Cum să obțineți mai multă vitamină D

Vitamina D este un nutrient care poate preveni o mare varietate de boli cronice, inclusiv multe tipuri de cancer. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au o deficiență a acestei vitamine, deoarece majoritatea alimentelor nu sunt bogate în vitamina D. Cea mai abundentă sursă de vitamina D este de fapt soarele, dar expunerea prelungită la soare poate fi periculoasă pentru sănătatea pielii. Menținerea unor niveluri adecvate de vitamina D poate fi o provocare, dar cu o dietă adecvată, o expunere adecvată la soare și utilizarea de suplimente, puteți profita de beneficiile acestui nutrient important.

pași

Metoda 1
Măriți consumul de vitamină D

Imagine intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 1
1
Luați suplimente de vitamina D Deși vitamina D este importantă pentru sănătatea ta, nu se găsește din abundență în alimentele pe care le consumi. Prin urmare, nu este posibil să obțineți suficientă vitamină D numai printr-o dietă. Deși ar trebui să căutați produse alimentare pentru a obține o vitamină D, suplimentele sunt o parte importantă a regimului dvs. de sănătate pentru a obține o sursă a acestui nutrient rar. Suplimentele cu vitamine D se vând fără prescripție în două varietăți: vitamina D2 (ergocalciferol) și vitamina D3 (colecalciferol).
 • Vitamina D3 este ceea ce se găsește în mod natural în pești și este produsă de organism când metabolizează soarele. De asemenea, se crede că în cantități mari este mai puțin toxic decât vitamina D2, deși este cel mai puternic și are mai multe beneficii pentru sănătate.
 • Majoritatea experților recomandă suplimente de vitamina D3 în loc de vitamina D2. Adresați-vă unui profesionist din domeniul sănătății pentru a indica doza pe care ar trebui să o luați și recomandă unele mărci de calitate.
 • Asigurați-vă că luați un supliment de magneziu împreună cu vitamina D. Magneziul este necesar pentru absorbția vitaminei D, dar este redus în acest proces. Luarea vitaminei D fără a crește cantitatea de magneziu poate duce la o deficiență a vitaminei D.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 2
  2
  Dacă sunteți vegan, alegeți suplimente de vitamina D2. Vitamina D3 este mai completă, dar derivă din produse animale. Veganii și vegetarienii ar prefera să nu o consume, indiferent de beneficiile pentru sănătate. Pe de altă parte, suplimentele cu vitamina D2 sunt produse sintetic cu ciuperci și nu au deloc nici un produs de origine animală.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 3
  3
  Expuneți mai mult la lumina soarelui cu grijă. Deși vitamina D este redusă în resursele alimentare, este abundentă în lumina soarelui. Cu toate acestea, trebuie să găsiți echilibrul dintre ceea ce nu este suficient și excesul de lumină solară, deoarece nu doriți să vă ardeți prin expunerea excesivă a pielii la lumina soarelui. Pentru a găsi acest echilibru, puteți petrece 10-20 de minute sub soare de două ori pe săptămână, cu o protecție solară doar pe fața dumneavoastră. O altă alternativă este să petreceți 2 - 3 minute sub soare de mai multe ori pe săptămână, cu un agent de protecție solară numai pe fața dumneavoastră. În orice caz, asigurați-vă că nu vă scăldați timp de o oră după expunerea la soare.
 • Aveți grijă să nu vă expuneți excesiv la razele UV și la lumina soarelui. Razele ultraviolete provoacă cancer de piele, ducând la aproximativ 1,5 milioane de cazuri în Statele Unite pe an. Evitați arsurile cu orice preț, nu numai pentru că le doare, ci pentru că ele dăunează celulele pielii într-un mod care poate duce la creșterea cancerului.
 • Utilizați o protecție solară de fiecare dată când sunteți expus la lumina soarelui. Este posibil să primiți în continuare vitamina D utilizând o protecție solară, dar capacitatea sa de a proteja pielea de razele UV dăunătoare, de asemenea, scade producția de vitamină D.
 • Nu este chiar necesar ca pielea dvs. să fie bronzată să primească suficientă vitamină D prin expunerea la soare.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 4
  4
  Ar trebui să știți care sunt factorii care ar putea afecta producția de vitamina D din cauza expunerii la soare. Apropierea dvs. de ecuator este de asemenea un factor, deoarece oamenii care locuiesc mai aproape de el vor fi expuși unui soare mai puternic decât cei care locuiesc în apropierea Polului Nord sau a Polului Sud. Culoarea naturală a pielii poate afecta, de asemenea, producerea de vitamina D, deoarece pielea palidă o produce mai ușor decât pielea întunecată sau întunecată, deoarece are mai puțină melanină.
 • Deși nu puteți modifica acești factori, puteți alege ora din zi pentru a vă expune la soare. Expuneți la soare în timpul prânzului în loc să o faceți mai devreme sau noaptea. În mijlocul zilei, soarele este mai puternic și veți produce mai multă vitamină D.
 • Expuneți cât de mult vă puteți pielea. În timpul acelor câteva minute în care vă expuneți în mod deliberat la soare, nu vă acoperiți cu pantaloni lungi sau cămăși cu mâneci lungi. Cu cât pielea expuneți mai mult, cu atât mai multă vitamină D veți produce. Cu toate acestea, trebuie să vă utilizați judecata. Dacă locuiți într-o zonă cu lumină puternică a soarelui, acest tip de activitate poate provoca arsuri.
 • Trebuie să știți că expunerea la soare este ridicată, chiar dacă cerul este complet acoperit de nori.
 • Corpul dvs. stochează vitamina D, astfel încât expunerea sistematică în primăvară și vară vă poate menține în siguranță tot anul.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 5
  5
  Consumați alimente bogate în vitamina D. Chiar dacă nu este suficientă vitamina D într-o dietă normală pentru a satisface nevoile dvs., ar trebui să obțineți cât mai multă vitamină D, cât puteți de la alimente. Cea mai bună sursă naturală de vitamină D este peștele, inclusiv somonul, macrou, tonul și sardinele. Dacă o puteți mânca, uleiul de ficat de cod este, de asemenea, o sursă bună de hrană. Produsele lactate, cum ar fi gălbenușurile de ou și brânzeturile, au, de asemenea, cantități mici de vitamina D.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 6
  6
  Căutați produse alimentare fortificate. Pe măsură ce mai mulți oameni cunosc acum beneficiile vitaminei D, mai multe companii adaugă această vitamină alimentelor care altfel nu ar fi surse bune ale acestei vitamine. Cele mai obișnuite produse sunt laptele și cerealele consumate la micul dejun.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 7
  7
  Limitați consumul de cofeină. Unele studii au arătat că cafeina poate interfera cu receptorii de vitamina D și inhibă absorbția lor. Datorită efectului său asupra vitaminei D, cofeina poate afecta în mod negativ calciul din organism, deoarece vitamina D ajută la absorbția de calciu. Nu consumați excesele de produse care conțin o mulțime de cafeină, cum ar fi cafeaua, ceaiul și băuturile răcoritoare cu cofeină.
 • Consumați vitamina D mai târziu în timpul zilei, cum ar fi la cină și nu la micul dejun.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 8


  8
  Utilizați toate aceste sfaturi împreună. Nu este un lucru pe care le puteți face pentru a avea niveluri adecvate de vitamina D. Cercetările arată că suplimentele nu sunt la fel de eficiente sursă de nutrienți, cum ar fi produsele alimentare, iar sursele noastre alimentare nu oferă suficientă vitamina D pentru sanatate optima. Singura sursă naturală de vitamina D, soare, este, de asemenea, extrem de periculoasă dacă este expus excesiv la ea și poate provoca cancer. Cea mai bună metodă este de a combina aceste trei metode (suplimente, lumina soarelui și dieta) pentru a crește nivelul vitaminei D.
 • Metoda 2
  Înțelegeți importanța vitaminei D

  Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 9
  1
  Înțelegeți beneficiile pe care le are vitamina D pentru sănătate. Multe studii recente au arătat că vitamina D este o măsură preventivă eficientă pentru mai multe boli cronice. În special, este cunoscut pentru a spori capacitatea organismului de a absorbi calciul, prevenirea problemelor osoase la rahitism osteomalacie (inmuierea oaselor) și osteoporoza. Alte studii indică faptul că cresc nivelurile de vitamina D poate scădea tensiunea arterială, reduce șansele de a suferi un atac de cord sau accident vascular cerebral si pentru a reduce riscul de diabet, boli autoimune, artrita reumatoidă și scleroza multiplă.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 10
  2
  Trebuie să știți care sunt pericolele deficienței vitaminei D Este important să vă depuneți eforturi pentru a mări nivelul vitaminei D din corpul dvs., deoarece deficiența sa a fost legată de mai multe boli cronice. Nivelurile scăzute ale vitaminei D au fost legate de diabetul zaharat de tip 1, durerile musculare cronice sau osoase și multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, colon, prostată, ovare, esofag și cancer limfatic.
 • Aproximativ 40 la 75% dintre persoanele care au o deficiență de vitamina D se află, de obicei, pentru că nu este o vitamină care este prezentă abundent în sursele de hrană și mulți oameni locuiesc în zone cu puțină lumină solară. În plus, există în prezent o mai mare gradul de conștientizare cu privire la relația dintre razele UV și cancer și acest lucru a cauzat o utilizare mai mare a agentului de protecție solară, care scade producția de vitamina D.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 11
  3
  Ar trebui să știți dacă aveți riscul de a avea o deficiență a vitaminei D Deși 40-75% din populație nu are suficientă vitamină D în sistemele lor, cei care se încadrează în anumite categorii au un risc și mai mare de a dezvolta această deficiență. Este important să cunoașteți nivelul de risc, astfel încât să puteți urma pașii necesari pentru a urmări nivelurile vitaminei D și pentru a le menține la un nivel adecvat. Persoanele care se află în categoriile care prezintă un risc sunt:
 • Cei care suferă de o boală solară, pentru care lumina soarelui este toxică
 • Oamenii se dau în aer liber foarte rar
 • Persoanele care au fobie soare
 • Persoanele care au nutriție proastă, care are ca rezultat o sensibilitate ridicată la lumină
 • Bebelușii care beau doar laptele matern
 • Cei care suferă de o absorbție slabă a grăsimilor
 • Cei care poartă haine în fiecare zi care le acoperă de la cap până în picioare
 • Bătrânii, a căror piele are o absorbție mai puțin eficientă
 • Persoanele care se află în locuri închise toată ziua - de exemplu, un azil etc.
 • Unii oameni care urmează un regim strict alimentației
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 12
  4
  Ia testat pentru a vedea dacă aveți o deficiență de vitamina D. Verificați dacă asigurarea dvs. acoperă un test de sânge pentru a vedea dacă aveți o deficiență de vitamina D. Acest test este numit test 25-OH vitamina D sau testul calcidiol. Medicul va lua o mostră din sângele dvs. și apoi îl va trimite la laborator pentru examinare.
 • Dacă asigurarea dvs. nu acoperă testul calcidiol, puteți cumpăra un test online pentru a efectua acasă. Deși nu sunt scumpe (costă aproximativ 50 de dolari), acestea pot fi mai accesibile decât să meargă la medic fără acoperire de asigurare.
 • Poate fi dificil să se recunoască o deficiență a vitaminei D, deoarece de obicei seamănă cu multe alte simptome. Prin urmare, este extrem de important să verificați frecvent nivelurile vitaminei D.
 • Imaginea intitulată Obțineți mai multă vitamină D Pasul 13
  5
  Păstrați nivelul vitaminei D în intervalul recomandat. Când primiți rezultatele testului de calcidiol, va trebui să le interpretați și să vă adaptați stilul de viață în funcție de ele. Rezultatele acestui test vor furniza date în unități de ng / ml în Statele Unite (nanograme pe mililitru) și nmol / L (nanomoli per litru) și în alte părți ale lumii. Ceea ce măsoară acest test este cantitatea de calcidiol din sânge, care este un bun indicator al nivelelor de vitamină D.
 • In conformitate cu Societatea endocrine, în cazul în care rezultatele sunt mai mici de 20 ng / ml (50 nmol / l), ai o lipsa de vitamina D. O lectură a 21 până la 29 ng / ml (52.5-72.5 nmol / l ) indică faptul că aveți o cantitate insuficientă de vitamina D. (nu este deficitară)
 • Dacă rezultatele dvs. sunt în intervale de insuficiență sau insuficiență, ajustați dieta, expunerea la soare și consumul de suplimente pentru a crește nivelul vitaminei D.
 • Unii oameni se simt mai bine cu nivelurile de vitamina D într-o categorie mai mare decât cea normală. Găsiți gama care funcționează cel mai bine pentru dvs. și controlați nivelurile cu suplimente și alimente bogate în vitamina D.
 • sfaturi

  • Ar trebui să fiți mai atenți atunci când expuneți sugari, copii mici și copii, în general, la soare. Ele ar trebui să primească adesea lumina soarelui, dar ar trebui să luați măsurile de precauție necesare pentru a fi bine protejate împotriva soarelui, cum ar fi utilizarea pălăriilor și a îmbrăcămintei cu mâneci lungi.
  • Expunerea la lumina soarelui timp de 30 de minute pe zi este tot ceea ce aveți nevoie pentru a sintetiza suficientă vitamină D în piele pentru a menține niveluri adecvate ale acestei vitamine.
  • Profitați de soare în ultima parte a zilei, după ce ați scos protecția solară. Evident, acest lucru este mai greu de făcut, pentru că trebuie să ia un duș pentru a elimina solar- dvs. de filtrare cu toate acestea, ar putea fi o opțiune în cazul în care, de exemplu, după ce a părăsit locul de muncă și exercite.
  • Luați un supliment de vitamina D3 dacă locuiți într-o regiune cu puțină lumină solară, cum ar fi Northwest Pacific, sau dacă lucrați la schimbarea de noapte. Medicii recomandă între 4000 și 8000 UI pe zi, dar consultați-vă medicul pentru doze mai mari de 2000 UI.

  avertismente

  • În cazul în care cerul este acoperit cu nori complet, energia razelor UV cu 50% este redusa - umbra (chiar și care este cauzată de poluarea excesivă) se reduce cu 60%, dar acest lucru nu înseamnă că cei Persoanele sensibile la lumina soarelui sunt sigure. Există arsuri cauzate în zilele tulbure, care sunt arsuri care apar deoarece norii nu filtrează razele UV. Cu toate acestea, razele UVB nu penetrează sticla, astfel încât expunerea la soare într-o zonă închisă printr-o fereastră nu produce vitamina D
  • Este posibil să consumați o doză excesivă de vitamină D, deoarece este o vitamină solubilă în grăsimi. Acest lucru este valabil pentru toate vitaminele liposolubile: A, D, E și K. Dozele maxime trebuie să fie mai mici de 10.000 UI de vitamina D pe zi.
  • Riscurile de deficit de vitamina D sunt:
  • Sindromul deficitului de vitamina D, cunoscut și sub numele de rahitism. Răhatul este înmuierea oaselor la copii, care poate duce la fracturi și deformări. Poate provoca o mulțime de vărsături și diaree, ceea ce privează rapid organismul de minerale esențiale.
  • Probleme dentare, slăbiciune musculară (de asemenea, cunoscut sub numele de hipotonie), fracturi, crăcănat, genu valgum (cunoscut și ca genunchii bat), deformarea craniului, bazinului, coloanei vertebrale și respingerea de calciu rezultat Boala oaselor de cristal reprezintă, de asemenea, mari riscuri.
  • Afecțiuni psihice, cum ar fi depresia sau boala Alzheimer

  Lucruri de care ai nevoie

  • Protecție solară dacă petreceți mai mult de 20 de minute în aer liber în orice moment al zilei
  • Alimente bogate in vitamina D3
  • Suplimentele de vitamina D3
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să obțineți un păr minunat sănătosCum să obțineți un păr minunat sănătos
  Cum sa-ti faci propriile creme anti-imbatranire cu vitamina CCum sa-ti faci propriile creme anti-imbatranire cu vitamina C
  Cum să păstrați pielea proaspătă cu alimenteCum să păstrați pielea proaspătă cu alimente
  Cum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobaiCum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobai
  Cum să absorbiți mai bine suplimentele de calciuCum să absorbiți mai bine suplimentele de calciu
  Cum să absorbiți mai bine suplimentele de vitamină ACum să absorbiți mai bine suplimentele de vitamină A
  Cum sa mananci mai multa vitamina BCum sa mananci mai multa vitamina B
  Cum sa-i dai copiilor suficienta vitamina BCum sa-i dai copiilor suficienta vitamina B
  Cum să părăsiți produsele lactate și să rămâneți sănătoșiCum să părăsiți produsele lactate și să rămâneți sănătoși
  Cum sa alegi suplimentele de vitamineCum sa alegi suplimentele de vitamine
  » » Cum să obțineți mai multă vitamină D

  © 2011—2020 ertare.com