Cum să obțineți vitamina D de la soare

În timp ce puteți obține vitamina D din unele alimente și suplimente, principala sursă de vitamina D este prin expunerea la lumina soarelui. Această vitamină ajută organismul să absoarbă calciul și permite sistemului imunitar să funcționeze corect. Nivelurile scăzute ale vitaminei D pot crește riscul bolilor autoimune și anumitor tipuri de cancer, precum și hipertensiunea arterială și alte afecțiuni medicale. Puteți crește nivelul vitaminei D expunând pielea la soare. De asemenea, puteți obține suplimente de vitamină D dacă nu vă puteți expune la lumina soarelui în fiecare zi.

pași

Metoda 1
Expuneți-vă pielea la soare

Imaginea intitulată Tan în soare Pasul 7
1
Petreceți 5 până la 30 de minute în afara soarelui între orele 10:00 a.m. și 3:00 p.m. Celulele pielii sunt stimulate să facă vitamina D după expunerea la radiațiile ultraviolete ale soarelui B (UVB). Pentru a stimula acest proces, ar trebui să petreceți 5 până la 30 de minute la soare fără protecție solară între orele 10:00 a.m. și 3:00 p.m. Faceți-l cel puțin de 2 ori pe săptămână și încercați să vă expuneți fața, brațele, picioarele și spatele la soare.
 • Locația dvs. pe planetă, precum și latitudinea dvs. nu fac o diferență semnificativă în ceea ce privește cantitatea de raze B de ultraviolete pe care o primiți când stați la soare. Cu toate acestea, există factori cum ar fi anotimpurile, timpul zilei, cantitatea de nori, poluarea aerului și conținutul de melanină din piele, care poate afecta capacitatea organismului de a absorbi vitamina D.
 • În timpul iernii, poate fi mai greu să obțineți 5 până la 30 de minute de lumină solară pe fața și brațele. Încercați să petreceți mai mult timp în afara lunilor de iarnă, chiar dacă este rece afară.
 • Rețineți că soarele care filtrează prin sticlă nu are raze UVB foarte puternice, primind astfel lumina soarelui acasă printr-o fereastră, nu vă va oferi cantitatea necesară de expunere la soare. Va trebui să ieșiți și să vă expuneți fața, brațele, picioarele și spatele pentru a primi lumina directă a soarelui.
 • Imaginea intitulată Tan în soare Pasul 3
  2
  Aplicați protecție solară după 30 de minute la soare. După ce ați petrecut 5 până la 30 de minute la soare, trebuie să aplicați protecție solară care conține un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 8 (sau mai mult) pe orice parte a pielii expuse. Radiațiile UVB de la soare vă vor crește riscul de apariție a cancerului de piele dacă nu vă protejați pielea.
 • Trebuie să vă asigurați că nu simțiți că pielea dvs. arde, că este foarte caldă la atingere, că este uscată sau dăunează atunci când primiți lumina soarelui. Dacă simțiți oricare dintre aceste simptome, ar trebui să vă retrageți de la soare.
 • Academia Americana de Dermatologie (AAD) recomanda un protectie solara cu spectru larg care va protejeaza impotriva expunerii la raze UVA si UVB. Ei recomanda un SPF de 30 sau mai mare. Dacă transpirați foarte mult sau aveți contact cu apa, căutați un agent de protecție solară impermeabil.
 • Imaginea intitulată Tan în soare Pasul 14
  3
  Petreceți mai mult timp la soare dacă aveți un ton mai întunecat pentru piele. Dacă aveți un ton mai întunecat al pielii, pielea dvs. conține mai multă melanină și este posibil să vă petreceți mai mult timp la soare pentru a obține cantitatea necesară de vitamina D. Trebuie să petreceți 10 până la 40 de minute la soare între orele 10:00 a. m. și 3:00 p.m. m. cel puțin de două ori pe săptămână sau 15 minute la un moment dat de 3 ori pe săptămână. După ce ați petrecut suficient timp la soare, trebuie să aplicați protecție solară.
 • Deficitul de vitamina D poate duce la un risc crescut de osteoporoză, boli de inimă, diabet, boli autoimune și cancer, inclusiv cancerul colorectal, de sân și de prostată. Oamenii de origine africană, hispanică și indiană sunt expuși unui risc mai mare în aceste probleme. Prin urmare, este important ca oamenii cu acest context să petreacă suficient timp expunându-se la soare și având niveluri optime de vitamina D.
 • Imagine cu titlul Îndepărtați fermierul`s Tan Step 7
  4
  Evitați paturile de bronzare. Poate crezi că poți obține suficient expunerea la soare într-un pat de bronzat, paturi de bronzare dar nu ajuta organismul dumneavoastră crea vitamina D, si creste riscul de cancer de piele. paturi de bronzare poate provoca, de asemenea, un sistem imunitar slab, îmbătrânirea prematură, leziuni oculare și o reacție alergică la UVB artificial.
 • Evitați utilizarea unui pat de bronzare, chiar dacă nu aveți timp să ieșiți și să stați la soare în timpul zilei sau dacă vremea vă împiedică să faceți acest lucru. Dacă nu puteți petrece cel puțin 5 până la 30 de minute afară la soare, luați în considerare suplimentele de vitamina D pentru a vă asigura că nivelul vitaminei D este optim.
 • Metoda 2
  Luați suplimente de vitamina D  Image cu titlul Ia vitamina D din alimente Pasul 9
  1
  Determinați cantitatea zilnică de vitamină D recomandată. Medicul dumneavoastră vă poate cere să faceți teste pentru a verifica nivelul vitaminei D cel puțin o dată pe an. Trebuie să vă asigurați că primiți cantitatea zilnică recomandată de vitamina D, care variază în funcție de vârstă.
  • Dacă aveți vârsta cuprinsă între 0 și 12 luni, trebuie să primiți 400 UI (unitate internațională) sau 10 mcg de vitamina D pe zi.
  • Dacă aveți vârsta de 1 până la 50 de ani, trebuie să primiți 600 UI sau 15 micrograme de vitamina D pe zi.
  • Dacă aveți 51 până la 70 de ani, trebuie să primiți 600 UI sau 15 mcg de vitamină D pe zi.
  • Dacă aveți peste 70 de ani, trebuie să primiți 800 UI sau 20 mcg de vitamina D pe zi.
  • Femeile care sunt însărcinate sau alăptează trebuie să primească 600 UI sau 15 mcg de vitamina D pe zi.
  • Rețineți că unii oameni sunt la risc mai mare pentru deficit de vitamina D, inclusiv sugari, persoanele în vârstă, persoanele care au o expunere limitata la soare, oamenii sunt pielea mai inchisa, persoanele cu boli inflamatorii intestinale Oamenii sunt supraponderali sau obezi. Dacă aveți oricare dintre aceste probleme, trebuie să vă asigurați medicul dumneavoastră să monitorizeze nivelurile de vitamina D și de a lua un supliment de vitamina D.
 • Image cu titlul Deal cu depresie într-o relație Pasul 18
  2
  Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a recomanda un supliment de vitamina D. Majoritatea medicilor pot recomanda un brand sau tip de supliment de vitamina D pe care îl puteți lua. Suplimentele de vitamina D vin de obicei în două forme: vitamina D2 și vitamina D3. Vitamina D2 este sintetizată chimic din drojdie, iar vitamina D3 este sintetizată chimic din surse animale.
 • Medicul dumneavoastră trebuie să precizeze cantitatea de vitamina D pe care ar trebui să o consumați în funcție de vârsta dumneavoastră și de antecedentele medicale. Majoritatea medicilor recomandă 1000 UI de vitamină D3 pe zi pentru a permite corpului să absoarbă vitamina D. Medicul vă poate recomanda 2000 UI de vitamina D3 pe zi dacă ați terminat să luați formularul D3.
 • Imaginea intitulata Scapa de cicatrizarea acneei natural Pasul 7
  3
  Nu luați niciodată mai mult decât doza zilnică recomandată de vitamina D. Ca și alte vitamine solubile, vitamina D poate fi toxică atunci când este consumată la nivele ridicate. Consumul multor vitamine D poate provoca anorexie, scădere în greutate și probleme cardiace, cum ar fi o frecvență cardiacă periculoasă. Nu consumați mai multă vitamină D decât doza zilnică recomandată pentru a încerca să creșteți nivelul vitaminei D, deoarece aceasta poate provoca probleme de sănătate negative.
 • Trebuie să vă asigurați că medicul vă verifică nivelurile serice ale vitaminei D cel puțin o dată pe an pentru a vă asigura că sunt la 50 nmol / l (nanomoli pe litru) și nu mai mult.
 • Imaginea intitulată Cure Indigestion Step 9
  4
  Aveți grijă când luați un supliment de vitamina D cu anumite medicamente. De asemenea, vitamina D poate interacționa negativ cu anumite medicamente, iar aceste medicamente pot inhiba capacitatea organismului de a absorbi suplimentul. Discutați cu medicul înainte de a lua un supliment de vitamina D dacă luați orice medicament pentru a vă asigura că nu reacționați negativ cu suplimentul.
 • Medicamente cum ar fi colestiramina (Questran), colestipol (colestipol), orlistat (Xenical), aripiprazol, glicozide cardiace, danazol, glicozide cardiace, sucralfat și uleiul mineral poate provoca complicații atunci când luate cu vitamina D. Ia-supliment de vitamina D la cel puțin 2 ore după ce ați luat oricare dintre aceste medicamente.
 • sfaturi

  • Creșteți aportul de vitamină D consumând alimente îmbogățite cu vitamina D, cum ar fi laptele fortificat, iaurtul, ficatul, gălbenușurile de ou, brânza și conservele de ton.
  • Dacă sunteți o femeie în postmenopauză sau o femeie de peste 65 de ani, discutați cu medicul dumneavoastră despre administrarea unui supliment de magneziu, cum ar fi vitamina D3.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să opriți utilizarea de protecție solară și să nu ardețiCum să opriți utilizarea de protecție solară și să nu ardeți
  Cum să scapi de un bronz acasăCum să scapi de un bronz acasă
  Cum să eliminați petele albe pe piele datorită soareluiCum să eliminați petele albe pe piele datorită soarelui
  Cum sa ingrosati pieleaCum sa ingrosati pielea
  Cum să evitați să vă ardeți în timpul activităților în aer liberCum să evitați să vă ardeți în timpul activităților în aer liber
  Cum se face ser de vitamina CCum se face ser de vitamina C
  Cum sa-ti faci propriile creme anti-imbatranire cu vitamina CCum sa-ti faci propriile creme anti-imbatranire cu vitamina C
  Cum să păstrați pielea tânără când îmbătrânițiCum să păstrați pielea tânără când îmbătrâniți
  Cum să absorbiți mai bine suplimentele de vitamină ACum să absorbiți mai bine suplimentele de vitamină A
  Cum sa mananci mai multa vitamina BCum sa mananci mai multa vitamina B
  » » Cum să obțineți vitamina D de la soare

  © 2011—2020 ertare.com