Cum să obțineți fericirea

Vrei să te simți mai fericit? V-ați întrebat vreodată cum vă puteți bucura de o mai mare bucurie, scop și semnificație în viață? Fericirea provine din multe lucruri, din deciziile pe care le facem în viață și pe cei din jurul nostru, la sentimentul de apartenență la o comunitate mai mare. Puteți crește propria fericire dacă conduceți un stil de viață mai sănătos, câștigați puterea prin relații și căutați o vocație mai mare.

pași

Metoda 1
Traieste o viata mai fericita si mai sanatoasa

Imagine intitulată Primirea fericirii Pasul 1
1
Mâncați o dietă mai sănătoasă Studiile arata ca persoanele care consuma o dieta „normala“, constând din alimente rafinate si junk food sufera de depresie majora, anxietate, schimbări bruște de dispoziție și hiperactivitate. Mananca alimente mai sanatoase daca vrei sa-ti imbunatatesti starea de spirit si sa traiesti o viata mai fericita.
 • Consumați mai multe alimente neprocesate, cum ar fi cerealele integrale, legumele și fructele. Alimente cum ar fi verde cu frunze, nuci și fasole va fi de ajutor în alinierea glicemiei și starea dumneavoastră de spirit. Reduceți consumul de alimente rafinate și alimente care conțin zaharuri adăugate.
 • De asemenea, nu vă fie teamă de grăsimi. Dacă consumați grăsimi sănătoase din alimente precum pește, crustacee sau ulei de măsline, acest lucru vă poate proteja de tulburările de dispoziție.
 • Imagine intitulată Primirea fericirii Pasul 2
  2
  Ia suficient somn. Am auzit cu toții despre importanța somnului pentru a ajuta corpul nostru să se odihnească și să-și revină. Dacă dormiți suficient (între 7 și 9 ore pentru majoritatea adulților), acest lucru vă va face mai atent și mai conștient și vă va îmbunătăți starea de spirit. Aduceți somnul o prioritate.
 • Un studiu a arătat că pierderea somnului interferează cu partea creierului care procesează stimuli pozitivi. Acest lucru înseamnă că veți fi mai puțin probabil să evocați amintiri plăcute dacă nu dormiți bine.
 • De asemenea, obținerea unui somn suficient poate fi legată de un libido sănătos, de o performanță mai bună a locului de muncă și de o mai mare răbdare și de o mai mică depresie și anxietate.
 • Imagine intitulată Primirea fericirii Pasul 3
  3
  Exercitarea. Ca și somnul, am auzit cu toții cât de important este exercițiul fizic pentru sănătatea noastră fizică. Cu toate acestea, știați că exercițiul te poate face mai fericit? Chiar și un mic exercițiu vă va da energie, vă va îmbunătăți starea de spirit și chiar veți scădea senzațiile de durere fizică. De exemplu, acest lucru poate fi un instrument puternic pentru combaterea depresiei.
 • În plus față de beneficiile pentru sănătate, sa demonstrat că exercițiul frecvent scade stresul, previne depresia, sporește stima de sine și îmbunătățește somnul.
 • Majoritatea medicilor vă vor spune că trebuie să faceți exerciții moderate de aproximativ 2 ore și jumătate pe săptămână. Aceasta include înotul, mersul pe jos, călărirea unei biciclete sau efectuarea de aerobic.
 • Poate puteți obține beneficii pentru minte chiar și cu o cantitate mică de exerciții fizice. Includeți scurte exerciții de 10 minute în programul dvs. dacă aveți puțin timp.
 • Imaginea intitulată Primirea fericirii Pasul 4
  4
  Nu mai mirosi trandafirii. Oamenii menționează expresia "trăiesc în acest moment". Acordați atenție lumii. Acest lucru vă poate crește nivelul de fericire pe parcursul zilei. Potrivit unui studiu, oamenii care se simt implicați într-o anumită sarcină indică faptul că au un nivel mai ridicat de fericire. Faptul că mintea lor era concentrată sau nu era un indicator mai bun al fericirii decât ceea ce făceau.
 • Ați putea scădea distragerile pentru a vă concentra. De exemplu, opriți dispozitivele electronice și telefonul smartphone. Nu încercați să faceți mai multe sarcini în același timp.
 • Acordați atenție mediului. Opriți să acordați atenție unor lucruri precum cântecul păsărilor, sunetul frunzelor copacilor din vânt, mirosul de cafea sau fragmentele de conversații de pe stradă.
 • Identificați momentele în care mintea dvs. începe să rătăcească. Redirecționați atenția asupra corpului și a locației sale fizice. Amintiți-vă că ceea ce faceți (un loc de muncă, o conversație, un sex sau o lectură) merită atenția dvs. deplină.
 • Imaginea intitulată Primirea fericirii Pasul 5
  5
  Fii recunoscător pentru lucrurile bune din viața ta. Numărați lucrurile bune din viața voastră, deoarece acest lucru v-ar putea face mai fericiți. Dacă sunteți conștienți de ceea ce ai in viata ta (sau familia ta, prietenii, locul de muncă sau acasă), acest lucru poate îmbunătăți starea de spirit. Acest lucru se poate datora faptului că recunoștința influențează o parte a creierului care controlează stresul și sentimentele de recompensă.
 • Scrieți într-un "jurnal de recunoștință" tot ceea ce considerați a fi lucruri bune în viața voastră, pentru care sunteți recunoscători. Reflectați și gândiți-vă să identificați aceste elemente și de ce sunteți recunoscători pentru a le avea.
 • De asemenea, spunând doar mulțumiri oamenilor vă pot îmbunătăți sănătatea mintală și vă pot face să vă simțiți mai fericiți.
 • Metoda 2
  Obțineți putere prin relații

  Imaginea intitulată Primirea fericirii Pasul 6
  1
  Petreceți timp cu familia și prietenii. Există, de asemenea, multe modalități de a găsi fericirea în afara propriei persoane și una dintre principalele căi este prin relații. Suntem creaturi sociabile și avem nevoie de un sentiment de apartenență, înțelegere și dragoste pentru a ne simți pe deplin realizate. Cercetătorii nu numai că au descoperit ca oamenii sunt mult mai mulțumiți dacă sunt cu alții atunci când se simt singuri, dar, de asemenea, că fericirea poate „prinde“.
  • Ia ceva timp pentru a-ți vizita rudele, părinții, frații, bunicii, mătușile, unchii sau verii. Dacă locuiți într-un alt oraș, discutați cu ei prin telefon.
  • Rezervați un moment pentru prietenii dvs. Unii oameni sunt introverti in loc de extroverti, dar ambele tipuri pot beneficia de interactiunile sociale. Ieșiți la prânz, pentru cafea sau pentru băuturi sau pentru o activitate împreună.
 • Imagine intitulată Primirea fericirii Pasul 7
  2
  Faceți acte de bunătate spontan. Studiile indică faptul că a face ceva bun fără vreun interes poate aduce fericire persoanei care o face. Vom simți mai multă compasiune, mai multă empatie și un sentiment de legătură cu alții, tot ceea ce ne poate mări fericirea.
 • Un act bun poate fi la fel de simplu ca și îngrijirea treburilor de familie ale partenerului dvs. pentru ao ajuta. Ar putea, de asemenea, să-i ajuți pe vecinii în vârstă să își cumpere achizițiile la domiciliu.
 • Oferiți-vă prietenilor, vecinilor și străinilor să vă ajute. Dă-i unei persoane un compliment aleatoriu, ofertă de a plăti o cină străină sau de a suna pe un prieten care trece printr-o perioadă dificilă.
 • Fii generos fără să dai prea mult. Nu exagerați Dacă încercați să ajutați prea mulți oameni sau prea des, acest lucru vă poate face să vă simțiți copleșiți. Balanța este cheia.
 • Imaginea intitulată Primirea fericirii Pasul 8


  3
  Iartă și uitați. Nu păstrați resentimente sau furie. Aceste tipuri de gânduri negative vă afectează grav capacitatea de a fi fericiți în viață. Oamenii care nu iartă sunt, de obicei, mai furioși și mai ostili. Este mai probabil ca aceștia să dezvolte probleme serioase de depresie sau anxietate. În schimb, încercați să uitați și să iertați pe alții.
 • Iertatul nu înseamnă că trebuie să uiți sau chiar să-i spui persoanei pe care o ierți. De asemenea, aceasta nu înseamnă că o veți justifica. În schimb, considerați că alegerea a fi mai degrabă pozitivă decât negativă.
 • Încearcă să te concentrezi pe cât de mult ai crescut din cauza durerii tale și a ceea ce ți-a învățat despre tine.
 • De asemenea, gândiți-vă la persoana care v-a rănit și a accepta că nu este perfectă. De ce crezi că sa comportat așa? Cu alte cuvinte, practica empatie.
 • De asemenea, puteți scrie o scrisoare persoanei care v-a rănit. Nu trebuie să o trimiteți, dar vă va permite să eliberați emoțiile și să obțineți un anumit sentiment de finalizare.
 • Imaginea intitulată Primirea fericirii Pasul 9
  4
  Fă-i să te înțeleagă. Învățați să comunicați dorințele și nevoile dvs. și setați limite. Tindem să fim frustrați atunci când se pare că alți oameni nu ne ascultă sau ne trec. Dacă dezvoltați o comunicare clară și asertivă, acest lucru vă va ajuta să vă înțelegeți.
 • Gândește-te și vorbește despre tine într-un mod pozitiv. Nu răspundeți cu fraze precum "Cred că ...", "Poate crezi că e ceva nebun, dar ..." sau "Dar este doar opinia mea". Acestea comunică nesiguranța.
 • Nimeni nu vă poate citi mintea și vă poate spune ce simțiți. Utilizați fraze în "prima" persoană pentru a vă exprima opinia. Dacă începeți rugăciunile cu "Cred, mă simt, mă gândesc sau vreau", acest lucru va pune mai întâi dorințele și nevoile voastre. Pe de altă parte, dacă le folosiți în locul expresiilor din "a doua" persoană, acest lucru vă va împiedica să vă uitați ca și cum ați fi defensivi.
 • Rețineți că nu trebuie întotdeauna să vă explicați. Aveți dreptul să vă exprimați opinia și să spuneți nu.
 • Fii persistent! Utilizați metoda "înregistrare în dungi" pentru a vă exprima punctul și menționați declarații despre fapte, cum ar fi "Nu, nu pot să vă ocup de rândul dvs. în acest weekend. Voi fi ocupat cu un angajament prealabil. "
 • Imaginea intitulată Primirea fericirii Pasul 10
  5
  Căutați fericirea la locul de muncă. Adulții lucrează în majoritatea orelor de treabă. Se știe că faptul că te bucuri de ceea ce faci acolo va avea un mare impact asupra fericirii tale în general. În ce fel puteți crește fericirea în munca voastră?
 • Pe de o parte, ar trebui să căutați un loc de muncă care vă provoacă și care să corespundă valorilor dvs. V-ați face treaba chiar dacă nu v-au plătit? Se potrivește asta cu pasiunile tale? Ești încântat? Toate acestea vor spori senzația de fericire.
 • De asemenea, căutați un sens în munca dvs. Oamenii sunt mai fericiți atunci când identifică un scop în munca lor. Nu trebuie să vă adorați munca, ci doar să observați dacă face acest lucru o diferență. Aceasta ar putea fi găsirea sensului în munca cuiva, în prietenii la locul de muncă sau în susținerea unei familii.
 • Găsiți un echilibru Chiar dacă ai o treabă bună, nu ar trebui să-ți acopere toată viața. Separați ceea ce faceți pentru a trăi și identitatea dvs. ca individ. De exemplu, luați-vă vacanța proprie. De asemenea, este nevoie de pauze, în loc să le omiteți să-i placă pe șeful dvs. sau să facă mai mult pentru "echipă".
 • Metoda 3
  Serviți cel mai mare bine

  Imaginea intitulată Primirea fericirii Pasul 11
  1
  Participați la activități importante Dacă vă implicați, acest lucru vă va oferi un sentiment mai mare de scop și motivație și vă va face să vă simțiți mai mult în control. Oamenii care au o noțiune de scop și de o vocație se simt de multe ori mai puțin depresie, stres și anxietate, și au un sentiment mai mare de control în viața lor.
  • Vă puteți alătura unei comunități mai mari. Ar putea fi un grup de lectură, un club de bridge sau un club social sau o comunitate religioasă.
  • Înțelesul ar putea proveni de asemenea dintr-un loc de muncă, de exemplu prin predare, îndrumare sau lucrul într-un centru de sănătate sau prin administrarea unei organizații nonprofit.
 • Imagine intitulată Primirea fericirii Pasul 12
  2
  Fiți curioși și învățați despre lume. S-ar putea să fiți surprins, dar educația are o relație directă cu cât de fericiți sunt oamenii și cât de în vârstă sunt. Învățarea și realizarea de noi lucruri pare să stimuleze creierul și să producă bucurie, mai ales dacă ne confruntăm cu noi sarcini dificile.
 • Dacă faceți ceva nou, acest lucru vă poate îmbunătăți securitatea și noțiunea de realizare. Învață să cânți sau să jucați un instrument, să adoptați un nou hobby, să practicați un sport nou sau să citiți ceva nou.
 • Fiți curioși și experimentați. Ați încercat vreodată bucătăria indiană? Fă-o Ce crezi despre alpinism? Fă-o și testează-ți limitele.
 • Imagine intitulată Primirea fericirii Pasul 13
  3
  Donați la caritate și faceți o muncă voluntară. Dacă acordați timp și bani altor persoane, aceasta va fi o modalitate excelentă de a vă simți legată de o cauză mai mare. Un studiu a arătat că acordarea de caritate și ajutarea celorlalți oferă cea mai mare fericire dacă permite conexiuni sociale. Oamenii care donează indică, de asemenea, că se simt mai sănătoși și mai puțin stresați.
 • Donați la o cauză caritabilă. Donați bani unui adăpost local pentru cei fără adăpost sau pentru o organizație caritabilă la nivel mondial, cum ar fi Amnesty International sau UNICEF.
 • Euforia pe care o simțiți în momentul donării este, de asemenea, importantă, fie când introduceți schimbarea într-un container de donație la un magazin, fie când invitați o persoană care are nevoie de prânz sau de cafea.
 • Dacă îți dedați timpul pentru o muncă voluntară, aceasta ar putea fi chiar mai bună, din cauza conexiunilor personale pe care le vei face. Dacă lucrați într-o bucătărie de supă, faceți o călătorie de misiune sau faceți o muncă voluntară într-un adăpost pentru femei, acest lucru vă va oferi un sentiment mai mare de intenție și empatie față de alții.
 • Imagine intitulată Primirea fericirii Pasul 14
  4
  Începeți meditația. Meditația poate îmbunătăți concentrarea și vă poate face mai fericiți, mai compasionali și mai conștienți de sine prin modificarea fizică a creierului. Mai mult decât atât, promovează bunăstarea atât de eficient încât, în ultimii ani, medicii din SUA Ei au "prescris" meditația la aproximativ 6 milioane de americani.
 • Meditația poate fi un exercițiu personal sau o parte a unei tradiții religioase mai structurate și mai importante. Meditația simplă este de fapt despre curățarea minții, liniștirea și relaxarea.
 • Puteți medita în doar 10 minute pe zi. Găsiți un loc și un timp liniștit, stați și inhalați continuu prin nas și expirați prin gură. Concentrați-vă mintea asupra respirației.
 • Ce trebuie să te aștepți în timp ce meditezi? De fapt, aceasta este întrebarea greșită. Nu trebuie să aștepți nimic. Meditația constă, în mare parte, în a fi în acest moment. Nu te împinge să-ți atingi obiectivele sau să faci performanțe.
 • Imaginea intitulată Primirea fericirii Pasul 15
  5
  Aflați mai multe despre tipurile de credințe mai înalte. Dacă simțiți că trebuie să găsiți un scop mai mare, puteți afla mai multe despre tradițiile de mare credință ale lumii sau puteți intra în legătură cu spiritualitatea voastră. Mulți oameni (creștini, musulmani, hinduși sau cei care nu au o legătură formală cu o credință) găsesc sens și scop prin religie. Mai mult, studiile arată că această credință se corelează cu fericirea și că oamenii spirituali tind să fie mai fericiți. Este posibil ca acest lucru să aibă loc deoarece acestea au o semnificație mai clară a sensului vieții.
 • Comunitățile spirituale oferă în același timp multe beneficii de serviciu, relații și vocație. Citiți cărți despre credință sau chiar aruncați o privire rapidă asupra unei copii a unei scrieri, cum ar fi Coranul, Biblia sau Vedele hinduismului.
 • Pentru unii oameni, a fi în aer liber poate fi o experiență spirituală. Puteți să vă deplasați, să vă plimbați prin pădure sau să contemplați natura în tăcere.
 • Fii curios și pune întrebări. Mulți oameni spirituali se simt fericiți și dispuși să explice în ce cred ei. Unii pot încerca să te convertească, dar ceilalți vor fi fericiți să răspundă la întrebările tale.
 • Dacă sunteți cu adevărat interesați, vorbirea cu o autoritate religioasă (un preot, un rabin, un guru sau altă autoritate spirituală) vă poate orienta mai bine în căutarea spiritualității.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mănânci ca modelCum să mănânci ca model
  Cum să obțineți toți nutrienții ca vegetarieniCum să obțineți toți nutrienții ca vegetarieni
  Cum sa slabesti in mod naturalCum sa slabesti in mod natural
  Cum să pierdeți greutatea prin controlul insulineiCum să pierdeți greutatea prin controlul insulinei
  Cum să luptați împotriva stresului cu alimenteleCum să luptați împotriva stresului cu alimentele
  Cum să mănânci ca o persoană subțire nuCum să mănânci ca o persoană subțire nu
  Cum să mănânci curatCum să mănânci curat
  Cum să consumați suficientă proteină într-o dietă alimentară brutăCum să consumați suficientă proteină într-o dietă alimentară brută
  Cum să lași mâncarea nesănătoasăCum să lași mâncarea nesănătoasă
  Cum să găsiți surse de fier pentru vegetarieniCum să găsiți surse de fier pentru vegetarieni
  » » Cum să obțineți fericirea

  © 2011—2020 ertare.com