi tentat să recurgă la sexul ocazional si relatii goale pentru a umple acel gol. Dar aceste relații nu vor satisface poftele voastre pentru afecțiune și intimitate. Luați timp pentru a vă întrista pentru dragostea pierdută și apoi pentru a da timp. Veți găsi pe cineva care satisface nevoile dvs. emoționale și fizice.
 • Imagine cu denumirea Ascunde ceea ce simți Pasul 12
  2
  Alegeți piețele sănătoase pentru emoțiile dvs. În loc să distrugă mecanismele de apărare, căutați modalități sănătoase de a vă exprima sentimentele.
 • Încercați să faceți exerciții. Concentrarea furiei sau dezamăgirii asupra sănătății fizice poate fi o modalitate bună de a vă distrage atenția. Luați în considerare exerciții de intensitate ridicată, cum ar fi box, haltere sau antrenament de circuit. Asigurați-vă că nu vă duceți la extrem și faceți exerciții fără a vă odihni sau a lua măsurile de precauție adecvate pentru a vă proteja corpul de rănire.
 • Aflați un nou formular de artă. Exprimarea prin creativitate vă poate ajuta să eliberați unele dintre emoțiile dvs. în moduri sigure și sănătoase. Încercați să pictați, să scrieți muzică, să scrieți povestiri sau poezii sau meserii cum ar fi coaserea sau tâmplăria. Chiar dacă arta nu este legată de sentimentele pe care le ascundeți, ea poate fi o modalitate de a înceta să vă gândiți la lucruri și să vă concentrați energia pe ceva productiv.
 • Imaginea intitulată Ascunde ceea ce simți Pasul 13
  3
  Exprimați-vă emoțiile în moduri adecvate. S-ar putea să ți-a fost frică să-ți exprimi emoțiile de teamă că confruntarea va scăpa de sub control. Este important să dezvoltați și să practicați modalități sănătoase de a vă exprima în așa fel încât să puteți controla interacțiunile cu ceilalți.
 • Sentimentele de furie nu ar trebui să aibă drept rezultat țipări. De fapt, atunci când ȚIPAȚI supărat de multe ori face dificil de a comunica ceea ce te deranjeaza si face mult mai probabil ca persoana pe care țipați deconectați și nu au auzit. Mai bine lasa furia te ia să fie mai fermă și curajoasă în confruntări, fără a lăsa să te învingă. Utilizați-vă furia pentru a vă ghida la conversații raționale care pot ajuta la rezolvarea problemei în loc de a crea noi probleme.
 • Exprimă-ți tristețea fără teamă că nu ar trebui să o faci. Unii oameni au fost ridicate să cred că e jelească copilăresc sau nepotrivit sau lamenta o pierdere, mai ales pentru bărbați, dar de fapt le permite să se simtă trist atunci când lucrurile triste se întâmplă este un semn important de maturitate. Este bine să vă simțiți trist și permiteți-vă să simțiți acest sentiment prin plâns.
 • Exprimarea sentimentelor vă poate ajuta să evitați consecințele negative ale sănătății ale conștientizării acestora, cum ar fi hipertensiunea, depresia și creșterea în greutate.
 • recenzie acest articol util wikiHow pentru a găsi mai multe sfaturi despre modalități sănătoase de a-ți exprima emoțiile.
 • sfaturi

  • Au un jurnal privat. În acest fel, puteți să exprimați cuvintele pe care doriți să le spuneți fără să ascultați nimeni. Aveți grijă să o păstrați în siguranță sau să o scrieți în cod (de exemplu, puteți înlocui numele iubitului dvs.).

  avertismente

  • Evitați tentația de a vă exprima sentimentele ascunse pe rețele sociale precum Facebook sau Twitter. Persoana căreia îi ascundeți sentimentele va vedea inevitabil aceste publicații sau le va trimite!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înlăturați sentimentele nedoriteCum să înlăturați sentimentele nedorite
  Cum să-ți exprimi sentimenteleCum să-ți exprimi sentimentele
  Cum să te descurci cu tristețeaCum să te descurci cu tristețea
  Cum să se ocupe de gelozieCum să se ocupe de gelozie
  Cum să vă gestionați emoțiileCum să vă gestionați emoțiile
  Cum să păstrezi o prietenie după un sărutCum să păstrezi o prietenie după un sărut
  Cum să răspundeți când vă cere un prieten (lesbiană) dacă vă simțiți atras de eaCum să răspundeți când vă cere un prieten (lesbiană) dacă vă simțiți atras de ea
  Cum să-i spui unui om că-l iubești fără să-l înspăimânțiCum să-i spui unui om că-l iubești fără să-l înspăimânți
  Cum să-ți spui sentimentele unei fete dacă ești timidCum să-ți spui sentimentele unei fete dacă ești timid
  Cum să înțelegi dragostea și prietenia platonicăCum să înțelegi dragostea și prietenia platonică
  » » Cum să vă ascundeți sentimentele

  © 2011—2020 ertare.com