Cum se obține iodul

Indiferent dacă aveți nevoie de iod suplimentar în dieta dvs. datorită unei deficiențe sau doar pentru că sunteți preocupat de consumul de iod suficient în dieta dumneavoastră, urmați acești pași pentru a obține iod.

pași

Metoda 1
Mergeți cu un specialist în domeniul sănătății pentru a discuta despre nevoile dumneavoastră de iod

Nu toți oamenii trebuie să vă faceți griji cu privire la nivelul lor de iod. Majoritatea oamenilor sunt în măsură să obțină suficientă iod din dieta zilnică, dar dacă suferiți de o afecțiune care cauzează deficiență de iod sau vă determină să solicitați doze mai mari de iod, un medic vă poate ajuta să identificați cel mai bun mod de a Rezolvați nevoile de aport de iod. Există anumite medicamente care conțin doze mari de iod și nu trebuie combinate cu o dietă bogată în iod.

Imaginea intitulată Îmbunătățiți imunitatea la pasul rece comun 5
1
Cereți o verificare tiroidiană. Dacă sunteți preocupat de nivelul și necesitățile de iod, cereți o verificare a funcției tiroidiene. Deficitul de iod poate determina creșterea glandelor tiroide (goiter) și este de obicei corectat prin schimbări în dietă, medicamente sau suplimente de iod.
 • Imaginea intitulată Recunoașterea alergiilor pe arahide Pasul 3
  2
  Cereți un test de urină. Iodul excesiv din dietă este secretat în urină, astfel încât nivelurile de iod pot fi determinate cu ușurință printr-un test de urină, deși unii profesioniști din domeniul sănătății pot cere o serie de teste pentru a obține o reprezentare mai precisă a mediei din nivelul de iod.
 • Dacă ieșiți cu un deficit de iod în urină, medicul vă poate recomanda cea mai bună modalitate de tratare a deficienței.
 • Metoda 2
  Ia iod prin dieta ta

  Majoritatea oamenilor pot obține nivelul necesar de iod prin dieta zilnică. Multe țări au programe de iodizare a sării și multe alte alimente conțin iod în mod natural sau prin procese de îmbogățire. În general, pur și simplu, având o dietă echilibrată de fructe, legume, proteine ​​slabe, produse lactate și boabe pot furniza suficient iod pentru a menține oamenii sănătoși.

  Imaginea intitulă Asigurați-Pita Chips Step 5Bullet1
  1
  Mananca sare de masa. Doar mai mult de ½ linguriță de sare de masă iodată în timpul zilei va oferi adulților 100% din iodul zilnic recomandat.
 • Imagine cu titlul Obțineți iodul Pasul 4
  2
  Mănâncă o mulțime de fructe de mare Dacă nu vă place să adăugați sare la alimente, o foaie simplă de alge marine (pentru sushi sau supă) sau 85 g de cod, pește, ton sau creveți poate oferi între 10% și 66% din consumul zilnic. de iod. În unele cazuri, algele marine pot conține chiar și doze incredibil de mari de iod (mai mult de 2000% din necesarul zilnic).
 • Imaginea intitulată Opriți-vă de carbohidrați Pasul 2
  3
  Cumpărați produse îmbogățite cu cereale. Multe cereale, pâine și alte cereale sunt îmbogățite cu iod. O ceașcă de paste îmbogățită și 2 felii de pâine pot oferi împreună mai mult de 50% din nevoile dvs. zilnice de iod.


 • Imaginea intitulă Faceți paiete pentru iaurt acoperite Pasul 2
  4
  Obțineți iod prin produsele lactate și ouăle. Laptele, ouăle, brânza, zăpada și iaurtul pot fi surse semnificative de iod.
 • Metoda 3
  Luați în considerare un supliment de iod

  Dacă ați fost diagnosticat cu o deficiență medicală de iod, consultați un specialist pentru a determina cele mai bune opțiuni pentru obținerea unui nivel suficient de sănătate a iodului.

  Imaginea intitulata Prevenirea caderii parului de la Lupus Pasul 1
  1
  Consultați un specialist în domeniul sănătății înainte de a începe suplimentele de iod. Majoritatea persoanelor din țările dezvoltate nu au nevoie de suplimente de iod, nici măcar pentru a trata deficiența de iod.
 • 2
  * Medicul sau asistenta medicală vă poate recomanda să încercați să atingeți suficiente niveluri de iod în mod natural prin dietă și nu prin suplimente. De asemenea, profesioniștii din domeniul sănătății vă pot examina medicamentele și lista suplimentelor pentru a căuta posibile interacțiuni negative care pot apărea dacă începeți suplimentarea cu iod.
 • Imaginea intitulă Alegeți suplimentele cu vitamine Pasul 4
  3
  Luați în considerare opțiunile dvs. de completare. Suplimentele de iodură pot proveni sub formă de iodură de potasiu, iodură de sodiu și suplimente pe bază de alge marine. Discutați despre alegerea optimă a unui formular suplimentar cu un specialist în domeniul sănătății.
 • Imaginea intitulată
  4
  Luați suplimente de iod conform instrucțiunilor. Majoritatea adulților au nevoie de aproximativ 150 mcg de iod pe zi. Femeile gravide au nevoie de până la 220 mcg și mamele care alăptează au nevoie de până la 290 mcg zilnic.
 • 5
  * Dacă nu puteți atinge aceste niveluri prin dieta zilnică din cauza alergiilor sau a restricțiilor dietetice, luați în considerare un supliment de iod în consultare cu medicul dumneavoastră sau cu sfatul medicului.
 • avertismente

  • Nu luați suplimente de iod pentru tratarea hipotiroidismului, cu excepția cazului în care medicul v-a spus să faceți acest lucru, în special dacă sunteți deja tratat pentru aceasta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să absorbiți mai bine suplimentele de magneziuCum să absorbiți mai bine suplimentele de magneziu
  Cum să vă măriți nivelul de feritinăCum să vă măriți nivelul de feritină
  Cum să vă schimbați dieta pentru a inversa diabetul zaharatCum să vă schimbați dieta pentru a inversa diabetul zaharat
  Cum sa mananci mai multa vitamina BCum sa mananci mai multa vitamina B
  Cum să consumați suficientă proteină într-o dietă alimentară brutăCum să consumați suficientă proteină într-o dietă alimentară brută
  Cum sa vindeci tiroida in mod naturalCum sa vindeci tiroida in mod natural
  Cum sa alegi un multivitamin pentru femeiCum sa alegi un multivitamin pentru femei
  Cum să evitați recidivele din dieta AtkinsCum să evitați recidivele din dieta Atkins
  Cum să obțineți o revizuire a tiroideiCum să obțineți o revizuire a tiroidei
  Cum să includă mai mult potasiu în dietăCum să includă mai mult potasiu în dietă
  » » Cum se obține iodul

  © 2011—2020 ertare.com