Cum sa te fac sa dormi la timp

În prezent, somnul suficient poate fi un lucru foarte dificil de realizat. Cheltuind ziua obosită și fără energie este obositoare din punct de vedere mental și fizic. Dacă întâmpinați dificultăți de somn la o oră rezonabilă, puteți face unele acțiuni. Eliminați distragerile din dormitor și urmați o rutină în fiecare noapte pentru a vă antrena corpul și pentru al pregăti să doarmă la un moment normal.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă să dormiți

Imagine cu titlul Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 1
1
Evitați cofeina mai mult de șase ore și jumătate înainte de a merge la culcare. Cofeina este preparată deoarece este un stimulent care face ca oamenii să se simtă agitați sau mai alertați. Consumarea cofeinei înainte de a merge la culcare, deși de obicei beți cafea, vă poate face să vă simțiți mai atent, întârzie sentimentul de somnolență și vă împiedică să adormiți în timp.
 • Aceasta înseamnă că ar trebui să evitați băuturile cum ar fi cafea (inclusiv cafea fără cafeină), băuturi carbogazoase și ceaiuri care nu sunt pe bază de plante.
 • Ciocolata conține, de asemenea, cantități semnificative de cafeină, deci este recomandat să evitați consumul acesteia înainte de culcare.
 • Imagine cu titlul Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 2
  2
  Nu mai lucrați cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare. Este important să permiteți creierului să încetinească ziua înaintea somnului. Prin urmare, trebuie să vă opriți de lucru (fie la locul de muncă, fie la activități școlare) cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare pentru a vă relaxa puțin.
 • Aceasta include, de asemenea, lăsarea temelor la domiciliu sau a oricărui alt proiect cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare.
 • Imagine intitulată Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 3
  3
  Evitați să mănânci timp de cel puțin două ore înainte de a merge la culcare. Una dintre principalele probleme de a mânca înainte de a merge la culcare este că mâncați mai multe calorii pentru acea masă suplimentară, ceea ce poate crește aportul caloric al zilei. De asemenea, mâncarea înainte de a merge la culcare, în special alimentele zaharoase (sau nesănătoase) pot ridica nivelul zahărului din sânge, ceea ce întârzie apariția hormonilor de somn.
 • O regulă bună este să evitați să mănânci cel puțin două ore înainte de culcare.
 • Dacă trebuie să mâncați ceva, încercați să faceți ceva cu multă fibră și puțină zahăr, ca niște felii de mere cu unt de migdale, câteva morcovi cu piure de găină sau jumătate de avocado.
 • Imaginea intitulă Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 4
  4
  Beți un ceai din plante. Deși nu există opinii clare cu privire la faptul că ceaiul din plante stimulează cu adevărat somnul, unele studii au arătat că îi face pe oameni să se simtă mai relaxați când o beau. Acest lucru are aceeași importanță când vă pregătiți să vă culcați.
 • Alegeți un ceai care conține mușețel, levănțică, menta, menta sau lemongrass.
 • Asigurați-vă că alegeți un ceai din plante fără cofeină.
 • Imaginea intitulă Make Yourself Du-te la somn la timp Pas 5
  5
  Rețineți timpul necesar pentru a dormi. Există nevoi diferite de somn. De exemplu, bebelușii au nevoie de mai mult somn decât de adulți. Adulții mai în vârstă trebuie să doarmă chiar și mai puțin decât adulții tineri. Dacă știi cât de mult ar trebui să dormi în fiecare noapte, poți calcula timpul la care ar trebui să dormi.
 • Nou-născuții dorm de obicei între 14 și 17 ore pe zi.
 • Bebelușii trebuie să doarmă între 12 și 15 ore în fiecare zi.
 • Copiii au nevoie de între 9 și 11 ore de somn pe zi.
 • Adolescenții trebuie să doarmă între 8 și 10 ore în fiecare zi.
 • Adulții trebuie să doarmă între 7 și 9 ore pe zi.
 • Partea 2
  Urmați o rutină

  Imaginea intitulă Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 6
  1


  Pregătește-te să te culci mereu în același timp. Nu așteptați până când începeți să vă simțiți somnoros, deoarece acest lucru vă poate face să vă treziti mai mult decât vă așteptați. În plus, actul de pregătire pentru somn vă poate face să vă simțiți mai atent și să rămâneți treaz după ce doriți să dormiți.
  • Setați un timp rezonabil pentru a vă potrivi programului.
 • Imaginea intitulă Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 7
  2
  Luați un ritual înainte de a vă culca. Dacă faceți același lucru în fiecare seară înainte de a merge la culcare, veți trimite la corpul dvs. semnalul că este timpul să începeți să vă simțiți somnoroși. Încercați să creați un ritual de dormit pe care să-l puteți urmări în fiecare noapte înainte de a merge la culcare pentru a obține obiceiul. În acest fel, veți ajunge întotdeauna la culcare la timpul dorit.
 • Ritualul poate include câteva lucruri cum ar fi perierea dinților, spălarea feței, pregătirea hainelor pentru a doua zi, împachetarea pentru serviciu sau obtinerea câinelui pentru a vă face afacerea.
 • Imaginea intitulă Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 8
  3
  Pregătește-te pentru a doua zi. Pentru a reduce stresul înainte de a merge la culcare, ar putea fi util să faceți un moment pentru a pregăti ceea ce veți face dimineața. Dacă vă simțiți gata pentru a doua zi, vă puteți relaxa și adormi mai repede.
 • Puteți face unele lucruri cum ar fi alegerea tinutei pe care o veți purta a doua zi, împachetarea prânzului, recuperarea corespondenței, revizuirea notelor pentru o întâlnire importantă, crearea unei liste de sarcini sau organizarea geantăi sau a servieta.
 • Imaginea intitulă Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 9
  4
  Citiți în pat. Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a vă relaxa și de a scăpa de stres după o zi lungă. Când vă scufundați într-o altă lume, uitați grijile vieții voastre și începeți să vă relaxați corpul și mintea în timp ce vă pregătiți să dormiți.
 • Ar trebui să începeți să vă simțiți mai relaxați și gata să dormiți cu doar șase minute de lectură.
 • Nu contează ce gen alegeți. Chiar și o poveste suspensivă vă va relaxa înainte să dormiți.
 • Partea 3
  Eliminați distragerile

  Imaginea intitulă Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 10
  1
  Lăsați telefonul în modul silențios. Una dintre cele mai bune modalități de a evita să vă distrați în timp ce încercați să adormiți este să puneți telefonul în modul silențios. Nu e nimic mai rău decât să fii speriat de sunetul telefonului când dormi aproape.
  • Dacă lăsați telefonul în tăcere, puteți să primiți în continuare mesajele și să verificați timpul (dacă este necesar), fără ca alți oameni să vă distragă atenția și să nu vă întoarceți la culcare.
 • Imagine intitulată Make Yourself Go to Sleep on Time Pasul 11
  2
  Opriți toate luminile. Dacă țineți dormitorul întunecat în timpul nopții, veți menține ritmul circadian al corpului și veți putea adormi la o oră rezonabilă. Eliminați sursa de lumină pentru a vă relaxa mintea în timp ce încercați să adormiți.
 • Expuneți cât mai multă lumină pe măsură ce vă aflați în timpul zilei, pentru a vă ajuta să sincronizați ceasul intern și pentru a putea dormi într-un timp rezonabil când soarele a setat.
 • Imaginea intitulă Make Yourself Du-te la somn la timp Pasul 12
  3
  Rezistați tentației de a utiliza dispozitive electronice timp de o oră înainte de a merge la culcare. Folosirea internetului înainte de a merge la culcare ar putea fi contraproductivă din mai multe motive. În primul rând, țineți mintea ocupată, ceea ce înseamnă că creierul nu poate începe să se relaxeze pentru a efectua rutina. Dacă citiți ceva interesant sau interesant, vă veți simți mai vigilent și mai energic, astfel încât va fi mai greu să adormi imediat după aceea.
 • Vizionarea televizorului înainte de culcare poate afecta modelele de somn. Ecranele electronice emit o lumină albastră specială care suprimă melatonina (hormonul care reglează somnul), astfel încât să rămâi treaz mai mult.
 • Aceasta include, de asemenea, redarea pe telefon sau pe tabletă în timp ce încercați să adormiți. Sa dovedit că aceste ecrane împiedică oamenii să doarmă timpul necesar.
 • Dacă trebuie să utilizați un ecran înainte de a merge la culcare, încercați să scădeați luminozitatea.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajustați programul de somnCum să ajustați programul de somn
  Cum să combateți somnul excesivCum să combateți somnul excesiv
  Cum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somnCum să vă condiționați corpul să aibă nevoie de mai puțin somn
  Cum sa lasi cafeauaCum sa lasi cafeaua
  Cum să opriți cofeinaCum să opriți cofeina
  Cum să te trezești la timpCum să te trezești la timp
  Cum sa te trezesti fara cofeinaCum sa te trezesti fara cofeina
  Cum se trezește la miezul nopțiiCum se trezește la miezul nopții
  Cum să dormi în timpul zileiCum să dormi în timpul zilei
  Cum să dormi cu întârziereCum să dormi cu întârziere
  » » Cum sa te fac sa dormi la timp

  © 2011—2020 ertare.com