Cum să ascundeți cicatricile de auto-vătămare

Auto-rănirea sau auto-mutilarea are loc atunci când o persoană provoacă în mod intenționat durere fizică asupra ei însuși pentru a face față traumelor emoționale sau psihologice. Majoritatea celor care se rănesc sau care au făcut-o în trecut nu doresc ca alții să se uite la cicatricile lor, dar acestea pot fi greu de ascuns, mai ales dacă se află în zone precum încheieturile, coapsele sau piept. Există mai multe metode pentru a ascunde cicatricile auto-rănilor.

pași

Metoda 1
Covoare acoperă cu machiaj

Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile cu auto-vătămare Pasul 1
1
Alege un machiaj gros. Există multe mărci care își dezvoltă machiajul în mod specific pentru a acoperi tatuajele sau decolorarea și acestea sunt, de asemenea, cele mai potrivite pentru a încerca acoperirea cicatricilor. Le puteți găsi în magazine specializate sau pe Internet.
 • Căutați un brand care are o varietate bună de nuanțe de a alege. Trebuie să combinați tonul ales cu pielea care înconjoară cicatricea, nu cu cicatricea în sine.
 • Căutați un brand care asigură în mod special tatuajele sau cicatricile de acoperire sau camuflajul - există câteva care primesc note mari pe care le puteți căuta în magazine sau pe Internet. Dacă nu le puteți găsi în magazinele din zona dvs., încercați orice bază sau corector "acoperire completă" sau "capacul maxim", în special cele care sunt disponibile în bar, deoarece acestea tind să acopere mai mult decât lichidele.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 2
  2
  Utilizați o perie pentru a aplica machiajul. Periile permit o aplicare mai uniformă și ajută machiajul să acopere fisurile.
 • Căutați o perie mică, rotunjită, care este promovată ca o pensulă de înveliș.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile cu auto-vătămare Pasul 3
  3
  Mai întâi aplicați o sumă mică. Cu ajutorul pensulei, aplicați ușor o cantitate mică de concealer sau bază de-a lungul cicatricilor și pe pielea înconjurătoare. Adăugați un alt strat subțire dacă nu este suficient un strat.
 • Dacă doriți, puteți să-l sigilați cu pulbere în vrac sau compact transparent pentru a vă prelungi durata.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 4
  4
  Încearcă un kit pentru a camufla cicatricile. De obicei, un kit conține mai multe produse concepute să acționeze împreună pentru a acoperi cicatricile. Aceste truse pot fi mai scumpe decât machiajul obișnuit și este nevoie de mult timp pentru a le aplica. Dar dacă aveți un eveniment important, cum ar fi nunta sau un interviu de angajare, ar putea fi o investiție bună.
 • Căutați pe Internet pentru "kit pentru a acoperi tatuaje" sau "cicatrici acoperă kit" pentru a găsi opțiuni și critici diferite de la utilizatori.
 • Metoda 2
  Ascundeți cicatricile în mod strategic

  Imaginea intitulată Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 5
  1
  Utilizați brățări pentru a ascunde cicatricile de pe încheieturi. Este o modalitate ușoară de a ascunde cicatricile relativ mici și, de asemenea, poartă multe bratari este o tendință mare în moda de azi.
  • Căutați banderole cu manșetă pentru a obține o acoperire mai mare. Există multe stiluri disponibile, de la brățări din piele pentru bărbați la brățări de aur sau argint gravate. Unele branduri elegante sunt Rustic Cuff and Fossil, dar puteți cumpăra brățări frumoase originale și lucrate manual pe site-ul Etsy sau chiar să învățați face-ți propriile brățări.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile cu auto-vătămare Pasul 6
  2
  Puneți pe tricouri cu mâneci lungi. Este util să ascundeți cicatricile din partea superioară a brațelor și, în funcție de lungimea mânecilor, acestea pot chiar să ascundă cicatricile încheieturii mâinii.
 • Încercați cămășile cu manșete cu gaură pentru degetul mare. Acesta este un stil modern care ajută la menținerea mânecilor în jos, astfel încât păpușile să nu fie expuse accidental. Poți să-i faci singur tăind o gaură în mâneci prea mari sau le poți cumpăra pe Internet. căutare "cămăși cu gaură pentru degetul mare" într-o pagină web a comercianților cu amănuntul, cum ar fi Amazon.
 • Vara, căutați un material transparent și clar, cum ar fi mătasea sau bumbacul fin. Sunt materiale care respiră și care te păstrează la răcoare. Rețineți că dacă purtați cămăși cu mâneci lungi în zilele fierbinți, oamenii vă vor pune întrebări, deoarece vor dori să știe de ce. Poate fi un semn de avertizare pentru părinții dvs.
 • Imaginea intitulată Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 7
  3
  Puneți în pantaloni scurți. Dacă sunteți o fată cu cicatrici pe coapse, un costum de baie tradițional le va dezvălui, dar puteți purta pantaloni scurți pentru a le acoperi.
 • Dacă cicatricile se află pe partea superioară a coapsei, cele mai multe pantaloni de surf le ascund și, din moment ce sunt făcute pentru înot, prietenii dvs. sunt puțin probabil să vă pună multe întrebări.
 • Pantaloni scurți de surf vin în toate lungimile, deci dacă cicatricile sunt pe coapsele inferioare, încercați pantaloni scurți de surf sau chiar pantaloni scurți pentru bărbați.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 8
  4
  Încercați alte alternative la costum de baie. Dacă pantalonii scurți nu acoperă suficient cicatricile în timpul înotului, există și alte opțiuni pentru dvs.
 • Puteți folosi o cămașă de neopren pentru a acoperi cicatricile pe brațele dvs. în timp ce înotați. Aceste articole de îmbrăcăminte vin cu mâneci lungi și mâneci scurte și sunt disponibile pentru bărbați și femei - cei cu mâneci lungi pot acoperi chiar cicatricile încheieturilor. Dacă vă întreabă cineva, puteți să le spuneți pur și simplu că vă protejezi împotriva soarelui.
 • Căutați pe Internet "modest costume de baie" pentru femeile care acoperă o mulțime de piele. Deoarece acestea sunt în mod normal vândute persoanelor religioase (cum ar fi femeile musulmane, mormonii sau evreii ortodocși), ele tind să acopere mai multă piele decât costumele convenționale.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile cu auto-vătămare Pasul 9
  5
  Puneți ciorapi la ciorapi de mijloc, la ciorapi sau la ciorapi. Dacă aveți cicatrici pe picioarele inferioare și trebuie să le ascundeți, oricare dintre aceste opțiuni va fi utilă. În acest fel, nu va trebui să purtați pantaloni zi după zi.
 • Există numeroase opțiuni frumoase și elegante de ciorapi și colanți în genunchi, în magazine mari, centre comerciale și pe Internet. Puteți să le încorporați în stilul dvs. personal, alegând culori sau modele distractive.
 • Încercați machiajul impermeabil pentru a acoperi alte cicatrici vizibile în timp ce înotați sau utilizați un bandaj dacă totul nu reușește.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 10
  6
  Alegeți haine pentru a ascunde cicatricile pe piept. Unele cicatrizări auto-vătămate pot fi pe pieptul superior. Există mai multe elemente pentru a ascunde aceste cicatrici, dar rețineți că alegerea celor mai multe dintre ele în timpul lunilor calde ar putea provoca suspiciunea oamenilor.
 • Încearcă cu o eșarfă elegantă. Există mai multe opțiuni de eșarfe, variind de la eșarfe de bumbac de tifon pentru lunile mai calde până la țesute și eșarfe groase pentru lunile mai reci. Puteți încerca, de asemenea, o "infinit eșarfă", care este o eșarfă țesută într-un cerc care continuă deasupra capului.
 • Strângeți-vă cămașa complet. Poate fi elegant și distractiv, mai ales dacă alegeți o cămașă de tip tip Oxford (cum ar fi Harry Styles).
 • Încearcă o cămașă cu guler sau cu guler închis. În lunile de iarnă, acestea sunt opțiuni excelente care vă vor menține cald și vor acoperi cicatricile.
 • Puneți un colier izbitoare. În special, fetele pot beneficia de tendința actuală de a utiliza coliere mari și brute, cunoscute sub numele de "coliere strânse". Ele vin în diferite culori și stiluri și sunt disponibile pe internet, magazine mari sau magazine. Dacă căutați pe Internet, utilizați termenul "eye-catching colier" împreună cu termenii "bib tip". "cu franjuri" sau "gros".
 • Metoda 3
  Luați în considerare posibilitatea de a obține tatuaje

  Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 11
  1
  Decideți dacă un tatuaj este o opțiune bună pentru dvs. Tatuajele sunt o metodă populară adoptată de oameni care s-au oprit să se rănească pentru a acoperi cicatricile în mod permanent, fără a le elimina complet. Veți simți în continuare rugozitatea cicatricelor sub tatuaj, astfel încât acesta poate servi ca o reamintire a ceea ce ați trecut și unde vă aflați acum.
  • Tatuajul ar putea fi o opțiune bună dacă vă place aspectul tatuajelor, dacă sunteți de vârstă legală (18 ani și peste în unele locuri) și dacă vă dedicați unei profesii în care tatuajul nu afectează negativ cariera ta.
  • Trebuie să așteptați cel puțin doi ani după episoadele de auto-vătămare înainte de a obține un tatuaj. Acest lucru se datorează faptului că cicatricile sunt încă vindecătoare și cicatricile proaspete nu absorb întotdeauna cerneala în mod fiabil.
  • Tatuajul poate fi relativ simplu dacă cicatricile acoperă o mică suprafață, dar suprafețele mai mari afectate (cum ar fi o coaptă întreagă) vor necesita un tatuaj complicat și mare, care poate fi mai scump și mai dureros.
  • Rețineți că unele cicatrici foarte mari și considerabile (cum ar fi cele rănite de răni adânci) nu pot absorbi cerneala. Discutați cu un artist experimentat de tatuaje pentru a vedea dacă există o șansă ca cicatricile dvs. să absoarbă cerneala.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 12
  2


  Alegeți un design Tatuajul este permanent, deci este important să alegeți ceva pe care doriți să-l purtați pentru tot restul vieții. În funcție de dimensiunea suprafeței acoperite de cicatrici, este posibil să aveți nevoie de un design mare și complex.
 • Mulți oameni care își tatuează cicatricile auto-rănilor aleg un design personalizat care reprezintă supraviețuirea, încrederea nou descoperită sau o altă perspectivă pozitivă asupra vieții. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a converti ceva care odată a fost negativ în ceva pozitiv și de a vă recupera corpul.
 • Încercați să căutați pe Internet termeni cum ar fi "tatuaje pentru a acoperi cicatricile auto-accidentate". Unele idei includ o phoenix, o pasăre mitologică care moare și este renăscută din cenușa ei - un verset de poezie sau alte cuvinte de inspirație "speranță" sau "când omida credea că este sfârșitul ei, a devenit un fluture"- o pasăre care scapă din cușcă - sau orice design frumos și complicat care vă place.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 13
  3
  Găsiți un artist de tatuaj de prestigiu. Majoritatea oamenilor își găsesc artistul tatuaj cerând pe cineva să aibă tatuajul înainte de a recomanda un tatuaj credibil. Dacă nu cunoașteți pe nimeni, nu vă fie frică să începeți o conversație cu un străin și să îi felicitați pentru arta lor. Cei mai mulți oameni cu tatuaje doresc să știe că alții o consideră minunată ca ei.
 • Vizitați potențialele studiouri de tatuaj și asigurați-vă că totul este curat, că acestea sunt la curent cu inspecțiile și că au certificările relevante (în funcție de locul unde locuiți, acestea vor varia). Cereți-le să vă arate un dosar cu piese pe care artistul le-a făcut recent. Aflați dacă artistul are experiență care acoperă cicatrici. Dacă nu, întrebați dacă știți pe cineva care - artiștii tatuatori au de obicei o rețea vastă de contacte și doresc să obțineți cel mai bun loc de muncă în funcție de nevoile dvs.
 • Metoda 4
  Ascundeți mărcile temporare

  Imaginea intitulă Efectuați un tatuaj temporar cu o lungă durată Pasul 8
  1
  Dacă aveți mici urme temporare pe mâini, încercați să le scrieți cu un stilou. Acest lucru va părea relativ normal, ca și cum ați fi scris o notă pentru dvs.
  • Acest lucru funcționează foarte bine pentru mărcile de mușcătură, care de obicei sunt destul de mici, astfel încât să puteți scrie despre ele.
 • Imaginea intitulă Asigurați-tatuaj cerneală Pasul 15
  2
  Efectuați mici morminte pentru a acoperi suprafețele puțin mai mari.
 • Nu trebuie să fii un mare artist pentru a face acest lucru, încercați să faceți desene simple precum flori și cranii.
 • Imaginea intitulă Faceți un tatuaj temporar fără a vă înghesui pielea Pasul 4
  3
  Pentru a acoperi o vânătaie care ar putea rămâne timp de câteva săptămâni, utilizați tatuaje temporare. Acestea vor rămâne pe loc pentru un timp și nu trebuie să fie atinse zilnic.
 • Utilizarea sclipici pentru fata in interiorul tatuaje temporare poate ajuta la acoperirea cele mai intunecate si mai evidente urme.
 • Imaginea intitulată Aplicați un tatuaj Jagua Step 5
  4
  Încercați să faceți modele și modele cu henna sau vopsea pentru corp pentru a acoperi temporar mărcile, va arăta totuși frumos.
 • Aceasta este o idee bună pentru ocazii mai formale în care este posibil să aveți nevoie să purtați o rochie și să acoperiți semnele expuse pe brațe și picioare.
 • Desenele cu henna oferă de obicei un aspect mai elegant decât scrierea sau scrierea pe mâini.
 • Metoda 5
  Alegeți să nu vă ascundeți cicatricile

  Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile cu auto-vătămare Pasul 14
  1
  Luați decizia de a vă arăta cicatricile. Cei mai mulți oameni care se ascund cicatricile încă suferă, dar fac decizia de a opri ascunde cicatricele vă poate ajuta să câștige încredere, să fie sinceri cu privire la conflictele și chiar răspândit ideea că auto-prejudiciu este o afecțiune gravă care afectează pentru mulți oameni
 • Imaginea intitulată Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 15
  2
  Începeți cu ceva simplu. Nu este necesar să începeți punerea pe curele subțiri sau pantaloni scurți care vă arată cicatricile tuturor. Puteți alege calm să expuneți cicatricile în anumite situații sau la anumite persoane de încredere, pentru a obține suficientă încredere pentru a scăpa de machiaj și haine suplimentare.
 • Luați în considerare posibilitatea de a prezenta cicatrici acasă. Când părăsiți școala sau locul de muncă, scoateți hainele sau machiajul suplimentar și pur și simplu faceți-vă singur, cu cicatrici și cu orice altceva. Aceasta poate fi o măsură dificilă dacă părinții sau colegii de cameră nu știu că v-ați rănit. Ai putea începe cu asta spuneți altora că v-ați rănit.
 • Alegeți o zi pentru a fi făcută publică. O zi pe săptămână, nu luați măsuri suplimentare pentru a vă ascunde cicatricile. Depinde de tine dacă este un week-end sau un week-end.
 • Imaginea intitulată
  3
  Practicați răspunsul dvs. la comentarii. Un motiv pentru care mulți oameni ezită să-și expună cicatricile la alții este frica de ceea ce vor spune. Este adevărat că mulți oameni pot face comentarii nepoliticoase dacă văd cicatricile, dar dacă știți cum să răspundeți în acest moment, vă veți simți mai confortabil. Răspunsul dumneavoastră va varia, probabil, în funcție de care a făcut comentariul (Este seful tau, un copil, bunica ta sau un străin?) Și de ce (sunt curios, sunt ignoranți sau încearcă să-ți facă rău intenționat?).
 • O opțiune este să le ignorați complet. Corpul tău nu este afacerea altcuiva și ai tot dreptul să ignori comentariile nepoliticoase sau personale, la fel cum ai ignora comentariile privind construirea corpului sau caracteristicile feței.
 • Spuneți adevărul persoanei care face acest comentariu. Dacă cineva vă întreabă cum ați făcut aceste cicatrici, aveți opțiunea de a le spune adevărul, dar într-un mod adecvat abreviat. Poate că nu aveți timp sau dorința de a vă spune povestea personală și că este bine (oricum, nu este vorba de afacerea dvs.). Dar puteți spune "M-am taiat" sau "Obișnuiam să mă taie când aveam probleme" și lăsați-l acolo. Majoritatea oamenilor nu vă vor cere să vă dau mai multe detalii.
 • Spuneți persoanei care face comentariul să se implice în treburile proprii. Puteți face acest lucru într-un mod curat sau nu atât de politicos, în funcție de modul în care preferați să răspundeți, cine este persoana, relația pe care o are cu dvs. și dacă a fost bună sau nu pentru dumneavoastră. Ar fi de spus un mod educat de a răspunde "Chiar nu mă simt confortabil vorbind despre subiect". O opțiune mai puțin politicoasă, dar eficientă este "Nu-ți pasă".
 • Încearcă un răspuns sarcastic, comic sau de tăiere. Dacă cineva este nepoliticos, oferindu-le un gust de medicamente proprii vă poate ajuta să vedeți cât de greșite sunt întrebările dumneavoastră. Încercați ceva de genul "Întotdeauna întrebi întrebări personale ale altora sau sunt doar norocoși?" sau "Aceste cicatrici? Am fost atacat de o turmă de omizi turbulenți". Apoi, rotiți-vă ochii și ieșiți de acolo.
 • Metoda 6
  Primiți ajutor pentru a nu vă răniți

  Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 17
  1
  Înțelege de ce te-ai rănit. Există multe motive pentru care oamenii se auto-rănesc și majoritatea au de-a face cu traume psihologice. Dacă te rănești ca o modalitate de a rezolva altceva în viața ta, identificarea problemei reale îți poate ajuta să găsești modalități de a nu mai face asta.
  • Unii oameni recurg la auto-vătămare ca o modalitate de a face față abuzului curent sau trecut. Dacă folosiți auto-vătămarea pentru a face față abuzului curent, discutați cu un consilier sau ofițer de poliție și obțineți ajutor. De asemenea, puteți citi acest articol wikiHow pentru sfaturi despre cum să faceți față abuzurilor.
  • Există multe alte motive pentru care oamenii se rănesc, de a fi intimidați și de a se simți respinși de sentimente de stima de sine scăzută, de vinovăție sau de uimire. Uneori, auto-rănirea este legată de consumul de droguri, deoarece anumite medicamente cauzează depresie și sentimente de lipsă de valoare.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 18
  2
  Spune-i pe cineva Este foarte dificil să spui cuiva că te-ai rănit singur. Dar dacă vă luptați cu auto-rănirea, spuneți cuiva poate fi primul pas spre recuperare.
 • Dacă locuiți în Statele Unite, sunați la linia telefonică de urgență pentru prevenirea sinuciderilor la 1-800-273-TALK, disponibil 24 de ore pe zi.
 • Discutați cu părinții sau cu alți iubiți. Vorbind cu cineva în care aveți încredere, vă veți permite să obțineți ajutorul de care aveți nevoie.
 • Consultați medicul. Dacă nu aveți cu cine să vorbiți, spuneți medicului, asistentei sau consilierului din școala dumneavoastră. Acești oameni pot recomanda unui terapeut sau unui psihiatru să facă evaluarea respectivă.
 • Imaginea intitulată Ascundeți cicatricile de auto-vătămare Pasul 19
  3
  Practicați alte strategii de coping. Cei mai mulți oameni care se auto-rănesc fac acest lucru ca o modalitate de a obține o eliberare rapidă de endorfine, o substanță chimică de fericire care ajută la lupta cu probleme cum ar fi depresia și anxietatea. Acest lucru poate fi folosit pentru confort, distragere sau ca o modalitate de aerisire. Este o strategie de coping pentru a rezolva orice problemă, cum ar fi circumstanțele teribile ale vieții sau boli mintale. Găsirea altor modalități de a rezolva aceste probleme vă poate ajuta să le depășiți.
 • Vorbiți cu un terapeut. Terapeutul vă poate ajuta să vă gândiți la strategiile de abordare a stresului și la cauza principală a vătămării corporale, cum ar fi trecutul dvs. traumatic sau intimidarea colegilor de clasă. Puteți găsi un terapeut vorbind cu medicul dumneavoastră sau cu consilierul școlar și rugându-i să vă facă referire la un specialist.
 • Antrenează-te. Efectuarea activității aerobice în fiecare zi, cum ar fi utilizarea mașinii eliptice sau a mașinii de vânătoare sau pur și simplu pentru o alergare, vă poate oferi o descărcare endorfinică similară. În plus, este o modalitate excelentă de a face față stresului și anxietății.
 • Mănâncă ceva cu o aromă puternică. Dacă vă răniți pentru că vă simțiți deconectați sau uimiți, mâncatul de ardei chili sau de bomboane de menta vă poate ajuta să aveți același sentiment de a fi în viață fără a risca să vă răniți.
 • Consultați-vă cu terapeutul despre încercarea terapiei muzicale sau a terapiei artistice pentru a vă ajuta să faceți față stresului și pentru a vă înlocui nevoia de a vă răni singur. Exprimarea dvs. este o parte importantă a procesului de recuperare.
 • avertismente

  • Dacă locuiți în Statele Unite, sunați la 911 sau la linia telefonică de urgență pentru prevenirea sinuciderilor la 1-800-273-TALK dacă aveți gânduri de suicid.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să acoperiți cicatricileCum să acoperiți cicatricile
  Cum să acoperiți un tatuaj cu machiajCum să acoperiți un tatuaj cu machiaj
  Cum să scapi de cicatrici de acnee fără substanțe chimiceCum să scapi de cicatrici de acnee fără substanțe chimice
  Cum să scapi de cicatrici de keloid acasăCum să scapi de cicatrici de keloid acasă
  Cum sa elimini cicatricileCum sa elimini cicatricile
  Cum sa elimini natural cicatricile cauzate de acneeCum sa elimini natural cicatricile cauzate de acnee
  Cum să eliminați cicatricile produse de auto-vătămareCum să eliminați cicatricile produse de auto-vătămare
  Cum să eliminați cicatricile de acnee chisticăCum să eliminați cicatricile de acnee chistică
  Cum să ascundeți tăieturileCum să ascundeți tăieturile
  Cum să ascundeți cicatricile acneeiCum să ascundeți cicatricile acneei
  » » Cum să ascundeți cicatricile de auto-vătămare

  © 2011—2020 ertare.com