Cum să obțineți apă potabilă dintr-un încălzitor de apă în caz de urgență

Un încălzitor de apă caldă menajeră poate furniza între 113 și 230 litri (30 și 60 de galoane) de apă potabilă curată în timpul unui dezastru. Uraganele, inundațiile, cutremurele și alte dezastre vă pot lipsi de multe lucruri, dar apa potabilă curată nu ar trebui să fie una dintre ele. Dacă doriți să recuperați apă potabilă curată de la încălzitorul de apă, aceasta ar trebui să faceți.

pași

Metoda 1
Ia apă potabilă de la încălzitorul de apă

Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de la un încălzitor de apă Pasul 1
1
Opriți energia electrică sau gazul care alimentează încălzitorul de apă. Opriți comutatorul pentru încălzitoare electrice sau închideți supapa de gaz pentru propan și gaze naturale. Dacă energia continuă să fie aprinsă atunci când rezervorul este gol, rezervorul dvs. va suferi cu siguranță daune semnificative. Cele mai multe încălzitoare de apă de uz casnic funcționează cu 208/240 volți și sunt alimentate de comutatoare bipolare sau două siguranțe de 30 amperi.
 • Unele supape de gaz au un buton de control termostatic orientat spre înainte. Butonul de alimentare cu gaz "Off - Pilot - pornit" (Off - Pilot - Pornit) este în partea de sus, între butonul roșu oprit și butonul de alimentare negru. Pur și simplu rotiți butonul superior al "pe" la "de pe" pentru a opri fluxul de gaz către încălzitor.
 • Unele încălzitoare electrice au întreruptoare bipolare de 30 amp. Schimbați comutatorul "pe" la "Off." După oprire, nu există niciun pericol de deteriorare a încălzitorului.
 • Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de la un încălzitor de apă Pasul 2
  2
  Închideți supapa de alimentare a rezervorului pentru a păstra curățenia apei din rezervor. Când apa curge din nou, ar putea fi contaminată. Această apă va servi pentru a descărca apa din toaletă și a găti, dar nu și pentru a bea.
 • Determinați dacă aveți de-a face cu o supapă cu bilă sau o supapă de blocare. Spre deosebire de mânerul unei valvule tradiționale de blocare, care trebuie să fie rotită de mai multe ori pentru a întrerupe alimentarea, mânerul unei supape cu bilă este rotit numai cu un sfert de rotație pentru a comuta de la pornire la oprire.
 • Dacă au fost instalate încuietori tradiționale vechi, nu uitați că culoarea mânerului nu este legată de temperatura apei din țeavă.
 • Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de la un încălzitor de apă Pasul 3
  3
  Localizați supapa din partea inferioară a rezervorului pentru scurgere. De aici veți obține apa de băut. Multe ventile de încălzire a apei au un conector pentru a conecta un furtun de grădină la supapa de golire. Un furtun de 1 m (3 picioare) în lungime va fi suficient pentru a facilita extragerea apei. Furtunul unei mașini de spălat este ideal pentru această slujbă și este disponibil în orice casă. Conectați furtunul și deschideți scurt vana pentru a elimina resturile rămase în vană. Asigurați-vă că scurgerea, furtunul și recipientul sunt curate înainte de utilizare.
 • În mod obișnuit, firele sunt disponibile pentru a conecta la ventil un simplu furtun de grădină (sau un furtun de spălare). Unele vane de blocare nu au un mâner tradițional, ci un slot în capătul barei metalice, unde mânerul ar fi normal. Slotul permite funcționarea cu o șurubelniță sau o monedă. Manipulați cu grijă această supapă, deoarece aceste supape sunt rareori utilizate mai mult de o dată sau de două ori pe an în condiții normale de funcționare și ar putea fi deteriorate dacă forțați mult.
 • Imaginea intitulată Obțineți apă potabilă de urgență de la un încălzitor de apă Pasul 4
  4
  Deschideți robinetul de apă caldă în casă. Pentru a scurge apa din rezervor, trebuie să permiteți intrarea aerului. Acest lucru este ușor de făcut prin deschiderea oricărui robinet de apă caldă în casă, cum ar fi chiuveta de bucătărie sau chiuveta pentru baie. La deschiderea unui robinet, este normal să auziți un sunet de aspirație de fiecare dată când supapa de scurgere a încălzitorului de apă scurge apa.
 • Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de la un încălzitor de apă Pasul 5
  5
  Îndepărtați orice sediment rămas în partea inferioară a încălzitorului de apă. Încălzitoarele de apă sunt cunoscute pentru a retine sedimentele. Aceste sedimente se acumulează în fundul rezervorului, deoarece apa caldă se scurge din partea superioară a rezervorului, în loc de fundul rezervorului. Dacă găsiți sedimente în apa de băut, lăsați-le acolo pentru o perioadă de timp pentru a le permite să se așeze pe fundul recipientului.
 • În general, sedimentele minerale care s-au acumulat în apa fierbinte sunt inofensive, dar dacă încălzitorul dvs. are un anod de aluminiu, ar putea exista multe reziduuri gelatinoase cauzate de coroziunea aluminiului din fundul rezervorului.
 • Mulți oameni cred în mod eronat că rezervorul este fabricat din sticlă (sau altă substanță inertă). Dar nu este așa. Interiorul rezervorului este probabil Sticlă acoperită pentru a preveni coroziunea, deoarece coroziunea este cauza principală a oricărei defecțiuni a încălzitorului de apă. Nu există nici un pericol în utilizarea apei din încălzitorul de apă pentru a găti sau a bea doar apă.


 • Metoda 2
  Alte considerente practice

  Imaginea intitulată Obțineți apă potabilă de urgență de la un încălzitor de apă Pasul 6
  1
  Deși apa din încălzitor este considerată sigură, este mai bine să o purificați sau să o filtrați înainte de ao bea. Deși probabil nu este rău să beți apă din încălzitor în timpul unei situații de urgență, este mai bine să luați măsurile de precauție. Puteți purifica apa prin fierbere sau folosind iod sau înălbitor în cantități foarte mici. Puteți filtra apa în timpul unei situații de urgență, plasând agenți de filtrare unul peste celălalt.
 • Imaginea intitulată Obțineți apă de urgență de la un încălzitor de apă Pasul 7
  2
  Luați în considerare în mod serios înlocuirea supapei originale cu încălzirea apei cu un sistem de drenare a supapei cu bilă. Robinetele fabrică nu au o cale directă și au găuri mici. În zonele în care apa este grea, acestea pot fi ușor înfundate cu acumulare de sedimente și, prin urmare, nu va curge apă din rezervor.
 • Imaginea intitulată Obțineți apă potabilă de urgență de la un încălzitor de apă Pasul 8
  3
  În timpul unei situații de urgență, luați în considerare alte opțiuni pentru obținerea apei potabile. Dacă dintr-un motiv oarecare nu o puteți face, nu vă fie teamă și nu folosiți apa din încălzitor. Trebuie să căutați mai multe opțiuni. Luați în considerare următoarele opțiuni pentru obținerea apei potabile:
 • Posibile surse interne de apă:
 • Lichid de fructe și legume ambalate
 • Rezervor de apă pentru apă (nu din toaletă), dacă nu l-ați tratat chimic cu detergenți
 • Apă din cuburi de gheață topite
 • Posibile surse externe de apă:
 • Apă dintr-un sistem de colectare a apelor pluviale
 • Apă din râuri, izvoare și alte surse de apă curente
 • Apă din iazuri, baraje și lacuri
 • sfaturi

  • Este o idee bună să dați puțină apă din fundul rezervorului o dată sau de două ori pe an, deoarece sedimentul se poate acumula în fundul rezervorului. Scurgerea unei cantități de apă sub presiune va fi suficientă pentru îndepărtarea sedimentului.
  • Înainte de producerea unui dezastru, verificați ce supapă este pentru intrarea în apă. Deschideți apă fierbinte din orice robinet. Întoarceți-vă la rezervorul de apă caldă și simțiți cele două tuburi atașate la acesta. Linia de intrare va fi cea mai rece. Apoi, marcați-o ca fiind "intrare". Aceasta este cea pe care trebuie să o închideți în caz de urgență, astfel încât apa contaminată să nu pătrundă în rezervor în timp ce scurgeți apa curată stocată în rezervor.
  • Un încălzitor de apă "fără rezervor" nu oferă această sursă de apă potabilă. Sistemele fără sită oferă apă caldă dintr-un tub înfășurat într-un cazan. Apa care trece prin tubul laminat se încălzește rapid și este gata pentru utilizare imediată. Nu există stocare de apă caldă, de aceea se cheamă acest tip de încălzitoare "fără rezervor".
  • Ar trebui să aveți mereu la îndemână câteva galoane (zeci de litri) de apă potabilă. Creșteți această sumă pentru a fi pregătită în fața climatului extrem. Înlocuiți apa stocată mai mult de un an sau mai mult, cu apă proaspătă și curată.

  avertismente

  • Mai întâi, opriți sursa de alimentare a rezervorului. Chiar dacă există o întrerupere a alimentării, trebuie să deconectați comutatorul sau să închideți mai întâi supapa de gaz.
  • Asigurați-vă că apa a avut timp să se răcească înainte de a deschide vana de încălzire a apei.
  • Lăsați rezervorul să se umple înainte de a reconecta încălzitorul de apă. Deschideți supapa de admisie și așteptați ca apa să atingă robinetul de apă caldă.
  • Asigurați-vă că apa din interiorul încălzitorului nu este moale. Acest lucru poate conține exces de sodiu (cu cât este mai mare consumul de apă, cu atât mai mult sodiu este folosit pentru ao înmuia), ceea ce nu este recomandat persoanelor care suferă de anumite boli (cum ar fi hipertensiunea arterială, afecțiunile renale sau cardiovasculare). Dacă apa nu este moale, atunci o puteți folosi liber.
  • Dacă locuiți într-un departament, trebuie mai întâi să contactați administratorul.

  Lucruri de care ai nevoie

  • O lanternă pentru a localiza întrerupătorul și supapele în cazul întunericului
  • Un furtun scurt pentru a scurge apa din rezervor. Furtunul mașinii de spălat este ideal pentru această muncă
  • O șurubelniță sau o monedă pentru a acționa supapa de evacuare
  • Un recipient de mică adâncime care se potrivește sub vană pentru colectarea apei. Dacă aveți un furtun scurt, puteți utiliza tigăi, curățați găleți, borcane goale de plastic goale și sticle de apă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa desalinizati apaCum sa desalinizati apa
  Cum sa faci mai multa distractie apa potabilaCum sa faci mai multa distractie apa potabila
  Cum sa cresti Artemia sarataCum sa cresti Artemia sarata
  Cum să faci un pește beta să trăiască mai multCum să faci un pește beta să trăiască mai mult
  Cum să găsiți apă în caz de urgențăCum să găsiți apă în caz de urgență
  Cum să opriți transpirația unui rezervor de toaletăCum să opriți transpirația unui rezervor de toaletă
  Cum să diagnosticați problemele cu mașina de spălat vaseCum să diagnosticați problemele cu mașina de spălat vase
  Cum să scurgeți apa de la un încălzitorCum să scurgeți apa de la un încălzitor
  Cum de a alege un încălzitor de apă fără rezervorCum de a alege un încălzitor de apă fără rezervor
  Cum să porniți un încălzitor de apăCum să porniți un încălzitor de apă
  » » Cum să obțineți apă potabilă dintr-un încălzitor de apă în caz de urgență

  © 2011—2020 ertare.com