Cum să ascundeți hiperpigmentarea

Hiperpigmentarea se poate referi la diferitele tipuri de decolorare care apar pe față. Acestea pot include cicatrici roșii sau întunecate de acnee, melasma, rosacee, leziuni ale soarelui, semne de naștere sau alte forme de tonuri neuniforme ale pielii. Cele mai multe tipuri de hiperpigmentare pot fi ușor ascunse folosind machiajul potrivit. În loc să aplicați straturi grele de bază de machiaj, începeți cu culorile potrivite pentru tenul dumneavoastră. Aplicați concealer și combinați-l cu baza pentru a obține un aspect uniform și uniform. Dacă se produce hiperpigmentare în altă parte a corpului, puteți utiliza metode similare pentru ao acoperi. În același timp, începeți să preveniți petele viitoare prin utilizarea corespunzătoare a produselor de protecție solară și a medicamentelor topice.

pași

Metoda 1
Găsiți machiajul potrivit

Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 1
1
Alegeți culoarea opusă tonului cu care creați. Oricare ar fi culoarea petei pe care doriți să o reduceți pe față, căutați un concealer care este tonul opus. Această metodă se numește corecție de culoare. Puteți găsi o paletă de corecție a culorilor care oferă mai multe culori diferite de corectori sau le puteți cumpăra individual. În general, ar trebui să căutați următoarele:
 • Corector verde pentru pete roscate
 • Piersic sau corrector de culoare portocalie pentru pete intunecate
 • Corector de culoare purpuriu pentru pielea gălbuie.
 • Corp de somon pentru cercuri sub ochi.
 • Dacă intenționați să ascundeți pete întunecate, utilizați un agent de concelare care are unul sau două nuanțe mai întunecate decât tonul pielii. Dacă intenționați să ascundeți cercurile întunecate, alegeți un concealer care este o nuanță mai deschisă.
 • Imagine cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 2
  2
  Combinați o bază sau o albire balsam (cremă BB) cu culoarea pielii. Trebuie să plasați baza pe corector. Nu este necesar să utilizați o bază grea pentru a acoperi pete întunecate. În schimb, căutați unul care să corespundă tonului tenului dvs.
 • Un alt lucru pe care îl puteți face este să utilizați un balsam de albire pentru a vă face fața mai ușoară. Acest produs oferă alte ingrediente benefice (cum ar fi hidratante, acid salicilic și protecția solară) care reduc hiperpigmentarea pe măsură ce o ascundeți.
 • Testați balsamul de bază sau de albire pe maxilar pentru a determina dacă se potrivește cu fața. O bază bună va fi integrată cu pielea. Nu ar trebui să fie percepută dintr-o privire.
 • Determinați nuanțele pielii Vă poate ajuta să alegeți tonul potrivit. Dacă aveți nuanțe de galben și verde, veți avea un ten cald. Dacă nuanțele sunt albastre sau roșii, culoarea pielii va fi rece. Încercați să găsiți o bază care se combină cu aceste nuanțe.
 • Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 3
  3
  Luați în considerare utilizarea prebazelor cu culoarea. Dacă hiperpigmentarea dvs. are forma de pete sau erupții cutanate în loc de pete individuale, este posibil să fie necesar să căutați un prebază cu culoare. Aceste pre-baze vor permite machiajului să adere la fața dumneavoastră fără a se murdări sau rugină. Dacă machiajul are culori, puteți corecta culoarea unei suprafețe mari a feței dvs. și, în același timp, puteți oferi un aspect mai natural.
 • Aceleași reguli de corecție a culorii se aplică pentru prebază și pentru agentul de concealer. Prin urmare, utilizați culoarea opusă pentru a neutraliza tonul hiperpigmentat.
 • Metoda 2
  Uniformizați tonul pielii

  Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 4
  1
  Umectați-vă fața. Înainte de a aplica agentul de concealer, trebuie să vă pregătiți fața pentru machiaj. Îngrijirea hidratantă vă oferă o hidratare esențială și oferă o bază bună pentru machiajul dumneavoastră. Aplicați-l pe fața dvs. curată cu robinete ușoare până când este complet absorbită.
  • Un hidratant bun ar trebui să fie, de asemenea, absorbit în pielea dumneavoastră fără a vă face să vă simțiți uscați sau rigizi. Dacă aveți piele uleioasă sau mixtă, căutați un hidratant pe bază de apă sau gel. Dacă aveți piele uscată, poate fi necesar să căutați unul dintre principalele ingrediente care are ulei (cum ar fi ulei mineral, ulei de jojoba, ulei de trandafir sau ulei de camellia).
  • Utilizați un hidratant chiar dacă aveți piele grasă. În caz contrar, pielea dvs. poate absorbi umezeală din machiaj, ceea ce va provoca un aspect ciudat.
 • Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 5
  2
  Aplicați o bază pre-bază pe fața dumneavoastră. După ce umectantul a fost absorbit, acesta extrage aproximativ cantitatea de pas pre-bază. Aplicați cu degetele sau cu un burete pentru machiaj. Un prebase bun va uniformiza textura feței dvs. fără a le usca sau a face să pară strălucitoare.
 • Prebazele sunt disponibile cu culori sau fără culoare.
 • Ele sunt bune pentru standardizarea porilor mari, cicatrici și riduri profunde ale acneei. Dacă doriți, căutați o bază pre-bază specifică pentru a combate aceste probleme.
 • Imagine cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 6
  3
  Aplicați corectorul pe zonele cu probleme. Aplicați corectorul cu atenție pe suprafețele hiperpigmentate utilizând degete curate sau o perie. Dați focuri de lumină pe concealer pentru ao răspândi și pentru ao integra cu culoarea naturală a pielii.
 • Fii foarte atent cu zona din jurul ochilor. Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire decât restul feței tale. Aplicați sub ochi punctele de acoperire. Începeți cu colțul interior, aplicați corectorul cu cârpe pentru a acoperi zona sub ochi sau apăsați ușor cu degetele, ca și cum ați juca pianul.
 • Imagine cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 7
  4
  Combinați cu o fundație. Aplicați balsamul de albire în pete în jurul feței folosind degete curate, o perie sau un burete de machiaj. Apoi, blur-o cu picioarele și rulând degetele sau folosind o perie. Asigurați-vă că vă acoperiți toată fața pentru a obține un ten uniform. Concealerul nu trebuie observat sub baza.
 • Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 8
  5
  Fixați machiajul dacă doriți. Fixarea machiajului îi va permite să dureze toată ziua. În acest scop, puteți utiliza o pulbere compactă sau un fixativ pentru machiaj cu aerosoli, în funcție de preferințele și tipul de piele.
 • Dacă aveți o piele uleioasă sau mixtă, o pulbere mată bună vă poate ajuta machiajul să rămână în poziție toată ziua absorbind uleiul. Utilizați o pernă sau o pensulă compactă de pulbere pentru ao amesteca uniform pe fața dumneavoastră.
 • Dacă aveți pielea uscată, un fixativ pentru machiaj pulverizat vă va permite tenul să rămână chiar fără uscarea pielii. Spray-o pe pielea ta dupa ce ai facut machiajul. Puteți reaplica fixativul în timpul zilei pentru a vă hidrata pielea.
 • Metoda 3
  Acoperă hiperpigmentarea în corpul tău

  Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 9


  1
  Purtați haine care o ascund. Dacă hiperpigmentația se află într-o zonă, cum ar fi picioarele, brațele, gâtul sau spatele, puteți purta haine care o ascund. Acest lucru este util în special dacă aveți o erupție cutanată sau o decolorare sensibilă la machiaj sau tratament topic.
  • Poți purta îmbrăcăminte (cum ar fi blugi, pantaloni kaki, colanți, haltere de nylon și fuste) pentru a ascunde hiperpigmentarea în picioare.
  • Puteți purta cămăși cu mâneci lungi, bluze kimono și șaluri pentru a acoperi hiperpigmentația în brațe.
  • Dacă aveți această problemă în gât, puteți alege să purtați o cămașă de înaltă calitate, cum ar fi tricouri polo sau oxford. Dacă e rece, poți folosi o eșarfă.
  • Tricourile vor acoperi de obicei spatele sau stomacul. Dacă aveți de gând să purtați un costum de baie, optați pentru o singură bucată (pentru femei) sau o cămașă de înot (pentru bărbați).
 • Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 10
  2
  Aplicați fundație pentru corp. Puteți folosi baza pentru corp, precum și pentru față. Rețineți că anumite părți ale corpului, în special cele care sunt ascunse de soare, pot avea o culoare diferită de față. Poate că trebuie să cauți un ton mai ușor. O altă opțiune este utilizarea unei baze special formulate pentru utilizare pe corp.
 • Aplicați baza cu patting pe locurile afectate cu un burete și difuzați-l astfel încât să pară natural.
 • Poti folosi concealer pe aceste locuri ca pe fata ta. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie la fel de eficace atunci când o aplici la restul corpului.
 • Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Step 11
  3
  Folosiți protecție solară cu culoare. Majoritatea formelor de hiperpigmentare a corpului sunt agravate prin expunerea la soare. În lunile calde, poate fi dificil să poarte haine pentru a acoperi aceste zone. Prin urmare, încercați să găsiți protecția solară care se amestecă cu pielea, ca bază, dar care oferă factorul esențial de protecție solară, astfel încât hiperpigmentarea să nu se înrăutățească.
 • Adresați-vă medicului sau dermatologului pentru recomandări, mai ales dacă zonele pigmentate sunt sensibile sau iritate ușor.
 • Metoda 4
  Împiedicați decolorarea în viitor

  Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Step 12
  1
  Îndepărtați pielea Exfolierea elimină celulele moarte ale pielii și le permite să se regenereze. Exfolierea de o dată sau de trei ori pe săptămână poate ajuta la reducerea apariției hiperpigmentării, în special în cazul punctelor întunecate și a cicatricilor de acnee. Nu exfoliați mai mult de trei ori pe săptămână, deoarece acest lucru poate provoca micro-lacrimi, strălucire excesivă sau erupții cutanate.
  • Exfolierea fizică folosește o suprafață aspră pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Printre tipurile de exfoliere fizică se numără prosoapele de exfoliere, scrumbele de zahăr sau de fructe și bureții Konjac. Îndepărtați-vă fața și frecați-o cu freza pe care o alegeți înainte de clătire. Fa-o foarte atent pentru a evita crearea micro-lacrimi.
  • Exfolierea chimică utilizează doze mici de acid pentru a elimina excesul de celule moarte. Principalii acizi sunt acidul salicilic (BHA) și acidul glicolic (AHA). Dacă intenționați să utilizați un exfoliant chimic, începeți să-l utilizați doar o dată pe săptămână pentru a dezvolta toleranță. Înainte de utilizare, aplicați un toner pentru a ajusta pH-ul pe față. Utilizați un tampon de bumbac pentru a aplica acidul și așteptați douăzeci de minute înainte de a plasa alte produse. După câteva săptămâni, puteți să-l utilizați de două sau trei ori pe săptămână. Nu utilizați prea mult acid sau ar putea provoca arsuri chimice.
 • Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Step 13
  2
  Utilizați o protecție solară. Protecția solară este cel mai bun mod de a preveni deteriorarea soarelui, pete întunecate, riduri și alte tipuri de hiperpigmentare legate de îmbătrânire în viitor. Utilizați un factor de protecție solară de cel puțin 30 în fiecare zi sub machiaj. Chiar dacă nu intenționați să ieșiți prea mult, utilizarea zilnică de protecție solară poate împiedica înrăutățirea petelor întunecate curente și dezvoltarea petelor viitoare.
 • Cel puțin, ar trebui să utilizați o linguriță de protecție solară de dimensiunea unui sfert pe față și două lingurițe pe restul corpului.
 • Imaginea cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 14
  3
  Utilizați pansamente pe bază de hidrocoloid pe gât. Aceste pansamente vindecă acnee prin absorbția apei din rănire sau cosuri. Ele sunt eficiente în reducerea acneei și nu lasă urme de hiperpigmentare. Aplicați pansamentul pe gât și scoateți-l când sa vindecat.
 • Dacă spargeți un cos, hidrocoloidul vă va împiedica să faceți o cicatrice. Uneori, trebuie să-l folosiți toată noaptea.
 • Pansamentele hidrocoloide sunt disponibile în mai multe locuri. Câteodată vândute ca pansamente blister sau bandaje adezive pentru cosuri.
 • Dacă pansamentul este prea mare pentru talie, tăiați-l în funcție de mărimea acestuia.
 • Imagine cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 15
  4
  Utilizați vitamina C pe față. Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, poate lumina pete întunecate și reduce hiperpigmentarea. Uneori se utilizează și pentru tratarea acneei și a rozacee. Puteți găsi vitamina C sub formă de seruri, hidratante, plasturi și tratamente pentru pete.
 • Dacă intenționați să utilizați un ser de vitamina C, aplicați-l după spălarea feței și înainte de aplicarea cremei de hidratare.
 • În cazul în care intenționați să utilizați o cremă sau un ser care are niacinamidă, puteți reacționa cu vitamina C. Aceasta va dezactiva ambele ingrediente și poate provoca aspectul roșu al pielii. Așteptați cel puțin treizeci de minute între aplicarea fiecărui produs.
 • Imagine cu titlul Conceal Hyperpigmentation Pasul 16
  5
  Mergeți la un dermatolog. Un dermatolog poate diagnostica exact cauza petelor intunecate. De asemenea, puteți să prescrieți remedii eficiente pentru a reduce petele de pe fața dumneavoastră.
 • Hidrochinona și retinolul sunt frecvent prescrise pentru a reduce hiperpigmentarea. Ambele substanțe pot usca pielea, deci asigurați-vă că le combinați cu un hidratant bun.
 • Dacă petele întunecate sunt severe, întrebați dermatologul despre tratamente cu laser sau pete chimice. Deși aceste tratamente sunt costisitoare și puternice, ele pot oferi efecte dramatice.
 • sfaturi

  • Dacă aveți piele sensibilă, poate fi necesar să efectuați un test de plasture cu noul machiaj înainte de al aplica pe întreaga față. Găsiți o zonă a feței sau gâtului și puneți un machiaj pe ea. Fă-o pentru câteva zile. Dacă apare o reacție, nu o utilizați. Dacă nu se întâmplă nimic, îl puteți aplica restului feței.
  • Magazinele și contoarele de machiaj oferă uneori eșantioane gratuite. Întrebați dacă puteți lua mostre de bază, corector și bază. Încercați-le acasă pentru a decide dacă le place înainte de a cumpăra un tub complet de produse.
  • Ascunderea hiperpigmentării nu este o soluție permanentă pentru a rezolva problema. Discutați cu un dermatolog despre opțiunile pe termen lung.

  avertismente

  • Dacă o bază, concealer sau unguent provoacă o erupție cutanată, arsură sau cosuri, nu mai utilizați-o.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să aplicați agentul de ten pe fațăCum să aplicați agentul de ten pe față
  Cum să aplici machiajul pentru un festivalCum să aplici machiajul pentru un festival
  Cum se aplică fundațiaCum se aplică fundația
  Cum să aplicați machiajul facial pentru acneeCum să aplicați machiajul facial pentru acnee
  Cum sa aplici machiajul pentru a ascunde acneea si sa arate naturalCum sa aplici machiajul pentru a ascunde acneea si sa arate natural
  Cum se aplică machiajul în fiecare ziCum se aplică machiajul în fiecare zi
  Cum se aplică machiajul pentru o searăCum se aplică machiajul pentru o seară
  Cum să acoperiți cicatricileCum să acoperiți cicatricile
  Cum să acoperiți pistrui cu machiajCum să acoperiți pistrui cu machiaj
  Cum de a da stralucirea perfecta pe fata taCum de a da stralucirea perfecta pe fata ta
  » » Cum să ascundeți hiperpigmentarea

  © 2011—2020 ertare.com