Cum să ascundeți depresia

Este dificil să te descurci cu depresia, ținând seama de faptul că trebuie să-i ții un secret. Ascunderea emoțiilor poate fi de fapt periculoasă, deoarece te face să te simți mult mai izolat de restul lumii. În loc să încercați să vă ascundeți depresia, determinați dacă există vreo modalitate de ao face să vă ajute să vă referiți la oameni și să rămâneți pe cont propriu. Dacă vă simțiți presați de familia dvs. sau colegii de muncă pentru a vă ascunde sentimentele, este foarte important să căutați ajutor de la oameni care vă permit să vă exprimați gândurile adevărate.

Notă: dacă credeți că dvs. sau cineva pe care o iubiți este într-o stare depresivă, este important să solicitați ajutor. În secțiunea Resurse suplimentare Veți găsi informații pentru a contacta agenția care vă va ajuta în țara dvs.

pași

Partea 1
Gestionarea depresiei în jurul altor persoane

Imagine cu numele Hide Depression Step 01
1
Încearcă să-i înveți pe oamenii apropiați de tine ceea ce implică depresia. Persoanele care nu au experimentat niciodată depresia nu își dau seama cât de gravă este. De obicei, cred că poți "recupera repede" dacă vrei cu adevărat să o faci. Cu toate acestea, dacă aveți timp pentru a le ajuta să înțeleagă, ar putea deveni mai de susținere și înțelegere sau în cele din urmă ar înceta să facă comentarii care vă fac să vă simțiți presați ca "Zâmbește!" sau "De ce nu poți fi fericit?" Când vine vorba de rude și de oameni apropiați de dvs., merită să-i ajutăm să înțeleagă.
 • Înainte, oamenii nu vorbeau liber despre depresie, dar cu câțiva ani în urmă acest lucru sa schimbat cu siguranță. Ar putea fi utilă împărtășirea exemplelor de persoane la nivel înalt care au vorbit despre experiențele lor în depresie.
 • De asemenea, puteți căuta cărți și articole scrise din perspectiva persoanelor care au tratat depresia, deoarece au o idee reală despre cum vă simțiți.
 • Imagine cu denumirea Ascunde Depresia Pasul 02
  2
  Evitați să petreceți timp cu oameni care vă presează să vă acționați ca și cum ați fi fericiți. Dacă ați încercat să vă explicați punctul de vedere cuiva fără rezultate pozitive, nu încercați să vă apropiați de el. Nu trebuie să fii bun cu toată lumea, e normal. Dacă trebuie să plecați, temporar sau permanent, de la oamenii care au nevoie de tine să fie veseli tot timpul, fă-o. Este important să nu vă expuneți unei situații în care vă simțiți rău în legătură cu dvs.
 • Petreceți mai mult timp cu oamenii care vă acceptă și cu mai puțin timp cu oameni care nu încearcă greu să vă înțeleagă.
 • Dacă este cineva pe care trebuie să-l vezi de multe ori, încercați să limitați timpul petrecut împreună. Programați timpul petrecut cu el sau ea și asigurați-vă că aveți un timp definit pentru a încheia întâlnirea. De exemplu, ați putea avea un prânz de o oră și încercați să aveți subiecte de conversație neutre. Apoi, faceți ceva care vă ajută să vă întoarceți la o stare de spirit calmă.
 • Imagine cu denumirea Ascunde Depresia Pasul 03
  3
  Nu vă forțați să participați la evenimente în care trebuie să vă prefaceți un zâmbet. Nu trebuie să acceptați fiecare invitație să ieșiți la cină cu un grup mare sau să mergeți la o petrecere. Dacă există o anumită situație în care simțiți că nu vă puteți fi singur, cel mai bine este să vă retrageți. Organizați evenimente sociale care vă permit să vă simțiți confortabil. Când sunteți deprimat, puteți găsi mai confortabil să aveți întâlniri private cu cafea sau întâlniri cu grupuri mici, în loc să aveți mari întâlniri sociale.
 • Dacă există un eveniment cu care trebuie să mergeți, cum ar fi nunta unui membru al familiei, limitați timpul petrecut la eveniment și plecați la timp. Când sunteți deprimat, energia dvs. este limitată, deci nu vă obligați să rămâneți la petrecere până târziu, dacă nu doriți.
 • Nu intrați în consumul de alcool sau droguri doar din cauza presiunii sociale. Căderea în obișnuința de a folosi aceste substanțe numai pentru a se potrivi în evenimentele sociale ar putea duce la o dependență.
 • Image title Hide Depression Pasul 04
  4
  Aveți întotdeauna un răspuns gata când oamenii vă pun întrebări de genul "Ce mai faci?" Când cineva este deprimat, uneori este dificil să răspundă la aceste tipuri de întrebări. Majoritatea oamenilor care o fac sunt doar pentru a pune împreună conversația. Dacă aveți un răspuns care se simte cinstit și nu prea greu, poate fi mai ușor să vă ocupați de conversația obișnuită decât să vă chinuiți atunci când sunteți deprimat.
 • Spuneți a "genial" poate te face sa te simti fals, dar poate a "bine" fi o descriere mai reală a stării tale mentale. Este simplu și natural suficient pentru a vă elibera de necesitatea de a da o explicație.
 • Când nu te simți bine, o altă opțiune pe care o ai este să eviți întrebarea. În loc să răspunzi, să zici "Ce mai faci?" sau pur și simplu vorbi despre altceva.
 • O altă opțiune? Spuneți exact cum vă simțiți. Dacă persoana cu care vorbești se simte inconfortabil, în cele din urmă este problema dvs. și nu a voastră. Chiar dacă vă simțiți rău, nu este treaba voastră să faceți pe ceilalți să se simtă confortabil pretinzând că sunt niște oameni pe care nu sunteți.
 • Imagine cu denumirea Ascundeți Depresiunea Pasul 05
  5
  Deconectați-vă de la locul de muncă dacă aveți nevoie de ea. Dacă vă simțiți deprimat până la punctul în care totul a devenit obișnuit și productivitatea dvs. a fost afectată, ar fi mai bine să vă faceți o mică pauză în loc să vă prefaceți că totul este bine. Este normal să încercați să vă uitați la depresie la locul de muncă, deoarece problemele personale nu sunt întotdeauna teme bune pentru discuții. Cu toate acestea, suferința în tăcere ar putea să vă agraveze depresia și să aibă consecințe negative la locul de muncă.
 • Dacă credeți că câteva zile nu vor fi de ajuns, încercați să discutați cu departamentul de resurse umane despre ce se întâmplă cu dvs. Multe companii au o politică de a-și ajuta lucrătorii care au probleme cu sănătatea lor mintală.
 • Dacă aceasta nu este o opțiune, mergeți la managerul dvs. sau la altcineva în care aveți încredere. Dacă aveți un coleg care știe că suferiți, munca ar putea fi mai ușor de gestionat decât dacă vă decideți să vă păstrați tot timpul secretul.
 • Partea 2
  Învață să fii tu însuți

  Imagine cu denumirea Ascunde Depresia Pasul 06
  1
  Nu te preface că e altcineva. Dacă aveți de-a face cu depresia, încercarea de a vă schimba sau de a fi cineva, pur și simplu nu sunteți, vă va face să vă simțiți mai rău. De fapt, suprimarea emoțiilor tale ar putea provoca gânduri suicidare. Este foarte important să vă acceptați pentru cine sunteți, cu depresie și totul.
  • Fiind deprimat nu este ceva de care trebuie să vă fie rușine. Depresia poate veni și rămâne în viața ta și mulți oameni se luptă împotriva ei la un moment dat, nu ești singurul.
  • Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să faceți nimic pentru a obține ajutor. Puteți accepta că aveți depresie și continuați să depuneți eforturi pentru a găsi modalități de a trăi cu ea și a vă face viața mai bună.
 • Imagine cu denumirea Ascunde Depresia Pasul 07
  2
  Petreceți timp cu oameni care vă iubesc pentru ceea ce sunteți. Este foarte important să găsiți oameni care știu prin ce treceți și vă acceptăm complet. Fiind deprimat nu înseamnă că este ceva în neregulă cu tine și trebuie să găsești oameni care te înțeleg și te văd mult mai departe de depresie. Încercarea de a-ți ascunde adevăratul sine din lume necesită multă energie și depresia se poate înrăutăți. Dacă sunteți înconjurați de oameni care vă interesează, nu va trebui să vă ascundeți de voi.
 • Poate că în viața ta există oameni care au grijă de tine, dar care nu pot suporta depresia. Unii oameni se simt înspăimântați de tristețe. Părinții voștri ar putea să nu poată să vorbească cu dvs., în timp ce încă se învinovățeau sau încercau "repara" lucrurile. De aceea este important să vă petreceți timp cu oameni care sunt cu adevărat acolo pentru voi.
 • Găsiți un frate sau un prieten cu care puteți fi singur. Dacă nu există nimeni care să vină în minte, căutați un grup de sprijin pentru depresie. În acest fel puteți să vă împărtășiți sentimentele cu persoane care se confruntă cu ceva similar.
 • Imagine cu numele Hide Depression Step 08
  3
  Faceți activități care vă interesează cu adevărat. Dacă faceți lucruri care vă place foarte mult în loc să participați la activități care nu vă atrag atenția, nu va trebui să vă prefaceți că vă distrați. Există vreo activitate care vă face să vă simțiți confortabil sau că vă distrage atenția și vă îndepărtează de gândurile triste? Vedeți dacă puteți petrece mai mult timp făcând ceea ce vă place și mai puțin timp în lucruri care te fac să te simți exclus sau diferit de cei din jurul tău.
 • Poate că vă place cărți sau filme și doriți să discutați cu alte persoane care vă împărtășesc interesul. Cu cât petreceți mai mult timp ce faceți ceea ce vă place, cu atât mai puțin va trebui să vă prefaceți în fața altora.
 • Suna cliché, dar voluntariatul poate fi o modalitate excelenta de a-ti exercita abilitatile si de a pune deoparte problemele tale pentru un moment. Este dovedit științific că voluntariatul stimulează fericirea. Încearcă să găsești o muncă voluntară care pare a fi satisfăcătoare în funcție de interesele tale.


 • Imagine cu denumirea Ascunde Depresia Pasul 09
  4
  Puneți în practică îngrijirea personală. Vor fi zile când te vei simți epuizat indiferent de ceea ce faci, fie că încerci să fii tu însuți, fie că ai o față fericită, astfel încât restul să fie fericit. Este important să aveți niște trucuri în mânecă, care vă fac să vă simțiți bine. Îngrijirea minții și a corpului vă poate ajuta să vă ocupați de durerea provocată de depresie atunci când restul lumii pare fericită. Unele dintre lucrurile pe care le puteți face sunt:
 • Hrăniți corpul în fiecare zi. Mănâncă alimente bogate în vitamine, beți multă apă și faceți un exercițiu. Un corp puternic va va ajuta sa faceti fata ce va fi.
 • Încercați să găsiți unele distragere a atenției pe care le puteți utiliza atunci când aveți o zi proastă. Este bine să vă întoarceți la emisiunile preferate de televiziune sau la mâncarea preferată pentru a vă ajuta să ridicați spiritele.
 • Partea 3
  Căutați ajutor

  Imaginea intitulată Ascundeți Depresia Pasul 10
  1
  Folosiți oameni în care puteți avea încredere. Având un sistem de sprijin apropiat poate fi foarte util atunci când se ocupă de depresie. Mergeți la persoanele apropiate de dvs. și spuneți-le că sunteți deprimat și sunteți gata să primiți ajutor. Este bine să știți că puteți conta pe cineva atunci când lucrurile devin foarte dificile. Este important ca oamenii din viața ta să știe de ce treci.
  • Aveți un prieten sau un membru al familiei care a avut, de asemenea, de a face față depresiei? Poate că este persoana potrivită să vorbească când simți că nimeni altcineva nu înțelege ce se întâmplă cu tine. Când întrebi pe cineva pentru ajutor, acea persoană face de obicei tot ce le stă în putință.
  • Deci, nu știți pe nimeni altcineva care a avut depresie, vorbiți cu oameni din jurul vostru, care sunt empatici și plini de compasiune. Spuneți-le cum vă simțiți și cereți sprijinul acestora, pe măsură ce primiți ajutor.
 • Imagine cu denumirea Ascunde Depresia Pasul 11
  2
  Păstrați legătura cu alte persoane, în loc să vă izolați. Când sunteți deprimat, poate fi foarte dificil să petreceți timp cu alți oameni. Nivelul dvs. de energie este scăzut și ar putea fi iritant să fiți în jurul oamenilor care nu sunt în aceeași direcție. Acestea fiind spuse, faceți tot ce este necesar pentru a-ți păstra prieteniile strânse și pentru a relaționa cu oamenii din lumea voastră. Petreceți timp cu alți oameni în loc să fiți singuri tot timpul. Cu cât sunteți mai departe de alții, cu atât depresia poate deveni mai periculoasă.
 • Dacă vă simțiți în special în jos, vedeți dacă un prieten sau o rudă poate fi cu tine pentru o clipă. Nu trebuie să vorbiți serios, doar că sunteți în aceeași cameră.
 • Contactul uman este o armă puternică. Dacă nu ați avut suficient contact fizic cu alte persoane în ultima vreme, faceți o întâlnire cu o masseuză. Contactul fizic eliberează endorfinele și vă ajută să vă conectați mai mult cu corpul și cu lumea.
 • Imagine cu denumirea Ascunde Depresia Pasul 12
  3
  Căutați ajutor cu un terapeut din zona dvs. Dacă vedeți că începeți să aveți mai multe gânduri negative decât pozitive, atunci este timpul să căutați ajutor din afară. Vorbind cu un terapeut profesionist are mari beneficii atunci când vine vorba de a face cu depresia. Întrebați pe cei pe care îi cunoașteți să vă facă referire la cineva sau să consultați cartea de telefon sau pe Internet.
 • GP-ul dvs. este o opțiune bună de a găsi un terapeut. Vedeți dacă puteți recomanda o persoană calificată în zonă.
 • Ar putea dura ceva timp să găsiți pe cineva cu care aveți chimie. Dacă nu se simt confortabil cu un terapeut, fie pentru că nu le place abordarea care dă problemele sau pentru orice alt motiv, să încerce să facă o întâlnire cu altcineva. Cu timpul, veți găsi persoana ideală, lucru important nu este să renunțați.
 • Imagine cu denumirea Ascunde Depresia Pasul 13
  4
  Discutați cu un psihiatru despre unele medicamente care vă pot ajuta. Uneori, o terapie vorbită nu este suficientă pentru a lupta împotriva depresiei, mai ales atunci când aveți de-a face cu depresie majoră și pe termen lung. Medicamentul poate fi cel mai bun răspuns, cel puțin pentru moment. Dacă doriți să încercați să luați medicamente pentru depresie pentru a vedea dacă vă poate ajuta să vă simțiți mai bine, faceți o întâlnire cu un psihiatru care poate lucra cu dvs. pentru a găsi medicamentul potrivit pentru cazul dumneavoastră.
 • Rețineți că medicamentele pentru depresie durează de obicei luni sau mai mult pentru a începe să vă simțiți mai bine. Nu va funcționa imediat, dar ar trebui să începeți să vă simțiți mai bine treptat.
 • Medicamentele afectează oamenii în moduri diferite. Poate că primele încercări nu dau rezultatele dorite. Trebuie să fii pregătit să lucrezi cu psihiatrul de mai multe luni înainte de a găsi medicamentul potrivit.
 • Image title Hide Depression Pasul 14
  5
  Cere ajutor imediat dacă aveți gânduri de sinucidere. Dacă aveți gânduri să vă răniți sau dacă ați suferit auto-vătămări, obțineți imediat ajutor. Nu încercați să vă ascundeți gândurile de la ceilalți - nu vor dispărea, se vor înrăutăți. Dacă aveți deja un terapeut, sunați-l imediat. Dacă nu aveți, există alte opțiuni pe care le puteți accesa acum:
 • Sunați la rețeaua națională de prevenire a sinuciderilor la numărul 1-800-273-8255.
 • Sunați sau trimiteți un e-mail, dacă doriți în mod anonim, "centrului de prevenire a sinuciderilor Samaritanilor".
 • Dacă ești gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali *, apel 1-888-THE-GLNH (1-888-843-4564).
 • Dacă sunteți un veteran, apelați 800-273-TALK și apăsați 1.
 • Dacă sunteți adolescent, sunați la "Covenant House NineLine" la 1-800-999-9999.
 • Căutați cartea dvs. telefonică pentru o listă de terapeuți din zona dvs. și apelați-le prin telefon, apoi faceți o programare. Dacă credeți că dvs. sau cineva care vă place este într-o stare depresivă, este important să solicitați ajutor. În secțiunea Resurse suplimentare veți găsi mai multe informații
 • Resurse suplimentare

  1. Obțineți ajutor de urgență dacă gândurile dvs. suicidare nu dispar. Dacă simțiți că sunteți în pericolul de a vă răni, și conversați cu cineva nu vă va ajuta, trebuie să faceți ceva pentru a evita imediat. Apelați pe cineva care să vă ducă la spital sau să mergeți acolo singur și să vă înscrieți. Vor fi personalul de ajutor care vă va asigura că sunteți în siguranță până când acele gânduri dispăreau.
  Imagine cu denumirea Ascundeți Depresiunea Pasul 15
  • Dacă nu aveți pe cineva care să sune și nu puteți merge la spital, sunați la numărul 911 sau numărul de urgență din zona dvs.
  • Nu lăsați teama de a vă descoperi depresia să vă oprească să obțineți ajutorul de care aveți nevoie. Amintiți-vă că mulți oameni suferă de depresie și există oameni gata să vă ajute de îndată ce îi întrebați.
  organizație Numărul de telefon Adresă electronică
  SAPTEL - Mexic55 5259-8121[email protected]
  Telefon de speranță - Spania91 459 00 50[email protected]
  Asociación Ayuda - Argentina(11) 4822-9966[email protected]
  Telefon de speranță - Columbia57 4) 448 2945[email protected]
  Telefon de speranță - Peru51 1 273 8026[email protected]
  Telefon de speranță - Chile56 4222 1200[email protected]
  Telefon de speranță - Venezuela0241-8433308[email protected]
  24 ore - Clinica de criză - SUA866-427-CRISIS (4747)[email protected]
  Centrul Aysana - Ecuador84 0040 08[email protected]
  Telefonul speranței - Bolivia902 500 002[email protected]
  Depresiunea Grupului de Recuperare--[email protected]
  BeFrienders în întreaga lume--[email protected]

  sfaturi

  • Dacă aveți simptome de depresie, discutați cu un medic sau cu un medic. Deci, vrei să ascunzi depresia colegilor sau a prietenilor tăi, nu evita să cauți ajutor și tratament.

  avertismente

  • Nu ascundeți depresia dacă observați că interferează cu siguranța dvs. Dacă vă faceți rău, solicitați ajutor cât mai curând posibil.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă ajutați partenerul cu depresiaCum să vă ajutați partenerul cu depresia
  Cum să ajuți un prieten cu depresieCum să ajuți un prieten cu depresie
  Cum să lupți împotriva depresieiCum să lupți împotriva depresiei
  Cum să controlați mânia și depresiaCum să controlați mânia și depresia
  Cum se descrie depresiaCum se descrie depresia
  Cum de a reduce anxietatea și depresiaCum de a reduce anxietatea și depresia
  Cum să găsiți tratamentul potrivit pentru depresieCum să găsiți tratamentul potrivit pentru depresie
  Cum să găsiți grupuri de sprijin pentru depresia postpartumCum să găsiți grupuri de sprijin pentru depresia postpartum
  Cum de a face față depresiei fără ajutor profesionalCum de a face față depresiei fără ajutor profesional
  Cum să facem față depresiei prenataleCum să facem față depresiei prenatale
  » » Cum să ascundeți depresia

  © 2011—2020 ertare.com