Cum se obține vitamina B12

Vitamina B12, cunoscută și sub denumirea de cobalamină, este una dintre vitaminele din complexul B solubil în apă. Altele includ, în plus față de vitamina B12, folatul, biotina, niacinul, tiamina, riboflavina, vitamina B5 (acid pantotenic) și vitamina B6. Toate vitaminele B joacă un rol în producerea de energie și vitamina B12 este esențială în această sarcină, producția de globule roșii normale, metabolismul și funcția sistemului nervos central. Aflați cum să obțineți vitamina B12 pentru un stil de viață sănătos.

pași

Metoda 1
Ia vitamina B12 din alimente

Imagine intitulată Obțineți vitamina B12 Pasul 1
1
Mănâncă fructe de mare. Una dintre cele mai bune metode de a încorpora vitamina B12 în dieta dvs. este să consumați fructe de mare. Fructe de mare, cum ar fi homar, crab și în special scoici, au cantități mari de vitamina B12. Pești, cum ar fi păstrăvul, somonul, tonul și merluciu, oferă, de asemenea, o mulțime de vitamina B12.
 • O porție de 30 de grame (3 uncii) are aproape 400% din cantitatea zilnică de vitamina B12. 30 de grame de scoici vă oferă mai mult decât valoarea zilnică.
 • Imagine intitulată Obțineți vitamina B12 Pasul 2
  2
  Introduceți carnea în dieta dvs. Carnea de vită și de organe, cum ar fi ficatul de vită, are o mulțime de vitamina B12. De asemenea, carnea de porc conține această vitamină.
 • O cantitate medie de ficat de carne de vită are 2800% cantitatea recomandată zilnică de vitamina B12.
 • Ca alternativă sănătoasă la carnea de vită, puteți încerca bivoli sau bizon.
 • Unii înlocuitori de carne sunt fortificați cu vitamina B12, cum ar fi tofu. Luați în considerare această opțiune dacă sunteți vegan sau vegetarian și verificați eticheta pentru a afla cantitatea de vitamina B12 pe care o oferă.
 • Produsele de pasăre furnizează vitamina B12, așa cum fac ouăle. Două ouă fierte au toată cantitatea de vitamina B12 pe zi.
 • Imagine intitulată Obțineți vitamina B12 Pasul 3
  3
  Adăugați produse lactate. Includeți produse lactate, cum ar fi iaurt, lapte și brânză, în dieta dvs. pentru a vă oferi o creștere a vitaminei B12. Unele lapte non-animal sunt fortificate și cu vitamina B12.
 • Încercați o gustare de o cană de iaurt de fructe cu conținut scăzut de grăsimi pentru o jumătate din cantitatea unei zile.
 • Image cu titlul Ia vitamina B12 Pasul 4
  4
  Încercați cerealele integrale. Multe cereale de mic dejun au o mulțime de vitamina B12. Combinarea cerealelor fortificate, a ouălor și a laptelui la micul dejun vă poate oferi cantitatea zilnică de vitamina B12 imediat după ce vă treziți.
 • De exemplu, un vas (2/3 cană) de granola cu conținut scăzut de grăsimi cu stafide marca Kellogg conține 10 micrograme de vitamina B12, ceea ce reprezintă 417% din valoarea zilnică recomandată.
 • În cazul veganilor și vegetarienilor, cerealele integrale reprezintă o modalitate bună de a obține vitamina B12, deoarece alimentele vegetale nu conțin niveluri ridicate de vitamina B12.
 • Imagine intitulată Obțineți vitamina B12 Pasul 5
  5
  Include drojdie. Drojdia și drojdia nutritivă pot fi surse bune de vitamina B12. Puteți pulveriza drojdie nutrițională pe orice, de la cereale și piureuri la mesele de seară, pentru o creștere a acestei vitamine.
 • O linguriță de fulgi de drojdie îmbogățită cu vitamina B12 conține mai mult decât de două ori cantitatea zilnică de vitamină.
 • Metoda 2
  Luați suplimente de vitamina B12

  Imagine cu titlul Ia vitamina B12 Pasul 6
  1
  Luați un multivitamină. Cele mai multe multivitamine conțin o cantitate mare de vitamina B12. Verificați eticheta de informații a multivitaminei pentru a vă asigura că vă oferă vitamina B12 de care aveți nevoie.
 • Imagine intitulată Obțineți vitamina B12 Pasul 7


  2
  Luați suplimentar un supliment de vitamină B12. De asemenea, puteți cumpăra un supliment de vitamina B12 în pastile. Vitamina B12 este mai ușor absorbită atunci când este luată împreună cu alte vitamine. Luați-o cu vitamina B6, magneziu, niacin sau riboflavină.
 • Imagine intitulată Obțineți vitamina B12 Pasul 8
  3
  Obțineți o rețetă pentru vitamina B12. Dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează, puteți încerca o rețetă cu vitamina B12 de la medicul dumneavoastră. Acest supliment vine sub forma unei injecții sau a unui gel nazal.
 • Metoda 3
  Înțelegeți importanța vitaminei B12

  Imagine intitulată Obțineți vitamina B12 Pasul 9
  1
  Obțineți cantitatea corectă de vitamina B12. Cantitatea zilnică recomandată de vitamina B12 necesară pentru sănătatea generală este de 2,4 mcg pentru persoanele de 14 ani sau mai mult. Femeile gravide și sugarii ar trebui să consume 2,8 mcg.
  • Copiii au nevoie de vitamina B12, dar pot obține cantități mai mici. Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani au nevoie de 1,8 mcg, cei care au între 4 și 8 ani au nevoie de 1,2 mcg, cei care au între 1 și 3 ani au nevoie de 0,9 mcg, iar cei între 7 și 12 luni au nevoie de 0, 5 mcg, iar cei între 0 și 6 luni au nevoie de 0,4 mcg.
 • Imaginea intitulată Obțineți vitamina B12 Pasul 10
  2
  Monitorizați cu atenție aportul de vitamina B12 dacă sunteți o persoană vegană sau vegetariană. Unii vegetarieni și vegani pot fi expuși riscului de deficiență a vitaminei B12, deoarece una dintre principalele surse de vitamina B12 este produsul animal. Vitamina B12 poate fi obținută prin cereale fortificate. Încearcă să consumi zilnic între trei și patru porții de alimente îmbogățite cu vitamina B12.
 • De asemenea, puteți discuta cu medicul dumneavoastră despre administrarea suplimentelor.
 • Asigurați-vă că citiți etichetele de pe alimentele fortificate pentru a determina cantitatea exactă de vitamină B12 pe care o primiți zilnic.
 • Imagine intitulată Obțineți vitamina B12 Pasul 11
  3
  Țineți minte simptomele unei deficiențe a vitaminei B12. Simptomele unui deficit de vitamina B12 includ oboseala, slabiciunea, diareea, constipatia, pierderea apetitului si pierderea in greutate. Alte simptome legate de efectele de vitamina B12 în sistemul nervos, incluzând senzație de amorțeală și furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor, probleme de echilibru, confuzie, depresie, modificări de comportament, dureri la nivelul gurii sau limbii si sangerarea gingiilor. Probabilitatea unei deficiențe a vitaminei B12 crește odată cu vârsta.
 • Această afecțiune afectează persoanele care au gastrită atrofică, anemie pernicioasă, boală Crohn, boală celiacă sau tulburări ale sistemului imunitar, cum ar fi boala lui Grave sau lupus. De asemenea, afectează persoanele care au o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta o parte din stomac și intestinul subțire - și persoanele care consumă excesiv. Utilizarea pe termen lung a medicamentelor pentru arsuri la stomac poate provoca de asemenea o deficiență a vitaminei B12.
 • Image cu titlul Ia vitamina B12 Pasul 12
  4
  Discutați cu medicul despre interacțiunile. Înainte de a lua un supliment de vitamina B12, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră, mai ales dacă luați anumite medicamente. Luarea vitaminei B12 este sigură - nu au existat efecte negative sau toxice din consumarea acesteia. Cu toate acestea, această vitamină poate interacționa cu o serie de medicamente utilizate în tratamentul refluxului gastric și a ulcerului peptic.
 • Medicamentele utilizate pentru tratarea acestor boli scad absorbția vitaminei B12.
 • Unele medicamente utilizate pentru a trata diabetul și colesterolul ridicat pot, de asemenea, să scadă absorbția vitaminei B12.
 • Dacă luați oricare dintre aceste medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră despre necesitatea unei doze mai mari de vitamina B12.
 • Image cu titlul Ia vitamina B12 Pasul 13
  5
  Vizitați un medic dacă bănuiți că aveți o deficiență. Dacă aveți oricare dintre simptomele de deficit de vitamina B12, ar trebui să vizitați medicul dumneavoastră pentru un diagnostic. Simptomele de deficit de vitamina B12 pot fi aplicate la o serie de tulburări diferite și toate acestea trebuie diagnosticate de un medic calificat.
 • Dacă ați fost diagnosticat cu deficit de vitamina B12, asigurați-vă că vizitați periodic medicul dumneavoastră și urmați instrucțiunile privind suplimentarea cu vitamina B12.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa ingrosati pieleaCum sa ingrosati pielea
  Cum se face ser de vitamina CCum se face ser de vitamina C
  Cum sa-ti faci propriile creme anti-imbatranire cu vitamina CCum sa-ti faci propriile creme anti-imbatranire cu vitamina C
  Cum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobaiCum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobai
  Cum să absorbiți mai bine suplimentele de vitamină ACum să absorbiți mai bine suplimentele de vitamină A
  Cum sa mananci mai multa vitamina BCum sa mananci mai multa vitamina B
  Cum sa-i dai copiilor suficienta vitamina BCum sa-i dai copiilor suficienta vitamina B
  Cum sa alegi o vitamina prenatalaCum sa alegi o vitamina prenatala
  Cum să înțelegeți diferența dintre vitaminele solubile în apă și liposolubileCum să înțelegeți diferența dintre vitaminele solubile în apă și liposolubile
  Cum sa eviti cheagurile de sange cu vitamina ECum sa eviti cheagurile de sange cu vitamina E
  » » Cum se obține vitamina B12

  © 2011—2020 ertare.com